Ody Mandrell Posted June 11, 2012 Share Posted June 11, 2012 (edited ) Chapter 6 Írta: Darrick Bachman és Bryan Andrews Rendezte: Genndy Tartakovsky Helyszín: Rattatak Szereplők: Dooku gróf - Corey Burton Asajj Ventress - Grey DeLisle Blorga Anchor Blue Cauldron wampa Carl Crockagor Grunda Dolma Flalios Giant Flog Gladiator Henchman Jasper McKnives Kesivo Krutch Kulltu Kutta L8-L9 Mantoid Nilo Swyy'm-Ee Az epizód Edited June 24, 2012 by Ody Mandrell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted June 24, 2012 Author Share Posted June 24, 2012 Az egyik kedvenc részem! Ventress első feltűnése. És persze hol máshol mint a Rattatakon? Remek az egész, ahogy próbálja megtéveszteni Dooku -t, és aztán a küzdőtéren mutatja meg mit is tud valójában. A végén kicsit megmosolyogjuk amikor azt állítja magáról, hogy sith. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merr-Sonn Posted June 24, 2012 Share Posted June 24, 2012 Valahol el kell kezdeni Amúgy nekem is az egyik kedvenc részem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted June 24, 2012 Author Share Posted June 24, 2012 Azért érdekes belegondolni, hogy hova jut majd a kettejük kapcsolata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nabopolasszar Posted June 24, 2012 Share Posted June 24, 2012 (edited ) Inkább holnap akartam ezt megírni de amilyen eseménytelen ennek az Angol - Olasz meccsnek a második félideje, inkább megírom most. Én nem igazán kedvelem ezt a részt. Számomra ez inkább egy kijózanító pofonként hat a sok háborús rész közben. Ventress megjelenése sem igazán tetszetős, plusz az arénaharc egésze sem jön be túlságosan. Bár ez a sorozatból nem érződik, az EU szerint ez az epizód 2 hónappal a muunilinsti csata előtt játszódik. Dooku látogatásának oka hogy megfelelő jelölteket találjon a Droid Hadsereg Főparancsnoki pozíciójára. Biztos hallott egy rattataki "boszorkányról" aki miután lemészárolta a bolygó hadurait átvette a hatalmat Rattatak felett. A történethez hozzátartozik hogy Dooku egy hónappal a rarttataki kirándulása előtt vesztette el a főparancsnoki pozícióra szánt fő jelöltjét Sev'rance Tannt. És bár Sev'rance Tann nem kapcsolódik szorosan a történethez, félek hogy ha most nem említem, akkor valószínűleg nem lesz soha részletesebben kibontva a szerepe (az egész fórumon eddig KisKósa említette meg egyszer egy negyed mondatban), szóval Sev'rance Tann rövid életútja spoiler mögött Sev'rance Tann egy Chiss erő-érzékeny (női) tábornok volt (ez az EU-soknak többet mond), a Chiss Akadémián igen nagy tehetségnek számított. Egyenesen Thrawn admirális hívta fel rá Sidious figyelmét és mivel Sidiousnak úgy is szüksége volt egy ügyes katonai vezetőre, azonnal kapott az alkalmon, kihozatta a Chiss űrből és lepasszolta Dookunak azzal a paranccsal hogy tanítsa meg a sötét oldal praktikáira a veszélyes szépséget. Ugyan jó kiképzést kapott, inkább tábornoknak tartotta magát,mint sith tanoncnak. A Klón Háború elején Tann részt vett Geonózis védelmében ahol megölt egy Stam Reath nevű padawant és legyőzte a mesterét Echuu Shen-Jont. Később azt a parancsot kapta Dookutól hogy szerezze meg a Köztársaság (wookie-k) titkos fegyverét a Decimator-t. Számos győzelem után - amiket gyakran a frontvonalból vezetett - sikerült teljesítenie Dooku parancsát, és pluszba elfoglalt egy Magvilágbeli bolygót a Sarapin-t amivel sikerült káoszt teremtenie a Magvilágokban(de ezekről a csatákról KisKósa többet tudna mesélni). Azonban nem adatott meg számára hogy sokáig sütkérezzen a dicsőségben. A bolygókat amiket elfoglalt, szinte azonnal visszafoglalta Echuu Shen-Jon (a mester aki elmenekült a Geonózisról), és az ő új padawanja Naat Reath (a megölt padawan nővére) - megjegyzem, a bolygók védelmét nem Tann intézte. Tann és Shen-Jon végül egy Krant nevű bolygón találkozott ahol Tannak még először sikerült fogságba ejtenie Naat Reathot, de fénykardpárbajban alulmaradt a bosszúra szomjazó Echuu Shen-Jonnal szemben. Tann a párbajt 2 darabban fejezte be ("Maul stílusban" zuhanás nélkül) és ezzel véget ért a CIS egyik ígéretes tehetségének a pályafutása. A rákövetkező hónapokban Durge, Grievous és Ventress küzdött Sev'rance Tann egykori pozíciójáért. Edited June 26, 2012 by Nabopolasszar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KisKósa Posted June 24, 2012 Share Posted June 24, 2012 (edited ) Oh, örülök, hogy gondoltál rám, Nabopolasszar. Egy-két dolgot hozzá tudnék fűzni, de azok pusztán apróságok lennének, a lényeget, pedig szépen összefoglaltad, talán annyit, hogy a Sarapin azért volt fontos, mert egy jelentős "energiaszolgáltató" bolygó. Legalábbis én ezt olvastam, hogy milyen energiát értenek ez alatt, azt nem tudom megmondani. Iparvilág, ez a lényeg. És igen, az EU módosított ezt-azt a sorozat időrendjén, akadtak ellentmondások, bár ettől bőven el lehet tekinteni, ha a sorozatot csak úgy önmagában nézzük, miközben leülünk nosztalgiázni. Szeretem ezt a fejezetet, amúgy, nem semmi, hogy Ventress miket tud. Illúziót kelt az Erőn keresztül, szupergyors és erős. Persze a CW-ben járunk, itt mindenkinek el volt nagyolva a hatalma, de a zene nagyon jó. És bírom hogy minden kis gladiátornak van külön neve. Edited June 24, 2012 by KisKósa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted June 24, 2012 Share Posted June 24, 2012 Sev'rance Tann mindössze abban a nem túl jól sikerült stratégiai játékban szerepelt, ugye? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nabopolasszar Posted June 24, 2012 Share Posted June 24, 2012 Sev'rance Tann mindössze abban a nem túl jól sikerült stratégiai játékban szerepelt, ugye? OFF Igen a Star Wars: Galactic Battlegrounds-ban annak is a Clone Campaigns kiegészítőjében, de én csak "Age of Star Warsnak" hívom On Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
csoli1138 Posted June 25, 2012 Share Posted June 25, 2012 (edited ) Szeretem ezt a részt is, persze az egész sorozatot tekintve elfogult vagyok. Nagyon vártam, hisz csak néhány poszter jelent meg annak idején a cw-hez és azokon Ventress olyan sejtelmesen a háttérbe volt rakva így nagyon vártam, hogy kicsoda ő, és mire számíthatunk tőle. Kedvnec momentum: egymás felé futás ezerrel...nyissz...monstrum összeesik! Előkukáztam a két posztert az archívumomból! http://imageshack.us/photo/my-images/269/clonewarsposterbg.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/441/cwposterbg.jpg/ Edited June 26, 2012 by Ody Mandrell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted June 25, 2012 Author Share Posted June 25, 2012 Nabo. Ne olvass annyi EU -t. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nabopolasszar Posted June 25, 2012 Share Posted June 25, 2012 Nabo. Ne olvass annyi EU -t. Ezt speciel játszani kellett Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMaul31 Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 Assajj Ventress karaktere sokkal jobban tetszett ebben a sorozatban, mint a The Clone Wars-ban. Amikor Dooku szeme láttára kinyír egy csomó figurát ebben a részben, csak ámultam, bámultam. A kedvenc idézetem ebből a részből, amikor Dooku azt mondja Ventress-nek: "Úgy harcolsz, mint egy sith. Úgy öltözöl, mint egy sith. De te nem vagy sith!" Vagy valami ilyesmi. Lényeg, hogy ugyanez volt a mondanivalója. Egyébként Ventress fehérszeműként szerintem sokkal félelmetesebb, komolyabb, mint rendes szemgolyókkal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts