Donát Hozzászólás ideje: 2006. December 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. December 6. Köszi Donát Válasz
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2006. December 6. Hozzászólás ideje: 2006. December 6. Ez hazugság!!! Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. December 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. December 6. Ez a mai világ annyira értékvesztett, és mindenhonnan csak a reklám és a hazudozás jön felém, hogy le kellett már írnom... Egyébként versemben 3 költőnek állítottam emléket, aki rájön, ki is ez a három személy , (az egyiket nem lesz nehéz...), annak piros pont jár. Donát Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. December 6. Hozzászólás ideje: 2006. December 6. Nagyon aranyos! Ha azt hazudom hogy hazudok, akkor mi van? Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. December 7. Hozzászólás ideje: 2006. December 7. Tanárzenekarunk dalszövege volt: Körjáték zene: Grusz,Diamant,Hóbor szöveg: Grusz népdal: Kolinda "Jaj, mondtam neked, Sanyi Ne menjünk mi Pestre, babám, ej..." Már régóta figyelgetem Hogy mi történik itt Ahol unokáim leborulnak Sírom domborodik Kiveszem a részem az egészből és Teljesen kész vagyok És nagyító alá teszem a pénzem Hadd legyen nagyobb Leesik közben a vérnyomásom Én meg felveszem A tévéből azt a videoklipet Amelyiket te nem A nehézség csak abban áll, hogy Megállni nem tudok És észrevettem, hogyha ott vagy Én meg itt vagyok Négyzetként állok a körjátékban én Ott áll egy vén kalóz a kör közepén A meglepetéstől tátva maradt a szám Üvegből vagyok és átnéz rajtam a lány A legbarátibb ellenségem se Hiszi el, amit lát Ha meghívok vacsorára Egy féllábú focistát Aki sose rúg gólt, csak látványos Ahogy a kezdőkörbe ér Egy született vesztes, olyan mint én Neki is tetszenél Négyzetként állok a körjátékban én Ott áll egy vén kalóz a kör közepén A meglepetéstől tátva maradt a szám Üvegből vagyok és átnéz rajtam a lány Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. December 7. Hozzászólás ideje: 2006. December 7. Szintén: Nem egy túl nagy szám zene: Grusz,Diamant,Hóbor,Láng szöveg: Grusz Elmennék innen messzire Egy másik bolygó közepire És azt mondanám az ufóknak Baráti szándékkal jöttem ide Elmennék innen messzire Egy másik bolygó közepire És azt mondanám az ufóknak Baráti szándékkal jöttem ide Egy űrlakó meghívna tán Néhány pohár jó bor után Társalgásba kezdenénk Csodálkozna minden dumán Ha az űrlakó azt kérdezné Hogy milyen az én hazám Egy kis csönd után megmondanám neki Nem egy túl nagy szám Mesélnék neki a zacskós tejről Meg ahogy futunk az ellenőr elől És hogy a popsztárok híresek S az űrlakó mindennek bedől Arról, hogy ülünk a parkokban A boltos nem örül, ha aprónk van És év végén mindig mulatni kell Végül föld alatt fekszünk halottan Ha az űrlakó azt kérdezné Hogy milyen az én hazám Egy kis csönd után megmondanám neki Nem egy túl nagy szám Elmennék innen messzire Egy másik bolygó közepire És azt mondanám az ufóknak Baráti szándékkal jöttem ide Ha az űrlakó azt kérdezné Hogy milyen az én hazám Egy kis csönd után megmondanám neki Nem egy túl nagy szám Válasz
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2006. December 7. Hozzászólás ideje: 2006. December 7. Nagyon aranyos! Ha azt hazudom hogy hazudok, akkor mi van? Hazudsz! Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. December 7. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. December 7. Hazudsz! Mert akkor a többit is megette volna! (BOCS, Mátyás király mesemondós beidegződés) :D Donát Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2006. December 8. Hozzászólás ideje: 2006. December 8. Ez a mai világ annyira értékvesztett, és mindenhonnan csak a reklám és a hazudozás jön felém, hogy le kellett már írnom... Egyébként versemben 3 költőnek állítottam emléket, aki rájön, ki is ez a három személy , (az egyiket nem lesz nehéz...), annak piros pont jár. Donát József Attilának is. Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2006. December 8. Hozzászólás ideje: 2006. December 8. József Attilának is. Petőfi Sándornak is. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2006. December 8. Hozzászólás ideje: 2006. December 8. (szerkesztve) Szerintem Ady és Radnóti. Szerkesztve: 2006. December 8. - Rog Ertay Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. December 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. December 8. (szerkesztve) Szisz találta el Először is ugyebár Illyés Gyula, dehát ez egyértelmű, tekintve, hogy oda is írtam a vers elejére Aztán a "Hazudik a könyv, a labda meg a síp," ezt József Attila - Altatójából merítettem: "Szundít a labda meg a síp" Így hangzik az eredeti. Petőfi előtt pedig ezzel próbáltam "tisztelegni": "Hazudik itt mindenki, hazudik a világ, Mintegy korhadt fa, melyet Féreg foga rág," Az eredeti Petőfi vers - Egy gondolat bánt engemet: "Egy gondolat bánt engemet: Ágyban, párnák közt halni meg! Lassan hervadni el, mint a virág, Amelyen titkos féreg foga rág;" Szisz, a pirospont jár Donát Szerkesztve: 2006. December 8. - Csabai Donát Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. December 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. December 8. De neked is Rog, a próbálkozásért Neked egyébként melyek azok a részek, amik Adyra és Radnótira utalnak (Lehet, hogy tudalatt írtam bele... ) Donát Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. December 8. Hozzászólás ideje: 2006. December 8. Szisz találta el Szisz okos kislány. Nana! Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2006. December 8. Hozzászólás ideje: 2006. December 8. Neked egyébként melyek azok a részek, amik Adyra és Radnótira utalnak (Lehet, hogy tudalatt írtam bele... ) Donát Adyra a "féreg foga rág" rész utalt a szövegkörnyezet miatt. Ez így magában is smerós volt de nem ugrott be hogy Petőfitől van. A magyar ugaron "Lehajlok a szent humuszig: E szűzi földön valami rág. Hej égig érő giz-gazok, Hát nincsen itt virág?" A Te versedben: "Mintegy korhadt fa, melyet Féreg foga rág," Adynál virág, Nálad lassan fa nincs a rágás miatt. Radnótira inkább a vers "mondanivalója" utalt. Előhang egy "monodrámához": 1. versszak "Kérdeztek volna magzat-koromban... Ó tudtam, tudtam én! Üvöltöttem: nem kell a világ! goromba! nem ringat és ápol,- ellenemre van!" 19.-20. versszak "Ring a gyümölcs, lehull, ha megérik. Füstölög a halál. Élni szeretnék. Lélek vagyok. Arkangyalok égi haragja ég bennem, riaszt a világ. Sűrű erdő kerít, porfelhőben a távoli nyáj. Porfelhőben a nyáj. Porkoszorús katonák. Dögölj meg, dögölj meg, dögölj meg hát világ." Mintha Radnóti is ki akarta volna magából írni azt hogy tele van a hócipője a világgal. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. December 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. December 8. Mi az Ody? Féltékeny vagy ? Sziszhez túl fiatal vagyok Rog: Köszönöm, hogy leírtad, jól esik, hogy "foglalkoztál" a versemmel :) Donát Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2006. December 8. Hozzászólás ideje: 2006. December 8. (szerkesztve) Szisz találta el Először is ugyebár Illyés Gyula, dehát ez egyértelmű, tekintve, hogy oda is írtam a vers elejére Aztán a "Hazudik a könyv, a labda meg a síp," ezt József Attila - Altatójából merítettem: "Szundít a labda meg a síp" Így hangzik az eredeti. Petőfi előtt pedig ezzel próbáltam "tisztelegni": "Hazudik itt mindenki, hazudik a világ, Mintegy korhadt fa, melyet Féreg foga rág," Az eredeti Petőfi vers - Egy gondolat bánt engemet: "Egy gondolat bánt engemet: Ágyban, párnák közt halni meg! Lassan hervadni el, mint a virág, Amelyen titkos féreg foga rág;" Szisz, a pirospont jár Donát Már bánom, hogy nem magam írtam be az idézeteket. Ezúttal nem kombináltam agyon a dolgot, azt a két nevet írtam akiknél ugyanazokat a szókombinációkat megtalálni, s mivel elég ismert vers e kettő, gondoltam e kettő tudatosan idéztetett a sorokba. Valóban sokféle hatást érezni, azok nyilván nem annyira tudatosak. József Attila a kedvencem . Petőfi, Ady és József Attila volt az érettségimen a választott három költő, akiktől tájverseket elemeztem. Szavalóversenyeken többször is indultam, nagyon szerettem verseket tanulni és a mai napig beugranak sorok régen megtanult versekből, amikor az élet arra hangol. Ha összegyűlik 5 pirospont akkor 5-öst kapok? Szerkesztve: 2006. December 8. - Szisz Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. December 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. December 8. Ha összegyűlik 5 pirospont akkor 5-öst kapok? Én már nem merek írni semmit, előbb egyeztetek Odyval Donát Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. December 8. Hozzászólás ideje: 2006. December 8. Mi az Ody? Féltékeny vagy ? Sziszhez túl fiatal vagyok Ökör vagyok. De szisz akkor is a szívem csücske, nem tehetek róla. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. December 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. December 8. Dehogy vagy ökör! Donát Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2006. December 9. Hozzászólás ideje: 2006. December 9. Rog: Köszönöm, hogy leírtad, jól esik, hogy "foglalkoztál" a versemmel Donát Nagyon Szívesen! Örülök hogy tetszett amit írtam. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. December 14. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. December 14. Emelj fel Párnák, takarók között, Ágyamon lezseren ülök, Arcom könyv mögött bújik meg, Kezemben vörös színező piheg. Felemelem tollam, s hirtelen Szavak, betűk, írásjelek szüntelen Együtt kiáltoznak, szólnak felém: ?Engem, kérlek engem színezzél! Én, én legyek az a szerencsés, Kinek hála elkerül a felejtés Használj engem, emelj fel, A többieket felejtsd el.? Végeztem, lefekszem. Elmondok egy imát: Én Istenem, Kire rá bíztam egész életem, Kezedben a filc ? emelj ki engem Csalódást én, okozni nem fogok, Csak egy esélyt, ennyit akarok, Ha megteszed, cserébe bármit adok, S ígérem, mindig igyekezni fogok. Ahogy kezem szétvált, és imám elhalt, S a könyvem lecsúszott ágyamról oldalt, Végre rájöttem, mily tudatlan, mily ostoba vagyok Esélyt ennél többet, soha sem kaphatok. Hisz én épp úgy kiválasztott vagyok, Ahogy azok a könyvemben heverő Mondatok, gondolatok, Melyek felett filcem tovasiklott. Hisz ezek a könyvet pont úgy alkotják, Ahogy én a világot, S a világ engem. Donát Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. December 15. Hozzászólás ideje: 2006. December 15. Nagyon szép, plusz még át is tudom aktívan érezni.... Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2006. December 15. Hozzászólás ideje: 2006. December 15. Nekem is tetszik. Olyan"Míg élek remélek" hangulata van. A vége meg olyan érzést kelt bennem mintha apró fogaskerekek lennénk egy hatalmas órában. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. December 15. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. December 15. Köszönöm nektek. Közben filozófia órán elkészült egy új is, aminek Star Wars vonatkozása is van: Lumos Ragyogó lények vagyunk, Nemcsak e test, Melyet bolygónk, világunk, Kívülről bűnösre fest. E belső fény tiszta, láthatatlan, Ha elesel, ő ki felemel, Örök, s halhatatlan Lásd a belső szemeddel! Hisz mindannyian ragyogunk, Te, Ő ? vagy én, Belülről nekünk is világít napsugarunk, S felemelő e fény. Ha úgy érzed: vége, Többé már nem bírod, Ha életed érce Többé már nem csillog, Ha fáj, ha ég, ha viszket, S zokognál is dühödben, Ne feledd: Ragyogó lényeknek teremtettek minket, Még ha ez néha elveszik a ködben. Donát Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. December 15. Hozzászólás ideje: 2006. December 15. Jó felütés, de később nem köszönt vissza az idézet. Azt hiányolom. SW-ízűbbé tenné Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. December 16. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. December 16. (szerkesztve) Bűnös Nézem a kést? a lenyugvó hold fénye, Meg-megcsillan? vöröslik pengéje. Döbbent szememből vér könnyezik, Szakadt szívemből vörösség vétetik. Nem lehet már tovább? nincs többé út, Nem létezik immár az a feneketlen kút, Mely sötét bűneim magába temetné, Mely a bennem kavargó jóságot etetné. Kihalt már az a virág, amely éltetett, Kihalt már az a világ, amely élhetett, Nem maradt már semmi helyén, Csak a bűn és a sötét végtelenség. Szárba szökkent bűnöm magva, Hozzád szólok, a pillanatot megátkozva, Mikor először öntöztelek perzselő jéggel, S temettelek csillámló eszmékkel. Hagyj magamra, elég volt, távozz, Hadd nyeljen el a sötétség, a káosz, Nem kellesz többé, gyilkos vagy, Nem kellesz többé? gyilkos vagyok. Megöltél. Megöltél, hogy ölhess, Körém bűnös hálót szőhess, Elérted célod, mi kell még, mondd? Szívemből vörös vér tolong. Nézem a kést? a lenyugvó hold fénye, Meg-megcsillan? vöröslik pengéje. S én bámulom igézve, mint leszálló nap fénye Az éjszakát. Donát Szerkesztve: 2006. December 16. - Csabai Donát Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. December 16. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. December 16. Adj egy pillanatot Adj egy pillanatot Egyetlen röpke percet Hadd érezzem illatod, Kegyetlen öntelt arcod Adj egy pillanatot, Add be e kínzó mérget, Hogy élvezzem a napot, S add fel Te síró dalod. Adj egy pillanatot, Értesd meg: ez a végzet, Mondd ki a gondolatot, Végezd el feladatod. Adj egy pillanatot, Hitesd el: van, ki szeret Űzd el, mi szorongatott, Hisz ezzel majd megadod A holnapot. Donát Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.