Hozzászólás ideje: Szerda 08:402 napja Megnéztem én is! Ez volt a leghosszabb rész és igen, hasonlított is meg nem is valamire.ep05 spoilerÖsszességében nekem is tetszett, de @Dzséjt azthiszem az én agyam sem tornázna feleslegesen, ha nem erőltették volna bele ezt a 65 évet.Az egyik gépész fiatal, a másik öreg. Utóbbi azt mondja a neje mostanra a saját nagymamája, holott már ő is kb nagypapa. Most tényleg azon kell gondolkodnom, hogy kb 35 volt mikor elindult, vagy ő öreg volt már és nagy volt a korkülönbség, de akkor a neje meg miért zavarja, mennyi időt volt hibernálva, a fiatal srác hogy maradt fiatal, vagy itt született? -tudom hogy nem.. Inkább félredobom, van itt más.Szerintem azért nem használnak mellkasrobbantást, hogy "meghagyják azt a gore-t a régi filmeknek". Mert van más a tarsolyukban. Persze az felemás. Mert tényleg izgalmas mit művelnek a Kullancsok és a Csupaszem, dicsérendő, hogy milyen jó új színt hoztak a történetbe, de valóban kissé ellopják a showt, szóval el kell döntenünk, hogy ez jó vagy rossz? Legyen jó, hisz tényleg izgi.A xenomorph piszkosul felemás, egyetértek. Vannak jelenetek, amikben nagyon jó, tényleg amikor rohan négykézláb. De ezek a pózolások? És rosszul bevilágítva. Ha az AVP-R túl sötét volt, akkor könyörgöm ez meg túl világos! Hát tényleg Plastic Boy! Mutassanak kevesebbet, vagy sejtelmesebben bevilágítva, néha kiábrándító a látvány és olyat nem szabad benne hagyni egy sodró lendületű horrorban!Szóval megismertük jobban a Maginot legénységét és sorsát! Bravó, tetszett ám. A szabotázs, hogy Kavalier van a háttérben, bejön, nem felesleges bonyolítás, hanem értelmet ad.Zaveri halálát elspoilerezte az első rész. Ebben a részben Morrow mellett főszereplő volt, talán jó ötlet lett volna, ha nem látjuk ezt ilyen korán, legalább azon izgulhattunk volna, hogy hogyan, s miért történik meg.Engem ott is sokkolt kissé, de így, hogy megismertük a karaktert, lehet, hogy nagyobbat ütött volna, mert a jelenet változatlanul benne van ebben a részben is. Durva, ahogy nekiesik a xenó! Pláne, hogy mennyire nem esik neki mikor először találkoznak. Ja akkor kellett pózolgatnia, hogy egérutat adjon a menő rohanáshoz! Na mindegy én kedveltem és sajnáltam Zaverit alias Richa Moorjani-t, aki nem kis Eva Mendes hasonmás! Morrow-t egy picit jobban értem, de nem megértem. Talán kellett volna még egy túlélő a Maginot-ról, akinek az ember a fontos és dolgozna Morrow ellen a jelenben.A kérdés csak az lenne: melyikük talál rá előbb?...Ja bocs másik univerzum.Tetszettek az Alienses cuccok, mint a hegesztő és a rács. Tetszettek a bizarr jelenetek is, kellően gyomorforgatóak voltak. Hogy megmutatták, milyen egy elcseszett facehugger leválasztási kísérlet.Mr Teng remek, csak nem igazán lett kihasználva, meredek, hogy dohányzik és, hogy vágyakozik, vet azért fel ez pár kérdést, sajnos nem valószínű, hogy viszont látjuk.Szóval jó kis kényszerpihenő volt ez a jövő hétig amikor visszatérünk Kirsh-ékhez és a gyerekekhez, valaki lehet azt mondja, hogy ez a rész egy 8. utas remake, szerintem nem az. Ahogy elő lett adva, az jól szolgálja a sorozatot, de a xenomorphot, könyörgöm jobban használják a továbbiakban!Ó és a főcím most nagyon tetszett az űrhajó belső képeivel!A végefőcímben is tetszett a rock! Nehogy bevegyétek! Rosszul vagyok tőle továbbra is! Távolodik a kamera egy nagyon baba WY felhőkarcolóról és erre Amerikai pités rock megy.Ilyen zenére jet-ski-k ugratnak a fejemben összevágva női iszap birkózással! Sejtelmes hangulatos vészjóslóan nyugtató zene kellene.Az egész Alien sorozatban csak egy helyen tépték a húrokat, mikor a 3-ban megpróbálják Ripley-t megerőszakolni. Most meg ezt teszik a fülemmel. Szerkesztve: Szerda 08:462 napja - csoli1138
Hozzászólás ideje: Szerda 14:581 napja 2 órával ezelőtt, csoli1138 írta:Richa Moorjani-t, aki nem kis Eva Mendes hasonmás! Hát de nem!? Amikor az első részben láttam, mondtam is magamban, hogy "na ne, lecastingolták Eva Mendest egy ilyen nyúlfarknyi szerepre?" Ami főleg azért volt meglepő, mert 2014-ben visszavonult a filmezéstől. Aztán rágugliztam, hogy tényleg őt láttam-e, és kiderült, hogy hát nem. De baszki, Richa Moorjani totál Eva Mendes. Alien: Earth spoiler2 órával ezelőtt, csoli1138 írta:Összességében nekem is tetszett, de @Dzséjt azthiszem az én agyam sem tornázna feleslegesen, ha nem erőltették volna bele ezt a 65 évet.Az egyik gépész fiatal, a másik öreg. Utóbbi azt mondja a neje mostanra a saját nagymamája, holott már ő is kb nagypapa. Most tényleg azon kell gondolkodnom, hogy kb 35 volt mikor elindult, vagy ő öreg volt már és nagy volt a korkülönbség, de akkor a neje meg miért zavarja, mennyi időt volt hibernálva, a fiatal srác hogy maradt fiatal, vagy itt született? -tudom hogy nem.. Inkább félredobom, van itt más.Igazából nem kell gondolkodnod, ha nem akarsz, de amúgy a hibernálás már az Alien óta olyasmi, ami megfájdíthatja az ember fejét. Eleve ott van Ellen Ripley, aki ugye papíron az Alienben kereken 30 éves. De valójában csak 28, mert két év volt az út a Földről a Thadusra. Sőt valójában még 28 sem, hisz nem ez volt az első útja, ki tudja, mennyi időt töltött hibernálva. A poén, hogy bár Sigourney Weaveren már a harmadik részben látszódik, hogy a 40-es éveit tapossa (44 volt akkor), a 200 évvel később játszódó Resurrectionben meg még inkább (ekkor már 47), Ripley a hibernációnak hála még az A3 idején is csak a 20-as évei végén jár, és elvileg a Ripley 8-nak is akörül kéne lennie, noha ott azért bezavar a klónozás, a hibridizáció és a fejlődésgyorsítás. Szóval Ripley az Alienben (2122) elvileg 30 éves, az Aliensben és az Alien3-ban (2179) 87, az Alien Resurrectionben pedig 287, ennek ellenére az első három filmben valahol a húszas évei közepén járhat, nem sokkal lehet idősebb Rainnél. Ripley 8 meg bár úgy néz ki, mintha az 50 felé húzna, elvileg egy 200 éve halott 25-28 éves nő klónja, de igazából csak pár hetes. Ami a USCSS Maginot legénységét illeti... Ők még kicsit valóban kérdőjelek. Főleg most, ennek az új résznek hála. Az első rész után úgy tűnt, négy műszakban dolgoznak, és egy műszak 4 hónapig van ébren. Ennek tükrében kábé 16 évet öregedhettek a 65 éves út során. Ugyanakkor ez az epizód ezt az elméletet úgy tűnik, megcáfolta. Mert az első rész elején Zoya, Chibuzo, Rahim, Teng és három névtelen ember kelt fel, míg Dinsdale kapitány, Morrow, Petrovich, Shmuel, Malachite, Bronski, Sullivan és Ortiz voltak fent, és feküdtek le az étkezős jelenet után. Vagy legalábbis ezt lehetett feltételezni, mert ténylegesen csak Morrow-t, Sullivant és Petrovich-ot láttuk lefeküdni, a többi ember arcát nem lehetett látni.De most kiderült, hogy Dinsdale kapitány, Shmuel, Malachite és Bronski nem feküdtek le. Dinsdale biztos ébren volt már Zoyáék ébredése előtt is, hiszen teljes állapotjelentést adott a hajóról, és nem hiszem, hogy a hibernátorból kikelve egyből Anyához futott ezért. Plusz elég valószínűetlennek tűnik, hogy a kapitány és az első tiszt is egyazon időben aludjon, márpedig az biztos, hogy Zoya ekkor ébredt fel, hiszen a kamera őt mutatja elsőként. És Shmuel és Malachite is biztos ébren voltak már jó ideje, mert még ha képesek is arra, hogy egyből mocskos ruhába bújnak, az kizárt, hogy a hibernátorból nyakig olajosan és mocskosan kelnének ki. Bronski az egyetlen, akire még rá lehetne fogni, hogy ugyanúgy akkor ébredt, mint Zoya és a többiek, csak a kamera látószögén kívül. Mert ő nem mond vagy tesz semmi olyat, amiből egyik vagy a másiik következtetésre lehetne jutni, csupán egyszer van érdemi szövege, akkor épp Zoyát fogdossa - bár a párkapcsolatuk miatt feltételezhető, hogy nagyjából ugyanakkor vannak ébren.Szóval úgy tűnik, hogy a legénység nem egységesen, hanem egyénileg egyedi időközönként és más-más időintervallumig vannak ébren. Így könnyen megeshet, hogy Shmuel például sokkal több időt töltött ébren, mint Malachite, emiatt ő 10-15 évet is öregedhetett az út során, míg a kölyök alig pár évet. Ami valahol logikus is, a srác csak egy mérnök segéd volt, mint az Alienben Brett, így lehet, hogy ő csak akkor volt ébren, amikor valami komolyabbat kellett a hajóval csinálni. Mivel már ekkor jelentkeztek technikai problémák, plusz egy 65 éve folyamatosan működő hajóról van szó, lehetséges, hogy az út végén már Malachite is többet volt ébren, míg az elején csak alig-alig ébresztették fel rövid időre. Ugyanígy abban is van ráció, hogy a kapitány is több időt tölt ébren.5 órával ezelőtt, csoli1138 írta:Mr Teng remek, csak nem igazán lett kihasználva, meredek, hogy dohányzik és, hogy vágyakozik, vet azért fel ez pár kérdést, sajnos nem valószínű, hogy viszont látjuk.Mr. Teng szerintem a red herring volt, akit bedobtak, hogy mindenki rá gyanakodjon. A bizarr, creepy ázsiai fickóra, aki képtelen emberi választ adni egy kérdésre, és a hajó legszebb csajára csorgatja a nyálát, amíg az alsóneműben alszik a hibernátorban. Annak ellenére, hogy biztos voltam benne, hogy ő csak egy red herring, még bennem is felmerült, hogy talán mégis ő a szabotőr. Amúgy részben bűnrészes, mivel tudta, hogy Petrovich néha felkel, mégsem mondta el nyíltan Morrow-nak, hovatovább, talán már nagyon régóta tudja ezt, mégsem jelentette soha. Szóval elég nagy mértékben hozzájárult a társai és saját halálához is.A cigizés vicces dolog az Alien-világában. Meg úgy eleve a nyílt lánghasználat. Mert hát egy űrhajón, a zárt légrendszerben ez eléggé gáz. Füst kerül a rendszerbe, a tűz az űrben elég veszedelmes dolog (nem csak azért, mert súlytalanság esetén még rémesebb, mint a Földön, hanem mert oxigént emészt fel, amiből ugye korlátozott mennyiség van egy űrhajón), és ugye még ott van az is, micsoda műszaki károkat okozhat. Mégis, itt is bagózott több szereplő (Morrow például elég vaskos szivarokat szívott), az Alienben Lambert, Kane és Brett bagózik, az Aliensben Ripley, Hicks és Apone füstölnek, a USS Sulacón (bár konkrétan Ripley-t nem látni dohányozni a hajón, mivel a film elején láncdohányossá avanzsálódott, kétlem, hogy egyszer sem gyújtott rá a Sulacón), az Alien Resurrectionben Elgyn gyújt rá a USM Auriga fedélzetén. És a lángszóró úgy tűnik, univerzálisan jóváhagyott fegyver minden űrhajón (oké, az Alienben Parker home made gyártotta őket, de akkor is, nem feltétlen a lángszóró az első célszerszám, ami egy űrhajón eszembe jutna).5 órával ezelőtt, csoli1138 írta:Szerintem azért nem használnak mellkasrobbantást, hogy "meghagyják azt a gore-t a régi filmeknek". Mert van más a tarsolyukban. Persze az felemás. Mert tényleg izgalmas mit művelnek a Kullancsok és a Csupaszem, dicsérendő, hogy milyen jó új színt hoztak a történetbe, de valóban kissé ellopják a showt, szóval el kell döntenünk, hogy ez jó vagy rossz? Legyen jó, hisz tényleg izgi.Ehhez képest már a második részben elég keményen jelen van a gore. Amúgy az új lények használata és bemutatása szerintem is jó, mert tény, hogy újként izgalmasabbak, mint a minden ízében ismert xenomorph. Igazából, az alien szó ezekben az időkben már csak azok számára nyer értelmet a xenókat látva, akik most ismerkednek a franchise-zal, másnak semmi idegen nincs benne. Elég jól ismerjük. A szem, a légy, a virág és a kullancs sokkal idegenebb a veteránok számára, és igen, ezért izgalmasabbak. Csak hát ezért kár volt Alien-sorozatot csinálni. Pláne így, hogy a xeno nem csak háttérbe szorul, de sajnos túl sok esetben nagyon bénán filmezték le. Örülnék, ha a második lénnyel szépítenének, de szerintem ezen már csak az esetleges (vagy inkább nagyon valószínű) második évadban fognak javítani, amikor a rajongóói panaszok áradata hatására erre is odafigyelnek.5 órával ezelőtt, csoli1138 írta:Szóval megismertük jobban a Maginot legénységét és sorsát! Bravó, tetszett ám. A szabotázs, hogy Kavalier van a háttérben, bejön, nem felesleges bonyolítás, hanem értelmet ad.Zaveri halálát elspoilerezte az első rész. Ebben a részben Morrow mellett főszereplő volt, talán jó ötlet lett volna, ha nem látjuk ezt ilyen korán, legalább azon izgulhattunk volna, hogy hogyan, s miért történik meg.Engem ott is sokkolt kissé, de így, hogy megismertük a karaktert, lehet, hogy nagyobbat ütött volna, mert a jelenet változatlanul benne van ebben a részben is. Durva, ahogy nekiesik a xenó! Pláne, hogy mennyire nem esik neki mikor először találkoznak. Ja akkor kellett pózolgatnia, hogy egérutat adjon a menő rohanáshoz! Na mindegy én kedveltem és sajnáltam Zaverit alias Richa Moorjani-t, aki nem kis Eva Mendes hasonmás! Na, akkor erre egy kis érdekesség. Az epizód után megnéztem a hozzá készült hivatalos podcastot is, és ott derült ki, hogy ez a rész még akkor sem létezett, amikor már forgatták a sorozatot. Miután leforgatták az első rész azon szakaszát, ami a Maginoton játszódik, jött az ötlet a showrunner, Noah Hawley-től, hogy kéne egy ilyen epizód, ami elmeséli a hajón történteket. Szóval írt egy bónusz részt (eredetileg csak hét epizódból állt az évad), így megnövelve a karakterek szerepét is. És csak ekkor, az 5. részhez castingolták le Richa Moorjani. Az első részben az ő jeleneteit eredetileg egy teljesen más színésznővel forgatták le, és akkor a karaktert még nem is Zoya Zaverinek hívták, mert ezt a nevet Moorjani és Hawley közösen adták neki, a színésznő iránymutatásával (mivel ő indiai származású, ő adott indiai kereszt- és vezetéknév ötleteket, amik közül a showrunner választott). Ennek a változásnak az egyik hatása, hogy az első részhez újra fel kellett venni az összes olyan jelenetet, amiben a másik színésznővel eljátszott karakter szerepelt.Hogy miért cserélték le a színészznőt Moorjanira, az nem derült ki. Tippre azt mondanám, hogy mivel ez nem tervezett epizód volt, nem tudták visszahívni, mint a többi színészt, mert már nem ért rá. Vagy esetleg az eredeti színésznő tehetsége nem lett volna elég egy sokkal nagyobb szerep eljátszására. Egy biztos, azért alakult így, mert eredetileg nem Zoya Zaverit láttuk volna abban a jelenetben, aki akkor még nem volt a Maginot első tisztje, és nem is Moorjani játszotta. Én nem bánom a cserét, mert Moorjani nagyon szimpatikussá tette a karaktert, noha valószínűleg tényleg adott volna egy plusz izgallmat, ha nem tudjuk előre, ki és hogyan hal meg. Igazából szerintem meg is lehetett volna így csinálni, egyszerűen kivágták volna az első rész elejéről a Maginot legénységének jeleneteit, aztán az oda forgatott snitteket felhasználhatták volna itt, az ötödik epizódban (ahogy sok jelenetet tényleg fel is használtak). Vagy akár még meg is hagyhatták volna a kezdést, csak nem mutatták volna be Zoya halálát és Morrow menekülését, azt meghagyhatták volna rejtélynek, ami itt derül ki.Fun fact: amikor Morrow a lezuhanás után visszatér a hídra, Zoya hullája ott hever, nem Anya kamrájának ajtaja előtt, márpedig szerintem fizikai képtelenség, hogy oda kirepült az ütközés során. És az a nő, aki ott fekszik, egyáltalán nem hasonlít Zoyára. Rövidebb a haja és más a ruhája. Szóval valószínűleg ebben az egy snittben az eredeti színésznőt látjuk, és az eredeti karakter valószínűleg nem is Anya kamrája előtt halt volna meg, hanem a hídon. Visszanézve amúgy az a jelenet, amiben Morrow felmegy a lezúzott hídra, azért is fura, mert nem Anya kamrája, hanem a hídra vezető folyosón át érkezik. Jól láthatóan a két folyosó még csak nem is hasonlít egymásra.Folyosó, amin Morrow besétál a romba dőlt hídra, miután kimászott az Anya kamrájában lévő "bunkerből":A folyosó, ami Anya kamrájához vezet:Az eggyel későbbi snittben látszódik, hogy Morrow a ( kamera felől nézve) jobboldali ajtón jött be, és itt nagyon jó látható az is, hogy nem Anya van a végén, hanem egy létra:Még ugyanebben a jelenetben, ahogy a kamera kisvenkel és Morrow elindul, láthatjuk, hogy középen is van egy ajtó, aztán bal szélen feltűnik az Anya kamrájába vezető ajtó is:Megkockázatotm, hogy az 5. rész hatására kicsit átírták az első részt is az újraforgatások során. Eredetileg "Zoya" a hídon halt volna meg Shmuellel együtt (akit az első részben ketté szakadva láthattunk a hídon, nem szimplán leszúrva, ráadásul a lábai az első részben az ajtók felé állnak, míg az 5. részben épp az ellenkező irányba landol a műszerpulton, és a hulla egyben marad), és valószínűleg Morrow nem Anyában bújt volna el, hanem valahol máshol (az ugye nem lehet, hogy nem tudott kijutni Anya kamrájából, csak valami szellőzőn keresztül - amit az 5. részben láttunk -, mert a xeno feltépte a belső ajtót, a külső ajtó meg a fenti képen jól láthatóan tárva-nyitva).Néhány érdekesség még:Ez volt az első élőszereplős produkció, ahol a xenomorph tojások tudományos nevét, az ovomorph-ot használták.A helyi arctámadók fakóbbak, mint a korábban látott változatok.A Weyland-Yutani székházának tetején egy, az Aliensben látott leszálló hajó, az UD-4 egy korai változata áll. Ugyanígy láthattunk egy heggesztőpisztolyt is abból az epizódból, illetve Yutani testőrei (akik tiszta Royal Guardok) az M41A korai változatát szorongatták. Szerkesztve: Szerda 15:431 napja - Dzséjt
Hozzászólás ideje: Szerda 15:271 napja 23 perccel korábban, Dzséjt írta:Ehhez képest már a második részben elég keményen jelen van a gore.Úgy értettem, hogy EZ a konkrét gore.Külön köszönet az érdekességekért!Le a kalappal, hogy a Maginot legénységével kapcsolatban is igyekszel tisztán látni, nevekkel, váltásokkal, mindennel, nem hazudtolod meg magad!Örülök, hogy Eva Mendes-téren megegyezik az ízlésünk, és annak is, hogy szerinted is megoldhatták volna, úgy, hogy ez a rész megtartsa magának az izgalom egy részét a karakter miatt!Jól döntött a showrunner, hogy legyen ez a rész, én szívesen néztem és fogom is még. 2x láttam már ma! Szerkesztve: Szerda 15:351 napja - csoli1138
Hozzászólás ideje: Szerda 22:281 napja Nem vagyok híve a flashbackeknek, ez a 60 perc viszont a legtökéletesebb Alien volt a Nyolcadik utas óta.
Hozzászólás ideje: Tegnap 04:241 napja 5 órával ezelőtt, Odumin írta:Nem vagyok híve a flashbackeknek, ez a 60 perc viszont a legtökéletesebb Alien volt a Nyolcadik utas óta.Rövid, ám nagyon pozitív véleményt fogalmaztál meg. Örülök, hogy ennyire tetszett! Szerkesztve: Tegnap 04:411 napja - csoli1138
Hozzászólás ideje: 19 órával korábban19 órája A legjobb rész eddig az 5.!A 2. És a 4. Is tetszett, de itt többször az Acolyte jutott eszembe, hogy ott nem működött ilyen jól a visszaemlékezős rész, és én szeretem nagyon azt sorit, még az Andor 2. Évad is megerősített ebben.Eddig az Alien: Föld nekem jobb, mint a Wednesday 2, bár a 2. Etap abból még hátra van.Az első filmet én csak tavaly néztem meg, korábban a Prométeuszt láttam úgy, hogy nem is tudtam mit nézek. Azóta a 4. Kivételével megnéztem, de volt, amin elaludtam.Ez a sori nálam most top 3 Alien tartalom. Szerkesztve: 19 órával korábban19 órája - Szisz
Hozzászólás ideje: 13 órával korábban13 órája 2025. 08. 20. - 23:46, csoli1138 írta:Egyelőre nem, hisz Ripley szándékai maradhatnak ettől naívan hősiesek.Alien: Earth spoilerEgyelőre egy szigeten vagyunk, vagyis a komplett bolygó "megfertőzésének" esélye csekély, és tudjuk is, hogy nem fog bekövetkezni.Ami van az jelenleg a Prodigy fennhatósága alatt van, és ha szétbarmolnak mindent akár magukkal együtt például, a WYC "éhsége" megmarad a lények iránt, mi több, itt születhet meg a dögök iránti vágyuk.Ripley itt még nem tudd semmit..Hiszen nemrég indult el a földről...Amit meg hoznak az a mélyűrben valahonnan...(Nem hiszem,hogy Davidtol). Az érdekelne engem,hogy honnan? Így viszont egy csomó adat meg van,hogy amikor a lv426 ash a szintetikus nézi a monitort nagyon jól tudja,hogy mi az amiért jöttek.
Hozzászólás ideje: 13 órával korábban13 órája 16 perccel korábban, RoCSeV írta:Így viszont egy csomó adat meg van,hogy amikor a lv426 ash a szintetikus nézi a monitort nagyon jól tudja,hogy mi az amiért jöttek.Azt az Alien: Earth eseményei nélkül is nagyon jól tudta, hogy mi van és mi fog történni.Alien: Earth 1x01 spoiler16 perccel korábban, RoCSeV írta:Az érdekelne engem,hogy honnan?Az első rész legelején ott virított a Calpamos, szóval nagyon-nagy eséllyel az LV-426-ról hozták az ovomorphokat.
Hozzászólás ideje: 11 órával korábban11 órája 1 órával ezelőtt, Dzséjt írta:Azt az Alien: Earth eseményei nélkül is nagyon jól tudta, hogy mi van és mi fog történni.Alien: Earth 1x01 spoilerAz első rész legelején ott virított a Calpamos, szóval nagyon-nagy eséllyel az LV-426-ról hozták az ovomorphokat.Igen megtudták a hajón akkor mikor kiderült,hogy a szintetikus Ash-t azért rendeltek a hajóra,hogy megóvja a lényt. De előtte nem is sejtették a cég indítékait.Ezt a sorozatot most fogja kibontani.A nostromo és automata érc feldolgozott 2120ban indították útjára a thedos -ba. 2122 robbantotta fel ripley zeta reculi 2 Ben.A Maginot 2055-ben hagyta el a FöldetUSCSS Prometheus 2091 hagyja el a földet.Ha nem David től szerezték a mintákat akkor kitől inkább ez a kérdés is most 😅
Hozzászólás ideje: 1 órával korábban1 órája @RoCSeV, örülök, hogy nézed, de annak nem, hogy nehezen vagy érthető. Ragok, igék, vesszők, toldalékok hiányoznak a mondataidból, nehéz kihámozni, mire gondolsz.A lényeg, hogy tisztában vagyok vele, hogy Ripley mikor indul és, hogy mit tud ilyenkor. Semmit, nem is kell tudnia semmit.Out universe volt egy gondolatom, ami sok mindenkié, hogy a jobb lenne, ha a sorozat eseményei elszigeteltek maradnának.11 órával ezelőtt, RoCSeV írta:Amit meg hoznak az a mélyűrben valahonnan...(Nem hiszem,hogy Davidtol). Az érdekelne engem,hogy honnan?Az első rész főcíme elárulja, hogySpoileres helyszínJárt a Maginot a Zeta 2 reticuli rendszerben a Calpamos bolygónál melynek holdjai az LV223 és az LV426.Szóval ugyanaz a forrás mint eddig a xeno cuccokra. A többi szépség forrása is lehetett a környék, -hogy Dallas tudományosságával éljek- " vagy valami egészen más." Szerkesztve: 1 órával korábban1 órája - csoli1138
Hozzászólás ideje: 18 perccel korábban18 perce 10 órával ezelőtt, RoCSeV írta:De előtte nem is sejtették a cég indítékait.Ezt a sorozatot most fogja kibontani.Ezt totál nem értem. A szereplőknek, azaz a USCSS Nostromo emberi legénységének még az Alien: Earth cselekménye után sem szabad tudnia egy szót sem arról, hogy egyáltalán létezik a xenomorph nevű faj. Viszont, amint Ripley megtalálta az Ash-nek szóló különleges utasítást, neki (és a nézőnek is) kristálytisztává vált, hogy mik a Társaság indítékai. És ezután jött még az Aliens, az Alien3 és most az Alien: Romulus, amik még jobban kitisztították ezt a képet. Főleg az utóbbi, ami már konkrétumokat is elárult. Nincs és nem is volt szükség arra, hogy itt az Alien: Earth bármit is kibontson. És nem is bont ki semmit, hiszen a WYC-ről most sem tudunk sokkal többet, mint hat héttel ezelőtt. Ripley meg aztán pláne nem.11 órával ezelőtt, RoCSeV írta:Ha nem David től szerezték a mintákat akkor kitől inkább ez a kérdés is most 😅Ezt most már ketten is megválaszoltuk.11 órával ezelőtt, RoCSeV írta:A nostromo és automata érc feldolgozott 2120ban indították útjára a thedos -ba. 2122 robbantotta fel ripley zeta reculi 2 Ben.Thedus, nem thedos. A kronológia meg marha jó, de miért is releváns itt? Igen, ebben az Alien: Earth idején indul el a USCSS Nostromo az útjára, de jelenleg nem tudni, hogy már elment vagy még csak ezután most indul. Logika alapján már elment, mert ha ezen események után indítanék, akkor a WYC már a Földön feltehetne rá egy androidot. De az eredeti tudományos tisztet csak a Theduson cserélték le Ash-re.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.