Ugrás a kommentre

starwarsfan1113

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    120
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

starwarsfan1113 összes hozzászólása

  1. Amúgy szerintem Luke már az epV-re is elég op lett. Vadert simán leszorítja az árokba Bespinen. És Vader vívó ereje a kánonban nem csökkent olyan drasztikusan, mint a legendákban.
  2. starwarsfan1113

    A Resistance animációs sorozat

    Hát nekem tetszett. De alapból nulla elvárással néztem meg. Az biztos, hogy a Rebels végét annó sokkal feszültebben vártam. Ez a sorozat már csak arra jó, hogy azért hetente legyen valami mozgóképes új dolog, kitöltve az űrt két Rise of Kylo Ren szám között.
  3. Lehet rosszul emlékszem akkor.
  4. Mikor a TIE fightert, akkor pedig a Rambo 2-re.
  5. starwarsfan1113

    2x14 - The Mutiny

    A készítők közül most valaki nagyon elemében volt. A droidokon kívül még három prequel utalást vettem észre, ami megmosolyogtató. Kettő hangeffekt. Az első, úgy 14 percnél, mikor a civil legénység megpillantja először a droidokat, olyan tömeghang effekt hallható, mint az ep1-ben, mikor Qui-gonék belépnek a gungan városba. A második pedig, mikor a b2-sek elérik a kantint, a felszolgáló droid pontosan olyan hangot ad ki, mint az ep2-ben Anakinék fogathajtója a Tatuinon. A harmadik pedig, mikor másznak fel a liften, teljesen ep3 hatása van. Talán a hangok is passzolnak, de ezt már nem tudom megmondani. Egyébként egy korábbi epizódban pedig a Kotor játék cantina zenéje csendült fel Találtatok még ehhez hasonló érdekességeket?
  6. starwarsfan1113

    Box Office

    Off: engem az exit lámpa tükröződése idegesít a 3d szemüvegen @Bence1997 a legutóbbi star wars 3d filmeknél kevés jelenet volt, ami kijött a vászonból. Általában csak annyi, hogy sokkal jobb mélység érzetet ad, mint a 2d, olyan mintha nem egy sík vászonon lenne a film, hanem mondjuk egy üvegfalú dobozban. Én csak olyan filmeket nézek 3d-ben, amit eleve erre készítettek. Ha nem fektetnek bele elég munkát, akkor a 3d inkább zavaró. Pl. a Hobbitnál volt nekem ilyen. A koboldbarlangos jelenetnél teljesen elveszítettem a térérzékelésemet, annyira zavaros volt a 3D.
  7. @pb69 csak egy apró utalásra gondoltam. A dark empire-ben is csak egy kis szóbuborék volt, és ennyi. Nyilván nem kell megmutatni, hogy miért is lett olyan, amilyen. Csak nekem így furcsa az üzenet, hogy mindenki megtérhet, csak Palpi nem.
  8. Sok a hasonlóság Dark Empire-el. Az egész saga egy bukás-megváltás sztori. Így nekem sokkal jobban tetszett volna - mert így az üzenet is hangsúlyosabb lenne - ha Palpatin-ról is megtudjuk, hogy tele van félelemmel, fájdalommal. Mint a Dark Empire végén, mikor a lelkét foglyul ejti a kiborg jedi. Szerintetek?
  9. Amúgy, az összes sith szerintem a legendákból lett átemelve. Legalábbis Darth Bane lelkének egy része Zanahban élt tovább a könyvek szerint.
  10. Felkerült Core-ra a disney+ verzió annak, aki nem tudja kivárni az itthoni elindulást, vagy a bd megjelenést
  11. @Ody Mandrell a navigációs jel, a torony szétrobbantása után.
  12. Akkor tehát azért nem voltak pajzsok, mert a kinavigálás nagyon megterhelte a számítógépeket? Ez nekem megfelel egyelőre, amíg nincs nálam bluray alaposabb tanulmányozásra A vezérhajó az még ER-i, és lehet rendelkezett a kinavigáláshoz szükséges gépigénnyel, míg a VR hajóinak gyártása függetlenül folyt tovább a Birodalom bukása után, így lehetnek technológiai eltérések, magyarán itt az, hogy egyedül nem tudnak felszállni egyedül, de kárpótlásul mindegyik egy kisebb Halálcsillag. Arra, hogy miért volt szükség szárazföldi offenzívára, Dzséjt kielégítő választ adott szerintem. Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ti hogyan emlékeztek, a rombolók fegyverei a jel leállása után leálltak?
  13. Több magyarázat is van akkor, miért volt a toronyra szükség. De a pajzsok miért nem működtek?
  14. Na, erre énsem. Lehet feleslegessé vált azután, hogy a jelet átirányították.
  15. Azt vettem észre, hogy egyetlen egy romboló fel tudna szállni egyedül. Ha Pryde vezérhajója tudja sugározni a jelet, akkor neki nincs szüksége külső segítségre. Van egy olyan sejtésem, hogy a szinkron-felirat nem jó, és az egész flotta összehangolt felszállásához van szükség a navitoronyra.
  16. Sok dolgot nem értek a csatával kapcsolatban. Poe és Finn tábornokok Dio információiból rájöttek, hogy a sith flotta felszállásához szükség van navigációs toronyra. És nekem olyan is rémlik, hogy amíg a légkörben vannak, nem tudják aktiválni a pajzsukat, és a bolygópusztító ágyúkat egy sikeres találattal túltölthetik, amitől az egész rombolónak kampeca. Erre alapozva Finn egy szárazföldi támadást vezetne a torony elpusztítására, amíg Poe fedezné őket. A támadásnál Pryde tábornok rájön Finn tervére, ezért a navigációs forrást a saját hajójára irányítja át. Finnék ezután a rombolóra szállnak le. Fel is robbantják a forrást, és ezután Pryde újraindítja a navigációs forrást, vagy átirányítja egy másik hajóra? Ez nekem nem egyértelmű, mert azt mondja, indítsák újra, azt nem, hogy egy másik rombolón, de az ő hajóján az adótornyot már felrobbantották, így úgy lenne logikus, hogy másikat választott, meg ugye az ellenálló csapatokat el is szállítják. Az újraindításnál úgy emlékszem, a fegyverek sem működtek. Amit nem értek: Miért volt szükség navigációs toronyra? A bolygó légköre, környezete miatt, vagy általánosságban is szükségük van navigációs forrásra a felszálláshoz? Ha nem működik a pajzs az atmoszférában, miért nem működik? Számtalanszor láttuk már, hogy a hajópajzsok a légkörben is hárítanak. A navigációs forrás újrapozícionálásánál leálltak a romboló fegyverei, jól emlékszem? Ha a sima felszálláshoz kell navitorony, akkor érthető, hogy a fegyverek célzórendszere sem működik nélküle.
  17. Beszélgessünk, hogy a korábbi filmekhez, alkotásokhoz képest hogyan, mennyire változtak az erőszintek, képességek. Kylo és Rey az új trilógiában olyanokat visz véghez, amit a prequelekben lehetettlenek tartottunk. A topic az egész sagát érinti, de a IX.-hez kapcsolódó spoilerek miatt itt nyitom meg. Megjegyzem, Yoda epV-ös bölcsessége, miszerint semmi sem lehetetlen, sokkal nagyobb értelmet nyer itt, mint a prequelekben, ahol inkább csak a fénykardvívásra mentek rá, némi telekinézissel.
  18. A film egy rakás kérdést nem válaszol meg. Lehet, hogy Palpatine láthatta a jövőt, hogy csak így megy el hozzá Rey, ha azt mutatja, mindenképp megakarja őt ölni. Vagy lehet Snoke egy kis magánakciója. Biztos tudta kivel van dolga, mert nagyon akarta a lányt.
  19. Palpatine-nak mindig kell egy trónterem Most komolyan, ott csinálják a szertartást, ahol a háttérben a Snoke hullák lebegnek?
  20. @Dzséjt én is így vagyok ezzel, még nem alakult ki bennem olyan kép, ami akár egy napig stabilan változatlan maradna. Az előző részek kevesebb fejtörést okoztak, már a mozi után helyükre tudtam tenni őket. Itt most az a baj, hogy megkaptam amit akartam, de közben meg mégsem
  21. @Dzséjt én alapból egyszinten értékeltem az epVIII.-at a Birodalommal, nem a IX. után emelem piedesztálra (: A IX. nem mond ellent, de nem is azt az utat folytatja, amit a VIII. felvázolt, és én szerettem volna, ha azon indul el. Ha JJ nem is Rian rendezésére gondolt a Luke-Rey jelenetnél, akkor is tökéletes mémalap, és rá lehet húzni. @Darth Krande szerintem a többi karakter történetét még nem zárták le. Nagyon a Kylo-Rey párosra fókuszáltak, és az ő történetüket le is zárták. Finn karaktere lényegében csak most kezdett igazán érdekessé válni.
  22. Amúgy az a fénykard elkapásos utalás szerintem tényleg Rian rendezésére utal. Ahogy mondja is Luke: tévedtem. Amúgy nekem bejött a VIII., de ez tényleg érdekes(: Szerintetek Palpi már az epVI.-ban is Luke testét akarta megkaparintani?
  23. Nem azon a módon indult tovább, amit a TLJ kiszabott, amiért szomorú vagyok, de nem is mond neki ellent. Kaptunk egy gigantikusan epikus zárást, ami, akár anno a Jedi visszatér, nagyon újat, különlegeset nem mutat. Nem tér ki a mellékszálakra, szigorúan Rey, Palpatine, és Ben történetét zárja le, ahogy a Skywalkerek végérvényesen legyőzik a sitheket, akik végig fel akarták őket használni terveikhez, de végül Palpatine unokája is inkább lecseréli a nevét Skywalkerre. Az az érzésem, hogy Poe és Finn még szerepelni fog valahogy filmen, mivel az ő karakterük még nem bírkózott meg azokkal a dilemmákkal, amiket a TLJ felvetett, és az Első rend még mindig létezik.
  24. Valaki összefoglalná egy-két mondatban csak a Végső Rend flottájának legyőzését? Sajnos egész végig Palpi tervén kattogtak a fogaskerekeim, és nem tudtam annyi információt egyszerre feldolgozni Plusz a bolygópusztító ágyúknál lefagyott az agyam Plusz néhány kérdés: - Rey csak Palpi unokája nagy erővel, vagy egyfajta reinkarnációja, lélekdarabja? Ez azért nem tiszta, mert sokszor mondják, hogy ő Palpatine. - A sith össztudat most mi? Az eddig élt összes sith erejével, tudásával rendelkezik Palpi, vagy a tudatuk is egybe olvadt? -Leia fénykardja honnan került elő? Ach-tóra emlékszem, de a többi részlet kiesett Plusz pár apró véleménykiegészítés: a poénok nagyjából jól elhelyezettek, a they fly now előzetes által suggaltakkal ellentétben, egyedül Kylo és a katonai vezetők megbeszélésén nem éreztem jó helyen az oda beszúrt poént. 3PO-val Abrams nagyon jól bánik, kevésbé idegesitő, sőt még tetszett is az originalokhoz képest. Poe karakterét tovább mélyítették, Finn maradt ugyanolyan lapos, ugyanúgy aggódik Reyért, Rose-al semmi komolyabb interakciója nincs, majd talán a könyv helyreteszi megint. Most, hogy végre láttam Rey-t emberként, tehát gondokkal küzdeni, és nem csak a kik a szüleim, jót teszek, mert csak, formában volt, végre én is megkedveltem. Akciódús, a helyszínek élettel teliek, végre megint olyan érzés, mintha egy óriási univerzumban lennénk. A film nagyon rohan, keveset kapunk a renekből, Rose-ból, Hux-ból. Nagyobb játékidő jobbat tett volna neki. De mivel már erősen multiplatform, más alkotásokban meg kapják a saját idejüket, ezért nem számolom el negativumként. De számomra még mindig nem világos, Ben miért követi a sötét oldalt, miért kell neki a hatalom. Az egyik legfőbb karakter motivációit nemár egy képregényben kapjuk meg Az értékelésemet nagyban fogja befolyásolni, hogy hogyan is gondolták ezt az összes sith dolgot. Sith rajongóként vannak dolgok, amiknek a megváltoztatását nem tudom megengedni.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.