Jump to content

A The Mandalorian sorozat


Ody Mandrell
 Share

Recommended Posts

Ha tudtok valami újabb fejleményről, hírről, ide beírhatjátok. Főleg azért is, mert pl. én kevésbé kísérem figyelemmel ezt a "szálat" :)

 

Kíváncsi vagyok mi sül ki a dologból. Első hallásra kicsit soknak tűnik az a száz rész...

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4311
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Már egy képünk is van.Továbbá megerősítették, hogy Dave Filoni fogja rendezni az évad 1. részét. További nevek a rendezői székben: Taika Waititi (Thor: Ragnarok), Rick Famuyiwa (Dope), Bryce Dallas Ho

MSW szerint a 6. epizódban találkozhatunk Yoda fajának más képviselőivel, és meg lesz nevezve a fajuk neve! A fajt pedig Lucas nevezte el!

Posted Images

hát, én félek tőle. Nehogy az legyen, hogy pl. az eleje nagyon jó, és a végre ellaposodik, vagy néha már önmaga paródiájává válik (pl. a Csillagkapu pár része is már ilyen volt - szerintem)

Link to comment
Share on other sites

Én is ettől tartok egy kicsit, hogy még az elején teljesen profi lesz, Mivel GL rendezi majd ha jól tudom, de a végére ellaposodik. De legalább az eleje jó lesz. :D - Persze ne hurrogjuk le már most, én legalábbis nagyon várom...de hát ki nem?

Link to comment
Share on other sites

Azért fontos megjegyezni, hogy azt mondták, hogy az összes évaddal együtt lesz 100 részes. Egy évad történetét pedig együltőhelyükben irják meg, ami általában a jó sorozatok védjegye... én nagyon kiváncsian várom. Szerintem az Ifjú Indiana Jones kalandjaival már bizonyitott a Lucasfilm... remélem ezuttal is valami hasonló vagy annál is jobb szinvonallal rukkolnak elő...

Link to comment
Share on other sites

Szerintem az Ifjú Indiana Jones kalandjaival már bizonyitott a Lucasfilm... remélem ezuttal is valami hasonló vagy annál is jobb szinvonallal rukkolnak elő...

 

Nem volt rossz a young Indy, de érdekes, hogy mindenhonnan azt lehetett hallani, hogy anyagilag nagyon megviselte a Lucasfilmet. Egyszerűen veszteséges volt!

Link to comment
Share on other sites

Szerintem az Ifjú Indiana Jones kalandjaival már bizonyitott a Lucasfilm... remélem ezuttal is valami hasonló vagy annál is jobb szinvonallal rukkolnak elő...

 

Nem volt rossz a young Indy, de érdekes, hogy mindenhonnan azt lehetett hallani, hogy anyagilag nagyon megviselte a Lucasfilmet. Egyszerűen veszteséges volt!

 

El is hiszem... iszonyat pénz volt benne. Gyakorlatilag akkor fejlesztették ki a digitális kamerákat is és ott alkalmazták az ep.2-esek elődjét. Ráadásul amikor az készült még nagyon ritkák voltak az ilyen jellegű sorozatok... nem voltak hozzászokva az emberek, de a televiziózás nagyon megváltozott odaát. Egy csomó igényes és meglepően nagy tőkéből indult filmsorozat indult meg (pl. a nálunk is vetitett Carnivale - A vándorcirkusz). Szoval én nagon bizakodva várom ezt a sorozatot... remélem nem fogok pofára esni.

Link to comment
Share on other sites

Hát én annyira nem várom, még ha vannak biztató jelek, akkor sem. Egy sorozat nagy kockázat, és ha túlerőltetik, abba a film is belerokkanhat.

Ott van pl a Star Trek. Öt sorozat, több, mint 500 rész, 10 film, és mi lett belőle??? Az Enterprise akkorát zuhant, hogy a roncsait még évekig nem tudják majd összerakni. És én nem szeretnék hasonlót látni a Star Warssal, mert ezek után már tényleg csak a rajongók fogják nézni, de bukott dolgok nem fognak új rajongókat vonzani, mert ha bukik a sorozat, úgyis minden híradó csatorna arról fog szólni, és az emberek ezáltal fogják megítélni.

És azt sem szeretném, ha a sorozat egyszercsak olyan irányt venne fel, mint pl a könyvek, ahol már kipusztult a fél Galaxis, bolygókat takarítottak el, más galaxisokból jövő lények támadnak, és Föderáció van (amiről nekem egyből a Trek jut eszembe). Én ezektől tartok, és ha túl sokáig fog ez tartani eljutunk oda, hogy a sorozatról sorozatra felbukkanó legújabb főgonoszok mellett a Sithek szárnyaikat bontogató varázstanoncok lesznek, nyüzsögni fognak a Sötét Jedik, kilószámra élik túl a Jedik a 66-os parancsot (néhány túlélhette mellesleg) és úton útfélen ütközni fog a cselekmény a filmek cselekményével.

Az eleje természetesen jó lesz, de mi lesz azután...

Link to comment
Share on other sites

De a Star Treken kivül vannak ám más sci-fi sorozatok is... ott van például az újraindult Battlestar Galactica... óriási siker, és ráadásul rendkivül preciz és igényes, néhol pedig meglepően merész sorozat. És nem is ezaz egyetlen ilyen... nemtom miért kell rögtön a legrosszabra számitani.

Link to comment
Share on other sites

nemtom miért kell rögtön a legrosszabra számitani.

Mert aggódom a kedvenc filmjeim sorsa miatt. Azért példázok a Star Trekkel, mert műfajűban (sci-fi) az az egyetlen ilyen mű, ami közel áll a Star Warshoz. Monumentálisak, harminc éves múltra tekinthetnek vissza, komoly rajongói háttérrel rendelkeznek, folytatódtak könyv formájában és kidolgozott világokban játszódnak. És nem tetszik, ami a Trekkel történt, és a Star Wars egyik irányzata, az EU könyvek már azt a tendenciát követik, amibe a Trek belerokkant (gonoszabbnál gonosszabb főgonoszok, lövöldözés, egyre értelmetlenebb és bénáb főhőskiiktatás, egyre gyengébb sztorik és a régiek klónozgatása, ráadásul már azok is keverednek a egymással és a filmekkel is néha - most nem csak az ep1-2-3-ra gondolok, de Yoda már az ep6-ban megmondta, Luke az utolsó Jedi, ennek ellenére jó sok nyüzsög még rajta kívül a régi rendből).

Én nem attól tartok, milyen lesz kezdéskor, akkor nagyon jó lesz. Én attól tartok, mi lesz a vége. Sikeres lesz az első sorozat, és mit mondott McCallum? Ebben az esetben akár több sorozat is követheti. És addig-addig nyomatják, míg belebuknak. De bár ne lenne igazam...

Link to comment
Share on other sites

Azért az fontos, hogy a sorozatot Lucas felügyelné és egy részét ő rendezné... ha már ST - SW, összelehet hasonlitani a nagyfilmeket is. Szerintem elég nagy diferencia van, föleg az új részek között. Lucas ad a minőségre és én bizok benne. Már csak azért is, mert mint emlitettem, ma már elég sok igényes sci-fi sorozat van, tehát nem fontos pont a leggyengébbhez hasonlitani. Ha már itt tartunk a Battlestar Galactica jóval régebbi, mint a Star Wars... egyesek szerint Lucas onnan csórta a rohamosztagosok sisakjának a design-ját, ugyhogy az nem olyan rossz példa. A Battlestar Galactica pedig él és virul...

Persze lehet a legrosszabra is várni, de nekem ez nem szokásom :D

Link to comment
Share on other sites

Mint írtam, én csak a végétől tartok. A Trek egy nagyon jó sorozat, és a maga nevében még az Enterprise is jó. Csak már rettentően más, mint ahogy kezdődött a sorozat (ez ráadásul hatványozottan hátrány, hiszen kronológiailag az Ent az első sorozat előtt van). És a Trek akkor kezdett el igazán hanyatlani, miután elhunyt Gene Rodenberry, a sorozat attya, aki addig felügyelte. Na most, sajnos, már Lucasnak is több élet van a háta mögött, mint előtte. És mi lesz, ha már nem bírja felügyelni a sorozatot? Olyan piócák kezébe kerülnek a sorozat jogai, mint amilyenek a Treket is kivégezték. Mindig ezen hasalnak el a jó sorozatok, rossz kezekben kerülnek, akik azt hiszik magukról, milyen jót csinálnak. A FOX-tól meg kétszeresen is félek, mert nemrég végezték ki majdnem a másik kedvenc filmsorozatomat (illetve úgy tűnik, még nem adták fel). Nem tom, láttad-e az Alien vs Predatort... Szóval, én a sorozat végétől félek, amikor már túl vagyunk a negyedik sorozaton is, s már Lucas nélkül megy minden...

 

De ez nem következzen be, Lucas - ha bekövetkezik ez a szomorú vég, remélhetőleg a lehető legkésőbb - a jogokat is magával viszi, de legalább gondoskodik megfelelő utódról...

Link to comment
Share on other sites

A sorozat jogai nem a FOX, hanem a Lucasfilm kezében vannak. Egyelőre egy 2-3 évados sorozatról van szó... oké, hogy Lucas nem fiatal, de ezt azért még talán megéri :)

És biztos vagyok benne, hogy Lucas méltó utódnak fogja hátrahagyni majd a jogokat... legalábbis nagyon remélem.

 

(Az Alien vs. Predatort imho nem a Fox, hanem Paul W. Anderson tette tönkre... de ő nagyon :D )

Link to comment
Share on other sites

Én egy olyan sorozatot tudok elképzelni vagy inkább látnék szívesen, mert elképzelni bármit eltudok.

Ami az ep3 -4 között mutatja be a birodalom korai éveitől, az egyre zsarnokibb rendszer kiépülését. A lázadás szerveződése, Esetleg Jimmy Smits-et néha el lehetne csábítani egy-egy Guest Star fellépésre, vagy Mom Mothma-t játszó színészt.

 

De az a lényeg, hogy jobban nem szabad köze lennie a filmekhez. Vagyis a főszereplőinknak mind meg kell halnia a végén, mert akkor kérdezhetnénk, hol vannak ezek a filmbe. Miért nem látszanak legalább, ha ennyi kalandjuk volt és nem is ügyetlenek. Ezt meg lehet, oldani persze, azzal, hogy előre felhívják a figyelmet, hogy az ep4-ben, vagy az ep5-ben ekkor és ekkor mentek el ők a háttérben, de ez nekem erőltetett.

 

Ha meghalnak a végén lehetnének Bothan kémek, róluk úgyis tudjuk, hogy nem egy bothan halt meg ezekért a hírekért. Akkor mondjuk egy olyan akció szerveződhetne, ami a Halálcsillag terveinek elrablásával végződik. Mert az ep4 nyitószövegéből tudjuk, hogy az volt az első sikeres akciója a lázadóknak a Birodalom ellen, azért is olyan dühös Vader a Tanitive IV-en. :D Addig a sorozatnak elsöprő Birodalmi fölénye lehetne. Amit nem bánnának sokan, mert azt mindenki szereti szinte. Az meg, hgy a birodalmi tisztek ilyen-olyan küldetéseket teljesítenek, zsarnokoskodnak és bolygókat döntenek romba, az jó. Minden bolygón egy hős egy kis borsot tör az orruk alá.

Persze hosszú távon ez is unalmas. De alapötletnek jó lehet. AMúgy sem nekem kell megírni a sztorit.

 

Még a zenéjével nem tudom mi lenne, mert ha valóban 100 részig kihúzza, akkor a copy-pasteozás borzalmas. Valami tehetséges új fazon csinálhatna jó kis zenét.

Link to comment
Share on other sites

Érdekes dolgok ezek. Szerintem a Star Treek és a Star Wars nem igazán illeszthető egymáshoz. Míg az ST egy sorozat orientált biznisz, addig az SW pont az ellenkezője!

 

A Star Trek vergődése legyen Rick Berman és csapatának a baja. Ilyen sz SW-vel szerintem nem történhet meg. Kell egy remek alapkoncepció, és utánna már bármi lehet. Ha netán mégis rossz lenne, akkor ott van a hat film. Azokat már senki nem veheti el tőlünk :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Én már nagyon várom, de félek is tőle a lentiek miatt(nem írnám le mégegyszer).Viszont most elképzelésem sincs róla miről fog szólni.100 Jedi túlélte a 66-os parancsot és az ő kalandjairól?Vadert, Palpit látni fogjuk?Ők meghatárázói a Birodalomnak.Nem tudom nélkülül elképzelni a sorozatot.Én azért utalnék a filmekre.Szívem szerint örülnék ha beletennék a gyermek Luke-ot ,Leiat ha láthatnánk őket mondjuk 10 évesen.Milyen jó lenne már egy olyan jelenet, hohgy egy lázadó politikus megérkezik Organához, kopogtat, és egy kislány jönne ki.Mire a politikus megkérdezné. "Szia Leia?Apád itthon van?".Ebben lenne feeling.

Vagy a Mos Eisley-i piacon találkozna a Lars család Obi-Wannal.

Dehát ezek csak álmok.Úgysem lesz benne.

Link to comment
Share on other sites

Menetközben ugyebár kiderült, hogy az animációs sorozat, ami jövőre veszi kezdetét (az élő-szereplős csak két év múlva) anime-stilusban fog készülni és egy rész 30 perces lesz.

Én mindkét hirnek nagyon örülök. Egyrészről imádom az anime-filmeket (Ghost in the Shell, Akira, Monoke Hime stb.) másrészről jó hir, hogy végre normális hosszúságot kapnak a rajzfilmek. Ti mit gondoltok? :)

Link to comment
Share on other sites

A sorozat elég távoli még. Ez az anime dolog nem tudom hogy fog elsülni, valahogy nem nagyon szeretem azt a stílust. Bár nem is nagyon ismerem... Talán buta kérdés, de pl. a dragon ball az anime?

 

Az. Mondjuk ez, hogy "anime-stilus" kicsit necces, mert az animek-ban (japán rajzfilmekbem) rengeteg fajta stilus, ábrázolási mód fellelhető. Ott vannak a bugyuta kisgyerekeknek készült sorozatok, melyek föleg nyugati piacra termelődnek (pl: Pokémon, Sailor Moon stb.), vannak felnötteknek készülő sorozatok (Hellsing, Cowboy Bebop sorozat stb.), vannak kis költésgvetésből készült kifejezetten stilizált, elnagyolt animációs filmek (föleg a '70-es, '80-as évekből) és vannak gyönyörüen kivitelezettek, melyek simán kenterbe verik bármely más ország vagy nemzet rajzfilm-iparát (pl: A vadon hercegnője, Ghost in the Shell). És a drámától, kezdve a krimin át egész a háborús filmekig, minde műfajban kiprobálták már magukat a japánok. Szoval egyelőre nem pontosan érteni, hogy mit jelent ez, hogy "anime-stilusban" készülnek, de remélem azt, hogy olyan igényes lesz, mint amiket odaát csinálnak...

Link to comment
Share on other sites

Animátrix milyen stílus? Ha olyan lesz, legalább  ismerni fogom.

Az "Animátrix" az szintiszta anime. De pont az Animátrixban jól látható, hogy hány fajta irányzata van és hogy milyen változatos ez a "műfaj"... ott van például az Utolsó Reneszánsz, amiben a realista képek váltakoznak a stilizáltakkal, de ott van a "Program", ami tipikus "nagy szem, hosszú lábak" féle hagyományos anime. Szoval elég tág ezaz anime meghatározás... de mivel a Lucasfilm egyik központja tudtommal ázsiában van, igy nem is meglepő...

Link to comment
Share on other sites

Obi1: Wow... Messze ott készülnek a legjobb és legigényesebb rajzfilmek. Kiváncsi lennék, hogy milyen sorozatok láttán hoztad ezt a következtetést (de van egy sejtésem, hogy az RTL-en leadott gyerekeknek készült gyengécske sorozatok alapján).

Egyébként meg ne keverjük már a szezont a fazonnal. A mangának semmi köze az anime-hoz. A manga a japán képregényt jelenti.

Link to comment
Share on other sites

Asszem az egy "picit" költséges lenne  :)

Meglehet, de én azt látnám szívesen :)

 

Az anime stílust jómagam sem szívlelem, pedig hála egy haveromnak eléggé sok réteget volt alkalmam látni, de eddig őszintén szólva egyik sem jött be. Viszont annak örülök, hogy nem a Clone Wars stílusában készül, mert én attól is kifeküdtem :43:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

:!: ÚJ hírek az animációs sorozatról: :!:

http://www.starwars.com/community/event/co...12/indexp5.html

 

"Sansweet described the look of the new series as a melding of Asian anime with unique 3-D animation styling."

Gyér fantáziámmal én ezt nem tudom elképzelni. Hogy lehet az animét átültetni 3D-be :roll: Van már ilyen film/sorozat? Tud valaki ilyen képet mutatni?

Link to comment
Share on other sites

Anime 3D-ben... elég furcsán hangzik igy elsőre... reméljük jól fog elsülni :)

Nemrég volt alkalmam látna egy részletet valamilyen Pókember rajzfilmből, ami 3D-s, de a textúrak, meg minden rajzolt. Ilyesmit kéne elképzelnünk csak anime stílusban :lol: Nekem még mindig nem tiszta ez a 3D-s anime...

De legalább a Lucasartos "aranyember" nem lesz többé magányos: :)

p5_lal_logo.gif

Link to comment
Share on other sites

  • Ody Mandrell changed the title to A The Mandalorian sorozat

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information