Jump to content

2x14 - The Mutiny


Ody Mandrell
 Share

Recommended Posts

14. rész - The Mutiny / A lázadás

 

epguidere214.jpg

 

Írta: 

Rendezte: 

 

Helyszín: 

 

Szereplők:

 

Történet

 

 

Érdekességek

 

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

A készítők közül most valaki nagyon elemében volt. A droidokon kívül még három prequel utalást vettem észre, ami megmosolyogtató. Kettő hangeffekt. Az első, úgy 14 percnél, mikor a civil legénység megpillantja először a droidokat, olyan tömeghang effekt hallható, mint az ep1-ben, mikor Qui-gonék belépnek a gungan városba. A második pedig, mikor a b2-sek elérik a kantint, a felszolgáló droid pontosan olyan hangot ad ki, mint az ep2-ben Anakinék fogathajtója a Tatuinon.

A harmadik pedig, mikor másznak fel a liften, teljesen ep3 hatása van. Talán a hangok is passzolnak, de ezt már nem tudom megmondani.

Egyébként egy korábbi epizódban pedig a Kotor játék cantina zenéje csendült fel:)

Találtatok még ehhez hasonló érdekességeket?

Edited by starwarsfan1113
  • Meglepő 1
  • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Várható volt, hogy a kalózok egyszer fellázadnak, ez most be is következett. Nem volt rossz terv, de Neeku ötletesen megoldotta a helyzetet. A végén ahogy húzza Kaz agyát az nagyon jó. :lol: Megszabadultunk tehát a kalózoktól, jöhet a végjáték. 

 

@starwarsfan1113 nekem is feltűnt néhány, de ennyire nem ütöttek szöget a fejembe. :) 

Link to comment
Share on other sites

Egész hangulatos kis rész volt. Jó volt látni újra a CIS droidjait, nem gondoltam volna, hogy még ennyivel a Klónok Háborúja után is vannak működőképes darabok, de végül is logikus. A Rebels után pedig itt is vendégszerepelnek, ezt se hittem volna, de tök jó.

Először azt hittem, hogy Neeku tényleg ilyen ostoba, aztán közben beugrott, hogy eleve ez volta terv. Ezzel kapcsolatban csak azt nem értettem honnan tudja Doza előre, hogy mi fog történni, és hogy Neekut kell küldeni, mert pont droidokat kell majd szerelni. Aztán a végén elmondták, hogy kémkedett a kalózok után, így nyilván tudták miket fog a hajóra hozni. Tetszett, hogy Dozát nem tudták hülyére venni, ügyesen rá is játszott és még kicsit provokálta is a kalózokat, hogy garantáltan lépjenek. Gondolom többet már nem látjuk őket, bár franc se tudja. Mindenesetre sokkal jobb ez így, mintha a Kolosszuson maradnak.

 

Egyedül azt nem értettem a tervben, hogy ha Doza előre tudta mi fog történni, akkor miért áldozott fel ennyi védelmi droidot a harcban. Tartott tőle, hogy a kalózok esetleg gyanút fognak, ha túl csekély ellenállással találják szemben magukat? Bár igazából a rész nézése közben kezdett is frusztrálni, hogy ennyire könnyen elfoglalják az állomást, aztán ezt tisztába tették azzal, hogy Doza eleve ezt is akarta. De így is kicsit fura volt, mert elég sok droid semmisült meg Doza-ék oldaláról. Na mindegy, majd Neeku megjavítja. :) 

Apropó Neeku, ebben a részben is kifejezetten talpraesett és hasznos volt. Most a hülyeséget csak imitálta, hogy túlnyugtassa a kalózokat. Jó volt, ahogyan ezt a végén ecsetelte is Kaznak. Szerencsére ebben az évadban hatalmasat lépett előre a niktu, ez nagyon kellett a sorozatnak, meg persze a karakternek is. Az is kiderült, hogy igencsak jól bírja a piát. Lehet valami olyan lőrét kapott, mai az ő fajára nem hat. :D Azért tetszett a visszautalás Bibora.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

A nosztalgia miatt ez egy kedves epizód volt, megidézték egy kicsit a Klón Háború időszakát, bár ezek a droidok már nagyon nem tűnnek félelmeteseknek. Az idő vasfoga, meg önmagában az a tény, hogy egy rég elmúlt és meghaladott korszakot képviselnek eléggé kikezdte ezeket a gépeket. Emlékszem, mikor először megpillantottam ezeket a droidokat az Ep. II-ben és ahogy a csatatéren félrelökik a B1-eseket és sarokba szorítják a jediket, akkor mennyire badassnek néztek ki. Most meg már (nemcsak azért mert kapásból szétestek), hanem az eltelt idő miatt is már inkább csak olyan relikviáknak tűntek. Ezzel együtt az egész visszakacsintás a prequel és a TCW időszakára nagyon jó volt.
A kalózokkal végre kezdtek valamit, korábban is voltak feszültségek, de ezek most végre forráspontra is jutottak. Az elejétől fogva látszott, hogy ebből az együttélésből problémák lehetnek, most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy látjuk e még Kragant és bandáját a sorozatban és amennyiben igen, akkor pozitív, vagy negatív szerepet fognak e játszani a hőseink életében. Neekut felüdülés volt ilyen kompetensnek és talpraesettnek látni. Tényleg amikor arra utalt, hogy mit tanult Kaztől, ott nagyon jó volt ez az önironikus poén a sorozat készítőitől Kaz viselkedésével kapcsolatban. Az pedig külön tetszett, hogy a mindig kissé balféknek ábrázolt B1-esek most fontos szerepbe kerültek, ő lett az egész egység parancsnoka. Jó lenne látni ezeket a droidokat egy Első Renddel való összecsapásban is.

 

2020. 01. 11. - 16:46, pb69 írta:

Egyedül azt nem értettem a tervben, hogy ha Doza előre tudta mi fog történni, akkor miért áldozott fel ennyi védelmi droidot a harcban. Tartott tőle, hogy a kalózok esetleg gyanút fognak, ha túl csekély ellenállással találják szemben magukat?

Szerintem ez volt az oka, amit írtál is, hogyha mindenki csak egyszerűen megadja magát, akkor a kalózok rájönnek, hogy ez túl egyszerűen ment és mondjuk túszejtésbe kezdenek a lakosság közül (esetleg Doza lányát is elkapják) és más módon próbálják kierőszakolni az állomás átvételét. Neeku meg ahogy ezeket megjavította, megjavíthatja a sérült droidokat is, plusz Neekunak hála most kaptak új droidokat is a kis "seregükbe" ami a Colossust védheti egy összecsapásban.

Link to comment
Share on other sites

3 órával ezelőtt, Wilde írta:

Most meg már (nemcsak azért mert kapásból szétestek), hanem az eltelt idő miatt is már inkább csak olyan relikviáknak tűntek.

Még így is riadalmat tudtak okozni egy űrállomáson, ami valljuk meg, 50+ év távlatából egész jó.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information