Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot? 50 felhasználó szavazott

1. 1. Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?

• igen
      15
    • nem
      23
    • nem tudom eldönteni
      10

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Ez az Optoma Full HD-s projektor csak 899 dollár az amazonon, ami itthonról nézve nevetséges! Itthon egy full HDs projektor még mindig 300 körül van..

http://www.amazon.com/gp/customer-media/product-gallery/B002G0CWSU/ref=cm_ciu_pdp_images_1?ie=UTF8&index=1

Azért jól mutat az Avatar így kivetítve.. :yes:

Szerkesztve: - JakeSully

Hozzászólás ideje:

Tetszik ez a szaki. Ezen elv szerint nekem a projiból a port úgy kéne kitisztítani, mint ahogy a koktélt rázzák. :yeah:

• 2 héttel később...
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Nos, a lehetőségeimhez képest igyekeztem felkészülni a szeptemberi Saga BR-megjelenésre.

Projektorok árához képest bagóért sikerült lecsapnom egy fullHD-s projira: Samsung A600. :yes:

Egy éves és még 2 év garancia van rá. Szerintem összesen ha fél évet volt használva sokat mondok.

De ami a lényeg: mint filmet sosem fogom megkedvelni az Avatart, de ilyen minőségben látva majdnem beleszerettem. :shocked:

Szóval innentől George-nál van a laszti. :D A lehetőségeihez képest :lol: szerintem igazán meglephetne minket egy felturbózott Saga-val.

Íme a kicsike:

SPA600BX.jpg

Hozzászólás ideje:

Köszi!

Fogok beszámolót tartani, csak még folyamatban van a "csináld magad" fali konzol-projekt kialakítása és egy-két film megnézése is, hogy végleges képet kapjak a projiról. Asszem ez érthető. :cool:

(Asszony-pajtinak máris halálfélelme van a fejünk fölött kb. 1,5 méterre lévő, lógó 6 kilós ufo-szörnyetegtől :death: )

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Tudrtok olyan dvd-lejátszót ami tudja a divx-et és bele van építve az erősítő?

Ez valami egybeszett-bögreszett verzió lesz. Felejtős. Próbál olcsó szegmensekből válogatni.
Hozzászólás ideje:

Egy kollégának kéne nem nekem. Tönkrement neki az ugyanilyen Dimarson-lejátszó, aztán kéne új. Csak nem talál sehol.

Hozzászólás ideje:

Egy kollégának kéne nem nekem. Tönkrement neki az ugyanilyen Dimarson-lejátszó, aztán kéne új. Csak nem talál sehol.

Próbálkozzon neten körbenézni, mert boltot én se tudnék most mondani.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Nos, most már egy jó hónapja nyüstölöm a Samu projit, és úgy érzem sikerült kiismernem. :cool:

Az utóbbi hónapokban láttam néhány projektornak a képét. Pl. múlt héten volt egy kiállítás a Millenáris parkban, ahol az egyik teremben 3D-s vetítésekkel demóztak, amit úgy oldottak meg, hogy két darab SIM2-es projektort hangoltak össze. Mondanom sem kell az áruk darabonként több millió forint. Csak egy rövid megjegyzés a 3D-ről: az IMAX-ben nem tapasztaltam, hogy fáradna a szemem, ennél a módszernél viszont 10 perc után már igen. Másrészről továbbra is fenntartom, hogy ez még nem az igazi. Csak akkor jön ki a térhatás, ha közeli jelenetek vannak szereplőkről, tárgyakról. Nagy látképeknél ill. gyors kameramozgásnál nem tesz hozzá semmit.

Visszakanyarodva a Samuhoz, azt kell mondjam, hogy ár/érték arányban ez a proji most a verhetetlenek között van. Nagyon kellemes mozis képet ad. DLP technológiával készült, vagyis egy forgó színtárcsa alkotja a képet, melynek hátránya, hogy van aki érzékeny rá. Miről is van szó? Ha van egy jelenet, ahol sötét háttér előtt világos felületek vannak, akkor ilyen színes karikákat – úgynevezett szivárványhatást – lehet érzékelni. :shocked: Aki erre érzékeny, annak eleinte nagyon feltűnő lehet, és könnyen lemondhat a DLP-s projektorokról. Azonban van egy faktor, mellyel a tapasztalatok szerint számolni kell, ez pedig nem más mint a "kicsi" agyunk. Ugyanis egy idő után hozzászokik a szemünk ehhez a hatáshoz, és már nem érzékelhető annyira, mondhatni az agyunk kikapcsolja azt, hogy a szemünk erre fókuszáljon. Én már csak ritkán figyelek fel a szivárványokra.

Ez a hatás az LCD technológiával készült projiknál nincsen, és persze azok is szép képet tudnak adni, de annak is megvannak a maga sajátosságai. Ebbe most nem megyek bele.

Szóval a Samunál ami erősség: dinamikus mozis kép, élethű bőrszínek, fullHD-s felbontás, halk működés, képes a filmeket helyes képkocka/sebesség-gel megjeleníteni.

Mi ez a képkocka/sebesség? Röviden arról van szó, hogy a filmeket 23,978 képkocka/másodperccel rögzítik. Ahhoz, hogy a megjelenítő ezt helyesen jelenítse meg, ugyanerre kell beállítani a frekvenciaértékét (Hz). Sok megjelenítő műszaki leírásában olvasható, hogy 1080/24p. Itt a 24 jelzi, hogy már közel azonos frekvencián dolgozik a készülék, mint amiben a film rögzítve van. Mi van akkor, ha a készülékünk 50, 60 vagy 100 Hz-en képes csak dolgozni? Nos ilyenkor időnként egy-egy megakadás, riccenést lehet érzékelni, leginkább a lassú, oldalirányú kameramozgásoknál. Mivel nekem PC-ről működik a rendszer, így van lehetőség, hogy teljes szinkronba hozzam a vetítőt a filmek sebességével. Ezt 23,978-as értéket a mostani vetítők általában már támogatják, de az előző projimmal vért izzadtam, mire sikerült némi eredményt elérnem e téren.

Ami hátránya a Samunak: nem egy olyan típus, hogy elhelyezed, bekapcsolod, indítod a filmet és már kész is. Más tulajok és tesztek is jelezték, hogy kicsit bíbelődni kell a képbeállításokkal, hogy a kívánt eredményt megkapjuk. Ezt alá kell támasztanom. De az eredményért megéri.

A másik hátrány, hogy a fekete (bár jóval jobb, mint az Acer-é volt) nem az erőssége. De ez már az a kategória, amit inkább figyelni kell, ha észre akarjuk venni, úgy meg ki néz filmet, hogy a hibákat keresi?

Legutóbb a Tron: Örökség volt az, ami igazi proji-nyüstölő film a sok sötét és világos részek miatt, de a látvány elképesztő (a hangról meg ne is beszéljünk, kötelező beszerezni). Persze egy fotó nem tudja teljes egészében visszaadni a valós képminőséget, de azért itt van egy-kettő.

IMG_5647.jpg

IMG_5654.jpg

IMG_5671.jpg

Hozzászólás ideje:

Pont tegnap néztem meg a rendszeredről a képeket egy másik fórumban :) Látom a Samu a feje tetején lóg :D

Viszont nekem a ezek a hátsó surround hangfalak elhelyezései sose tetszettek :para: Kell azért némi té az ember háta mögött. :)

Hozzászólás ideje:

Pont tegnap néztem meg a rendszeredről a képeket egy másik fórumban :) Látom a Samu a feje tetején lóg :D

Viszont nekem a ezek a hátsó surround hangfalak elhelyezései sose tetszettek :para: Kell azért némi té az ember háta mögött. :)

Márpedig a THX-szabvány szerint az 5.1-es rendszernél így kell.

http://www.thx.com/consumer/home-entertainment/home-theater/surround-sound-speaker-set-up/

Hozzászólás ideje:

A 90 fok a dipol hangsugárzókra javasolt. Amúgy 110 fok a hozzávetőleges érték.

Pont azért van befordítva, mert így mögöttem szólnak. Én nem a falnál ülök, hanem egy kicsit előrébb. Így pont megvan a tér, mivel mögöttem-fölöttem helyezkednek el a hangsugárzók. Ez kb. 50 cm-t jelent a faltól.

A kép csalóka lehet.

IMG_5623.jpg

Hozzászólás ideje:

Kicsit tényleg egybefolyik a kanapé a fallal, ez volt zavaró :)

Ody, el se tudod hinni, hogy mennyit számítanak a távolságok ;) Nálam még ennyi hely sincs mint Ladánál, de én a szoba közepén ülök és így mozizok. :) Elég sok profi moziszobánál láttam már, hogy egész egyszerűen a székeket, ülőgarnitúrát egész egyszerűen rátolják a hátsó falra, miközben bőven van hely előtte hogy a vászon közelsége se zavarjon. Pedig a térhangzás lényege, hogy a hátunk mögött is szóljon a hang. Na most ha közvetlenül a füled mellé teszed a hangfalakat, ott minden lesz, csak hátsó térérzet nem.

Hozzászólás ideje:

Kicsit tényleg egybefolyik a kanapé a fallal, ez volt zavaró :)

Ody, el se tudod hinni, hogy mennyit számítanak a távolságok ;) Nálam még ennyi hely sincs mint Ladánál, de én a szoba közepén ülök és így mozizok. :) Elég sok profi moziszobánál láttam már, hogy egész egyszerűen a székeket, ülőgarnitúrát egész egyszerűen rátolják a hátsó falra, miközben bőven van hely előtte hogy a vászon közelsége se zavarjon. Pedig a térhangzás lényege, hogy a hátunk mögött is szóljon a hang. Na most ha közvetlenül a füled mellé teszed a hangfalakat, ott minden lesz, csak hátsó térérzet nem.

Jól tudom milyen fontos a távolság, szerintem voltam én már komolyabb házimoziban is ahol ezt lehetett tesztelni. Ám ez lakás és nem mozi, szóval itt azzal kell főzni ami van. :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.