Jump to content

Jinx Lumos Joke

Tag
 • Content count

  1085
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Jinx Lumos Joke

 • Birthday July 13

 • Weboldal címe:
  http://theclonewars.atw.hu

 • Nem
  Férfi
 • Érdeklődés:
  Sport (tájfutás, foci)

 • Ajánló
  kolmilan

Recent Profile Visitors

3687 profile views

Jinx Lumos Joke's Achievements

Jedi Knight

Jedi Knight (3/6)

 • Great Support

Recent Badges

18

Community Reputation

 1. Nekem nagyon tetszenek ezek a bejelentések, de én azt hittem, amikor bejelentették a High Republic témakört, hogy akkor mostantól kicsit otthagyjuk a Skywalker Saga-t és keresünk egy teljesen új felfedezetlen érát. Ebben a tudatban kezdtem el végigvenni az összes Kánon mediat, sorrendben, hogy aztán készen álljak itt hagyni ezt a korszakot, és egy újat nyitni. De úgy látszik a Disneynek nem kifizetődő ennyire új irányt venni, inkább a régi ismert karakterek előásása hozza a hype-ot, és a pénzt. Pedig szerintem nekik is hasznos lenne, ha egy bizonyos idő után lezárnák ezt az érát, és azt mondanák, ez így komplett egész. Biztos vagyok benne (sőt, a közelemben lévő gyerekeknél látom is), hogy ez a most felnövő generáció számára már teljesen követhetetlen, hogy mi mikor játszódik, hova kell illeszteni stb. Ha van 9 film, meg még két ráadás, és közöttük 4-5 sorozat, plusz könyvek, képregények, ez a követhetőség határát feszegeti. 10 sorozat már bőven túl van azon, ha nem váltanak témát/korszakot. Nagyon félek a Star Wars elmarvelesítésétől (amitől valószínűleg a Disney is, azért vonták vissza anno, hogy minden évben jön egy új film, meg ilyenek.) ami a rajongói bázis kárára mehet.
 2. Ki is jött a gameplay előzetes! Nagyon izgalmasnak tűnik, tényleg félig szimulátor, félig arcade. A nagy kérdés az, hogy ha az ember barátok nélkül csatlakozik egy meccshez, mennyi esélye lesz megbeszélni a taktikákat. Nekem amúgy nagyon tetszik, már fel is ültem a hype-vonatra!
 3. Szép nyomozás. Épp jó pillanatomban kapott el a kérés, örömmel adtam.
 4. Nekem nagyon tetszik ez az új korszak, és már most nagyon várom a könyveket, képregényeket. Viszont, ha csak 200 évvel van a Phantom Menace előtt, akkor Yoda azért szerepelhet benne, nemde? Persze támogatom, hogy tényleg távolodjunk el a Skywalker Sagától, és keressünk új helyeket, új időket, új karakterekkel, de ilyen apró átfedések még segíthetik a kapcsolódást, hogy azért lássuk egy világ az egész.
 5. Fantasztikus gyűjtés köszönöm, pont valami ilyesmire gondoltam! Bízom benne, hogy másnak is jól fog majd jönni ez a lista.
 6. Úgy látom egész aktuális a kérdésem, meg úgy olvasom, hogy mások is igyekeznek érdemben felkészülni az új évad érkezésére. Én hosszú SW maratont indítottam, egészen a legelejétől, A múlt héten meghallgattam a Dooku Jedi Lost hangoskönyvet, mára pedig befejeztem a Mester és Tanítványt. A képregényeket is bevettem a buliba, azokkal is haladok szépen időrendben, és úgy néz ki, hogy a TCW sorozatig tulajdonképpen már csak az EpI, és EpII van hátra. Viszont azt már biztosan látom, hogy mind a 6 évadot nem fogom tudni végignézni a 7. évad premierjéig. (Meg nem is biztos, hogy szeretném az összes részt megnézni. Anno persze láttam mindegyiket, de most a középszerhez kevesebb kedvem van.) Szóval abban szerettem volna segítséget kérni, hogy aki mostanában nézte újra az egészet, az melyik 15-20 részt tudja ajánlani megnézésre, ami szép ívet vezet a 7. évad felé. Mindegyik évadból 3-4 rész, vagy inkább összefüggő történet szálak, vagy ilyesmi. Ha ez teljesen összevág az aktuális témával, hogy kinek melyek a kedvenc storyline-jai, akkor kiválogatom abból, és az alapján nézem, de ha valaki tud írni egy hosszabb tervet, az még királyabb lenne. És esetleg nemcsak nekem, hanem a fórum többi olvasójának is hasznos lehet, aki szeretné felvenni a hangulatot a 7. évad előtt. Találtam hosszabb, és rövidebb, valamint külön a 7. évadra fókuszáló listát is a neten, de a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok. Köszi!
 7. Ez nagyon érdekes és szép gondolat! Viszont én akkor már ide venném Reyt is, aki szintén úgy halt ott meg, hogy azért olyan végzetes sérülést nem szenvedett, csak legyőzte Palpatinet, és ezzel ő is beteljesítette a feladatát. (Mint anno Vader, és ő kb. ugyanolyan kevés áramtól hal meg, csak Rey még vissza is veri...) De aztán jön Ben, és feltámasztja, ezzel is kifejezve, hogy Reynek mégsem csak ennyi volt a feladata, hogy legyőzze a Sitheket, hanem ő az Utolsó Jedi akinek tovább kell még élnie, hogy fel tudja támasztani/új alapokra tudja helyezni a Jedi Rendet.
 8. A Death Trooperek célzó képessége sem sokkal haladja meg a Stormtrooperekét. Egyébként tényleg szuper rész volt. Nagyon tetszett nekem is.
 9. Már fent van 4K-ban is (pontosabban 2160p-ben), aki ilyen minőségben nézné.
 10. 0 downloads

  A fájl a HDTV.XviD-2HD verzióhoz tartalmaz feliratot, mely az első rész feliratával együtt található a fájlban.
 11. Ez nem teljesen igaz, mert volt egy X szárnyú a vízben, a sziget mellett, Rey észre is vette. Valószínűleg azzal érkezett Luke, szóval az még működhetett volna. ((Gondoltam is, hogy biztos lesz X-szárnyú emelgetés a vízből, de hálistennek nem lett... )) Egyébként nagyon szépen megfogalmaztad, bennem is valahogy hasonlóan zajlott le.
 12. Én szinkronosan néztem, és ott volt olyan mondat amiről éreztem, hogy az angolban ez szokott lenni. Valahol a film első egy harmadában, ennél pontosabban sajnos nem emlékszem, de majd a következő nézésnél figyelek rá. ☺️
 13. Köszönöm, ez így nagy segítség, hogy második nézésre még jobban tudjam értelmezni a dolgot és élvezni a filmet.
 14. Sajnos egyelőre én is inkább a kritikákat látom a filmben, mint a pozitívumokat. (Persze volt az is bőven.) Engem leginkább a Galaxis sorsa zavart. Még csak most ásom bele magam az OT-ST közötti időszakba (pl.:Vérvonallal), de nem tudom értelmezni, hogy ez az egész csata hogy van befolyással az egyszerű bolygólakók életére. Mármint az Első Rend nem a Birodalom, hanem valahol a messzi űrben rejtőzködtek, sokáig, és most tűntek fel. Mindenki attól fél, hogy el fogják nyomni a szegényeket, de hogy, meg miért? Nincs Palpi, Snokenak nem láttunk semmi ilyesmi motivációját, hogy miért nyomná el az összes szegény gyereket. Kylo, meg Hux úgy néznek ki, hogy csak teljesítik a parancsokat, de nem tudják merre tartanak. Akkor most hogy meghalt Snoke, mi lesz? Oké, kinyírjuk gyorsan az Ellenállást, mert már itt vagyunk a küszöbén, de aztán leülnek kettesben végiggondolni, hogy akkor most hogy meg mi? Minden bolygóra küldünk 5000 rohamosztagost, hogy elnyomják a lakosságot, muhahaha? (Mondjuk azt sem látom, hogy honnan van ennyi rohamosztagos, mert míg a Birodalomban lehetett hinni, hogy egy fajta rendet hoz el a Galaxisba, és akkor rendőrnek csatlakoztak a katonák, de most ha jól látom, csak anarchiát akarnak hozni, ki az aki ehhez csatlakozik?) És akkor az Ellenállás kit akar megvédeni? Vannak 300-an egy hajón, és kész? Ha az Első Rend el akarja nyomni a bolygókat, majd a bolygó megvédi magát, vagy összefog pár bolygó, és akkor fel tudnak lépni erélyesebben is. Az Ellenállásnak talán az lenne a feladata, hogy összefogja ezeket a bolygókat, és megszervezze, és együtt küldje őket az Első Rend ellen. De amíg a bolygók csak azt látják, hogy van egy sereg katona valahol az űrben, aki kinyír 300 mitugrászt, akik rájuk támadtak, persze hogy nem fognak a segítségükre rohanni. Lehet, hogy csak én nem vagyok eléggé jártas ezekben a témákban, és teljesen rosszul képzelem az egészet, de ez számomra eléggé parttalanná tette az egész csatározást. Számomra az OT azért fantasztikus, mert egy gyermek mese (és én is kisgyerekként néztem), ugyanolyan mint bármelyik mese, a Jó és a Rossz szembenállásával. Itt most elkezdenek szürkülni a karakterek, mert ugye a világ nem fekete-fehér (már a bőrszínekből is bekerült a sárga ), meg mert mostanában ez a divat, hogy senkiről nem tudod, hogy ki a jó, és ki a rossz, de az ezzel felmutatott értékek, szerintem nem valódi értékek, és ezért valahogyan sántít az egész. Na mindegy, ezeken még rágódik kicsit, csak felvetettem, hátha vannak valakinek hasonló meglátásai, vagy valaki tud segíteni megcáfolni. Mert tulajdonképpen nagyon szeretném szeretni az ST-t, és a VII-ssel is úgy voltam, hogy elsőre nem igazán tudtam mit kezdeni vele, aztán aznap megnéztem mégegyszer, és akkor már tetszett, aztán a 3. 4.nél egyre jobban, remélem itt is ez lesz.
×
×
 • Create New...

Important Information