Ugrás a kommentre

Egyéb fontos

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Amúgy pl Windows Vista frissítésnél mire érdemes figyelni amit ne töltsön le az az emberfia aki szoc ellátóhelyről szerezte be?
Arra, hogy egyáltalán ne frissítse :) Mert ilyenkor jópár adatát elküldi a számítógépnek a Microsofthoz, az meg elég ciki, ha látják, hogy szoc. ellátóhelyről vásárolt Winfost akarnak frissíteni :P
Hozzászólás ideje:
Arra, hogy egyáltalán ne frissítse :) Mert ilyenkor jópár adatát elküldi a számítógépnek a Microsofthoz, az meg elég ciki, ha látják, hogy szoc. ellátóhelyről vásárolt Winfost akarnak frissíteni :P

Baromira nem látják mivel eredetinek érzékelik.A Windows nem frissitése meg számitástechnikai öngyilkosság.A lehető legfontosabb, hisz azzal jön le a befoltozott rés.

Hozzászólás ideje:
Csak a feliratot elég rosszul jeleníti meg (avi fájlokét), pedig az én szemem jó. Még nem találtam meg, hol lehet változtatni rajta.

Az eszközök menüben a beállitásokra kattintani majd a feliratok és osd-re.Ott mindent be lehet állítani a felirathoz.

Hozzászólás ideje:
Az eszközök menüben a beállitásokra kattintani majd a feliratok és osd-re.Ott mindent be lehet állítani a felirathoz.

Akkor majd letöltök egy másik verziót, mivel ebben nincs igazán felirat lehetőség, pedig tudom angolul a szót. Ugyanis ráadásnak még angol is, ami fenn van. Köszi, próbálkozom másikkal, hátha abban benne lesz :)

Hozzászólás ideje:
Ody:Állítsd vissza rendszert azelöttre mielött ezt kiírta.Majd a Windows frissitést úgy állítsd be ,hogy te ellenőrizd mit töltsön le.Amikor megkelenik a Windows Genuine(eredetíség), akkor vedd ki előle a pipát, hogy az nem kell és azt is kattintsd be, hogy nem kérsz infót a kihagyott frissitésekről.Ennyi és megszabadultál tőle.Én legalábbis így csináltam.
Köszi frenkie, de nem tudom pontosan mióta írja ezt ki. Azt se tudom, hogy kell visszaállítani a rendszert egy korábbi időpontra. :)
Hozzászólás ideje:
Köszi frenkie, de nem tudom pontosan mióta írja ezt ki. Azt se tudom, hogy kell visszaállítani a rendszert egy korábbi időpontra. :)

Beírod a súgóba ezt "rendszer-visszaállítás".Ez kiad pár találatot és az egyik link odavezet.Különben valahol a vezérlőpult/rendszerben van, mivel már rég használtam xp-t pontosan nem tudom.Az időt meg saccold.Kb mondjuk tavaly október stb.Sajnos mádhogy nem lehet kiírtani.Vagy így vagy Windows újratelepítés.

Hozzászólás ideje:
Beírod a súgóba ezt "rendszer-visszaállítás".Ez kiad pár találatot és az egyik link odavezet.Különben valahol a vezérlőpult/rendszerben van, mivel már rég használtam xp-t pontosan nem tudom.Az időt meg saccold.Kb mondjuk tavaly október stb.Sajnos mádhogy nem lehet kiírtani.Vagy így vagy Windows újratelepítés.
És ezzel a visszaállítással sok dolog elveszik a rendszerből?
Hozzászólás ideje:
És ezzel a visszaállítással sok dolog elveszik a rendszerből?

A rendszerből semmi.Mondhatom az, hogy nálam sose veszett el semmi.Tulajdonképpen csak a rendszerfile-okat állítja vissza.Nekem pl megmaradtak a telepítéseim.

Hozzászólás ideje:
A rendszerből semmi.Mondhatom az, hogy nálam sose veszett el semmi.Tulajdonképpen csak a rendszerfile-okat állítja vissza.Nekem pl megmaradtak a telepítéseim.
Ok, köszi! Majd megpróbálom és beszámolok hogy sikerült. :)
Hozzászólás ideje:

Frenkie az alábbiakat találtam. Ezek közül melyik jó?

Rendszerállapot-adatok. A Biztonsági másolat segédprogrammal a rendszer alábbi összetevőinek biztonsági mentése és visszaállítása végezhető el:

Rendszerleíró adatbázis

COM+ osztályregisztrációs adatbázis

Rendszerindító fájlok, amelyek tartalmazzák a rendszerfájlokat

Tanúsítványszolgáltatások adatbázisa

Active Directory címtárszolgáltatás

SYSVOL könyvtár

Fürtszolgáltatás adatai

IIS metakönyvtár

Windows fájlvédelem alatt álló rendszerfájlok

A Biztonsági másolat segédprogram ezeket a rendszerösszetevőket együttesen rendszerállapot-adatoknak nevezi. A rendszerállapot-adatokat alkotó rendszerösszetevők a számítógép operációs rendszerétől és konfigurációjától függnek.

Windows XP Professional

A rendszerállapot-adatok csak a rendszerleíró adatbázist, a COM+ osztályregisztrációs adatbázist, a Windows fájlvédelem alatt álló fájlokat és a rendszerindító fájlokat foglalják magukban.

Hozzászólás ideje:

Vagy még egy ilyen:

A rendszerállapot-adatok visszaállítása

Nyissa meg a Biztonsági másolat segédprogramot.

Alapértelmezés szerint a Biztonságimásolat-készítő varázsló elindul, kivéve, ha le van tiltva.

A Biztonságimásolat-készítő varázslóban kattintson a Speciális üzemmód gombra.

Kattintson az Adathordozók visszaállítása és kezelése fülre, majd a Bontsa ki a kívánt adathordozót, majd jelölje be azoknak az elemeknek a jelölőnégyzetét, amelyeket vissza szeretne állítani listában jelölje be a Rendszerállapot elem melletti jelölőnégyzetet. E beállítás hatására a rendszer a többi kiválasztott adattal együtt visszaállítja a rendszerállapot-adatokat is.

Figyelmeztetés

Ha a rendszerállapot-adatok visszaállításakor nem ad meg egy új helyet az adatok visszaállításához, akkor a rendszer törli a számítógépen jelenleg tárolt rendszerállapot-adatokat, és lecseréli a biztonsági mentésben szereplő adatokkal. A rendszerállapot-adatok másik mappába történő visszaállításakor a rendszer csak a rendszerleírófájlokat, a SYSVOL könyvtárfájlokat, a fürtadatbázis-leíró fájlokat és a rendszerindító fájlokat állítja vissza a másik mappába. Másik mappába történő visszaállításkor a rendszer nem állítja vissza az Active Directory címtárszolgáltatás-adatbázist, a Tanúsítványszolgáltatások adatbázisát és a Komponensszolgáltatások osztályregisztrációs adatbázisát.

Megjegyzés

A fájlokat vagy mappákat csak a rendszergazdák vagy a biztonságimásolat-felelősök állíthatják vissza. Az engedélyekkel és a felhasználói jogokkal kapcsolatos további tudnivalókért kattintson a Kapcsolódó témakörök hivatkozásra.

A Biztonsági mentés program indításához mutasson a Start menü Programok, Kellékek majd Rendszereszközök pontjára, végül kattintson a Biztonsági mentés parancsra.

Szalagról történő visszaállítás esetén a visszaállítási művelet végrehajtása előtt frissíteni kell a lemezen tárolt katalógust. A katalógus frissítésével kapcsolatos további tudnivalókért kattintson a Kapcsolódó témakörök hivatkozásra.

Az Eszközök menü Visszaállító varázsló parancsával elindítható Visszaállító varázslóval is elvégezhető a rendszerállapot-adatok visszaállítása.

Tartományvezérlőn a rendszerállapot-adatok csak egy speciális csökkentett módban, az ún. Címtárszolgáltatások helyreállító módban állíthatók vissza. Ez lehetővé teszi a SYSVOL könyvtár és az Active Directory címtárszolgáltatás adatbázisának visszaállítását. A számítógép csökkentett módban való elindításával kapcsolatos tudnivalókért tanulmányozza a Kapcsolódó témaköröket.

A rendszerállapot-adatok csak a helyi számítógépen állíthatók vissza. A rendszerállapot-adatok távoli számítógépen nem állíthatók vissza.

Hozzászólás ideje:
Ody: írd be a futtasásba, hogy restore és ott a "rstrui"-t indísd el, vagy a Start/Minden program/kellékek/rendszereszközök-ben ott van a rendszer visszaállítás
Köszi Phobos! Nagyon egyszerűen ment a megtalálása. :)
Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

LOL!

"naptáron kattintson egy vastagon szedett dátumra"

Nincs naptár. :P

"ezen a listán kattintson egy visszaállítási pontra"

Üres a lista. :P

Nincs kanál. :P:)

Game Over.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje:

Bocs kicsit játszottam, de ahogy látom Phobos megoldotta.Naptárnak kell lennie pedig és azon napok ahova vissza lehet állítani a rendszert, ki vannak emelve.Kell lennie mert automatikus az egész.

Hozzászólás ideje:
Kell lennie mert automatikus az egész.
Már aki nem törli őket, pl. én :) csak a helyet foglalják, nekem ne legyen automatikus. Néha gyártok egy mentési pontot, de a többire nincs szükségem, mint ahogy az eddigi 7 évben, míg saját gépem van, soha nem is használtam őket :P
Hozzászólás ideje:
Ody biztos nem törölte ki őket, másrészt meg minimális helyet foglalnak.Ma már fillérekért kapsz nagy tárkapacitású vinyót(min 500 GB), aminek meg sem kottyan az a hely amit ez elfoglal.
Persze, csak engem idegesít, hogy ilyen is foglalja a helyet. Meg a sulis vírusok előszeretettel húzódnak meg ott :)
Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
A rendszer-visszaállító csak az utóbbi öt nap visszaállópontjait listázza ki (nálam), de van ott olyan is, hogy régebbi pontok listázása.

Ez érdekes.Amikor xp-m volt nekem egész a telepítés kezdetéig voltak dátumok akár egy évre visszamenőleg is.

Phobos: Azt elfelejtettem leírni, hogy csak a c meghajtón kell engedélyezni a figyelést a többin felesleges, hisz azokon nincsenek rendszerfile-ok.Én mindíg kikapcsoltam a figyelést a többi meghajtón.Ezt a többieknek is javasolnám.Ezzel elkerülhető, hogy nagy galibát okozzon a rendszer-visszaállítás, hisz a c-re úgyem telepítünk semmi fontosat.

Szerkesztve: - Frenkie
Hozzászólás ideje:
Reszkessen a rutinpálya, nem tudok egyenesen menni! :D

Na jó, egyenesen még csak-csak, de hogy a kanyar azon az íven legyen ahol kéne, az még nagyon nem megy. Belerázódás folyamatban.

Erre most felrémlettek hasonló élményeim XY évvel ezelőttről. :D Semmi gond, ezt is meg lehet tanulni, hidd el. Nekem is sikerült. :D
Hozzászólás ideje:
A legjobb átlagom lett az idei, melyhez a legkevesebb ösztöndíj párosul! Megéri tanulni! Végülis zsiroskenyéren és hagymán sokiáig elélek.
Úgy emlékszem akad pár házi állatka is a szobátok környékén. Azt még tedd rá a kenyérre és nem csak táplálót, hanem még finomat is ehetsz :D

Amúgy grat. az ösztöndíjhoz :D

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.