Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Bulvár cím. :) Így többen olvassák.

"A kérdés az, hogy pontosan hol és milyen messze vannak ezek a gázfelhők, ehhez további kutatást végeznek majd el."

Attól még elég érdekes szerintem :)

Hozzászólás ideje:

Érdekes, csak a címnek semmi köze a valósághoz. :)

Részlet kérdés :D

Akit érdekel a téma az szerintem úgy is rákattint, mindegy hogy köze van e a címnek a valósághoz vagy sem :)

Hozzászólás ideje:

Most egy milliárdos saját zsebre tervezett egy űrturista projektet, ebben nem olyan messzire, de felviszik a jelentkezőket. Az utazás 2 órás, és negyven valahány millió egy jegy. :peace:

Hozzászólás ideje:

Most egy milliárdos saját zsebre tervezett egy űrturista projektet, ebben nem olyan messzire, de felviszik a jelentkezőket. Az utazás 2 órás, és negyven valahány millió egy jegy. :peace:

Óó hát csak 40 millió? Aprópénz az... :D

Hozzászólás ideje:

Én pedig megnyertem a lottót, és én lettem a Kínai Titkosrendőrség vezetője. Éljen Csunghua Zsenmin Kunghokuo. :D

Hozzászólás ideje:

Érdekes hír. Meglátjuk mi lesz belőle, nem kecés dologra mondták már, hogy gyorsabb mint a fény.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Igaz nem akkora dolog (még), de ez is valami... :)

http://index.hu/tudomany/2011/12/06/megtalaltak_az_elso_elheto_bolygot/

Azért mindenképp mérföldkő :) Csak hát az a 600 fényév... Nekem van egy ilyen víziom hogy találunk fejlett életre utaló jeleket egy bolygón ami teszem azt 800 fényévre van, és küldünk nekik üzit. Odaér 800 fényév alatt, 800 alatt vissza jön egy üzenet: Pillanat :D

Hozzászólás ideje:

Odáig kár, de lehetetlen eljutni, még fénysebességgel is 800 évig tartana az odaút. :lol: Hiába reménykednek az üzenetről. :pfff:

Hozzászólás ideje:

Odáig kár, de lehetetlen eljutni, még fénysebességgel is 800 évig tartana az odaút. :lol: Hiába reménykednek az üzenetről. :pfff:

Az a vicc hogy küldtünk már ilyen üzenetet, asszem 250.000 fényévre lévő valamilyen halmaz felé. (De kikeresem ha kell) Na szerinted mibe reménykedjenek? :D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

No, ez nagyon érdekes hír Barnez! Érdemes ráküldeni a spektroszkópot is, hagy mérje. Bár az lenne jó, ha fedésben lenne néha a csillagával, mert akkor a légkör összetételét is meg lehetne határozni. Izgalmas a dolog, és remélem valóban kőzet bolygóról van szó és nem gázról.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Hmm, a gáz bolygó ellen több tény is szólhat, többek közt nagyobb, ha gázóriásról beszélünk. Emellett nem igazán lehetne a "lakhatósági" zónában. Bár az univerzumban minden megtörténhet, de akkor nem neveznék Földhöz hasonlónak. Kitudja.

Hozzászólás ideje:

Hmm, a gáz bolygó ellen több tény is szólhat, többek közt nagyobb, ha gázóriásról beszélünk. Emellett nem igazán lehetne a "lakhatósági" zónában. Bár az univerzumban minden megtörténhet, de akkor nem neveznék Földhöz hasonlónak. Kitudja.

Lehet gázbolygó is a lakhatósági zónában, sőt van olyan is mely olyan távolságban kering a napja körül mint nálunk a Merkúr.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Googleba beírod a megfelelő szavakat és kiad pár hivatkozást, mint pl ezt is:

http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kiba/0/33438/1

Pár éve elég nagy visszhangot kapott amúgy.

Köszi! No igen, ez már inkább fizika és nem csillagászat. :) De elég érdekes, erről tényleg nem tudtam. De ha megáll benne a fény akkor melegednie kellene elvileg nem? Energiát le kell hogy adjon.

Hozzászólás ideje:

Oké, igazad van, de akkor nem mondanák, hogy földszerű bolygó. Vagy ennyire vak a NASA.(Nem lepődnék meg.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.