Rog Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 JW újabb díjjal gazdagodott. Ezúttal a Royal Philharmonic Society jutalmazta egy Gold Medal kitüntetéssel. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrián Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 Most megy, az M5-ön... a TV csatonán John Williams a Bécsi Filharmonikusokkal Koncert, ha valakit érdekel. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
A pécsi Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 11 órával ezelőtt, Adrián írta: Most megy, az M5-ön... a TV csatonán John Williams a Bécsi Filharmonikusokkal Koncert, ha valakit érdekel. Láttam. Én tegnap megkönnyeztem a koncertet, annyira felemelő volt. Amikor a SW főtémát játszották a zenészek látszott rajtuk, hogy mennyi szeretettel zenélnek. Két hegedűművész konkrétan egymásra mosolyodott. Hihetetelen élmény volt. Utána a közönség felálva tapsolta meg az idős mestert. Az Imperial March témát pedig ovációval üdvözölte a nagyérdemű. Meg lehet ezt a koncertet valahol ismét nézni? Az M5 oldalán nem találom sehol. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
csoli1138 Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 Engem is érdekelne.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted October 2, 2021 Share Posted October 2, 2021 Egy elég durva zenei párhuzam EpII, Yoda, younglingok és Obi-wan: Harry Potter 3, Harry legerősebb emléke: A jelenetek videóval: 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted November 9, 2021 Share Posted November 9, 2021 Trilógiákon átívelő elemzés John Williams munkásságáról. Hiánypótló alkotás, mégha csak jó, ha 35-40%-át értem annak, ami elhangzik. De ha mást nem is, az Episode VIII-as részt mindenképpen nézzétek meg belőle. Többek között az is kiderül a videóból, hogy hogyan gyúrta össze Williams az Erő témát, Luke és Leia témáját valamint Leia és Han témáját mikor Luke megjelenik a Craiten, és hogy (vélhetően) miként használta fel Strauss operájából Agamemnon témáját Williams, aki az operában szellemként (!) jelenik meg a lányának, Elektrának. Bár csak lenne belőle egy magyar verzió... 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rog Posted February 8, 2022 Share Posted February 8, 2022 Doksifilm a TESB zenéjének elkészítéséről: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoda József Posted September 24, 2022 Share Posted September 24, 2022 (edited ) Sir John Williams https://deadline.com/2022/09/john-williams-knighthood-queen-elizabeth-ii-composer-steven-spielberg-1235126366/ Edited September 24, 2022 by Yoda József 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted October 17, 2023 Share Posted October 17, 2023 Azt észrevettétek már hogy az EpI-es Are you a Jedi? track és az EpVII Finn's confession ugyanúgy kezdődik? 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted October 17, 2023 Share Posted October 17, 2023 Én észrevettem, csak a téma címét nem tudtam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted October 17, 2023 Share Posted October 17, 2023 Nekem viszont új volt ez az infó. Köszi! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted October 17, 2023 Share Posted October 17, 2023 Az első 36 másodpercnél válik el két téma. Egyébként a cím is jó. Are you a Jedi? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted October 17, 2023 Share Posted October 17, 2023 10 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Az első 36 másodpercnél válik el két téma. Egyébként a cím is jó. Are you a Jedi? Finn's Confession: "Are you a Jedi?" Zseniális. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted November 24, 2023 Share Posted November 24, 2023 Napközben azon kaptam magam, hogy folyamatosan egy dallamot dúdolok, de elsőre nem is esett le, hogy mi az. Aztán kicsit végiggondoltam és rájöttem, hogy az Ahch-To téma. Tökéletesen illeszkedik ez a dallam a titokzatos Jedi világhoz. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoda József Posted January 1 Share Posted January 1 Egy új interjúban azt mondta Williams, hogy a visszavonulás kapcsán meggondolta magát, és hogy szívesen dolgozna még, ha jönne egy jó lehetőség! Csak nem a Rey filmen dolgozik? 3 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted January 1 Share Posted January 1 19 perccel korábban, Yoda József írta: Egy új interjúban azt mondta Williams, hogy a visszavonulás kapcsán meggondolta magát, és hogy szívesen dolgozna még, ha jönne egy jó lehetőség! Csak nem a Rey filmen dolgozik? De jó lenne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted January 1 Share Posted January 1 43 perccel korábban, Yoda József írta: Egy új interjúban azt mondta Williams, hogy a visszavonulás kapcsán meggondolta magát, és hogy szívesen dolgozna még, ha jönne egy jó lehetőség! Csak nem a Rey filmen dolgozik? Adná az ég! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoda József Posted August 22 Share Posted August 22 (edited ) Music by John Williams címmel November 1-jén jelenik meg egy dokumentumfilm a zeneszerző életútjáról és karrierjéről, adta hírül ma a Lucasfilm Néhány mozi is műsorra fogja tűzni Edited August 22 by Yoda József 2 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoda József Posted October 1 Share Posted October 1 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted October 1 Share Posted October 1 Hangulatos előzetes, kíváncsi vagyok erre a dokura. Williams magánéletéről és fiatalabb éveiről elég keveset tudok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frenkie Posted October 2 Share Posted October 2 Rendesen libabörős lettem ettől az előzetestől. Elképesztően tehetséges ez az ember. Egy zseni. Erre születni kell. 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted October 7 Share Posted October 7 2024. 10. 01. - 19:29, Yoda József írta: November 1! Alig várom! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts