lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Június 20. Hozzászólás ideje: 2005. Június 20. Minden ami Star Wars zene, itt értő fülekre talál. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Június 20. Hozzászólás ideje: 2005. Június 20. Minden ami Star Wars zene, itt értő fülekre talál. Az biztos Jonhy nélkül nem lenne az a StarWars, ami. Micsoda közhely, és micsoda igazság van mögötte! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Június 20. Hozzászólás ideje: 2005. Június 20. Valaki feltudná sorolni nekem, John Williams összes SW zenei kiadását? Hány féle verzió látott napvilágot? Minap a fejembe vettem, hogy megvásárolom a fontosabb lemezeket erdetiben. Ezért kellene ez a lista. Persze meg lehetne találni a neten is, de így egyszerűbb Lokatelli esetleg? Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Június 22. Valaki feltudná sorolni nekem, John Williams összes SW zenei kiadását? Hány féle verzió látott napvilágot? Minap a fejembe vettem, hogy megvásárolom a fontosabb lemezeket erdetiben. Ezért kellene ez a lista. Persze meg lehetne találni a neten is, de így egyszerűbb Lokatelli esetleg? Huhh ez azért nagy feladat. Ha most az eredeti John Williams Star Wars zenékre gondolunk, és nem számítjuk az átdolgozásokat más előadóktól. Mert SW címén a cd boltba oda vannak téve a NEM Londini szinfónikusoktól a SW zenék. Az nekem nem kell azokkal nem foglalkozom, ha foglalkoznék akkor még a töredéke sem lehetne meg az SW filmzenéknek. Jóhoz fordultál, mert a filmzenéket kiemelt helyen gyűjtöm. Mivel azok nem érdekelnek, persze érdekesség szintjén kaptam egyet, az ep1 ilyen noname változatát. De a Duel of the fates-en kívül hallgathatatlan, mert iszonyatosan félre van hangolva. Mintha egy ilyen iskolai zenekarnak hiányozna az ének tanár. kb ez a színvonal. DE most a lényeg. Az SW filmzenék először megjelentek bakeliten. Star Wars 1977 (78ban újra kiadták többet nyomtak) ez két lemezes. NEkem megvan :mrgreen: A német és az Usai kiadásban is megvan. Nincs sok különbság, de az imperial attack olyan verzióban van rejta a németen, ami semmilyen cd-n nem lelhető fel és a filmben sincs természetesen. e-bayen beszerezhető, nekem is onnan van. Ennek még van egy képes változata, Vader kép van a bekeliten, az csak egy lemezes, nincs meg Empire strikes back 1980-81 Két lemezes. Megvan. Return of the Jedi egy lemezes megvan ennek is van képes változata, de az nincs meg Wicket van rajta Ezek voltak a bakelitek, nekem van még egy bakelitem, a disco változatról, azt elég sokat szkreccselték, mert karcos, de hallgatható. Még tudok egy 1993ban kiadott Star Wars Soundtrack Antology-ról 4 cd-s részenként egy cd és még egy ilyen alternative válogatás. Ez sajna csak letöltve van meg. Mostmár jöjjenek az újkori zenék. SE kiadásai 1997-ből. Mindhárom film 2 cd-s. Ezt kazettán is kiadták, nekem úgy van meg. 2500 Ft volt akkor , micsoda ár egy duplakaziért. Nagyon örülök, hogy akkor még nem volt cd lejátszóm, mert így a mamár beszerezhetetlen kazetta változat van meg. Szememben értékesebb, mint a cd változat(Akkor amúgy sem tudtam volna 8rugót kifizetni, ráadásul 3szor). A cd-k még a mai napig is 7-8000 körül vannak. Ma már olcsóbban beszerezhető, de persze használtan, ha boltban keresed, akkor ha van még mindeig Azt hiszem 7200. Legalábbis az volt '97ben és én a mai napig ezt látom rajta. Jött a DVD kiadás, természetesen filmzene új kiadással is. 2004 SE egy az egyben új köntösben ez 15000 volt nekem a 3 együtt, akkor kapsz egy díszdobozt hozzá, ami ugyan olyan, mint a DVD doboza és 3D hologramos a cd borítója ami ugyanaz, mint a DVD. Ha egyenként vennéd meg nem egybe, persze, akkor drágább, mert 7rugó egy filmé. Trilógiát letudtuk. Az episode1 Zenéje 1999ben hallott füleket. 1 cd-s változat. Aztán jött az Ultimate Edition, 2 CD-s kék Darth Maulos borítóval, ezt nem tudom pontosan mikor jelent meg talán 2000. Végig követi az egész filmzenét, jelenetről jelenetre és a Duel of the fates párbeszédes videoklipp hangsávja is bonuszként rajta van. Ezt nagyon ajánlom, ha más nem, de ennek ott kell lennie a gyűjteményben. A zenei fekete bárány az ep2 2002ben jelent meg. Nem a zene miatt fekete bárány, hanem az arénás csata copy-pastek miatt. Ez kazettán is megjelent, nekem úgy is megvan. Az ep1ről nem tudok, hogy lenne e kaziban. Már csak a Revenge of the Sith Soundtrack maradt egy hihetetlen színvonalas DVD melléklettel. Én ennyi hivatalos kiadásról tudok, biztos sokkal több van. Arra büszke vagyok, hogy az itt leírtakból majdnem mind megvan. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Június 23. Hozzászólás ideje: 2005. Június 23. Ez nem semmi lokatelli! Nem is tudtam, hogy ekkora gyüjtő vagy Tervezem megvásárolni a film zenék szimpla, és dupla CD-s változatát. Eddig megvan az EPI egy és két cd-s, az EPII cd, és az EPIII cd+dvd kiadása. Van még mit behozni 8) Plusz van egy osztrák gyártmányú CD-m, amin a 4-5-6 részek zenei anyagából hallható válogatás. A "the skywalker symphony orchestra" adja elő a műveket, Williams dirigálása mellett. Másfajta komolyzenét is szeretsz? Én pl. most Khachaturian-t hallgatok. Pontosabban a spartacus című balett zenéjét. Filmes kapcsolódása is van az anyagnak, mert ezen hallható az a zene, ami anno az Onedin család című angol sorozat főcímzenéjeként aratott osztatlan sikert Na de ez már kissé OFFtopic Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Június 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Június 23. Ez nem semmi lokatelli! Nem is tudtam, hogy ekkora gyüjtő vagy 8) Hát igyekszik az ember . Sajnos csak SW-m van eredetiben, meg a bakelitek, a többi JW zenére nincs keretem, marad a letöltés. Bakelitekre vagyok a legbüszkébb, mert azokat már nem gyártanak. A cd-ket meg ugye könnyű megvenni csak lové kell hozzá. Bakeliteknek van az igazi hangulata, sajnálom, kimentek a divatból. Van még Indiana Jones és a Végzet temploma, Raiders of the Lost Ark. Bakeliten és Johnny kedvence a Superman. Van még SW filmek rádiójáték változatai bakeliten. Klasszikus zene nálam a filmzenékben született újjá. El sem tudom képzelni, mondjuk Beethoven milyen filmzenéket írt volna, ha van lehetősége. Vagy John Williams milyen Szimfóniát, ha lenne lehetősége. Tervezem, ha majd anyagilag teljesen független leszek, hogy JW összes művét beszerezzem eredetiben. Szerintem ennyire nem kell szigorúan venni az offtopikot. pláne egy zenés topikban. Kedvenceim: a már említett Beethoven, Mozart, Vagner, Csajkovszkij, Bach. Richard Clayderman. De az ő munkásságukat szinte semennyire nem ismerem, Johnny-hoz képest. Filzeneszerző kedvenceim: Elmer Bernstein, Jerry Goldsmith, Alan Silvestri, Hans Zimmer, Ennio Morricone, James Horner, Howard Shore. Ebben a sorrendben, de természetesen, csak Johnny után kullognak nagyon. Onedin családra emlékszem, azt hiszem kb 8-9 éve ismételték, de a zenére konkrétan nem, de biztos beugrana, ha hallanám. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2005. Június 24. Hozzászólás ideje: 2005. Június 24. Felvetnék egy körkérdést: Kinek melyek a kedvenc pillanatai az egyes epizódokban, amelyek képileg ÉS zeneileg egyszerre nagyszerűek, tehát a kép és a zene összhangja együtt vált ki óriási hatást belőletek? (Nem ér az egész filmet beírni, csak rövid részleteket. ) Nálam: Episode I - Anakin búcsúja az anyjától, és alatta az a szomorú zene, majd induláskor az Erő-téma Episode II - Padmé szerelmi vallomása, majd a szekér begördülése az arénába, alatta az Across The Stars (ez a Love Pledge című zeneszám eleje) - nálam ez maga a tökély, ha egy pillanatot kell kiemelnem a filmből, ez az. - A finálé a birodalmi indulóval és ismét az Across-szal Episode III - Ki-Adi Mundi halála, Aayla halála... és a Lament - Anakin lemészárolja a szeparatistákat, majd a "halottszemle" - Yoda és Sidious fénykardpárbaja, miközben a birodalmi induló szól Többet most nem tudok, még párszor meg kell néznem. A klasszikust meg majd később illesztem be. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Június 24. Hozzászólás ideje: 2005. Június 24. Huuuu nagyon sok van Egyenlőre egyet említenék a második részből. Amikor Obi-Wan felfedezi a droidgyárat, és kihallgatja a szeparatisták megbeszélését. Ezután jön Anakin mészárlása. Itt annyira klappol a zene és a kép, hogy az valami hihetetlen. Iszonyat jó feeling! Persze van még több is, majd összegyüjtöm őket Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2005. Június 24. Hozzászólás ideje: 2005. Június 24. Huuuu nagyon sok van Tudom, azért írtam oda, hogy az egész filmet nem lehet beírni. Valószínűleg nekem is fog még eszembe jutni néhány. Tényleg, Anakin mészárlása és a "dühbe jövünk" zene, ami előtte szól... Azazhogy :twisted: Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Június 24. Hozzászólás ideje: 2005. Június 24. Tényleg felsorolhatatlanul sok van. Ami most eszembe jut: Qui-Gon/ Obi-Wan/ Darth Maul párbaj és alatta a Dual of the Fates :twisted: Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Június 24. Hozzászólás ideje: 2005. Június 24. Még egy adrenalin bomba az EP3-ból. Anakin és Obi vívásának az a része, amikor leugranak a csövekről, majd Ani ráront Obira, és kézzel viaskodnak. Eközben elemei erővel tör fel mögöttük a láva, és a Battle of the Heroes is a legnagyobb fokozásokban hallható. Döbbenet... Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Június 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Június 24. Ep1: Landolnak a csapatszállítók a Naboon Úszás Otoh Gungára. Zászló felvonulás a podrace elött Podrace mikor letörik az alkatrész Anakin gépéről ANakin búcsúja Duel Of The Fates Ep2: Coruscanti hajsza Landolás a Kaminón Klónok vonulása Piknik Szerelmi vallomás Obi-Wan&Anakin&YodavsDooku Republic March és az esküvő ep3: Űrcsata Grievous érkezése az utapaura Obi-Wan elindul az Utapaura Order 66, hármas montázs (birodalom kikiáltása, behatolás a Jedi templomba és Anakin mészárlása)a Anakin dark Deeds című számmal, Battle of the heroes (mikor úszik a láván az a platform) aLuke átadása. ep4: Imperial attack Luke a két napot nézi Ben bevallja, hogy Obi-Wan, Cantina Felszáll a falcon Ez nem hold hanem űrállomás Szemétzúzó Luke és Leia Tarzant játszik TIE fighter attack Mielőtt Luke kilövi a Halálcsillagot (kb fél perc) Throne Room ep5: Csillagromboló felvonulás Vader színrelép AT-AT Aszteroida mező Yoda kiemeli az X-winget Ez nem barlang Felhővárosból menekülés Én vagyok az apád A felirat lezárása ep6: Lapti Nek (A régi Jabba bandája zenéje) Luke leugrik a pallóról, ez addig tart amíg elhagyják a Tatooine-t. Palpatine megérkezik ENdori csata lépegető kergetőzés Luke tombolása és villámozás Vader elégetése Ewok celebration(régi victory celebration, de az új is jó) Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Június 24. Hozzászólás ideje: 2005. Június 24. lokatelli: Ez szép kis gyűjtés... tényleg ezek a legszebb zene+kép pillanatok. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Június 24. Hozzászólás ideje: 2005. Június 24. lokatelli! Ez nem semmi öregem Gratulálok a gyüjtéshez. Bár én is így összatudnám szedni a gondolataim... Most épp egy EP3 megtekintés után vagyok, szal' nehezemre esik. Nézzétek el nekem Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Június 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Június 24. lokatelli! Ez nem semmi öregem Gratulálok a gyüjtéshez. Bár én is így összatudnám szedni a gondolataim... Most épp egy EP3 megtekintés után vagyok, szal' nehezemre esik. Nézzétek el nekem Ne csináljátok mert még zavaraba hoztok ! Egyet kihagytam Az ep2ben, mikor Anakin Keresni indul a Tatooine-on Shmi-t. Siklóval a sivatagban és bömböl a Duel of the Fates. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2005. Június 28. Hozzászólás ideje: 2005. Június 28. Szép kollekció! At EP2-es Duel Of The Fates-szel akartam volna még kiegészíteni, de látom, azt is beleírtad. 8) Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. Június 28. Hozzászólás ideje: 2005. Június 28. Kedvenc zenéim(3db/film): NAGYON NEHÉZ VÁLASZTANI EpI: Duel Of The Fates, Tide Turns/The Death of Darth Maul, QuiGon's funeral EpII: Across The Stars, Kamino theme, Conveyor Belt EpIII: Battle Of Heroes, Anakin's betrayal, Anakin's Dark Deeds EpIV: Force Theme/Binary Sunset, Battle theme, Main title EpV: Imperial March, Asteroids Field, Yoda theme EpVI: Parade of the Ewoks, Battle Of Endor II, Luke and Leia theme Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. Július 4. Hozzászólás ideje: 2005. Július 4. Én is írnék a feltett körkérdésre. epI droid invázió Anakin búcsúja amikor kezdődik a Duel of the fates, nem az egész, az első fél perc mindennél jobb Qui-Gon "temetése" epII Anakin elindul keresni az anyját (Erő téma+Duel) Obi-Wan nézi a gyakorlatozó klónokat Padmé szerelmi vallomása és indulás a kivégzésre amikor nézik a klónok behajózását a végén + az esküvő epIII a dob a legelején a csata képeivel az a kb. fél perc, amikor Anakin csak nézi a fésülködő Padmét Jedi montázs Anakin lemészárolja a szeparatistákat- az egész összevágott jelenet Padmé halála és Vader fizikai születése Obi-Wan átadja Luke-ot epIV Luke néz a naplementébe Obi-Wan az Erőről beszél a győzelmi ünneplés a végén epV amikor először hangzik el az Imperial March (csillagrombolók+Vader) Yoda az Erőről beszél és kiemeli Luke gépét Luke és Leia nézi a távozó Falcont a film végén epVI amikor Luke Vaderre támad a máglya jelenet (hiába, az Erő téma a kedvencem) a győzelmi zene a végén (eredeti és SE változat is jó) Most ennyi jutott eszembe, max 1 vagy 2 maradt ki összesen. Ha az még eszembe jut, akkor hozzáírom. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Július 4. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Július 4. Lenne egy körkérdésem: Kinek mi a kedvenc filmzenéje John Williamstől az SW-ken kívül? Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Július 4. Hozzászólás ideje: 2005. Július 4. Lenne egy körkérdésem: Kinek mi a kedvenc filmzenéje John Williamstől az SW-ken kívül? A Jurassic Park-nak nagyon fülbemászó dallamai vannak. A Cápa pedig talán a legemlékezetesebb... kevesen vannak, akik pár ütemmel félelmet tudnak kelteni Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Július 4. Hozzászólás ideje: 2005. Július 4. Lenne egy körkérdésem: Kinek mi a kedvenc filmzenéje John Williamstől az SW-ken kívül? Szégyenlem, de sajna én nem sok filmzenéjébe ástam bele magam. Mondhatni az SW-n kívül egyikbe sem Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. Július 4. Hozzászólás ideje: 2005. Július 4. Nekemis a Jurassic Park.1-2. Meg a Supermannak is jó a zenéje. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Július 4. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Július 4. Szándékosan halasztottam el az én kedvencem megírását késöbbre. Kíváncsi voltam a véleményekre. Csodák csodája, nem a Cápa, nem az Indy filmek zenéje, nem a Superman, nem a Reszkessetek betörők, Harry Potter, vagy a Kapj el, ha Tudsz és nem is a Schindler listája(Ez nekem nagyon monoton, főtéma, és szomorú, fájdalmas. Nem fedeztem benne fel semmi újjat a 3. szám után) és nem is az ET a Kedvencem. Nekem is a Jurassic Park 1. Kicsit alulértékelik, pedig SW után ez a legjobb JW zene. Két gyönyörű téma van benne. Csodálatos az egész filmzene. JP2 már annyira nem tetszik, ott mintha 50-60-as évek zenestílusához közelítenénk, Van egy Főtéma, és csak azt halljuk orrba szájba. Régi filmek volt ez a sajátossága. De a JP1 valami tökéj. :hm: :41: Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. Július 4. Hozzászólás ideje: 2005. Július 4. Tényleg, az Indy filmek zenéjét elis felejtettem.Vagy a Reszkessetek Betörök zenéje... Ezek is jók. Válasz
reaper Hozzászólás ideje: 2005. Július 5. Hozzászólás ideje: 2005. Július 5. De a JP1 valami tökéj. :hm: :41: Azt a soundtrack-et tényleg nagyon eltalálta Williams. Csak úgy sugárzik belőle a dinó-feeling. A főtéma nagyon fülbemászó, de a többi téma se laposodik el. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. Július 5. Hozzászólás ideje: 2005. Július 5. Lenne egy körkérdésem: Kinek mi a kedvenc filmzenéje John Williamstől az SW-ken kívül? Szégyenlem, de sajna én nem sok filmzenéjébe ástam bele magam. Mondhatni az SW-n kívül egyikbe sem Hát én sem. Csak a filmek alatt hallom, azokat meg azért nem nézem olyan sokszor, hogy a zene megmaradjon. Pedig hallgatnám a többi JW zenét is. Úgy tudok a zenékhez jutni, hogy megveszem üzletben, így elég drága lenne. Letölteni talán még tudnám, meghallgatni és kiírni nem. Otthon nincs szgépem, csak a netezést tudom megoldani. Azért az Indy fő témát ismerem, és azt szeretem. Úgy rémlik, a 3. Potter film zenéje is tetszett a film alatt. Másnak is feltünt, hogy a 2. Potter filmben a meccs alatti zene hasonlít az epII Zam Wesell-es üldözési jelenet alatt hallható zenére? A Potter film alatt ez azért tünt fel, mert az epII-t ismerem. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. Július 5. Hozzászólás ideje: 2005. Július 5. jaja.A Grievous speaks to Lord Sidius-ben pedig a HP főtémája van. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. Július 5. Hozzászólás ideje: 2005. Július 5. jaja.A Grievous speaks to Lord Sidius-ben pedig a HP főtémája van. Ezt viszont nem tudtam. Ajaj, tényleg jó lenne más JW zenéket is megismerni. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Július 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Július 5. Másnak is feltünt, hogy a 2. Potter filmben a meccs alatti zene hasonlít az epII Zam Wesell-es üldözési jelenet alatt hallható zenére? A Potter film alatt ez azért tünt fel, mert az epII-t ismerem. Annyira hasonlít, hogy ugyanaz. Azért a Grievous speaks to Lord Sidius-ban nem olyan dúrva. Ha át lenne írva zeneileg ugyanabba a hangnembe nem lenne ugyanaz. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Július 14. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Július 14. Már napok óta hallgatom a War of the Worlds soundtracket. Megnyugvásul könyveltem, hogy nem jobb a ROTS-nél, sőt, a WOTW trailerjében hallott zenei részletet nem is fedeztem fel a Soundtracken, a filmben sem emlékszem, hol van, de meg kéne néznem mégegyszer mielőtt azt mondom, nincs a filmben sem. Lehet, hogy más JW zene más filmből. Kár, hogy nincs a cd-n nagyon jó kis zene. Vannak jó részei WOTWnak, semmi extra hozta Johnny a tőle elvártható magas színvonalat. Már csak két idén megjelenő film jelenthet veszélyt arra, hogy ne a Rots legyen az idei JW legjobb. 2002-ben nem a AOTC nyert a JW versenyemben. Az egyik veszélyt jelentő film a Memoirs of a Geisha Rob Marshall filmje. És az a bizonyos Műncheni olimpiáról szóló Spielberg film, ami itthon készül. Kíváncsi vagyok arra, hogy milyen lesz inkább doku film, vagy más, nem tudom. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.