Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot? 50 felhasználó szavazott

1. 1. Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?

• igen
      15
    • nem
      23
    • nem tudom eldönteni
      10

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Sajna nem. :lol: Ha van egy kis plusz időd, akkor az avx.hu fórumán nézz körbe az LCD tv-k topicjában. Hátha...

Hozzászólás ideje:

1 kérdés. Mint tudjuk, a DVD 25 képkocka/s -el megy, a BR 24-el, de az Imax filmek 48-al. Ha kiadják majd az imax filmeket (pl. Avatar :lol: ) BR-en vagy DVD-n akkor csak az egyik tekercs (mert tudtommal 2 vetítő van ilyenkor) anyagát teszik rá a korongokra vagy mindkét tekercs anyagát és így teremte 2x-es játszási időt?

Hozzászólás ideje:

Az IMAX filmeket átkódolják. Nincs olyan szerintem, hogy kimondottan csak a jobb vagy a bal szem látószögét raknák lemezre. Az Avatar meg nem IMAX film, nem IMAX kamerával vették fel :lol:

Hozzászólás ideje:
Aha, ok :lol: Köszi Oldie
Nincs mit, de lehet, hogy aki csinálja az másképp "tudja", de szerintem tuttira átkonvertálják.
Hozzászólás ideje:

Egész "barátságos" ára van ahhoz képest, hogy mekkorra. Mondjuk én tutti megvárom amíg még ennél is barátságosabb árban lesz :D

Hozzászólás ideje:
Egész "barátságos" ára van ahhoz képest, hogy mekkorra. Mondjuk én tutti megvárom amíg még ennél is barátságosabb árban lesz :D
Pedig ez idei modell. Tavasszal még 350 ezer volt. :D Amikor kijött a 'V' széria akkor ment le az ára. Ugyan az a panel van benne, csak a szolgáltatásokban marad el tőle. De az engem most annyira nem izgat. :D Tudtad, hogy a 106 centis TV -ket 2 méterről ajánlatos nézni? :D
Hozzászólás ideje:

Ha Full HD-s a tv, akkor semmi gond nem adódik ebből a távolságból :D Az SD "korszakban" a tv átmárő öt-hatszorosát javasolták. :D

Hozzászólás ideje:

A lenti táblázat azt mutatja, hogy adott képméretű TV készülékek maximum milyen távolságból nézve képesek visszaadni teljes részletességgel a 720 és az 1080 soros felbontású képet.

Kepmeret_felbontas.jpg

Hozzászólás ideje:
Ha Full HD-s a tv, akkor semmi gond nem adódik ebből a távolságból :D Az SD "korszakban" a tv átmárő öt-hatszorosát javasolták. :D
Így van. Tehát már mindegy mekkora a szobád, fordítottan arányos a dolog. Minél kisebb annál nagyobb TV-t bele! :D
Hozzászólás ideje:
Így van. Tehát már mindegy mekkora a szobád, fordítottan arányos a dolog. Minél kisebb annál nagyobb TV-t bele! :D

No ezért fogok én egy Full HD vetítőt venni ha rám szakadna a lottó ötös :D

Hozzászólás ideje:
No ezért fogok én egy Full HD vetítőt venni ha rám szakadna a lottó ötös :D
Az se hülyeség csak én nem tudom hova vetíteni a képet. Meg azért az árban se lehet piskóta. :D
Hozzászólás ideje:

És akinek nagy a szobája? :D

Az se hülyeség csak én nem tudom hova vetíteni a képet. Meg azért az árban se lehet piskóta. :D

Én aztán tudnám hova vetíteni, de egyelőre egy szimpla TFT-monitorra sem telik :D

Hozzászólás ideje:
Az vegyen kivetítőt. :D

Lásd lentebb, szóval maradok az elavult eszközöknél :D

Hozzászólás ideje:
Meg azért az árban se lehet piskóta. :D

Nem olyan vészes ma már. Most dobott ki a Samsung egy fullHD-s vetítőt, és elég jó kritikákat kapott. Már 300e Ft környékén be lehet szerezni. Panasonic-okat 400-500e Ft-ért lehet szerezni. Az meg tényleg nem rossz. Persze az igazán erős vetítők árai a milkókat követelik.

Hozzászólás ideje:

Ma voltam a Duna Plazaban a Saturnban billentyűzetet nézni és megnéztem a tv-ket.Láttam egy irdatlan nagy Sharp tv-t(274 cm) aminek marha jó képe volt.Aztán az ártá.Megnéztem többször is nem-e rosszul láttam.34,000,000 ft volt az ára.Összerhasonlításképpen egy M5-ös BMW ára 27 milka.

Hozzászólás ideje:

Ugyanilyen tv van kiállítva a Westend cici Media Marktjában is :D Általában mikor arra járok a TCW mozifilm megy rajta :D

Hozzászólás ideje:
Ugyanilyen tv van kiállítva a Westend cici Media Marktjában is :D Általában mikor arra járok a TCW mozifilm megy rajta :D
Nem mondod :D

Legalább a BR film megy rajta? El kéne húznom a pofámat akkor arra :P

Hozzászólás ideje:

Lenne egy régiókódos kérdésem. :D

Le kellene hamarosan játszanunk PC-s épített DVD-lejátszón egy amerikai régiókódos DVD-t. Nem tudtok valamilyen megoldásról, azon kívül, hogy vegyünk egy hasonló lejátszót?

Hozzászólás ideje:
Lenne egy régiókódos kérdésem. :D

Le kellene hamarosan játszanunk PC-s épített DVD-lejátszón egy amerikai régiókódos DVD-t. Nem tudtok valamilyen megoldásról, azon kívül, hogy vegyünk egy hasonló lejátszót?

Tipp: A Rajta lévő adatot másoljátok vinyóra, utána író progival kiírni úgy, hogy a programban beállítjátok, hogy régiókódfüggetlen legyen az adat. Persze ezt most csak hasraütésszerűen mondtam. :D
Hozzászólás ideje:
Tipp: A Rajta lévő adatot másoljátok vinyóra, utána író progival kiírni úgy, hogy a programban beállítjátok, hogy régiókódfüggetlen legyen az adat. Persze ezt most csak hasraütésszerűen mondtam. :D
Köszi, Oldie, ez egészen megvalósíthatónak tűnik. :D Ki fogjuk próbálni, és az eredményről beszámolok majd. :D
Hozzászólás ideje:
A VLC, a BS Player meg az InterVideo le tudja játszani a DVD-ket
BS Playerem van! Lehet, hogy akkor nem is kell semmi macera. :D De kiderül hamarosan...

Köszi, Phobos! :D

Szerkesztve: - Pildi

Hozzászólás ideje:

A DVD olvasó is közrejátszik ezekben, szóval ne vedd 100%-ra a lent leírt dolgokat. Láttam már olyan olvasót is ami még olvasni sem tudta a lemezeket. Sajnos ez a régiós cucc eléggé macerás, jobban jár az ember ha vesz valami ultragagyi kínai DVD lejátszót a TV-hez, mert azok annyira gagyik, hogy még a régiókód tiltást sem teszik bele, így mindent visz, szemben a legmodernebb asztalikkal :hehe:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.