Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Évadértékelés

Ajánlott hozzászólás

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Tegnap végeztem az 1. évaddal, jókora lemaradás után.

Meg kell mondjam, ez a legjobb animációs sorozat, amit a TCW óta láttam, ha nem számítjuk bele a Star Wars Tales-t, azok rövid antológia természete miatt, amivel nem lehetett ugyanolyan szinten "jól lakni", mint egy ilyennel.

Az animáció és a zene természetesen remek, de a legfontosabb; a történet, illetve annak sebessége is jó volt. A karakterek többször sokkal életszerűbben mozogtak, mint általában. A fénykardos akció jelenetek remekül meg lettek csinálva. Mindegyik emlékezetes lett, ami nem mindennapi eredmény.

Jó volt először látni a képernyőn az Erővel felgyorsított futást is. )

Ami számomra még fontos volt, történetvezetés terén, hogy nagyon jól sikerült a komikusabb vagy morálisabb karakterekkel ellensúlyozni a tényt, hogy a főszereplők jelentős része nem feltétlenül a "jó" oldalon van, illetve a sztori sötétebb.

Nem is tudtam végig eldönteni, hogy most drukkolok-e Mauléknak vagy sem, de némi szimpátiát éreztem irántuk és azt hiszem, ez is volt a készítők célja, hogy ez egy amolyan "morálisan szürkébb" történet legyen, ahol Devonnal együtt kicsit ide-oda ingázunk a téren, hogy most milyen irányba szeretnénk, ha haladna a történet.

Nagyon érdekes volt azt látni, hogy jedik és sithek, ha vonakodva is, illetve csak átmenetileg, de egymás oldalán harcoltak. Az ilyesmi régebben inkább a Legendák kontinuitásra volt jellemző.

Mault különösen a The Creeping Fear c. rész mutatta be sikeresen egy újabb oldaláról, ami üdítőleg hatott és többek között erre volt szükség nálam ahhoz, hogy létjogosultságot kapjon a sorozat, ami meg is valósult. )👍 Maul árulása Devon mesterével szemben akkor is szomorú lett, ha az ember már előre érezhette közeledtét. Végső soron ő öncélú fog maradni és ez lesz a veszte.

Eleinte nem voltam biztos benne, hogy mennyire fogok kötődni az új karakterekhez, mint a jedik és a Lawsonok, de a végére egészen hozzám nőttek. A Spybot és különösen Vario többször megmosolyogtattak, Devon meg Daki mester párosa a jedik legjobbjára emlékeztettek, legalábbis amíg a lány a végén el nem kezdett komolyan meginogni.

Maga Devon szimpatikus volt és tetszett a kissé pimasz belevalósága, ami valahol a fiatalabb Ahsokát idézte, mégis fegyelmezettebben viselkedett. Szerintem elég jó esély van rá, hogy konkrétan Darth Talon lesz belőle, egy nap. Amikor ott ült Maulnál bezárva, a sötétebb környezetben még pirosnak is tűnt a bőre, ami talán szándékos előrejelzés. Lehet, ahogy öregszik vagy a sötét oldal rontásának hatására színt vált a karakter. Durva, mennyire eltorzult a hangja egy pillanatra, amikor azt kiabálta: "I will kill them!"

Nekem úgy tűnik, Maul a maga nyakatekert módján, de törődik a lánnyal és van köztük valahol egy kölcsönös szimpátia, ami érdekessé teszi a kapcsolatukat, szemben a tipikus gyűlölet teljes sith mester-tanítvány felállással. Persze ez később változhat.

Ha valóban a lányból lesz Talon, akkor a testén lévő tetoválások új jelentést nyerhetnek, a Maullal való mélyebb kapcsolatát szimbolizálva, illetve nyilván mester-tanítvány köteléküket. Egyébként gyanítom, hogy nem fog olyan lenge öltözetet kapni, mint a régi képregényekben.

Értékeltem a Tizenegyedik Fivér, illetve Marrok újbóli feltűnését. Utóbbi talán a veresége után, félelmében nem fog visszatérni a Birodalomhoz és felszívódik, ezzel magyarázva, hogy miért él még mindig az Ahsoka sorozat idején.

Vader feltűnése valahol várható volt, de nagyon ütős lett.Szokás szerint a nagyúr egy megállíthatatlan elemi erő és teljesítményével remekül magyarázható, Maul később a Malachoron, miért fél annyira vele szembe szállni, illetve ezek szerint, korábban mégiscsak lezajlott köztük a monumentális párbaj, tehát a Rebelsben nem veszett semmi. )

Egyedül azt sajnáltam, hogy Vader a Tizenegyedik Fivérhez hasonlóan egyáltalán nem mondott semmit, ami részben gyanítom azért lehetett, mert még nem sikerült a Lucasfilmnél eldönteni, ki legyen James Earl Jones méltó utódja, meg Darthnak igazából nem is lett volna nagyon közlendője az ellenfeleivel. Némasága hozzá is adott a titokzatos, fenyegető aurájához.

Meglepett, hogy már az 1. évad vége felé, milyen hamar elkezdték felépíteni a sorozat Solóval való kapcsolatát, aminek folytatását érdeklődve várom. Nem tudom, hogy fogják überelni ezt az évadot.

Szerkesztve: - LordGravon

Hozzászólás ideje:

Lassan egy héttel a finálé után szerintem már tudok egy rendes és részletes véleményt írni a Shadow Lordról, szóval:
Mivel Darth Maul a második nagy kedvencem Obi-Wan után, nagyon örültem, hogy végre kezdenek valamit életének azon részével, ami még homályos volt előttünk, annak ellenére, hogy az EP3 és 4 érát már egy picit unom, ami a mozgóképes tartalmakat illeti, valamint szerintem már az a történet koncepció is megfáradt, hogy a főhös maga mellé vesz egy fiatalabb karaktert, akit meg kell óvnia a rosszaktól. Az első trailer alapján ezért is picit féltem attól, hogy Maul maga mellé kap egy tanítványt, mert nem akartam, hogy megint azt lássam, amit a Mandalorian óta szinte majdnem minden SW tartalomban láttam, hol jobb, hol gyengébb megvalósításban.

Azt kell viszont mondanom, most hogy az első évad véget ért, hogy a Tales of the Jedi Dooku-s részei óta nem láttam ilyen jó SW animációt. A történet izgalmas, és egy pillanatra sem lassul, vagy ha mégis, akkor azt jó okkal teszi. Az új karakterek szinte mindegyike nagyon jól meg lett írva, és az évad végére meg is kedveltem őket. Lawson ugyan egy tipikus zsaru, aki a munkája miatt nem tud sok időt tölteni a családjával, de közben annyira szerethetően van megírva, illetve az eredettörténete is érdekesen van tálalva, amikor az szóba kerül, hogy egyszerűen nem lehet nem megszeretni a karakterét. Two-Boots ugyan nem lesz a kedvenc droidom ever, de nagyon tetszett, hogy tudta néha egy kis humorral oldani a feszültséget (főleg a 9-ik részben való megszólalása tetszett, és Maul, Lawson, és Daki reakciója arra, hogy még azok után is jelenteni akarta az esetet a hatóságoknak, hogy egyébként körözik). Rylee szintén szerethető volt, kíváncsi vagyok hogy vele mit terveznek majd a második évadban.

Ami Dakit és Devont illeti, ők is nagyon jól meg voltak írva. Tetszett a kettejük között lévő mester-tanítvány kapcsolat, illetve az is, hogy Daki nem mindig dönt helyesen, elvégre túlzottan bízik az emberek jóhiszeműségében egy olyan Galaxisban, ami sokkal sötétebb mint amit eddig ő ismert, és ahol üldözik a Jediket. Devon nagyon azonosulható volt a számomra, hisz habár szeretne Dakinak segíteni, és tudja, hogy bujkálniuk kell, még mindig él benne a vágy, hogy Jedi legyen, vagy legalábbis több akar lenni, mint egy hajléktalan, aki egész nap ételért könyörög. És részben ezért is hallgatja már meg a sorozat későbbi részeiben Mault (na meg azért is, mert megmentette őket Marroktól).

Maga Maul karaktere pedig habár nem igazán mutatott sok karakterfejlődést, egy olyan új oldalát láthattuk ebben a sorozatban, ami csak még jobban megszerettette velem a karakterét, illetve tragikussá is tette a sorsát, hisz habár meg akarta akadályozni, hogy Sidious mással is megtegye azt, amit ő vele, ő pont hogy ugyanolyan módon sebzett meg akár egy életre is más embereket a célja elérésének az érdekében, mint korábbi mestere. Ezen kívül igazából csak hozta azokat a dolgokat, amikért én megszerettem az évek során: a jobbnál jobb párbeszédeket, és fénykardpárbajokat. Annyi bajom van max vele, hogy itt még nem igazán derült ki, hogy mégis mi az a nagy terve, amivel állítása szerint legyőzhetik az egész birodalmat.

Maul csapata pedig habár nem igazán lett kibontva, mégis azokban a jelenetekben, amikben szerepeltek, a maguk módján egészen megkedvelhetőek lettek annyira, hogy a haláluk egy picit szíven üsse az embert. Rook Kast-ot viszont nem örülök hogy kinyírták, szerintem ő még élhetett volna, révén lett volna még benne potenciál. Nyilván a többi másik karakterben is volt, mint Spybot, és Icarus, de Kast kapcsán abban bíztam, hogy ő már feltűnt egykét tartalomban, és Vanessa Marshall adja a hangját, akkor ő vele majd kezdenek valamit.

Az Inkvizítorok szerintem a Jedi Fallen Order óta nem voltak ilyen emlékezetesek és félelmetesek, konkrétan félteni tudtam mindenkit, amikor Marrok és a Varjú feltűntek a sorozatban. Na de aki úgy igazán tudott félelmet kelteni, az bizony Vader. Már csak az hogy nem szólal meg, egy olyan oldalát mutatja meg a karakternek, ami után joggal mondhatjuk, hogy a hiába voltak erős jelenetei a Rouge One-ban, a Jedi játékokban vagy a Kenobi-ban, valahogy mindig sikerül Vader-t még félelmetesebbnek ábrázolni.

Az animáció gyönyörű. Sokkal fakóbb képivilággal rendelkezik, mint a TCW utolsó évada, vagy a Bad Batch, és ez rendkívül jól áll neki. Nem tudom hogy ez hivatalos, de mintha a készítők mondták volna, hogy azért néz ki így a sorozat, mert Maul jelenleg így látja a Galaxist a Birodalom megalakulása után, ami ha tényleg így van, akkor szerintem egy nagyon király részlet.

A zene szintén jó lett, Kevin Kiner-t még mindig joggal lehet nevezni az animációs SW John Williamsének. Főleg a sorozat intrója, és Devon zenei témája az, ami igazán megfogott benne.

Összességében nekem nagyon tetszett eddig ez a sorozat. Örülök, hogy jönni fog belőle egy második évad, ami ha ugyanilyen, vagy még ennél is jobb lesz, akkor számomra a legjobb animációs SW tartalmak között lesz egy lapon említve, mint a TCW, a CW03, a Rebels, vagy Dooku részei a Tales of-ból.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Megszületett az animációs sorozatok Andorja! Egyszerűen annyi mindenben üt el a nagy elődöktől, hogy ennél jobb hasonlatot keresve se lehetne találni.

A tíz részes hosszúság, az egybefüggő és roppant feszes történet, a noir hangulat, az egyedi helyszín és a néhol horrorba hajló jelenetek mind-mind olyan elemek, amik korábban csak néhol tűntek fel a sorozatokban, itt viszont ezek uralják a nagy képet.

A főszereplőhöz és az alvilági témához illően itt nincs mókázás vagy könnyedség, helyette van minden manírt nélkülöző kőkemény karakterábrázolás.

Az Acolyte után talán ez nézeti magát a legjobban, melynek kulcsa a szorosan összefüggő történetvezetésben keresendő.

Alvilági sorozat lévén a karakterek egytől-egyig kemény arcok, a készítők pedig nem mentek a szomszédba egy kis keménységért és halálért. Arra pl., hogy Maul eredeti csapatából az évad végére senki nem marad, egy lyukas garast nem tettem volna.

A történet megmutatja, hogy nem túl kifizetődő a galaxist uraló sith nagyúr bukott tanítványának lenni. Sidious mindent és mindenkit ráküld Maulra, ami a képernyőn sose látott intenzitásban jelenik meg. A részek topikjában volt szó róla, hogy itt a Birodalom olyan elsöprő erőként van jelen, amit korábban talán csak a fentebb emlegetett Andor sorozatban láttunk. Mennek előre az arctalan katonák, kifogyhatatlan mennyiségben. Ennek köszönhetően minden akció jelenetnek súlya van, amik ennek ellenére nem csapnak át öncélúságba. Ha szigorú akarok lenni, akkor a fénykardpárbajoknál felfedezhető némi túltolás, de igazából ez csak csepp a tengerben, amit nem nehéz elnézni. Annak fényében pláne, hogy emberemlékezet óta nem kaptunk ennyi fénykardpárbajt, ráadásul ilyen minőségben. Egészen a TCW-ig kell visszamenni az emlékekben, ami nem tegnap volt.

A karakterek annak ellenére érdekesek, hogy sokuk sorsát pontosan ismerjük. Az újaknál viszont mindig ott lebeg a bizonytalanság, ami bőven kölcsönöz izgalmakat a sorozatnak. Daki, Devon de említhetem a Lawson családot és körét is, akik abszolút „nincsenek biztonságban”. Ez annyira igaz, hogy Lawson százados elvileg meg is halt az utolsó részben. Persze ezzel még várjunk, de ha tényleg ez a helyzet, akkor ez is egy új elemnek számít majd a sorozatok történetében.

A sztori 99%-ban a Janix-on játszódik, ami tökéletes háttere a komor eseményeknek. Nem rohangálunk egyik bolygóról a másikra, így nem szakítja meg semmi a szemünk előtt kirajzolódó drámát. Abból pedig a végére akad elég: a sorozat egésze mesterien van felépítve, a feszültség és a tét részről részre emelkedik, az utolsó két részben pedig kulminál, ahogy kell.

A látványvilágról is írnék pár szót, mert a sorozat újszerűségéhez igazodva, ebben is történtek változások. Ez a 3D animációs-koncept festmény kombináció valami durván jó mixet alkotott. Egyszerre volt újszerű és klasszikus hatást keltő. Jó érzékkel sikerült összegyúrni a két technikát.

Az igazat megvallva semmi rosszat nem tudok mondani a Maul-Shadow Lordról. Az Andor után újra egy roppant nagy elismerést hozó művet tett le az asztalra a Lucasfilm, ami igazán megsüvegelendő.

Nem is lehet más a zárszó, mint hogy jöhet a második évad! Utólag nézve nem csodálom, hogy szinte azonnal berendelték.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
23 órával ezelőtt, LordGravon írta:

a Lucasfilmnél eldönteni, ki legyen James Earl Jones méltó utódja,

Szerintem számítógéppel generált hangot fognak használni a jövőben, hisz JEJ hangja megvan.

3 órával ezelőtt, RockySkywalker írta:

Rook Kast-ot viszont nem örülök hogy kinyírták, szerintem ő még élhetett volna, révén lett volna még benne potenciál.

Szerintem azzal, hogy Devon beállt Maul mellé, Rook körül elfogyott volna a levegő. Gyakorlatilag a padawan fogja átvenni Rook szerepét. Szerintem ezért "kellett" meghalnia.

Hozzászólás ideje:

Első rész

Több ok miatt ezt a sorozatot most ledaráltam. Baromira bejött Janix sötét világa. Bár szerintem arányaiban annyi bűnözés van mint máshol, csak most tulajdonképpen a rendőri munka van fókuszban.

Azt az elvárást hogy mutassa be azt hogy Maul-ból hogy lesz újra bűnbanda vezér(legalábbis a kiindulópont-ot), a sorozat maradéktalanul teljesítette. Maul újra lent van, pár emberrel, de volt ő már ilyen helyzetben. Eltelt egy év a Birodalom létrejötte óta, logilus hogy egy olyan világon van amit még nem szálltak meg. Tetszett az is hogy összeugrasztotta a jlánvezéreket és az hogy nem tárgyalgat, hanem ahogy régebben is csinálta kinyírta a vezéreket és a helyükre lép.

Igenám de a levesbe beleköp egy helyi talpig becsületes és jó rendör. Lawson hadnagy személyében végre egy olyan karaktert ismertünk meg aki használja az agyát. Végre valaki aki pontosan tudja hogy a Jedik nem árulók. Nekem ez mindig hiányzott az EP3 utáni történetekből. Mindig olyan karaktereket láttunk aki gondolkodás nélkül elhitték Palpatine hazugságait Ezt én nonszensz-nek tartotam hogy a Galaxisban mindenki elhitte a Jedik árulók dogmát.Többezer évig védték a békét és az igazságot, szolgálták a Köztársaságot majd "5perc" múlva elárulják, ráadásuk kollektivan az összes Jedi. Az még hihető lenne hogy páran a Rend tagjai közül árulók lennének, de hogy mindegyik az nem. Egy gondolkodó lénynél azért kilóg a lóláb. Nem gond ha ha vannak akik elhiszik, csak legyen a másik oldal is. Nekem ez nagy öröm.

Sőt maga Lawson lett nálam a kedvenc karakter a sorozatban. Droidtársa Two-boots is bejött, én nem hibáztattam hogy behívta a Birodalmat, hisz ez volt a programozása. Ráadásul nagyon sokat segített hőseinknek.

Ami érdekes hogy ki programozta be arra hogy értesítse a Birodalmat ha kemény már az ügy. Szerintem onlie frissitették a Galaxis rendördroidjait nem sokkal a Birodalom megalakulása után. Gondolom a Köztársaság idején a Jediket kellett értesíten hasonló ügyben.

Ott van még Lawson fia kit egyedül nevel mert az anyja a Birodalomnál dolgozik. Úgy néz ki ez volt a válás oka. Hogy honnan sejtheti Lawson hogy nem jó ha a Birodalom megszáll egy bolygót? Hát egy csomó volt szeparatista világot már eddigre megszálltak. Lehetett ezeken a bolygókon ismerőse, barátja aki elmondta. Vaggy a felesége révén aki elmondhatt hogy a ki tudja hányadik bolíygót szálták már meg és mondjuk neki ott kellett lennie. A talpig becsületes Lawson meg ezért vállhatott el tőle, mert vállalhatatlan dolgokban vett részt. Ez lehet majd kiderül a második évadból.

Aztán ott van a két Jedi akik hasonló okokból bújkálhatnak Janixon mint Maul. Nincs jelen a Birodalom. Ugyanakkor érdekes az egész mert Daki mester a Jedi-elvekre hagyatkozva próbál túlélni, tanítványa Devon már unja ezt.

Itt térnék ki arra a furcs szövetségre amit tulajdonképpen Maul hozott össze és a sorozat gerincét alkotja. Van itt volt Sith és bünöző(mondjuk most is az) és pár mandalori, két Jedi, egy rendör és fia, egy rendördroid. Ez egy normális rendszerben sosem jönne létre, de hát nem normális a rendszer. Mindenkinek az a célja hogy kijussanak a bolygóról, merthogy mindenkire vadászik a Birodalom. Itt emelném ki Maul zsenialitását aki rájött arra hogy egyenként esélytelenk, de összefogva kijuthatnak. Bár ellenségek, de a közös nagyobb ellenség ellen össze kell fogniuk. Értelmes lény ezt belátja ahogy a csapatból mindenki be is látta. Kétségtelen hogy Maul azért nem volt teljesen őszinte hisz csak addig kellettek neki amig segítenek neki. Álljunk csak meg? De hát azt sem mondta hogy örökké barátok maradnak. Akinek van egy kis sütnivalója pontosan tudja hogy a szövetség csak addig él amig el nem hagyják a bolygót. Lehet mégsem hazudott Maul.

Illetve érdeks az és fontos is amiket Devonnak mondott. Az első érdekes az hogy azért akarja Devont(kinek jut erről állandóan eszébe hozzám hasonlóan Devon Miles a Knight Rider-ből?lol) kitanitani, hogy kinyírják Darth Sidioust-t. Ez nyilván marhaság hisz Maul pontosan tudja hogy esélyük sincs. A közelébe sem tudnának kerülni annyian örzik pl. Ezt csak a lánynak mondta. Különben a lányt is megértem, fiatal,, a Rend ami az otthont a bizztonságot a társakat jelentett megszünt. Mi vár rá még? Egész életében kolduljon bujkáljon ? Egy fiatanak nem épp jó kilátások. Ami engem is meglepett hogy amit Maul mondott neki azzal én egyetértettem. Személy szerint amit egy Sith mondott másnak az sw-ben sosem értettem egyet. Akkora marhaságok voltak, illetve olyan világot sejtettek amiktől én a magánéletben is írtózom.

Viszont az hogy alkalmazkodni kell az új világhoz teljesen igaz. Mindig az él túl aki alkalmazkodik a változásokhoz. Nem a legerősebb. Nem lehet már Jedi dogmák szerint élni, a helyzet sem alkalmas rá. Nem segíthetsz az embereken már mert ha használod az Erőt már feljelentenek és jönnek az Inkvizítorok. Maul szövege nekem új volt és nem éreztem benne olyan gonoszságot mint mikor Sidious beszélt Luke-hoz pl. Nem mondtza hogy engedd szabadjára a gyűlöleted, a haragodat, használd a Sötét Oldalt. Ezeket meg sem említette. Elmondta a szitut amiben igaza volt és hagyta hogy a lány döntsön. El is engedte. Magyarán, lehet naív vagyok de nem vagyok benne biztos hogy Maul Sith-tanítvány-nak akarta a lányt. Inkább egy társnak akivel majd késöbb uralni fogják a bűnszervezeteket. Legalábbis nekem ez jött le. Amit eddig láttunk hogy egy Sith miket mond egy leendő tanítványak, itt nem ezt látjuk. Eszünkbe juthat Anakin, de az más szitu. Palpatine ott is fokozatosan oltotta mézesmázos szöveggel az ifjú Skywalkert, de ő nem beszlhetett nyíltan a Sötét Olsalról. Maul viszont igen, és mégsem tette. Nyilván megtanítja majd a lány-nak a Sötét Oldalt is, de vallahogy azt érzem hogy nem lesz Sith tanítvány a lányból. Nincs is értelme hisz ahogy írtam esélyük sincs legyőzni Sidioust és ezt Maul tudja. Borsot fognak törni az orra alá, de ennyi. Legalábbis most így látom Maul céljait. Kiképezni a lányt akár a Sötét Oldal használatára is, de nem Sith-nek. Én amúy sem hittem soha abban hogyha valaki használja akár egyszer is a Sötét Oldalt akor automatikusan gonosz szörnyeteg lesz és elndul a lejtőn. Lsd Kenobi aki a Sötét Oldalt használta(szerinem) az EP1-ben Maul legyőzésére, hisz fűtötte a harag Qui-Gon halála miatt mégsem lett belőle Sith. Szóval érdekes lesz ebben a kérdésben a második évad, Az is értehtő Devon miért áll mellé a végén. Mestere halott, a koldulást már amúgy is rühellte, nincs senkije már. Ha pedig Jediként akar viselkedni a továbbiakban is, arra is van lehetőség. Arra gondolok hogy beáll Maul mellé hagyja hogy kiképezze, de ugyanakkor Jediként(ha nem szívja be a Sötét Oldal teljesen, mert arra is van esély) tompíthatja Maul szervezetének brutalitását a késöbbiekben. Pl akár elmetrükkel, akár érvekkel elérheti azt hogy ne öljenek meg senkit csak a zsákmányt vigyék el. Így ebben a birodalmi rendszerben is tehet jót Jediként.

Hozzászólás ideje:

Végül a munka miatt kénytelen voltam egyben megnézni, de kivételesen nem bánom: így tökéletesen magával tudott ragadni a sorozat első évadának a hangulata.

Egy mondatban összefoglalva: mestermunkának tartom az évadot. Bővebben: kezdjük az animáció minőségével, szerintem mérföldeket vert a TCW utolsó évadara is, ami azért nagy szó, mert a mandalori harcok mind a mai napig a szemem előtt lebegnek látvány ügyileg. No de itt meg konkrétan olyan jelenetek voltak, hogy néha nem voltam benne biztos, hogy animációt nézek vagy élőszereplős filmet, pl amikor menekültek a rendőrkapitánysàg épületéből.

Ami a sztorit illeti: gyorsan de nézőbarát módon (értsd; könnyedén követhetően) eszkalálódtak az események egy jól körülhatárolt kisebb incidenstől egy Vader közbelépését is indukáló bolygó méretű zavargásig, ahol Jedik és Maul küzdöttek vállvetve (nem hittem volna, hogy ilyesmi működhet, de működött).

Személyes kedvenceim a sztoriból: 1) ahogy Maul próbálja csábítani Devont egyre jobban beavatva a lányt a világnézetébe és a múltjába. 2) Maul előzménysztorija. Végigolvastam a hozzászólásaitokat a különböző topikokban és egyetértek: Maul volt (lett volna) Sidi ízig vérig Sith örököse; valaki, aki eltanulta a Sith csíziót nemcsak a párbajozás, de a manipuláció terén is. Bár a TCWben utáltam, hogy visszahozták, Maul karaktere kinőtte magát és egy kimondottan pragmatikus, árnyalt karaktert hoztak létre belőle. Bravó. Így megérte. 3) Two-Boot szála. Imádtam a programozásához végsőkig ragaszkodó, mégis emberi droid történetét, aki végül pusztulást hozott a bolygóra, de valószínűleg semmit sem csinálna másként pont a programozása miatt. Főleg az évad első felében igazi üde színfolt volt, és a Lawsonnal alkotott párosuk remekül működött. 4) és végül a két inkvizítor ahogy sarokba szorította a sérült Mault. Az ilyen jelenetek mindig közelebb hozzák a főhőst a nézőhöz: Maul sem érinthetetlen, és az különösen tetszett, ahogy utalgatott később rá, hogy ki van Vader maszkja alatt.

Összegezve, szerintem mind történetében, mind hangulatában egyedi sorozat született, és alig várom, hogy jöjjön a folytatás! Devon szála szerintem jó sok izgalmat rejt magában, kíváncsi leszek mit hoznak ki belőle!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Account

Navigation

Keresés

Keresés

Böngésző push értesítéseinek konfigurálása

Chrome (Android)
  1. Koppints a címsáv melletti lakat ikonra.
  2. Koppints az Engedélyek → Értesítések lehetőségre.
  3. Módosítsd a beállításokat.
Chrome (Desktop)
  1. Kattints a lakat ikonra a címsorban.
  2. Válaszd a Webhelybeállítások lehetőséget.
  3. Keresd meg az Értesítések elemet, és módosítsd a beállításokat.