Jump to content

Chapter 7: The Reckoning


Recommended Posts

7. fejezet - The Reckoning / A leszámolás

 

epguidem07.jpg

 

Írta: Jon Favreau

Rendezte: Deborah Chow

 

Helyszín: Nevarro, Arvala-7, Sorgan

 

Szereplők:

Din Djarin - Pedro Pascal

Grogu

Gideon moff - Giancarlo Esposito

"Kliens" - Werner Herzog

Kuiil - Nick Nolte / Misty Rosas

Cara Dune - Gina Carano

Greef Karga - Carl Weathers

IG-11 - Taika Waititi

RA-7 - Chris Bartlett

 

Történet

Mando ajánlatott kap egykori megbízójától, Greef Kargától: térjen vissza a Nevarróra, hogy megölhesse a Klienst, aki birodalmi csapataival megszállta a várost. Mando beleegyezik, de mielőtt útba ejtené a bolygót, csapatot szervez magának.

 

Érdekességek

- A forgatókönyv korai változatában, Cara Dune egy "kruch" nevű stratégiai játékban méri össze tudását a sorgani vendéglőben, lebegő fém nyílhegyeket használva a birodalmi lépegetők kicsinyített másaként, amelyek egy csőről lógnak alá. Végül, a birkózó mérkőzés jóval hatásosabbnak és helyénvalóbbnak tűnt, hogy bemutassa a harcos Dune-t, kiaknázva a színésznő, Gina Carano hátterét, mint a különféle harcművészetek bajnoka.
- A visszatekintéshez tervezett jelenetben, Kuiil az ugnaught műhelye rövid időre látható a háttérben, számos képkockát felhasználva az 1. fejezetből.
- A 7. fejezetben történik meg a birodalmi csapatszállító (ITT) második kánon feltűnése, miután a Star Wars: Lázadók számos részében látható volt. Mindkét változat a Kenner Products 1979-es, eredeti Star Wars játékszériájának birodalmi csapatszállító járművén alapszik.
- Az eredeti trilógia koncepciós művésze, Ralph McQuarrie tervezte a sárkánykígyókat a Dagobah mocsárbolygóhoz, melyek a Mandalori és Greef Carga osztagát megtámadó repülő-hüllőszerű lények alapjául szolgáltak. Christian Alzmann koncepciós felügyelő a pteranodon nevű repülő dinoszaurszokról mintázta a lények szárnyait.

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Először azt hittem, csak egy laza átvezető rész lesz a bagy fináléhoz. Nem készültem egy hálaisten részre. Előszőr a pterodaktilusok támadása, aztán BY bebizonyította, hogy gyógyító ereje van és valószínűleg ezért hajt rá a Birodalom. Aztán Greef pálfordulása, a death trooperek, Gideon moff és a rohamoszi kontingens megjelenése a behjtható szárnyú TIE-jal és a rebelses csapatszállítóval. Végül Kuill halála... :( Ütős volt, na. Pofánütős.

 

És mindez pár órával az ep9 előtt.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó volt a rész! A cselekmény is visszatért a fő sodorra, és magában úgy simán: izgalmas volt. Rég tapasztaltam ilyet. Az IG-11 rehab jelenetnél még húztam a számat, hogy ez most minek, de úgy minden más telitalálat volt! A TIE nagyon tetszett, ahogy leszállt!

Ja és a repülő dögök; nem a Harc az Endor bolygón-ból van ez a faj is? Ha igen kalap fel, áll le! :clap:

 

@Whill Lehetséges ep 9 kapocs

Spoiler

Valószínűleg lesz erő-gyógyítás a 9-ben és ennyi a kapcsolat.

 

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

25 perccel korábban, Whill írta:

De végül miért volt olyan fontos az Ep 9-hez? Én semmi utalást vagy promót nem vettem észre. A stáblista után se volt semmi.

Volt egy új EP9 promó az epizód előtt/alatt/után a Disney+ -on, lehet csak ennyi, de majd kiderül.

Link to comment
Share on other sites

Eddig a 3.rész volt számomra Az epizód. De most ez letaszította a trónról. Egyszerűen annyira jó volt minden. Ahogy Mando összeszedte a társait a munkához, a hangulat az akciók, minden tökéletes lett. Már most látni akarom az évadzárót, hogy mi fog történni a hőseinkkel.

Link to comment
Share on other sites

Ez nekem most 9/10.

Tudtok valamit a a galaxis helyzetéről a polgárháború után? Mivel a kliens utal rá, hogy nem lett jobb a helyzet, talán még rosszabb is. Míg az előző részek alapján, pl. Tatuinon határozottan jobb a helyzet.

Persze az is lehet, hogy csak azon réteg helyzetére gondol, akik a rezsim pozitív felén álltak, tehát nem őket használták rabszolgaként, vagytak dolgoztatták halálra, vagy tették tönkre a bolygójukat a nyersanyag termelés miatt.

Szerk:

Vagy egyszerűen nem ért egyet azzal, hogy ez a politikai eszme hosszútávon kifizetődő. Tehát mindegyik eszme a jólétet tűzi ki alapul, csak abban nem hisz, hogy az Új Köztársaság módszerével ez működhet. Tehát nem arra utal, hogy rosszabodott volna valami, hanem hogy a fenálló alap problémákat nem oldja meg, és a káosz és halál-al a Birodalom nélküli jövőre utal, arra, hogy nem fog semmi változni. Míg a Birodalom volt hatalmon, addig pedig számára volt remény a galaxisra nézve, hogy nem lesz káosz.

 

Edited by starwarsfan1113
Link to comment
Share on other sites

Ez nagyon erős volt, végig. Rendesen megkönnyítette a várakozást a mai premierre, mi délben nézzük a 9.-et. ;) 

 

Baby Yoda überelhetetlen, megint odatették, minden megmozdulása 10/10. Tudtam anno egyből, hogy Mandot is gyógyítani akarta... alap. A pilótáskodást még gyakorolnia kell, most nem volt rá sok ideje. ;)  IG-11... nagy poen volt, szerettem, és még csak most jön a java, tuti, hogy meglepi lesz vele kapcsolatban. Talán marad is Mando mellett, már csak az Öreg emlékére is... vagy túl szentimentális vagyok? Kuiil naaagy kedvencem, éreztem, hogy elveszítjük: a sori elején már beféltettem... de most nem számítottam rá. Szomorú vagyok, de ha már, akkor így. Súlyos volt ez a halál, és ahogy bemutatták, az nagyon Profi. A birodalmi komlink... aztán ő. :(

 

Sárkányok 10/10. Akció a kliensnél szintén. Az a pár mondat a hithű ex-birodalmitól, hmmm. Aztán a halálosztag, és a Tie leszállása. Esposito nagyon adta, baromi hatásos volt a pali, római hadvezérek mintájára, kb. ;) 

 

Hirtelen ennyi, minden pillanatát élveztem, már most idegel, hogy mennyit kell várni a 2. évadra. De ez van, ezt kell szeretni, hiszen This is the way.

Edited by Darth Porg
 • Like 4
 • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

Eddig messze ez volt a legjobb rész. Még az 1-3 epizódoknál is jobb volt. Nem csak sztoriban és látványban, de a zene is elképesztően hangulatos lett.

Az a helyzet, hogyha ezt a színvonalt képes a jövőben tartani, akkor nálam simán lenyomja az új filmes trilógiát.

 

o7

 • Like 1
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Tökéletes rész volt. Izgalmas,látványos,voltak finomságok benne bőven. Történt benne végre valami.
3 percenként néztem az időt hogy csak még ne legyen vége.

Sajnálom hogy a 7.részig kellett várni az első igazán kiemelkedő részre,kár a többi töltelék részért.
Biztos volt hogy felpörög az évad végére,hisz a sorozatok így vannak felépítve,de ez nagyon látványos semmittevés volt az évad közepén.
No,de Láthattuk most hogy ilyen amikor nem a Yoda baby étkezési szokásait kell nézni.

Edited by miro
 • Zavaros 1
 • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó rész volt végre mozdul a story előre, plusz a 4 résznek is adtak értelmet, nem csak egy epizódikus kalandozás a sorozatban, mint az utána lévő 2 rész, bár az 5. rész esetében látok még esélyt arra, hogy a 4 mellé emeljék, ha a 8. részben feltűnik Boba Fett a titokzatos alak akit láthattunk Fennec hullája mellett.

 

 • Like 1
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Fantasztikus rész volt, szerintem az eddigi legjobb! Most aztán nem lehet azt mondani, hogy nem haladt a történet. :) 

 

Örültem a visszatérő karaktereknek, Caranak, Kuiil-nek és Carganak is. Kohéziós elemnek is tekinthetők ezek a szereplők, de persze ennél többek is egyben. A sztori nagyon rendben van, tele meglepetésekkel és izgalmakkal. Ilyen pl. a repülő lények esti támadása, ami kicsit a Riddick-et juttatta eszembe. :cool: Baby Yoda végre használhatta gyógyítási képességét, ennek Carga látta hasznát. Szimpatikus volt, hogy ezt meghálálta a fickó akkor, amikor teljes mellszélességgel beállt Mando mellé. Egyébként is jó volt látni, hogy ellenségekként váltak el de most a végére majdnem barátok lettek. 

Cara nagyon jól hozta a hidegfejű, kemény és racionális zsoldost, viszont szegény ugnaught halálán elérzékenyültem. :( Három részben szerepelt, de sikerült annyira közel kerülnie hozzám, hogy megérintsen a halála. Ezáltal Babay Yoda Gideon moffhoz kerülhet, akinek igen csak hatásos belépője volt, hisz egyből lemészárolta a klienset és embereit. Ebből is látszik mennyire nincs egység a Birodalmi maradványok között, gyakorlatilag mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti. A moff belengette mennyire fontos a kis zöldség, és már tényleg nagyon kíváncsi vagyok mire kell nekik. 

 

Bombasztikus fináléra és cliffhangerre számítok! A TROS után ma ez az epizód...jó manapság Star Wars rajongónak lenni. :) 

 • Like 1
 • Tetszik 6
Link to comment
Share on other sites

Kuiil! A sorozat legemberibb, legszerethetőbb (Baby "Lobogó Fülű" Yodát leszámítva) karakterét nyírta ki a birodalom. Nem tudta kiélvezni a csendes nyugdíjkort, mert egy igaz(?) ügy mellé állt. Nagyon kár érte. 

 

Remélem Gideon és csapatának mindkét fülét kicsipkézik Mandóék, a kicsit pedig visszaszerzik. Talán az Endoron nem volt ennyi birodalmi, mint itt. Na meg a Death Trooperek. Meggyőzőbbek voltak itt, mint az RO-ban. 

 

A "kisember" fitogtatja a tudását rendesen. :D Amilyen nagy fekete szemei vannak, kinézem belőle, hogy a sith fekete nagy ura lesz, pöttömben. Milyen jó jelenet volt, amikor gyógyított.

 

Az egész rész nagyon jó volt, ahogy fentebb írták, eddig a legjobb. 

Filoni és Favreu nagyon kitalálták.

Nem mellesleg, azért így félbe hagyni a sztorit amit majd 27-én fejeznek be, ha egyáltalán akkor befejeződik, rusnya dolog. Addig kattoghat az agyam. :D

 • Like 1
 • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Egyébként is jó volt látni, hogy ellenségekként váltak el de most a végére majdnem barátok lettek. 

Ok, mint láthattuk Greefnek van valamiféle becsület kódexe, de emellett szerintem gyakorlatias és üzleties felfogású. Mandora is pusztán az üzlet miatt ment rá. És a saját közös problémájuk miatt kereste fel, de most, hogy a kellemetlenségének forrása nincs többé nincs én nem lepődnék meg ha simán elsétálna ha lenne rá lehetősége.

Link to comment
Share on other sites

2019. 12. 18. - 12:07, Yoda József írta:

Baby Yoda nagyon meglepett amikor fojtogatni kezdte Cara-t :o 

Szerintem azt azért tette mert azt hitte Cara bántja a Mandot.

2019. 12. 18. - 15:17, csoli1138 írta:

Az IG-11 rehab jelenetnél még húztam a számat, hogy ez most minek, 

Fontos jelenete lesz még annak a robotnak, ezért kellett. :) 

2019. 12. 18. - 17:23, starwarsfan1113 írta:

Vagy egyszerűen nem ért egyet azzal, hogy ez a politikai eszme hosszútávon kifizetődő. 

Ott szerintem az elvei szerint beszél. Pont úgy mint a Centristák a Köztársasági szenátusban. 

27 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Ok, mint láthattuk Greefnek van valamiféle becsület kódexe, de emellett szerintem gyakorlatias és üzleties felfogású.

Mindenekelőtt nem bűnöző. :) Lehet, hogy simlis de nem tesz rossz fát a tűzre. Mindenesetre meglepetés volt a feltűnése.

Link to comment
Share on other sites

2 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Mindenekelőtt nem bűnöző. :) Lehet, hogy simlis de nem tesz rossz fát a tűzre. Mindenesetre meglepetés volt a feltűnése.

Nemrég olvastam a Fejvadász Kódex című könyvet, tudom Legends, de abban elég jól el lett magyarázva, hogy azért nem az a Standard, hogy minden fejvadász legyen egy velejéig romlott alak, mint Bossk. Szóval egyet értek egyáltalán nem bűnöző, csupán fejvadász aki lelkiismeretesen végzi a munkáját, azzal hogy vissza akarta szerezni a Baby Yodát, csupán az üzlete, a Céh jó hírét védte. 

Link to comment
Share on other sites

8 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ráadásul a Céh-ben bűnözőket üldöznek, szóval mondhatjuk, hogy a törvény oldalán áll. Akár egy seriff. 

Hát azzal már azért finomabban fogalmaznék, mert magányszemélyek akár bűnözők (Jabba) is adhatnak megbízást akárkire, akármiért is, lásd a Kis Yoda sem hiszem, hogy bankot rabolt volna korábban :D 

 • Vicces 2
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Felrakta a Jófogásra!

Mintha a fegyverszekrényében láttam volna egy pillanatra. 
De szerintem jegelve van, mert a forgatás szempontjából sok helyen nagyon nem praktikus a túl nagy mérete miatt.
Egyszóval macerás vele a forgatás, másrészről ez is egy lassú mesterlövész szerű fegyver, a hatása parádés, de lassú a töltése.
Kár érte, mert én is megszerettem, de háborúba ahol sok az ellenfél nem ezt vinném. De például  a Cara számára átadott fegyver az tűzerőben, tűzgyorsaságban szimpatikus, pedig az sem kis darab.
Mellé a pisztoly és a vibropenge, + az egyéb bombák és alkarra szerelhető fegyverek. 
 
 

Edited by Go Rien Moss
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information