Hozzászólás ideje: Csütörtök 12:565 napja 1. rész - The Duel: Payback / A párbaj: BosszúÍrta: Rendezte: Helyszín: Szereplők: Érdekességek Concept Art galéria Szerkesztve: Tegnap 16:351 napja - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: Péntek 16:394 napja Most újranéztem előtte az első évad vonatkozó epizódját aminek ez a folytatása és nem is emlékeztem rá, hogy az animációs stílus, a színek használata, az egésznek az esztétikája mennyire jól el volt találva ennél a történetnél. Ebben a tekintetben a folytatás is hozta ezt a szinvonalat, sőt amiben hiányosságot éreztem az első évados epizódnál, hogy nem érződött annyira nagyon a Star Wars hangulat az itt sokkal inkább tetten érhető volt. Ettől még persze összességében nagyon hangsúlyos a japán szamurájfilmes stílus, de ezt már nem éreztem annyira idegennek a SW világától, jól sikerült a két stílust összehangolni (a lépegetős kaszinó és anzellan főnöke, az ewokok, meg a bacta hőforrás) ráadásul ennél a résznél a látványvilág mellett a karakterek szempontjából is sikerült egy élvezetes sztorit alkotni.Míg az első évados epizódnak a legemlékezetesebb pillanata talán az volt, amikor a Roninról kiderül, hogy sith, de ezen túlmenően egy hangulatos akció-szekvencia volt gyakorlatilag az egész epizód, itt azért jobban kitettek magukért a készítők. Az atmoszféra itt sokkal inkább arra volt kihegyezve, hogy milyen viszony áll fent a szereplők között. A résznek a dinamikája is inkább arra épült, hogy itt van ez a megállíthatatlannak látszó ellenfél és vele mit tudnak kezdeni a főszereplők, míg a korábbi kalandban a Ronin szinte érinthetetlen volt és viszonylag simán felülkerekedett az aktuális ellenfélen. Amit ezzel a világos - sötét oldali szembenállással kezdtek az nem volt túl mély, de legalább némi kreativitást belekevertek a megszokott kerékvágásba és tovább is vitték az első évad fordulatát, hogy a Ronin egy vörös fénykarddal mégis a jó ügyet szolgálja. Itt megint kiemelném a vizuális történetmesélést, amiben kiváló volt az epizód, amikor a Nagymester kezd átfordulni a sötét oldal felé akkor a fején lévő implantátumok kékből lilába váltanak és ahogy elhatalmasodik rajta a bosszú és sodródik a sötét oldal felé úgy jelzik az átállását a színek használatával is. Az, hogy a Ronin képes volt a jedi vs sith háború után elindulni egy olyan úton ahol a sitheket vadássza és nem a jediket, illetve egy megsebzett jedi pedig mindenáron a bosszút keresi egy érdekes kifordítását adta az alapfelállásnak, de azért nagyon a mélyére nem mentek ennek a kettősségnek... ettől még mint koncepció érdekes volt.Egyedül ami nem annyira tetszett az a rész vége volt. Ott ez az összecsapás a twi'lek sith csajjal egy kicsit fura volt, simán vége lehetett volna úgy is, hogy visszaadja a kristályokat, vagy nála maradnak, de ez a flörtölős pillantás az összecsapás közben számomra olyan szükségtelen befejezeést adott az epizódnak. Érezhető volt közöttük némi feszültség a rész során, de én nem ide futattam volna ki a végét.Nem sokat vártam amúgy a Visionstől, de meglepően tetszett ez az első rész és ha lesz rá időm majd adni fogok a többi résznek is egy esélyt.
Hozzászólás ideje: Szombat 15:013 napja Szerző Ezt én is megnéztem már.22 órával ezelőtt, Wilde írta:a Star Wars hangulat az itt sokkal inkább tetten érhető volt.Ezzel egyetértek, az SW stílusú zene sokat adott a feelinghez.
Hozzászólás ideje: Vasárnap 16:402 napja Valahogy így képzelem az SW halálát: amikor az egyes elemei csak a coolságuk miatt vannak használva, de egyébként lógnak a semmiben. Rengeteg pozörködés, ami nem tud nyomot hagyni. Legalábbis bennem. Nagyon felejthető.
Hozzászólás ideje: 15 órával korábban15 órája 2025. 11. 02. - 17:40, Bomarr írta:Valahogy így képzelem az SW halálát: amikor az egyes elemei csak a coolságuk miatt vannak használva, de egyébként lógnak a semmiben. Rengeteg pozörködés, ami nem tud nyomot hagyni. Legalábbis bennem. Nagyon felejthető.Ezzel egyetértek, fáj is meg nem is. Kicsit olyan, mikor én rosszabb pillanataimban fiatalabb koromban a star warst egy-két kiragadt momentuma miatt hittem vagánynak.Pl.: a Maul Vs. Qui-Gon/Kenobit képes voltam nézegetni a Scooter, Fire c. számának aláfestésével.. Utólag belegondolva teljesen ízlésficam. És kinőhető. És ezek nem nőtték ki.Szóval ahogy ezt nézem, arra gondolok, hogy akik készítették, nem igazán értik a star wars esszenciáját. Esernyő-fénykard? Nem kérek kérek abból a szakéból, amit intravénásan toltatok!Gondolatkísérletnek elmegy, hisz ez még a jobbak közé is tartozik a sorozaton belül, de mindenképpen vegyes érzéseket hagy maga után.Lázálom-crossoverek ezek a mi világunkkal és egyebek, átmegyek egyszer rajtuk, de ennyit is alig érnek.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.