Hozzászólás ideje: 14 órával korábban14 órája 21 órával ezelőtt, Iqvi írta:De legendák tartalmakat már nem is írnak. Nem szoktam legendákat olvasni, meg a nagy legendák nosztalgia sem tetszik sokaknál, de most komolyan azért állítsák le a kiadásait a régi legendák könyveknek, képregényeknek, mert nektek a kánon az ami tetszik? Ez egy valóságtól teljesen elrugaszkodott elgondolás. Én ilyet nem írtam. Mármint hogy ne adják ki a régi könyveket. Nincs vele gondom. Azt mondjuk nem tudtam hogy már nem írnak Legends-könyveket. Én az értelmét nem látom hogy valaki mondjuk elolvassa a régi Köztársaság idején játszódó könyveket a prequel után. A prequel elött rendben van, ott még nem derült ki semmi a régmúltról. De a prequel után már megvan mi történt a Köztársasággal a jedikkel, hogyan lett Anakinból Vader(fizikailag és szellemileg is). Minek elolvasni egy olyan művet ami ennek gyökeresen ellentmond?20 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:Vicces "megtörtént" dolgokról beszélni képzeletbeli univerzumok esetében, ahol minden sztori kitaláció, bármelyik oldalon legyen is.Nem vicces. Van egy hivatalos kánon ami lefekteti az univerzum alapjait és elmeséli időrendben a Köztársaság és a Jedik bukását, a Birodalom felemelkedését és bukását, illetve az Új Köztársaság felemelkedését és bukását. Mi értelme mondjuk a sequel után elolvasni a régi Timothy Zahn-féle trilógiát a sötét Jedikkel Mara Jade-el? Mara jade hivatalosan nem is létezik a Star Wars Univerzumban. Mi rajongók többek között ezen a fórumon is csak a kánonra hivatkozunk érvelés közben. Egyénként természetesen érdekességképpen érdekes lehet elolvasni hogy így is lehetett volna. De nem látom értelmét.
Hozzászólás ideje: 11 órával korábban11 órája 2 órával ezelőtt, Frenkie írta:Én ilyet nem írtam. Mármint hogy ne adják ki a régi könyveket. Nincs vele gondom. Azt mondjuk nem tudtam hogy már nem írnak Legends-könyveket. Én az értelmét nem látom hogy valaki mondjuk elolvassa a régi Köztársaság idején játszódó könyveket a prequel után. A prequel elött rendben van, ott még nem derült ki semmi a régmúltról. De a prequel után már megvan mi történt a Köztársasággal a jedikkel, hogyan lett Anakinból Vader(fizikailag és szellemileg is). Minek elolvasni egy olyan művet ami ennek gyökeresen ellentmond?Nem vicces. Van egy hivatalos kánon ami lefekteti az univerzum alapjait és elmeséli időrendben a Köztársaság és a Jedik bukását, a Birodalom felemelkedését és bukását, illetve az Új Köztársaság felemelkedését és bukását. Mi értelme mondjuk a sequel után elolvasni a régi Timothy Zahn-féle trilógiát a sötét Jedikkel Mara Jade-el? Mara jade hivatalosan nem is létezik a Star Wars Univerzumban. Mi rajongók többek között ezen a fórumon is csak a kánonra hivatkozunk érvelés közben. Egyénként természetesen érdekességképpen érdekes lehet elolvasni hogy így is lehetett volna. De nem látom értelmét.De határozottan vicces, amiket írsz. Szórakoztató olvasni ezeket a dogmatikus, ideologikus elveket, ezt a merev megközelítést. Nem az a gond, hogy te és kánonpuristák csak a kánont szeretitek. Ez teljesen oké. Hanem az a gond, hogy szerintetek csak az értelmes, amit ti annak tartotok. Tudod, ez a fajta logika pont olyan, mint amikor egy dogmatikus ideológia nem tud mit kezdeni a valósággal: ami nem illik a narratívába, arra azt mondja, hogy nem megfelelő forma. Őszintén úgy látom, hogy valójában az zavar benneteket: nem mindenki hajlandó átvenni ugyanazt a szűk, ideologizált nézőpontot. Akkor lennétek nyugodtak, ha mindenki pont úgy közelítené meg a Star Wars-t, ahogy ti. Ez már tényleg identitásharc-szerű, ahol a saját olvasat válik az egyetlen ‘helyes hitnézetté’, a többit pedig hibásnak bélyegzitek. És ez egyre jobban hasonlít azokhoz a régi, értelmetlen hitvitákhoz, ahol az értelmezés lett a csatatér.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.