Jump to content

A Resistance animációs sorozat


Lok Durd

Recommended Posts

Úgy láttam még nem volt: Új animációs sorozat indul ősztől, Star Wars Resistance címmel. A sorozat a 7. rész előtti időkre koncentrál, főszereplője Kazuda Xiono, egy ifjú pilóta lesz, aki az Első Rendről kémkedik az ellenállásnak. Feltűnik továbbá BB-8, Poe Dameron és Phasma százados is, filmbeli megformálóik által megszólaltatva.

https://www.starwars.com/news/star-wars-resistance-set-for-fall-debut?cmp=smc|1496800780

Edited by Ody Mandrell
  • Like 4
  • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Azt írja, hogy anime-szerű megjelenése lesz. A kirakott kép alapján kicsit olyan mintha 3D technikát használnának de megidézve a 2D-s stilust. Japánban ez a megoldás mostanában nagyon felkapott. Hát nagyon kiváncsi leszek az első mozgóképekre.

Link to comment
Share on other sites

Érdekes a bejelentés több szempontból is. Egyrészt tetszetős a gondolat, hogy az Ellenállás korai szakaszába kapjunk betekintést (a sorozat így mondjuk legfeljebb hat évvel kezdődhet az ep7 előtt), és árnyalódhat az Első Rend és a Köztársaság közötti hidegháborús helyzet, illetve maga a két kormány is.

Az anime stílusnak viszont annyira nem örülök, sosem volt a szívem csücske, plusz a leírás alapján nekem első blikkre az jött le, hogy ez még a Rebelsnél is gyerekbarátabb lesz. Ez persze csak egy megérzés, nem több. Persze, ha jó a sztori és a szereplők, akkor ezek egyike sem fog különösebben érdekelni. Csak nekem ne legyen ez is egy ilyen Forces of Destiny cucc.

 

A másik dolog, ami érdekessé teszi ezt, hogy így elsőre úgy tűnik, ez nem a Rebels nyitva hagyott szálát viszi tovább, nem Ezra felkutatása lesz a középpontban. Sőt mivel ilyen közel kerül az ep7-hez, az sem biztos, hogy érintheti, elvégre csak nem keresik Ezrát 36-30 éven át. Már Sabine is nagymama lehet, Ahsoka meg végképp. Viszont ha nem ebben, akkor miben lesz ez a nyitva hagyott sztori kibontva? Nem ám úgy járunk, ahogy a Mandalore ostrommal, hogy belengetik, aztán semmi sincs belőle.

Link to comment
Share on other sites

Hát, nem tudom, hogy örüljek-e neki. Nekem is az a kifogásom, hogy nem Ezra történetét folytatja. Valahogy annyira nem mozgatnak meg az Ellenállás harcosainak történetei. A pilóták meg sosem voltak a szívem csücskei. A Vérvonal és Az ébredő Erő között biztos történtek dolgok, csak nem gondolom, hogy az Ellenállás az Első Rend ez idő tájt játszódó párharca annyira izgalmas lenne, hogy egy sok évados sorozatban kéne bemutatni. Ha átnyúlna Az utolsó Jedik utáni időszakra, akkor talán más lenne. Az anime nekem se a szívem csücske. Meglátjuk. Meg aztán így első blikkre úgy néz ki Erő-használó mentes, vagy hiányos széria lesz. Azt hiszem ez a sori nem fog annyira érdekelni. Úgyhogy elmondhatom: én személy szerint nem örülök neki.

Edited by Darth Revan9
Link to comment
Share on other sites

Nagyon remélem, hogy tényleg lesznek ilyen elemek is. Mert az, hogy egy pilóta kémkedik az Ellenállásnak, olyan téma, melyhez nem biztos, hogy egy több évados sorozat kell. Elsőre sajnos úgy tűnik, hogy ez egy olyan széria lenne, mint a Marvel Poe Dameron képregény sorozata, csak rajzfilmben, más szereplőkkel.

De remélem, hogy ennél sokkal összetettebb és több szereplőt felvonultató széria lesz.

Link to comment
Share on other sites

14 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Ha tényleg lesznek ezekről a dolgokról bővebben ebben a szériában, akkor sokkal jobban fog érdekelni.

Nem lesznek, Revan, felejtsd el. Az egész sorozat csak arról fog szólni, amit a bejelentésben olvashattál. Ahogy a Rebels is csak és kizárólag arról szólt, hogyan alakult meg a Lázadók Szövetsége, és ahogy a TCW-ben sem esett szó semmi másról, csak és kizárólag a klónok háborújáról. ;) :hehe:

Link to comment
Share on other sites

20 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Milyen stílusra lehet számítani? 

Én a leírásból meg a kép alapján valami ilyesmire számitok (bár a figurák designja nyilván nem lesz ennyire anime-s... vagy legalábbis remélem). 

 

Link to comment
Share on other sites

Azta! :o Na erre nem számítottam. Mármint hogy ide is eljutunk - Vérvonal-EpVII közti 6 év - IDÉN ősszel! Disney Csatorna, szóval nézettségileg jobban fog teljesíteni, mint a Rebels

Sok mindent el lehet mesélni ebből a korszakból, bár mondjuk nem tudom, hogy egy pilóta szemszögéből milyen lesz majd - tehát hogyan fogjuk megismerni Snoke hátterét, vagy maga a Köztársasági politikát - bár mondjuk ezt annyira nem fogja érinteni a sorozat szerintem. 

Én főként ilyen WWII -es hangulatot érzek a levegőben, az olvasottak alapján legalábbis ezt gondolom.

Szerintem lassan többet fogunk megtudni.

 

Ez az anime-inspired series gondolom az lesz, hogy hasonló lesz majd, mint a japán animék - meg amit fentebb Bomarr belinkelt videót - de mint inspiráció lesz, és a sorozat megmarad majd az előző két sorozat látványvilágán, persze ez is másként fog kinézni, mint a Rebels is máshogyan nézett ki, mint a TCW. :) 

 

Bizakodó vagyok, de vannak aggályaim. 

 

szerk.: @Ody Mandrell: úgy tűnik, igazad lett. :P 

Edited by Bence1997
Link to comment
Share on other sites

46 perccel korábban, Bence1997 írta:

 

Én főként ilyen WWII -es hangulatot érzek a levegőben, az olvasottak alapján legalábbis ezt gondolom.

Ezzel az a baj, hogy akkoriban nem, hogy háború nincs, elvileg fegyveres konfliktus se nagyon. Nem tudom mire gondolt Filoni. 

Link to comment
Share on other sites

39 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Nem tudom mire gondolt Filoni. 

Szerintem a pilótákra. Itt megmutathatják a pilóták mindennapjait, talán kisebb-nagyobb csatákra lehet majd számítani, amely nem feltétlenül kell, hogy az Ellenállás vs. Első Rend legyen. 

Link to comment
Share on other sites

Szerintem a hidegháborút is jól belehet mutatni egy gyerekeknek szánt animációs sorozatban. :) Ha a Rebelsben megoldották azt, hogy a lázadás nem nyert csatát a birodalom ellen, akkor itt a hidegháború bemutatása nem okoz majd gondot nekik. 

És gondolom nem csak annyiból lesz a sorozat, hogy egy pilóta a főhős, és akkor ilyen kémkedős stílus lesz a sorozat történetvezetése, hanem akár a többi ST -s szereplő hátteréről, vagy magukról a karakterekről többet megtudhatunk. Titkon azért számítok rá, hogy a sorozat elkalauzol minket a galaxis peremeire, ahol kb. csak egy karnyújtásnyira van az Ismeretlen Régió, és így akár Snoke és az Első Rend melett más féle ellenfelek is felbukkanhatnak. Pl. Chissek, és akkor még Thrawn visszatéréséről nem is beszélve, bár mivel időben messze leszünk az EPVI végétől, így kicsit fura lenne Thrawnt öregként látni, bár kitudja, hogyan öregszenek a chissek. :) 

Link to comment
Share on other sites

Részemről azon múlik majd sok minden, hogy milyenek lesznek a karakterek, a főszereplő pl. Ha őt jól eltalálják, az már fél siker. :) Az anime stílus különösebben nem vonz, de ha csak ennyi lesz ellene a kifogásom, az semmi. :D

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Ezzel az a baj, hogy akkoriban nem, hogy háború nincs, elvileg fegyveres konfliktus se nagyon.

De van, a Vérvonal és az ep7 között az Első Rend és az Ellenállás között több fegyveres összecsapás is volt. Az Első Rend milíciákat hozott létre a Peremvidékeken, fegyvereket tesztelt a Köztársaságon kívüli világokon (ezt ugye Rose is említette). Az Ellenállás meg ott szurkálja az Első Rendet, ahol csak tudja. Ezen kívül talán még ekkor is dúl a különféle bűnözők elleni árnyék háború, ami nem sokkal a jakkui csata után robbant ki (az Utóhatás-trilógiában említették, a Last Shotban bővebben is lesz róla szó). Szóval fegyveres összecsapás azért akadhat szép számmal, mint ahogy a polgárháborút megelőzően is voltak azért csaták.

Az egyetlen feltétel itt az, hogy az Első Rend ne támadja nyíltan az új Köztársaságot, vagy ha mégis, akkor mutassák be annak politikai okait, miért nem vágják őket pofán -> ez utóbbi sem mondana ellent semminek, mert tudjuk, hogy a Szenátusban lévő szenátorok egy nagyon nagy része magasról tojt az Első Rendre és nem értékelte veszélyesnek. Szóval szerintem itt szabadabb a terep, mint a Rebelsben volt, ahol azért kerülni kellett az igazán nagy fegyveres összecsapásokat, meg azt, hogy a Lázadók Szövetségének hajói jelentős katonai sikert arassanak.

Link to comment
Share on other sites

A koncepció jó, ha érdemben bővül az Univerzum annak én már örülök, viszont ez az anime vonal... meh. Nincs semmi bajom az animékkel nem egyet nézek most is, de anime maradjon az anime "talajon" ha már valami másba oltják attól a hideg futkos a hátamon, mint azoktól a Marvelos animációs sorozatoktól amiket ilyen köntösben készítettek el.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information