Jump to content

Chapter 6


Recommended Posts

Chapter 6

 

1x06.JPG

 

Írta: Darrick Bachman és Bryan Andrews

Rendezte: Genndy Tartakovsky

 

Helyszín: Rattatak

 

Szereplők:

Dooku gróf - Corey Burton

Asajj Ventress - Grey DeLisle

Blorga

Anchor Blue

Cauldron wampa

Carl

Crockagor

Grunda Dolma

Flalios

Giant Flog

Gladiator

Henchman

Jasper McKnives

Kesivo

Krutch

Kulltu Kutta

L8-L9

Mantoid

Nilo

Swyy'm-Ee

 

 

Az epizód

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Az egyik kedvenc részem! Ventress első feltűnése. És persze hol máshol mint a Rattatakon? Remek az egész, ahogy próbálja megtéveszteni Dooku -t, és aztán a küzdőtéren mutatja meg mit is tud valójában. A végén kicsit megmosolyogjuk amikor azt állítja magáról, hogy sith. :D

Link to comment
Share on other sites

Inkább holnap akartam ezt megírni de amilyen eseménytelen ennek az Angol - Olasz meccsnek a második félideje, inkább megírom most.

 

Én nem igazán kedvelem ezt a részt. Számomra ez inkább egy kijózanító pofonként hat a sok háborús rész közben. Ventress megjelenése sem igazán tetszetős, plusz az arénaharc egésze sem jön be túlságosan.

Bár ez a sorozatból nem érződik, az EU szerint ez az epizód 2 hónappal a muunilinsti csata előtt játszódik.

Dooku látogatásának oka hogy megfelelő jelölteket találjon a Droid Hadsereg Főparancsnoki pozíciójára. Biztos hallott egy rattataki "boszorkányról" aki miután lemészárolta a bolygó hadurait átvette a hatalmat Rattatak felett. A történethez hozzátartozik hogy Dooku egy hónappal a rarttataki kirándulása előtt vesztette el a főparancsnoki pozícióra szánt fő jelöltjét Sev'rance Tannt.

 

És bár Sev'rance Tann nem kapcsolódik szorosan a történethez, félek hogy ha most nem említem, akkor valószínűleg nem lesz soha részletesebben kibontva a szerepe (az egész fórumon eddig KisKósa említette meg egyszer egy negyed mondatban), szóval Sev'rance Tann rövid életútja spoiler mögött

 

 

Sevrance_tann.jpg

Sev'rance Tann egy Chiss erő-érzékeny (női) tábornok volt (ez az EU-soknak többet mond), a Chiss Akadémián igen nagy tehetségnek számított. Egyenesen Thrawn admirális hívta fel rá Sidious figyelmét és mivel Sidiousnak úgy is szüksége volt egy ügyes katonai vezetőre, azonnal kapott az alkalmon, kihozatta a Chiss űrből és lepasszolta Dookunak azzal a paranccsal hogy tanítsa meg a sötét oldal praktikáira a veszélyes szépséget. Ugyan jó kiképzést kapott, inkább tábornoknak tartotta magát,mint sith tanoncnak.

 

A Klón Háború elején Tann részt vett Geonózis védelmében ahol megölt egy Stam Reath nevű padawant és legyőzte a mesterét Echuu Shen-Jont.

Később azt a parancsot kapta Dookutól hogy szerezze meg a Köztársaság (wookie-k) titkos fegyverét a Decimator-t. Számos győzelem után - amiket gyakran a frontvonalból vezetett - sikerült teljesítenie Dooku parancsát, és pluszba elfoglalt egy Magvilágbeli bolygót a Sarapin-t amivel sikerült káoszt teremtenie a Magvilágokban(de ezekről a csatákról KisKósa többet tudna mesélni).

 

Azonban nem adatott meg számára hogy sokáig sütkérezzen a dicsőségben. A bolygókat amiket elfoglalt, szinte azonnal visszafoglalta Echuu Shen-Jon (a mester aki elmenekült a Geonózisról), és az ő új padawanja Naat Reath (a megölt padawan nővére) - megjegyzem, a bolygók védelmét nem Tann intézte. Tann és Shen-Jon végül egy Krant nevű bolygón találkozott ahol Tannak még először sikerült fogságba ejtenie Naat Reathot, de fénykardpárbajban alulmaradt a bosszúra szomjazó Echuu Shen-Jonnal szemben. Tann a párbajt 2 darabban fejezte be ("Maul stílusban" zuhanás nélkül) és ezzel véget ért a CIS egyik ígéretes tehetségének a pályafutása.

 

A rákövetkező hónapokban Durge, Grievous és Ventress küzdött Sev'rance Tann egykori pozíciójáért.

 

 

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

Oh, örülök, hogy gondoltál rám, Nabopolasszar. :) Egy-két dolgot hozzá tudnék fűzni, de azok pusztán apróságok lennének, a lényeget, pedig szépen összefoglaltad, talán annyit, hogy a Sarapin azért volt fontos, mert egy jelentős "energiaszolgáltató" bolygó. Legalábbis én ezt olvastam, hogy milyen energiát értenek ez alatt, azt nem tudom megmondani. Iparvilág, ez a lényeg. :)

 

És igen, az EU módosított ezt-azt a sorozat időrendjén, akadtak ellentmondások, bár ettől bőven el lehet tekinteni, ha a sorozatot csak úgy önmagában nézzük, miközben leülünk nosztalgiázni. :)

 

Szeretem ezt a fejezetet, amúgy, nem semmi, hogy Ventress miket tud. Illúziót kelt az Erőn keresztül, szupergyors és erős. Persze a CW-ben járunk, itt mindenkinek el volt nagyolva a hatalma, de a zene nagyon jó. :) És bírom hogy minden kis gladiátornak van külön neve. :)

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Szeretem ezt a részt is, persze az egész sorozatot tekintve elfogult vagyok.

Nagyon vártam, hisz csak néhány poszter jelent meg annak idején a cw-hez és azokon Ventress olyan sejtelmesen a háttérbe volt rakva így nagyon vártam,

hogy kicsoda ő, és mire számíthatunk tőle.

Kedvnec momentum: egymás felé futás ezerrel...nyissz...monstrum összeesik! :lol:

Előkukáztam a két posztert az archívumomból!

 

http://imageshack.us/photo/my-images/269/clonewarsposterbg.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/441/cwposterbg.jpg/

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Assajj Ventress karaktere sokkal jobban tetszett ebben a sorozatban, mint a The Clone Wars-ban. Amikor Dooku szeme láttára kinyír egy csomó figurát ebben a részben, csak ámultam, bámultam. A kedvenc idézetem ebből a részből, amikor Dooku azt mondja Ventress-nek: "Úgy harcolsz, mint egy sith. Úgy öltözöl, mint egy sith. De te nem vagy sith!" Vagy valami ilyesmi. :) Lényeg, hogy ugyanez volt a mondanivalója.

Egyébként Ventress fehérszeműként szerintem sokkal félelmetesebb, komolyabb, mint rendes szemgolyókkal.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information