Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Január 16. Szerző Hozzászólás ideje: 2010. Január 16. De akár még át is alakulhat ott az a valami ami belekerült, valami mássá Mondjuk tyúklevessé? Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Január 16. Hozzászólás ideje: 2010. Január 16. Mondjuk tyúklevessé? Innentől minden gyanús Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2010. Január 16. Hozzászólás ideje: 2010. Január 16. Én azon szoktam elkondolkozni hogy mekkora katasztrófa ha két galaxis összeütközzik. Milliárdnyi naprendszerek semmisülnek meg. Képzeljétek el hogy, ott álltok a szabad ég alatt, a rádióban bemondják hogy egy ütközés egy másik bolygóval/nappal/aszteroidával elkerülhetetlen, és nézitek ahogy a másik égitest egyre nagyobb és nagyobb lesz az égen, vártok teheteltlenül, talán még a látványban is csodálkoztok és akkor BUMM. The story of Earth is ends here. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Január 16. Hozzászólás ideje: 2010. Január 16. Nem biztos, hogy egy ütközés valójában ütközést jelent. Persze a katasztrófális helyzetek így is biztosra vehetőek ha valahol élet is van. Elég ha csupán két égitest kilendíti egymást a megszokott pályájukról Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Január 16. Hozzászólás ideje: 2010. Január 16. Nem kell nekem ugrani egyből. Te kezdtél el rögtön vádaskodni, hogy mire nincs időnk Megint előállt annak tipikus esete, hogy ami neked fontos, az másnak is legyen az De nem így van, számomra vannak fontosabbak is ennél Vagy pl. olyan jó érzés nyári estén kiállni a szabadba, persze nem egy nagyvárosban, hanem a természetben valahol, ahol nincsen más fény, csak a csillagoké, és arra gondolni, hogy a Föld is csak egy apró pontja az univerzumnak, és mégis milyen nagy csoda, hogy létrejött rajta az élet. Meg hogy lehet, hogy valaki más is éppen most néz szembe velem valahol messze, és ugyanerre gondol. Szerintem ennek kb. minden embernél meg kellene, hogy legyen párszor az életében Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Január 16. Szerző Hozzászólás ideje: 2010. Január 16. Te kezdtél el rögtön vádaskodni, hogy mire nincs időnk Megint előállt annak tipikus esete, hogy ami neked fontos, az másnak is legyen az De nem így van, számomra vannak fontosabbak is ennél Amiket itt leírtál abból egy szó se igaz. Már megint képzelegsz de ezt már megszokhattuk. Ki vádaskodott? Ki mondta, hogy ami nekem fontos az másnak is legyen az? Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2010. Január 16. Hozzászólás ideje: 2010. Január 16. Egy kérdés azért marad.Mi váltotta ki a Nagy bummot, és ki vagy mi teremtette a gombostűfejnyi anyagot? Válasz
barnez Hozzászólás ideje: 2010. Január 16. Hozzászólás ideje: 2010. Január 16. Ezeken én is szoktam gondolkozni, hogy hogyan keletkezet az általunk ismert univerzum. Sokszor visszagondolok a nyári napokra, amikor 1-1 késő estéig elnyúlt foci meccs után felnézek az égre, és csak gondolkozok. Sokszor, félelem tölt el, hogy milyen kicsi lények vagyunk. Egyáltalán a Földön kívűl van-e számunkra más otthon. Bár utána az is eszembe jut, hogy nem kéne felélni a mi kis sárgolyóbisunkat, biztos, ami biztos módon - bár lassan kezd a témától elkerekedni ez a hozzászólás, így be is fejezem. Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2010. Január 28. Hozzászólás ideje: 2010. Január 28. Obama leállítaná a Hold-programot A NASA alapvető változások [1] elé néz. A legfontosabb pont a költségvetésben, hogy egyetlen dollárt sem kap az új Holdra szállást, a Hold-bázis felépítését, és az ehhez szükséges űrjárművek kifejlesztését magába foglaló Constellation program. Ezt a projektet George W. Bush jelentette be a Columbia űrrepülőgép katasztrófája után, és több évtizedre meghatározta volna a NASA stratégiáját... http://index.hu/tudomany/urkutatas/2010/01...i_hold-program/ Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Január 28. Hozzászólás ideje: 2010. Január 28. Majd Kína eljut oda. Vagy az sem, mert valami miatt tiltott terület a Hold. Kicsit unalmas már ez a sok csiki-csuki. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Január 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2010. Január 28. Majd Kína eljut oda. Vagy az sem, mert valami miatt tiltott terület a Hold. Kicsit unalmas már ez a sok csiki-csuki.Nem prioritás. A hadsereg költségvetése vajon mennyi lehet? Abból ötször megjárhatnánk a Mars-Föld utat. Abból kellene nyirbálni. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Január 28. Hozzászólás ideje: 2010. Január 28. Igazából egyetértek azzal, hogy most nem megyünk a Holdra. A Földön van elég gond ahhoz, hogy ne erre menjenek el most dollármilliók. Tudom, hogy fontos a kutatás, de talán nem ennyire. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Január 28. Hozzászólás ideje: 2010. Január 28. Nem a dollármilliókon múlik. Az amcsik vagy összejátszanak Kínával, vagy Kína se tart még ott, hogy a Holdra menjenek. A hatvanas években is elkölthették volna másra azt a pénzt ha akarták volna Csak akkor ott volt a versengés. A Földet meg hamarosan úgyis kinőjük, szóval ideje lenne valami hosszú távú terveket szőni itten a más bolygók felé történő kutatásokkal. Persze egy "népírtással" minden megoldható. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Január 29. Hozzászólás ideje: 2010. Január 29. Sajnos hamarabb nőjük ki a Földet, mint hogy olyan megoldást találnánk rá, hogy költözzünk máshova. Így nem lesz megoldható. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Február 20. Hozzászólás ideje: 2010. Február 20. Elképesztőek ezek a méretek. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2010. Február 20. Hozzászólás ideje: 2010. Február 20. Pfú... nagyszerű videó! Válasz
Jinx Lumos Joke Hozzászólás ideje: 2010. Április 28. Hozzászólás ideje: 2010. Április 28. Az út a valódi Mass Effecthez: http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20100...zma-tervet.html Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Április 28. Hozzászólás ideje: 2010. Április 28. Annyira primitív dolog azt feltételezni, hogy más is rádióhullámokkal kommunikál. Másrészről meg tucathír melyet az ilyen origó féle oldalak mindig elővesznek bizonyos időközönként. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Június 5. Hozzászólás ideje: 2010. Június 5. Marha jól csinálja a gyerek ezeket az ál-doksivideóit Főleg az űrsiklós jelenetek a durvák. Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2010. Június 8. Hozzászólás ideje: 2010. Június 8. Idegen életről spekulálnak a Cassini adatai alapján http://www.sg.hu/cikkek/74923/idegen_eletr..._adatai_alapjan Válasz
Jinx Lumos Joke Hozzászólás ideje: 2010. Június 13. Hozzászólás ideje: 2010. Június 13. Miért van az, hogy azt hisszük, hogy csak olyan lény létezhet rajtunk kivül, ami olyan mint a mienk? Miért kéne mindenáron lélegezni egy lénynek? Miért kéne agyának lennie? Képzeljetek el egy olyan lényt, amit nem lehet elképzelni. Ha elég sokat gondolkodsz rajta, elég sok minden érdekes juthat az eszedbe Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Június 13. Hozzászólás ideje: 2010. Június 13. Én el tudok képzelni más milyet is Ezt az agyas dolgot viszont nem értem. Már most is sok ember él agy nélkül. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Július 15. Hozzászólás ideje: 2010. Július 15. Ez egy nagyon jó kis oldal. http://www.worldwidetelescope.org/Home.aspx Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2010. Július 26. Hozzászólás ideje: 2010. Július 26. Érdekes cikk. http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20100...orercacher.html Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2010. Július 26. Hozzászólás ideje: 2010. Július 26. Egy kozmológus kiderítette, egy fekete lyuk belsejében élünk http://www.sg.hu/cikkek/75911/minden_feket...verzum_rejtozik Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2010. Július 27. Hozzászólás ideje: 2010. Július 27. Érdekes feltételezés. Válasz
barnez Hozzászólás ideje: 2010. Augusztus 12. Hozzászólás ideje: 2010. Augusztus 12. Valaki már kiment megnézni a perseidákat? Én voltam a kertben, tök sötétségben, és hallgattam a Mass Effect 2 OST-ját (pl. New Worlds). Nagyon jó volt. Lehet, h felkelek hajnalban. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Augusztus 13. Szerző Hozzászólás ideje: 2010. Augusztus 13. Valaki már kiment megnézni a perseidákat? Én voltam a kertben, tök sötétségben, és hallgattam a Mass Effect 2 OST-ját (pl. New Worlds). Nagyon jó volt. Lehet, h felkelek hajnalban.Én sajnos aludtam, de asszem felhős is volt erre az ég. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Augusztus 14. Hozzászólás ideje: 2010. Augusztus 14. Az utóbbi napokban annyira nem voltam képben hírügyileg, hogy csak másnap tudtam meg, hogy mit lehetett látni előző este Kár, mert kinéztem volna, hátha látszik. Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2010. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2010. Augusztus 26. Gépek lehetnek majd az elsőként megtalált földönkívüliek http://www.origo.hu/tudomany/20100824-seti...a-is-lehet.html A kutató szerint röviddel azután, hogy egy civilizáció eljut a rádiókommunikációig, mesterséges intelligenciát fejleszt ki. Az emberiség ezt akár ebben az évszázadban elérheti. A mesterséges intelligenciának aztán saját evolúciója indulhat el, és benépesíthet olyan világokat, amelyek biológiai lények számára nem lakhatóak - sőt valószínű, hogy több az ilyen világ. Shostak szerint a mesterséges intelligenciát olyan helyen kellene keresni, ahol anyagból és energiából is bőven van utánpótlás, ezért a SETI teleszkópjaival a forró, fiatal csillagok környezetét is érdemes lenne vizsgálni. Ezzel nagyon megnőhet a potenciális célpontok száma. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.