Ugrás a kommentre

Part II


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

2. rész 

 

epguideobi102.jpg

 

Írta: Joby Harold, Hossein Amini, Stuart Beattie

Rendezte: Deborah Chow

 

Helyszín: Daiyu

 

Szereplők:

Obi-Wan Kenobi - Ewan McGregor

Leia Organa - Vivien Lyra Blair

Darth Vader - Hayden Christensen

Reva Sevander - Moses Ingram

Fő Inkvizítor - Rupert Friend

Ötödik Fivér - Sung Kang

Negyedik Nővér - Rya Kihlstedt

Vect Nokru - Flea

Haja Estree - Kumail Nanjiani

Densin Clord - Dan Considine

Tetha Grig - Esther-Rose McGregor

Jayco - Jecobi Swain

Corran - Indie Ddesroches

LO-LA59

 

Történet

Ben Kenobi megérkezik a Daiyura, hogy felkutassa Alderaan elrabolt hercegnőjét, a kis Leia Organát. S nem is sejti, hogy ez az egész nem az alderaani királyi családról szól.

 

Érdekességek

- Az adatpad, amit Ben arra használ, hogy kövesse a Leiát elrabló hajó nyomát a Daiyún, ugyanolyan, amit Anakin használt A Sith-ek bosszújában, amikor Amidala otthonában újra látomása támadt.

Part 2 01.jpg

- A korábban Jango Fettet, Boba Fettet, Cody parancsnokot és több idősebb klón katonát alakító Temuerra Morrison is feltűnt egy cameo erejéig az epizódban, mint az 501-es légió egy koldusbotra jutott tagja. Ezzel nem csak azt mutatták be, hogy a Birodalom mennyire nem törődik a szélnek eresztett klónok katonákkal, de azt is, hogy a fejlődésgyorsításnak hála még mindig gyorsabban öregszenek. Az itt szereplő klón mindössze 23 éve született, de jóval öregebbnek néz ki.

- Bár Temuerra Morrison több klónt is alakított A klónok támadásában és A Sith-ek bosszújában, ez az első eset, hogy ténylegesen klón páncélt kellett viselnie. A korábbi filmekben ugyanis minden klón CGI volt, és Morrison fejét az utómunkák során illesztették rá a klónok testére, míg a forgatás alatt a színész egy nyakig érő kék ruhát viselt.

part 2 02.jpg 

- A sabacc kártya, amit Haja átad Kenobinak, valóban rejt titkos jeleket, egész pontosan számokat, amik a mapuzói koordinátákat rejtik. Innét tudta Ben, hogy hová kell menniük pontosan.

part 2 03.jpg

- Bent és Leiát üldözőbe veszi egy fejvadász droid, ami nagyon hasonlít A Birodalom visszavágban feltűnt 4-LOM-ra. Bár ugyanolyan típusú, ez a droid valójában 1-JAC, és nem csak fegyverzetében, de néhány részletében is különbözik 4-LOM-tól.

 

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Igazi alvilágos rész volt, a kis Leia tényleg elég érett a korához képest :D 

 

Egy újabb érdekes kontraszt volt a kolduló veterán, majd rögtön az elmasírozó rohamosztagosok a fényes páncéljukban. Azt nem tudtam eldönteni, hogy tényleg klón volt e, vagy csak csórta a páncélt.

 

Reva és az Inkvizítorok közti kapcsolat elég érdekes, kíváncsi vagyok ebből mit fognak kihozni. Többiekkel ellentétben neki nem is sárga a szeme még, nem lepődnék meg, ha esetleg visszatérne idővel a világos oldalra. Mondjuk elszántság az van, nem habozott ledöfni a Fő Inkvizítort. Mivel a Rebelsben szerepel meghalni nem fog, de hogy nem simogatja meg Reva buksiját az is biztos.

 

Végén pedig megtörtént a nagy leleplezés is, Obi-Wan megtudta, hogy Anakin nem halt meg. Majd pedig jött Vader, engem a hideg kirázott a jelenettől :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Egy újabb érdekes kontraszt volt a kolduló veterán, majd rögtön az elmasírozó rohamosztagosok a fényes páncéljukban. Azt nem tudtam eldönteni, hogy tényleg klón volt e, vagy csak csórta a páncélt.

Az Temuera volt, jól lehetett hallani a hangját. :)

 

AZTALEBORULTSZIVARVÉGITNEKI!!! Ez a rész talán még jobban ütött, mint az előző. Imádtam Leia és Obi-wan jeleneteit, a végén lévő leleplezést, Kumail karakterét - :lol: - az egész Daiyu settinget. :clap: Mindjárt részleteiben is beszámolok róla.

 

Viszont arra kíváncsi vagyok, miképp éli túl a Főinkvizítor a sérülését, amit Revától kapott. :hmm:

 

Apropó: úgy néz ki az inqvizítorok tudják, hogy Vader = Anakin? Vagy csak Reva tud erről? És talán csak nem azért haragszik Obi-wanra, mert Vader tkp. kinyírta Reva barátait? És Obit hibáztatja ezért? Bilibe lóg a kezem. :hmm:

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez is jó rész volt, de meglepetésemre ez kevésbé tetszett az előzőhöz képest, pedig ebben már volt harc, meg minden.

 

Amik tetszettek:

- Obsitos klónharcos cameo nagyon adta.

- Ahogy az egész bolygó. Jó népes, kicsit Coruscantra hajaz, de talán még népesebb, még züllöttebb. Nagyon adta a hangulata. Az apró kis pár beszédek, mint pl a drogárus lánnyal, ami már egy darkos képet fest fel a helyről.

- Kumail karaktere NAGGGYON jó volt. Vicces, ötletes. Baromi jó volt a jelenete a családdal. Kíváncsi lettem volna jobban a karakterére, mi a háttere, mi motiválja, főleg, hogy a végén segített Obinak - bár az már elég butaság volt, hogy aztán kiállt a inkvizítor ellen. Azt nem igazán értettem, hogy miért, és jó lett volna. Főleg, hogy tudja, hogy képesek azonnal kiszedni belőle az infókat. :S

- Obi esetlen verekedés - ami nem is volt annyira esetlen - és az egész droglaboros rész, ahogy a végén megszökik a drog bombával. :D

- Leia minden jelenete ismét arany. És beszólásai - "Granddaugther maybe." XD -

- Ahogy Obi elkapta Leia a levegőben. Szuper menő jelenet.

- és hát amikor Obi megtudja, hogy Anakin életben van és végén Vader. Uhh erős volt. Furcsa, nem tudom miért, de valahogy mindig azt hittem, hogy Obi tud róla, hogy Anakin életben maradt. Nem tudom miért.

 

Amik nem tetszettek:

- Third sister - elképesztően idegesítő és unszimpi számomra. Az jelenet amikor a tetőn elkezd parkourozni totál értelmetlen és hatásvadász, kb mint az a jelenet, mint a Bobában amikor a csávó csinál lövés előtt egy hátrafordulást. Nagyon nem tetszett, pedig az is tök menő jelenet lehetett volna, de ahogy a Gyalog Galoppban mondták: kicsit túljátszotta a szerepét.

- Obi tudja, hogy mindenki őt meg Leiat keresi mégis a menekülés nagy részében csuklya, álca nélkül rohangálnak. Apróság, de engem zavart.

- Ahogy az is, hogy Leia megismeri Obit. Jó, ő itt Benként ismeri meg, bár Haja előtte Obi-wannak hívja szal... mehhh. Erről is mindig úgy gondoltam, hogy Leia nem találkozott előtte Obi-val.

- Az hogy Sister leszúrja GIt - Még ha túl is éli, - amit nagyon remélek, mert eddig a Rebelsből megismert vérszomjas karakter nincs sehol - annyira idegesít a csaj karaktere jelenleg, hogy nehéz elfogadnom. JELENLEG. De ez változhat, ha adnak neki egy jó háttérsztorit, esetleg összekötik Vaderrel.

- Az hogy Sister tudja, hogy Vader Anakin - ez is feloldódhat, egy jó háttérsztorival.

 

Összességében tetszett, de az előző rész azért sokkal jobban.

Várós a folytatás.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Akkor egy kicsit bővebben:

 

Daiyu: lenyűgöző helyszín, a Star Wars Galaxis Hong Kongja. Nyüzsög az élet, picit megidézte nekem Coruscant legalsó szintjeit. Ahogy az emberek beszélgetnek egymással, élő környezetté alakítva az utcákat. A drogárus kiscsaj története is színt visz az egészbe. Apropó kiscsaj: csak nekem ugrott be elsőre az, hogy a lány esetleg Elan Sel'Sabagno, a halálpálcás lánya? :D

 

Temuera cameo: már a hangjából tudtam, hogy ő lesz az. És ahogy láttam a klónpáncélján, csak nem az 501-es légió tagja volt? :hmm: Ewan reakciója a klónra mesterien tökéletes volt, ahogy ráeszmél, hogy mi is lett azokkal a katonákkal, akik anno ellenük fordultak. A Birodalom kvázi lesöpörte őket a térképről.

 

Haja: :lol: Haláli figura. Elsőre amúgy bedőltem a kiskölöknek, de aztán egy pillanat alatt lejött Hajáról, hogy micsoda egy pénzsóvár alak. Mondjuk ilyen helyen nem csodálom, hogy ilyen módszerekhez nyúl. Obi és Haja beszélgetései remekek voltak. :D

 

Bejutás: Obi-wan nem sz*rozott, egyhamar átverekedte magát a droglaboron és az őröket is "simán" leverte.

 

Leia és Ben párosa is tetszett, a fiatal hercegnő beszólásai mindent vittek. :lol: És amikor Leia elakar indulni a kikötőbe, de útját állja egy idegen. Szegény lány. :D És amikor még a kesztyűt is megveszik. :lol: 

 

Az inqvizítorok közötti hierarchia nagyon érdekes. Reva teljesen különbözik a többitől. Egy lázadó szellemű nőszemély, aki Kenobit mindennél jobban el akarja kapni.

 

Ha itt is mondanék egy negatívat, ami nem tetszett, az Reva tetőn való ugrálása. Volt 1-2 jelenet, ami inkább cringe volt.

 

Obi-wan Erőhasználása a rész egyik csúcspontja volt nálam. Megígérte Bailnek, hogy nem hagyja elveszni Leiát. :clap:

Padmé megemlítése, mégha nem is név szerint... :love:

 

És végül a leleplezés: Ewan színészi játéka 10/10, minden az arcára van írva. Obi-wan pedig úgy néz ki, eddig halottnak hitte régi tanítványát. Pedig Vader valóban egy legenda a Birodalmiak között, alig mutatkozik, csak akkor jelenik meg, ha muszáj

A végén Hayden szinte felismerhetetlen volt, remek munkát végeztek vele. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Bence1997 írta:

Akkor egy kicsit bővebben:

 

Daiyu: lenyűgöző helyszín, a Star Wars Galaxis Hong Kongja. Nyüzsög az élet, picit megidézte nekem Coruscant legalsó szintjeit. 

 

Kicsit John Wick-es volt, mikor kiadták a körözést Obi-Wan ellen és a fél város megindult begyűjteni a vérdíjat. :D 

 

7 perccel korábban, Bence1997 írta:

 

Temuera cameo: már a hangjából tudtam, hogy ő lesz az. És ahogy láttam a klónpáncélján, csak nem az 501-es légió tagja volt? :hmm: Ewan reakciója a klónra mesterien tökéletes volt, ahogy ráeszmél, hogy mi is lett azokkal a katonákkal, akik anno ellenük fordultak. A Birodalom kvázi lesöpörte őket a térképről.

 

Nekem abból a szempontból is érdekes volt, hogy csak a Jedi Rendet semmisítették meg egy délután alatt, mégis megszánta Obi-Wan egy kis apróval. Szerintem ez is keresztülfutott az agyán.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A Star Warsban súlyosabb sérüléseket is éltek már túl. Emiatt szerintem kár aggódni és konkrétan megmondták, hogy tiszteletben tartják a Rebelst, annyira hogy a szinész pontosan vissza is mondta ami ott szerepel - még azt is hogy régen templomi őr volt a nagy inkvizitor.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

29 perccel korábban, Bomarr írta:

A Star Warsban súlyosabb sérüléseket is éltek már túl. Emiatt szerintem kár aggódni és konkrétan megmondták, hogy tiszteletben tartják a Rebelst, annyira hogy a szinész pontosan vissza is mondta ami ott szerepel - még azt is hogy régen templomi őr volt a nagy inkvizitor.

Jó, remélem, csak haltak már bele pont ilyenbe, pl.: Qui-Gon. De semmi baj. Ő Pau'an, ki tudja mit hord ott gyomortájon, lebegjen bactában már a 3. rész elején, és csapjon egy nagy párbajt a 3. nővérrel ha újra találkoznak!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amikor Orn Free Taa-nál ment az ijedség, mert lelőtték az egyik Bad Batch rész végén akkor azt megértettem mert igazából csak egy regényt irtak volna át vele, amit valószinüleg nem sokan olvastak. De még ott is figyeltek rá, hogy ne haljon meg és a következő részben már jelezve volt hogy rendbe jött. Egy Rebels átirástól -pláne egy ekkorától- azért nem tartanék.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 perccel korábban, Whill írta:

Nagyon jó a sorozat castingja. Haja, az Inkvizítorok, Breha, mindenkit nagyon jól eltaláltak. A kicsi Leia pedig zseniális, pedig általában a gyerekszínészek idegesítenek. :)

Kis Leiát adom, remek, ráadásul ráerősít New Hope beli Leia/Kenobi dolgokra, ami remek húzás. Már alapból, hogy "segítsen...ön az utolsó reményem" és a "-Ben Kenobi is itt van!" "Ben Kenobi?? Hol van!?" Az ilyenek mögöttes tartalommal ruházódnak fel most, ami nagyon nagyon jó dolog!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 órával ezelőtt, Whill írta:

Nagyon jó a sorozat castingja. Haja, az Inkvizítorok, Breha, mindenkit nagyon jól eltaláltak. A kicsi Leia pedig zseniális, pedig általában a gyerekszínészek idegesítenek. :)

Pont az ellenkezőjét érzem. A kicsi Leia és Ewan (természetesen), Jimmy Smits nagyon jók, Breha és Reva is. Viszont a többiek inkább csak kidobnak az élményből - Haja főleg. :( Helyenként a rendezés is hagyott kívánnivalót maga után, az első rész után már másodjára. Megmondom őszintén, többet vártam. A prequel utalások, a hangulat, a bolygó, a kicsi Leia, mind kiváló. A történetvezetés nekem többször is felületes, a színészi játék sokszor kidobós.

 

Akartam volna adni rá egy 10/10-et, de ez inkább csak 10/6-7 eddig nálam sajnos.

  • Nagyon tetszik 1
  • Nem értek egyet 1
  • Tetszik 1
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

21 perccel korábban, Donát írta:

A kicsi Leia és Ewan (természetesen), Jimmy Smits nagyon jók, Breha és Reva is.

És végül is ez a legfontosabb, nem? :) A többiek nekem sem hoztak sokat eddig, de a főszereplők ezt nagy mértékben tudják feledtetni. Obi-Wan és kicsi Leia párosa nagyon jól működik, Obin látszik, hogy nincs sok türelme a kislányhoz, pláne mert nem egyszerű eset, de teszi a dolgát, megmenti, amit Leia azzal hálál meg, hogy jól odamondogat neki. De hát ha Bail nem Ilyennek neveli, akkor nem is lehetne belőle később a lázadók egyik vezetője. :) Nyilván kell ehhez egy alaptermészet, amit sikeresen megörökölt, de nevelőszülei nem is akarták betörni, kinevelni belőle a kritikus gondolkodást és a kreativitást. Az most az eddigi pár jelenetből is tisztán kijött, hogy az, milyen ember vált Leia Organából, legalább annyira köszönhető az Organa családnak, mint az örökölt tulajdonságainak. Leia a lehető legjobb helyre került.

 

Reva meg egy terminátor, mint egy pszichopata, olyan megszállottsággal üldözi Obi-Want. Remélem, kiderül, hogy miért. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ebből a részből én is kiemelném Ben és Leia párbeszédeit. Zseniális és humoros volt. Temut jó volt látni. :)

 

Daiyu nekem is egy élettel teli, színes helyszín, ázsiai nagyváros beütéssel. 

 

Durva volt, amikor az GI-t átdöfte Reva és egy kicsit meg is lepett de valahol várható volt, hogy lesz köztük valamiféle összecsapás. Reva nem igazán illik az Inkvizítorok közé. Egyedi stílusa van. 

 

Haja jó humorforrás és biztos vagyok benne, hogy nem önzetlenül segített. Valahogy nem ezt nézem ki belőle. Később lehet, hogy másképp fog gondolkodni de most valamiért szerintem a kreditek motiválták. 

 

A végén még Vader! Hát mekkora volt már! És ez bizony Christensen volt. Ütött!

 

Várom a folytatást! 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Leia EpIV-es droid üzenete nem fura az események tükrében? Nekem túl formális és fura hogy úgy kezeli Obi-want mintha csak az apja révén ismerné. Oké hogy itt most Leia csak 10 éves, de azért akkortájt az ember már felfog egy ilyen kalandot és a benne szereplő embereket is megismeri később. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 órával ezelőtt, Donát írta:

Leia EpIV-es droid üzenete nem fura az események tükrében? Nekem túl formális és fura hogy úgy kezeli Obi-want mintha csak az apja révén ismerné. Oké hogy itt most Leia csak 10 éves, de azért akkortájt az ember már felfog egy ilyen kalandot és a benne szereplő embereket is megismeri később. 

Szerintem eredeti nyelven nem hangzik annyira formálisnak a szöveg, mint szinkronnal, de lehet csak én akarom belelátni :D

 

A részekről pedig: történetben nagyon erős kezdés, ezen téren talán tényleg lepipál mindent, ami a TLJ óta készült SW fronton. Örülök, hogy minden spoilert kerültem, amennyire tudtam, és hogy az előzetesek se mutattak semmit.

 

Sajnos rendezés terén vannak gondok, én is ezt érzem

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem az, hogy Reva tudja, hogy Vader az Anakin azt a gyanút erősíti, hogy ő volt az egyik youngling az elején. Mi van akkor, ha Reva később visszament a templomba és valahogy rátalált a felvételekre, amit Obi-Wan és Yoda nézett a ROTS-ban? Bail és Obi-Wan kapcsolatáról is tudott. Elképzelhető, hogy csak azért kereste Obi-Want valójában, hogy rajta keresztül álljon bosszút Vaderen? És csak ezért állt be az Inkvizítorok közé? Ha valaki ennyire megszállott, annak céljai is vannak szerintem. Lehet, hogy elrugaszkodott teória de mindenesetre érdekes lenne. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 órával ezelőtt, Donát írta:

Leia EpIV-es droid üzenete nem fura az események tükrében? Nekem túl formális és fura hogy úgy kezeli Obi-want mintha csak az apja révén ismerné. Oké hogy itt most Leia csak 10 éves, de azért akkortájt az ember már felfog egy ilyen kalandot és a benne szereplő embereket is megismeri később. 

Még úgy is hogy egy támadás alatt álló hajón gyorsan kell leadnia az üzenetét a végén a "Help me Obi-Wan Kenobi. You're my only hope" nagyonis személyesnek hangzik. Pláne ha ehhez hozzávesszük hogy hogyan reagál arra Leia amikor megtudja hogy Ben Kenobi a Halálcsillagon van, ami meg aztán minden csak nem formális.

 

Egyébként a két részt páran a fórumról közösen néztük és azt kell mondjam, hogy ez volt életem egyik legjobb közös SW mozizása. Mire odakerültünk már láttam otthon a két részt de igy nézve  elképesztő volt. Az a pár kritikus megjegyzésem ami volt -pl. Leia fura üldözése- az is elszállt, nem azért mert jobbak lettek a kérdéses jelenetek hanem az összhatás annyira lenyűgözött. Keresnem kell a fejemben mikor volt ennyire jó rajongókkal új SW-t nézni, de az elmúlt 7-8 év évből vagyis a Disney-érából nem tudnék rá példát mondani. 

Az ahogy ez a sorozat össze van rakva engem teljesen lenyűgözött.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Még úgy is hogy egy támadás alatt álló hajón gyorsan kell leadnia az üzenetét a végén a "Help me Obi-Wan Kenobi. You're my only hope" nagyonis személyesnek hangzik.

A bemutatkozásra gondoltam, amiben Bailre hivatkozik a saját kalandjaik helyett. Az üzenetből nem úgy tűnik mintha személyesen ismernék egymást. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Bomarr írta:

hozzávesszük hogy hogyan reagál arra Leia amikor megtudja hogy Ben Kenobi a Halálcsillagon van, ami meg aztán minden csak nem formális

Még szép hogy lelkesen reagál, hát arról a személyről van szó, akinek a segítségét kérte. Számomra ez nem sokat bizonyít. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.