Ugrás a kommentre

HD formátum és a házimozirendszerek

Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?  

50 felhasználó szavazott

1. 1. Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?

• igen
      15
    • nem
      23
    • nem tudom eldönteni
      10

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

X. Hi-fi és Házimozi Show

Idén ugyan pár héttel korábban került megrendezésre, de ez mit sem von le a nívójából.....melyen azért el lehet vitatkozni, hogy pontosan melyik réteget is szolgálja, illetve szolgálhatna ki a prezentációival. Minőségileg most is főleg az elit kategória volt jelen, de talán sokunknak ez az egyetlen egy alkalom, hogy élőben, közvetlen közelről szemrevételezzük meg az audiovizuális termékpalettát eme szegmensben.

A tavalyihoz hasonlóan idén is két szintet foglalt el a Westend Hilton szállodájából a kiállítás. Az alsó szinten főleg video, illetve az ahhoz kapcsolható audio készülékek bemutatásán volt a fő hangsúly. Itt kapott szintén lehetőséget két nagyobb forgalmazó, hogy a lehetőségekhez képest igényes bemutatótermet hozzon létre. A Házimozi Stúdió újfent a legnagyobb; un. Báltermet bérelte ki, ahol Full HD bemutatók mentek fél óránként, Sim 2 vetítővel, Revel hangfalakkal, Lexicon erősítőkkel.

Egy igen érdekes médiatároló eszközt is bemutattak ( CineMaster), mely egy másik teremben is a részét képezte a bemutatónak. Eme eszköz nem csekély tárolókapacitással rendelkezik; a kiállított változat 2x2 TB adatot volt képes a merevlemezén kezelni. Mint a képen is látszik, nem kevés Blu-ray filmet lehet rá feltölteni, veszteségmentesen. Az adatok a lakás bármely részéről elérhetőek a megfelelő csatlakoztatásokkal.

Ezeken a nagyobb volumenű bemutatókon a manapság közkedvelt filmekkel prezentálták, hogy mire is képes a Full HD felbontás, illetve a veszteségmentes audiosáv, ha arra alkalmas eszközökön tárják elénk. A Transformers második része pl DTS-HD Master 7.1-es keverést kapott. Már a moziban is ütött a Dolby Digital, de itt most a tűéles képpel együtt a veszteségmentes hang szépen levitte a fejünket. :) Ugyanez történt a Star Trek esetében, melynek már a DVD változata is spéci DD hangkeverést kapott, de a Blu-ray pluszba a hangrendszerrel párosítva új dimenziót nyitott meg. Mondjuk megjegyzem, hogy tartom a korábbi álláspontomat, hogy egy jól kikevert DD hangkeverés van olyan ütős mint egy veszteségmentes. Olyan veszett nagy különbségek nincsenek. Volt Jazz felvétel is, PCM 5.1-es hangsávban. No ez sem volt piskóta. A kép az már más tészta, mert a Full HD valóban a négy méteres vásznon valami egészen más mutat, mint a DVD. A Sim2-es vetítővel meg főleg.

Volt még egy érdekesség, mely pont ehhez a vetítőhöz kapcsolódik. Méghozzá az, hogy ki lehet egészíteni egy külön optikai ?tunninggal?, melynek segedelmével 21:9-es képaránnyal mozizhatunk. :) Ilyenkor nincs zavaró fekete csík se alul, se pedig felül. A vászonról a maszkolás pedig eltűnik oldalról, amint érzékeli a 21:9-es képarányt. A felírat pedig ebben az esetben a képre kerül.

Természetesen most is volt külön terme az EISA díjas termékeknek, ahol a Philips új 21:9-es tv-jét is meg lehetett csodálni. Tényleg fantasztikus élmény volt élőben is látni. Jelentős a különbség a 16:9-es képarányú változatokhoz képest.

Volt itt aztán a nagy ?kedvenc?, már ami az eddigi tapasztalataimat illeti, ez pedig az Octogon forgalmazó és a termékpalettájukhoz tartozó Clarus hangfalak. Kedvenc koncertfelvételeim mentek, szóval teljes volt az élmény. És a közönség részéről is szimpátia tükröződött a látottakhoz, hallottakhoz. Phil Collins-t és az Eagles-t nem engedték levettetni a műsorforrásról. :D

Az első emeleten inkább a hi-fi őrültek mekkája volt jelen. Valahogy a ?csak? hang nem tudott lekötni.

És akkor végezetül pár szó a hosstesekről. Gyönyörűek voltak :D

Amúgy olyan ááááállat vagyok, hogy az csúcs. Bazz, úgy nem lehet kiverni az ember fejéből a nőket, ha rád mosolyognak és kifejezik abeli szándékukat, hogy szívesen vennének ?vallatás? alá. :D Én ááááállat meg naná, hogy felajánlkoztam :P Szóval az egyik tündérke kitöltött egy kérdőívet a segedelmemmel. :P

Holnap amúgy még bárki elmarathatja magát velük, aztán egy évre csókolom. :D

Hozzászólás ideje:
Nem bízok ezekben az oldalakban.
Ez az oldal, ahonnan nem törölnek semmit. Ez nem olyan f*s mint a kepfeltoltes.

Köszi, de nem lényeges. Be voltak osztva a bekezdések közé.
Ugye csak megjátszod magad? Elég a link öregem, és oda rakod ahova akarod. :)
Hozzászólás ideje:
Ez az oldal, ahonnan nem törölnek semmit. Ez nem olyan f*s mint a kepfeltoltes.

Ugye csak megjátszod magad? Elég a link öregem, és oda rakod ahova akarod. :)

Mint mondtam nem lényeges. Elég volt a harmincakármennyi képből ezeket kiválogatni, feltölteni, beilleszteni a megfelelő helyre egyszer. Sajna a telefonos fényképezésnek vannak átkai.
  • 3 héttel később...
Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
Az okosoktól kérdezném, hogy a BR is régió függő mint a DVD?

A legtöbb BD régiófüggetlen(ahogy a TCW S01 is), de meg lehet oldani a régiókódolást. Viszont csak 3 régió létezik.

Szerkesztve: - kolmilan
Hozzászólás ideje:

Nem is drága.6270 ft átszámolva.190-nel számoltam a dolárt.Ezen van még postaköltség is?Mert ahogy nézem 60 dollár a boltokban, az Amazonon meg csak 33.Ki az a marha aki megveszi a boltit ezek után?

Hozzászólás ideje:
Nem is drága.6270 ft átszámolva.190-nel számoltam a dolárt.Ezen van még postaköltség is?Mert ahogy nézem 60 dollár a boltokban, az Amazonon meg csak 33.Ki az a marha aki megveszi a boltit ezek után?
Pildi már megrendelte nekem, úgy hogy szurkoljatok, hogy ne csórják el. Ilyen olcsón vétek otthagyni.
Hozzászólás ideje:
Pildi már megrendelte nekem, úgy hogy szurkoljatok, hogy ne csórják el. Ilyen olcsón vétek otthagyni.

Igen ,simán megéri.Szerintem nem csórják el, az Amazon azért csak egy világcég.Majd írd meg milyen.

Igen ,simán megéri.Szerintem nem csórják el, az Amazon azért csak egy világcég.Majd írd meg milyen.
Kaptok róla fotókat. :D Egy hónap a szállítási idő.

+ ha reklamálsz hogy elcsórták, akkor küldenek egy másik ingyen :D
No ez meg a másik szimpatikus dolog. Szerkesztve: - Ody Mandrell
  • 2 héttel később...

Oldie! Tudsz ajánlani valami nem túl drága, de remek BR lejátszót? Már szétnéztem a neten, de kíváncsi vagyok a véleményedre.

A Panasonic DMP-BD60 -hoz mit szólsz?

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.