Jump to content

LordGravon

Tag
 • Content count

  1102
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by LordGravon

 1. "Oldie, but goodie." ahogy az amcsik mondani szokták.
 2. Nem 'tom ez a videó valahol be lett-e linkelve már korábban a fórumon, de ezt Fulcrum csinálta és baromi jól lett! Van magyar verzió is:
 3. Ja, rám is sokkal nagyobb hatással volt a búcsú jelenet, mint Luke cameója, pedig azt is értékeltem és szeretem a karaktert, viszont kicsit úgy éreztem, mintha ezzel is azoknak akartak volna imponálni, akik anno fel voltak háborodva a TLJ-s Luke viselkedésén. Én csak abban nem vagyok biztos, hogy ennek most kellet-e megtörténnie, de elfogadom. A sztorinak még nincs vége, bár a 2. évad fináléjának nagyon olyan hangulata volt, szerintem, de gondolom itt azt akarták hangsúlyozni, hogy egy korszak lezárult. Nekem is megfordult a fejemben, még úgy az 1. évad befejezése után, de gondolom meg akarják őrizni Yoda fajának a misztikumát és talán ez jobb is így. Ráfér a Star Warsra az ilyesmi egy olyan korban, amikor a rajongók mindenre akarnak részletes magyarázatot kapni. Valamit jobb a fantáziára bízni. Részben ezért is lesz mindenkinek személyes dolog ez a mítosz. Én is erre gondoltam. Az is érdekes lett volna, ha Ahsoka veszi a szárnyai alá, de sajnos ő egy nagyobb küldetésen volt, szóval mondhatni nem ért rá Groguval foglalkozni, bár szerintem ezt is meg lehetett volna oldani. "Nothing is set in stone." - hogy a mortisi Atyát idézzem. Ha már felhoztam Ahsokát, tavaly a Twitteren a rajongók egy része nála is azért volt megbotránkozva, mert Rosario Dawsont választották a szerepre, akit asszem évekkel ez előtt azzal vádoltak meg, hogy összeverte egy transz nemű barátját és azóta sem rendezték még teljesen az ügyet. Szóval szerintem akár az is benne van a pakliban, hogy tőle is búcsúzhatunk majd. Elég sz*r, ami a Mando 2. évada körül folyt. Ennél többet érdemelt a sorozat, meg a rajongók is. (Már aki.) Én Koska Reevest ismerném meg szívesen, jobban.
 4. Persze, voltak ilyenek, csak azt mondom, hogy nagyrészt cenzúrázva voltak a dolgok. Én szerintem a képernyőn még talán sosem érződött annyira gonosznak és fenyegetőnek a Birodalom, mint a Bad Batch-ben és ez a sorozat egyik legnagyobb erőssége. Szintén csak Filoni mondta, hogy a TBB-t azért csinálták, mert a rajongók között láthatóan nagy a kereslet az ilyen magasabb színvonalú animációs sorozatokra.
 5. Igaz, kisebb költségvetésű sorozat volt, de azért láthatóan cenzúrázva is volt benne az erőszak, amiről szintén Filoni beszélt az egyik Rebels Recon részben, azt hiszem. Például nem voltak végtag levágások, Kanan és Ezra sosem sebezték meg a rohamosztagosokat a fénykardjaikkal, hanem mindig csak félbevágták a fegyvereiket vagy visszaverték rájuk a lövedékeiket, aztán utána a kamerabeállás olyan volt, hogy láthattuk a földön fekvő vödörfejeket még mozogni. A másik meg az, hogy ugye nyilván nem volt benne az mértékű szexisség sem, amit anno a TCW vagy a filmek megengedtek maguknak és tudom, volt arról szó már a fórumon, hogy mintha a Lucasfilm alapjáraton tartózkodna ettől, a Disney érában. Eléggé a prűdség irányába hajlottak el és csak nagyon minimális szinten van jelen, általában csak a kisebb médiumokban, mint pl. a képregények. Emlékszem, azért anno a Cartoon Networkön mindig is kissé érettebb hangvételű rajzfilmek/animációs sorozatok mentek. A készítők sokkal több mindent "megúszhattak" ott. Nem véletlenül sugározták ott annak idején pl. a Justice League-t. Szóval sokat számít az, hogy egy sorozat milyen csatornára készül. Én anno sokakhoz hasonlóan abba a hibába estem, hogy arra számítottam, a Rebels majd olyan lesz, mint a TCW, sőt talán komolyabb is, mert ugye elvileg a Sötét Időkben játszódik és ezért csalódtam viszonylag benne, de ez mind pont azért volt, mert próbáltam nyitott meg optimista maradni a sorozattal szemben, összességében viszont persze kedveltem. Korántsem érdemelte meg azt a hatalmas negatív visszajelzést, amit anno kapott. Majd újra is akarom nézni, ha végeztem a TCW maratonommal. Aztán megpróbálkozok másodjára a Resistance-el, aminek legutóbb nem tudtam a pilotján átverekedni magam. Jó lett volna a Zillo-szörnnyel kapcsolatban látni valamit. Talán ezt is majd a Bad Batch-ben veszik újra elő.
 6. Én anno az utóbbi felállást szívesen láttam volna, Kanan-nal és Ezrával, a Rebels-ben. Sőt, valamelyest számítottam is rá, hogy egyszer majd oda mennek, de tévedtem. Különösen Kanan szempontjából lett volna az érdekes, ha mondjuk elkezdenek víziói lenni az ottani mészárlásról és hallja a halott jedik sikolyait visszhangzani az Erőben, miközben a Padmé's Ruminations Kevin Kiner-féle feldolgozása megy a háttérben, de azt hiszem az ilyesmi talán túl sok egy Disney XD-s sorozatba.
 7. Igaz, Grogu volt Din katalizátora, de szerintem a gyermek is épp oly szerves részévé vált a Mandalorian-nek, mint a címadója és rengeteget hozzáadott a jelenléte az egészhez, nem kis szerepet játszva a sorozat világsikerében. Engem személy szerint eleinte csak viszonylag hozott lázba a Mandalorian, a korai trailerek alapján, amikor még úgy tűnt, hogy az egész csak egy badass fejvadász kalandjairól fog szólni, de mindig is jobban meg akartam ismerni az anno még a Legendákban bemutatott igazi mandalore-i harcos kultúrát, szóval mindenképp akartam neki adni egy esélyt. Grogu feltűnése kellemes meglepetés volt számomra és hatalmasat dobott az egészen. Nekem, sok más nézőhöz hasonlóan, épp olyan fontossá vált a gyermek sorsának az alakulása, mint magának Din-nek és elég lehangoló volt, amikor a 2. évad fináléjában Luke magával vitte, ezen pedig az a badass rövid Boba Fett-es stáblista utáni jelenet sem dobott sokat. Egyébként imádtam. (Ezekről eredetileg az egyes részek topikjaiban akartam majd beszélni, pótlólag, de egye fene, ha már itt tartunk. ) Én azok között voltam, akik azt remélték, hogy valami árnyaltabb megoldást fogunk kapni Grogu sorsának a megoldására és ezt maga a sorozat is tease-elte egy kicsit. Tehát lehetett volna mondjuk az, hogy egyfajta félig-mandalore-i, félig-jedit nevelnek belőle, aztán ez által kapunk egy érdekes dilemmát arról, hogy lehet-e a két filozófiát ötvözni és mi az, amit e célból érdemes lenne megtartani a kettő elvei közül, meg mi az amit nem, különösen a két csoport múltbeli problémáira tekintettel. Ezzel kapcsolatban meg nekem egyébként kicsit furcsa volt, amikor pont Ahsoka tartott Dinnek kiselőadást arról, hogy a kötődés veszélyes, aztán pedig az évad végén pont Luke jött el Groguért, hogy aztán elválasztja a nevelőjétől, ahogyan anno a Prequel érás jedik tették a növendékeikkel. Persze, én sem arra gondoltam, hogy csak az utazgatásról kellett volna szólnia. Grogu-t máshova is magával viheti Din, szerintem, de az igaz biztonságosabb számára, ha teljesen kimarad a várható mandalore-i konfliktusból, amit kíváncsian várok. Nagyon érdekes lesz majd különösen Din és Bo-Katan kapcsolatának az alakulását figyelni, amiről, ha már a GoT-ot emlegetted, nekem a 7. évadból Jon és Dany helyzete jut egy kicsit eszembe, miután fény derült az előbbi valódi származására. Ez jól hangzik. Remélem, igazad lesz.
 8. Ja, nekem is ez már a sejtésem. Vagy inkább Prequeles/TCW-s. Szerintem minimum 4 évados lesz az egész, de úgy alapjáraton szeretném, ha nem nagyon húznák el ezeket a sorozatokat, mert amúgy is egy csomó lesz belőlük és továbbra is tartok attól, hogy lehet majd tartani velük a lépést. Remélem, jól beosztják majd őket. Eddig a Mandalorian sztorija és formulája eléggé egyszerűnek tűnik, szóval szerintem ezen nem lehet annyit ragozni, hogy akár 8 évadot is megérjen. Max akkor, ha igazad lesz és behoznak egy politikai szálat, ami által komplexebbé válik a történet, de úgy látom, hogy most a Disney érában a Lucasfilm eléggé tartózkodik ettől. Inkább az OT formuláját veszik alapul, még ha e mellett igyekeznek egy kicsit árnyaltabbá is tenni az univerzumot. A Mando meg aztán pláne szeret nosztalgiázgatni, különösen a Tatooine-os részekben, amikben szerintem túlzásba is vitték a dolgot. Nagy kópé ez a Filoni, az biztos. Ezért szeretjük, legalábbis én. Én eddig szerencsére viszonylag jól elkerültem a spoilereket. Mondjuk én eleve olyan SW-s tartalmakat gyártó embereket követek a neten, akik vigyáznak az ilyesmivel, de már nagyon ki vagyok éhezve azokra a válaszokra, amiket ez a Disney Gallery-s epizód ígér, mert volt egy pár kérdésem a Mando 2. évadával kapcsolatban, amiknek nagy része a jediséghez kapcsolódik. Igen, elég furcsa, hogy még mindig semmi. Korábban szerintem nem volt ilyen.
 9. Sejtettem. Nem volt valami meggyőző.
 10. Mark Hamill ezt tegnap előtt osztotta meg a Twitterén: Elvileg ez egy hivatalos poszter a 3. évadhoz.
 11. Úgy tűnik, a Star Wars Theory nevű YouTuber már csinált reakció videót a Disney Gallery-s részről, 6 órával ezelőtt, szóval elvileg már elérhetőnek kéne lennie. Talán akkor majd este felé. Na, ezt jó hallani. Sejtettem, hogy ez lesz majd a menetrend, de azért szeretném majd, ha a 3. évad végén vagy valamikor utána Din és Grogu összefutna. Szerintem nem érdemes az ilyesmire időt pazarolni. Úgyis mindig előállnak majd valami baromsággal. Engem személy szerint már szinte teljesen hidegen hagy a rajongó dráma, tavaly december óta, amikor a Mando 2. évada körül ment a sok politikai sárdobálás, de már előtte a TRoS kijövetelének idején is inkább végigvittem a Jedi: Fallen Ordert, minthogy azzal foglalkozzam, hogyan fogják majd azt a filmet is ízekre szedni.
 12. Azt tudjuk pontosan mikor lesz ma elérhető ez a rész?
 13. Köszönöm, mindenkinek!
 14. Tegnap előtt mutatták be 2008-ban a TCW-t az amcsiknál. Ki gondolta volna, hogy milyen remek sorozat fog kinőni belőle és milyen hagyatéka lesz? Ki gondolta volna, milyen utat fog bejárni Ahsoka, Rex és Asajj Ventress majd a jövőben? Egyszer már írtam arról a fórumon, hogy mi volt a benyomásom róla, annak idején, szóval inkább csak beidézem ide: Azóta annyiban változott a véleményem, hogy szerintem az animáció nem öregedett annyira jól, a droid poénok kicsit kínosak és erőltetettek, Ahsoka kezdeti viselkedése pedig már engem is tud zavarni, de értékelem a filmet annak, ami és hálás vagyok azért, hogy utat tört az utána következő sorozatnak. E mellett számomra már csak a nosztalgia miatt is van jelentősége. Csak úgy, mint az Ahsokával való már kezdeti szimpatizálásomban, olyan szempontból is talán a kisebbségbe tartozom, hogy szerintem Büdöske valamelyest aranyos a maga nevében.
 15. Ne feledjük az Űr Jézus bölcsességét! Fú, bakker! Ezt át lehetne helyezni a megfelelő topikba? Bocsi, nem figyeltem oda.
 16. LordGravon

  Trailer

  Általában nem szoktam ilyen negatív lenni, ha Star Warsról van szó és eléggé nyitott vagyok az azzal való kísérletezésre, de most a trailer alapján még az a minimális lelkesedésem is elszállt ez iránt, ami eddig megvolt. Ez a fajta anime stílus nagyon nem illik ehhez az univerzumhoz. Most már egyetértek azokkal, akik szerint ez olyan, mintha szimplán anime lenne, csak fénykardokkal. Ez nem néz ki Star Wars-nak. Ez olyan, mintha csak azért gyártották volna, hogy a keleti nézőknek imponáljanak vele. Nem sok esélyt látok rá, hogy megnézem... Annyit azért megadok neki, hogy minőségileg nagyon ott van.
 17. Nemrég végeztem a Slaves of the Republic és a Rako Hardeen-es szállal, meg köztük A Friend in Need-del. Meg kell hagyni, most így visszanézve a negyedik az egyik legjobb évad. Egyik jó sztoriszál a másik után, legalábbis leszámítva az évad kb. első negyedét, de az is rendben van. Én az R2 és C-3PO bizarr kalandjain is jól szórakoztam. Kicsit olyan volt, mintha az a két rész a klasszikus Droids rajzfilmsorozatnak tisztelgett volna, meg érdekesek voltak azok a fa lények meg az a tündérbéka csaj, akikkel összefutottak a föld alatt. Felőlük se hallottunk azóta. Én kíváncsi lennék miféle lények voltak. Itt látszott nagyon, hogy a Star Warsnak a tündérmesés oldalára gyúrtak rá. Tetszik, hogy a 3. évad szép lezárása után, ami ugye azzal végződik, hogy Ahsoka és Anakin tiszteletteljesen meghajolnak egymásnak, fordulóponthoz érkezvén a kapcsolatuk, ebben az évadban nagyon rágyúrtak arra is, hogy bemutassák mennyire egyenrangú harcosokká váltak ők ketten, meg a lány mennyire elkezdett érettebb jedivé válni, a maga módján. Elszomorító belegondolni, hogy később milyen irányba mennek el a dolgok, de a helyzet az, hogy azért Anakin valahol rossz hatással is volt Ahsokára, hiába volt képes a lány valamennyire sakkban tartani a mestere indulatait és érzelmi támogatást nyújtani neki, talán jobban, mint bárki más. Sajnos Palpatine meg már a másik oldalról nagyon megdolgozta Skywalkert az évek során és Tano szinte semmit sem tudott Anakin múltjáról. Szerintem ezért sem látta, miféle sötét potenciál rejlik a mesterében. Ebben az évadban tudott meg egyedül annyit Anakinról, hogy kiskorában az anyjával együtt rabszolga sorba taszították, de azt nem tudja később mi lett Shmivel, meg az azt követő Buckalakó mészárlás eleve hétpecsétes titok maradt. Szerintem sok minden ezen állt vagy bukott, de ezzel össz-vissz Padmé és Palpatine volt tisztában, legalábbis azt hiszem. Egyébként érdekes morális meg ideológiai dilemmákat feszegetett a Zygerriás szál - mint azt a sorozat már eleve egyre többször is tette a későbbi évadokban - és viccesnek tartottam, hogy mintha az egésznek lett volna valami indirekt szexuális töltete, mert Anakin a királynő személyes rabszolgája lesz - aki nyilván odavan érte és nagyon szemezi - Ahsokát úgy öltöztetik fel, mint egy indiai hastáncosnőt, Obi-Want pedig a falhoz szorítva megostorozzák. Nyilván voltak utalások a Jedi visszatérre is, amit nagyon értékelek. Pont kapóra jön, hogy nemrég néztem meg a filmet is. A Lux Bonteris rész végén egyébként most vettem észre először, hogy már ott megágyaztak Ahsokának az 5. évadbeli szerelmi csalódásának, mert míg szerencsétlen lány láthatóan egyre jobban bele van zúgva a srácba, az távozása előtt inkább már baráti melegséggel mosolyog vissza rá. Lux abban a részben elkezdett felnőni és szerintem a Tano iránti kezdeti vonzalma inkább egyfajta idealizációból eredt, mert még nem találkozott jedivel, meg talán togrutával sem, ami később pedig egy érettebb - mint mondtam baráti - tiszteletté alakult át. Szegény lány nagyot fog huppanni a következő évadban. A Rako Hardeen-es szálban pedig Obi-Wan hatalmasat alakít és az egész egyszerűen fantasztikus. Akár egy élőszereplős filmsorozat részei is lehetnének. Tényleg érezni rajtuk azt a "minifilm" hatást, amit Lucas szánt a nézőknek. Dooku-t amúgy remekül játssza Corey Burton. Abszolút mintha a néhai Sir Christopher Lee mély, búgós, elegáns és tekintélyt parancsoló hangját hallanám. Kár, hogy nem kaptunk egy olyan részt, ahol a karakterét jobban kibontották, mielőtt a sorozat el lett kaszálva, de sejtésem szerint talán előbb-utóbb arra is sor kerülhetett volna, ha nem így alakulnak a dolgok. Külön kiemelném még a Moralo Ivált és utólag a Pong Krellt játszó szinkronszínészek munkáját is. Még annyi, hogy Windu nem is annyira ellenszenves ebben a sorozatban, mint amire emlékszem, meg amilyennek sokan mondják manapság. Vannak azért jó pillanatai. Már vagy 5 éve nem láttam a TCW-t és jó érzés most újra felidézni, miért is szerettem - szerettük - annyira ezt a sorozatot, meg mennyire magasra tette a mércét az utána következő összes animációs sorozatnak.
×
×
 • Create New...

Important Information