Iqvi Posted October 7, 2020 Share Posted October 7, 2020 A szukitson már előrendelhető a Marvel második Vader minisorozata. https://www.szukits.hu/star-wars/9628-star-wars-a-celpont-vader-kepregeny-009625.html# 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted December 11, 2020 Author Share Posted December 11, 2020 Pörgős szépen rajzol akciódús kis minisorozat. A vége felé kicsit megváltozott az art style, illetve lehettek volna egy kicsit hosszabbak a füzetek mert néhok sokat ugrált, de összességében remek. 4/5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted April 5, 2021 Share Posted April 5, 2021 A célpont: Vader Bár a címben ott a Sötét nagyúr neve, de ez inkább egy Beilert Valance-ra és fejvadász társaira fókuszáló történet. Azt is mondhatnám, hogy ez a sztori volt a Fejvadászok képregénysorozat bevezetője. (Idén, 2021-ben remélhetőleg nálunk is elindul.) Nem kell semmi nagy durranásra számítani. Azt hiszem egyértelmű mindenki számára, hogy Vader túléli. Ez egyszerű akció sztori, mely inkább Beilert Valance-t mutatja be elsősorban. Az akciójelenetek szépek és látványosak. A történet nem túl csavaros, bár az író, Robbie Thompson próbálkozott pár fordulattal, de valahogy olyan kiszámíthatóak voltak. Sajnos érezhető a képregényen, hogy ez a történet azért is született meg, hogy a „kötelező” mennyiségű Vader füzet, vagy sztori meglegyen. Gondolom ki kellett elégíteni a Sötét nagyurat fetisizáló rétege is. Ez főleg azokban a jelenetekben érhető tetten, amikor Vader harcol, vagy éppen őt mutatják. Ezen képsorok többsége felesleges érzetet keltett bennem. Valance múltjába szép bepillantást nyerhetünk, megértjük miért olyan összetört a lelki világa. Beilert szíve sincs kőből, amit a sztori végső fordulata is jelez. Egy viszonylag jó szórakozást nyújt. Valance múltjának bemutatása miatt megkapja a négy csillagot tőlem. Egyébként nem túl nagy durranás. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted April 5, 2021 Author Share Posted April 5, 2021 Én is hasonlóna érzek, a Bounty Hunters nagyban erre épül. A Sötét Látomásoknál valamivel jobb, talán amiatt is mert Valance karaktere van a középpontban, viszont egyik képregény se különleges alkotás. Lehet azért is került bele Vader a címbe, hogy jobban boostolja az eladást, hiszen Valance neve nem annyira ismert mint Vader-é. Mindenesetre egyszer olvasható, és a rajzok szépek benne. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted April 5, 2021 Share Posted April 5, 2021 Én biztosra veszem, hogy A célpont Vader cím csak és kizárólag azért született meg, hogy a Vader fanatikusokat megcélozzák. Ebben igazad van. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whill Posted May 2, 2021 Share Posted May 2, 2021 Nekem mindig is egy szimpatikus eleme volt az új kánonnak, hogy még a mellékágak kevésbé fontos szereplőinek is igyekeznek kialakítani háttértörténetet. Itt is ilyesmiről volt szó Valance csapata kapcsán, viszont szerintem itt vissza is ütött a dolog. Elég lassan kezdett beindulni a történet, viszont félúton mintha a szerző rádöbbent volna, hogy mindjárt vége, és elkezdte felpörgetni az eseményeket. Így viszont nem lett minden világos, lehet, hogy csak én siklottam át felette, de akkor most a Rejtett Kéz volt a felelős Valance bolygójának a lerablásáért? Ettől függetlenül egyébként egy korrekt képregény, 5-ből 4 csillag. Különösen tetszett az első fejezet, már korábban is beszéltem róla, hogy milyen jónak tartom Marc Laming Star Wars-os rajzait, remélem még viszontláthatjuk. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted May 2, 2021 Share Posted May 2, 2021 Ezt a történetet amolyan bevezetőnek éreztem a Fejvadászok képregény sorozathoz. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted May 2, 2021 Author Share Posted May 2, 2021 (edited ) 3 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta: Ezt a történetet amolyan bevezetőnek éreztem a Fejvadászok képregény sorozathoz. Igen, kvázi a back-door pilotja volt ez a mini annak a sorozatnak. 3 órával ezelőtt, Whill írta: Nekem mindig is egy szimpatikus eleme volt az új kánonnak, hogy még a mellékágak kevésbé fontos szereplőinek is igyekeznek kialakítani háttértörténetet. Itt is ilyesmiről volt szó Valance csapata kapcsán, viszont szerintem itt vissza is ütött a dolog. Elég lassan kezdett beindulni a történet, viszont félúton mintha a szerző rádöbbent volna, hogy mindjárt vége, és elkezdte felpörgetni az eseményeket. Így viszont nem lett minden világos, lehet, hogy csak én siklottam át felette, de akkor most a Rejtett Kéz volt a felelős Valance bolygójának a lerablásáért? Ettől függetlenül egyébként egy korrekt képregény, 5-ből 4 csillag. Különösen tetszett az első fejezet, már korábban is beszéltem róla, hogy milyen jónak tartom Marc Laming Star Wars-os rajzait, remélem még viszontláthatjuk. Jaja, ráfért volna még pár szám, jobban el tudták volna magyarázni a dolgokat. Edited May 2, 2021 by Iqvi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted September 7, 2022 Share Posted September 7, 2022 A rajzok tetszettek (főleg az első 3-4 számnál), de a történet kissé kaotikus és elnagyolt volt. Igazából nem túl emlékezetes, de bevezetőként a Fejvadászok szériához jó. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts