Ugrás a kommentre

SW képregények

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Most néztem mennyi minden megjelent már Amerikában. Elkezdték a Crimson Empire 3-at, azt a birodalmi kémről szóló sorozatot, egy újabb 5 részes sztori ért véget a Knight Errant-ban, befejezték a Qui-gon és Xanatos sztorit...

Kár, hogy nincs tovább nálunk. Mennyi mindent ki lehetne adni. Csak abban reménykedhetünk, hogy felkerülnek valahova.

Hozzászólás ideje:

Fúúú, nagyon jónak ígérkezik ez a Dawn Of The Jedi. Például kiderül, hogy a fénykard eredetileg rakata technológia. Ők Erőkardnak hívták. Lehet, hogy ennek is nyitok majd egy külön topikot, mint annak idején a Legacy esetén, bár még azt sem fejeztem be. >.<

Hozzászólás ideje:
  2012. 02. 03. - 21:11, KisKósa írta:

Fúúú, nagyon jónak ígérkezik ez a Dawn Of The Jedi. Például kiderül, hogy a fénykard eredetileg rakata technológia. Ők Erőkardnak hívták. Lehet, hogy ennek is nyitok majd egy külön topikot, mint annak idején a Legacy esetén, bár még azt sem fejeztem be. >.<

Muszáj mindenbe belekeverni a rakatákat? :D

Hozzászólás ideje:
  2012. 02. 04. - 7:41, NorbiLordi írta:

Muszáj mindenbe belekeverni a rakatákat? :D

Úgy tűnik. >.< Akkoriban elég fontos szerepük volt, ők voltak szinte az istenek. :D Mint a Csillagkapuban a goa'uldok. >.<

Hozzászólás ideje:
  2012. 02. 04. - 9:36, KisKósa írta:

Úgy tűnik. >.< Akkoriban elég fontos szerepük volt, ők voltak szinte az istenek. :D Mint a Csillagkapuban a goa'uldok. >.<

Vágom én de azért a fénykardot had találják már fel maguktól az emberek :D

Hozzászólás ideje:
  2012. 02. 03. - 21:11, KisKósa írta:

Ez jó.

Az Ősi Idők tpoic alatt pon lehetne diskurálni erről.

Hozzászólás ideje:

Tegnap fejeztem be a KotOR képregényeket, és azt kell, hogy mondjam, nagyon elégedett vagyok! Minden szálat szépen elvarrtak, és az utolsó oldal, egyszerűen tökéletes lezárása a sztorinak.(A Legacy végében ellenben nagyon csalódtam, mert az nemhogy lezárta volna a sztorit, épp hogy elkezdett egy újat, amit ráadásul a War-ban is nyitva hagytak. )

A KotORnak is jön most egy War c. minije, amire nagyon kíváncsi vagyok, amolyan "utócsengésként. "

Összegezve a KotOR sorozatot: a változó minőségű sztorikat (a főszálak nagyon jók, a töltelékrészek nagyon uncsik) mindig megmenti a főszereplő gárda, akik a SW univerzum legszerethetőbb bandájává nőtte ki magát szememben. John Jackson Miller mesterien hidalta át a Tales of the Jedi képregénysorozat és a KOTOR videójáték közti időt. Ötvözi a két mű legjobb elemeit, kikacsint feléjük, de végig hű marad önmagához és sosem "másol".

Zayne Carrick kalandjait tehát mindenkinek szívből ajánlom, akik egy ízig-vérig SW-s önfeledt kalandra vágynak, ráadásul a valaha készült legjobb Star Wars videójáték hangulatával.

Hozzászólás ideje:
  2012. 02. 04. - 22:19, Lok Durd írta:

Tegnap fejeztem be a KotOR képregényeket, és azt kell, hogy mondjam, nagyon elégedett vagyok! Minden szálat szépen elvarrtak, és az utolsó oldal, egyszerűen tökéletes lezárása a sztorinak.(A Legacy végében ellenben nagyon csalódtam, mert az nemhogy lezárta volna a sztorit, épp hogy elkezdett egy újat, amit ráadásul a War-ban is nyitva hagytak. )

A KotORnak is jön most egy War c. minije, amire nagyon kíváncsi vagyok, amolyan "utócsengésként. "

Összegezve a KotOR sorozatot: a változó minőségű sztorikat (a főszálak nagyon jók, a töltelékrészek nagyon uncsik) mindig megmenti a főszereplő gárda, akik a SW univerzum legszerethetőbb bandájává nőtte ki magát szememben. John Jackson Miller mesterien hidalta át a Tales of the Jedi képregénysorozat és a KOTOR videójáték közti időt. Ötvözi a két mű legjobb elemeit, kikacsint feléjük, de végig hű marad önmagához és sosem "másol".

Zayne Carrick kalandjait tehát mindenkinek szívből ajánlom, akik egy ízig-vérig SW-s önfeledt kalandra vágynak, ráadásul a valaha készült legjobb Star Wars videójáték hangulatával.

Ugye? Pont a szereplők viszik el a hátukon a cselekményt, mint a játék esetében is. :) A Vindication után úgy éreztem, mintha egy kicsit szétesett volna a történet, de a végén megdobták egy olyan fordulattal, hogy csak na.

Naja, a Legacy-tól én is elvártam volna a lezárást, pontot tehettek volna a Sithek történetének végére, felesleges lenne majd a jövőben még egy bőrt lehúzni róluk, bár úgy vélem, megteszik majd.

Hozzászólás ideje:
  2012. 02. 06. - 20:56, KisKósa írta:

Spoileres tartalom megtekintése

Nem feltétlenül. Lehet, hogy csak korábbra tennék kronológiailag.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Inkább nem nyitottam neki új topikot, mert már ez a topik is eléggé el van hanyagolva, ezért hogy egy kicsit fellendítsem a forgalmát, itt fogom ismertetni veletek a Dawn Of The Jedi című képregény történetét.

Dawn Of The Jedi: Force Storm, Part 1.

Spoileres tartalom megtekintése

Kíváncsi leszek a véleményetekre, különösen Revanéra. :)

Szerkesztve: - KisKósa
Hozzászólás ideje:

Elképesztő. nagyszerű lesz ez a sorozat, tele új karakterekkel és egy csomó lehetőséggel. Elég kesze-kusza így elsőre, elég sok az infó, de meg lehet szokni.

Főleg Tatuin és lakóinak akkori kinézetét jó lenne látni. Remélem jó hosszú lesz ez a sorozat.

Regényben is lehetne valami ebből a témából.

Hozzászólás ideje:
  2012. 02. 16. - 11:14, Darth Revan9 írta:

Elképesztő. nagyszerű lesz ez a sorozat, tele új karakterekkel és egy csomó lehetőséggel. Elég kesze-kusza így elsőre, elég sok az infó, de meg lehet szokni.

Főleg Tatuin és lakóinak akkori kinézetét jó lenne látni. Remélem jó hosszú lesz ez a sorozat.

Regényben is lehetne valami ebből a témából.

Igaz, talán egy kicsit túl sok mindent akartak belezsúfolni az első részbe, ráadásul úgy, úgy, hogy nem tudhatjuk, hogy ezekből a történetszálakból később mire térnek majd vissza. Például nem tudom, hogy ezzel az egész Hadiya királynős, Zsarnok Háborús szállal mi volt a cél. Meg lehet hogy ez azért van, mert egy kicsit keveset tudok a Rakatákról, de nem igazán értem a motivációjukat, hogy ugyan miért vadásznak Erő érzékenyekre. A kumumgah-k pedig egyébként semmi extrák:

lonaikumumgah.jpg

Hozzászólás ideje:

Nagyszerű történet, főleg, hogy erről a korszakról alig volt infó, így sok a lehetőség. Bár a az bekezdésben kissé belezavarodtam a nevekbe, de nem gond, jó lesz ez a történet. Az Erő érzékenyek vadászata szerintem abból ered, hogy ez az Erő érzékeny faj megakarja tartani a hatalmát. Főleg a Végtelen Birodalom nagyon befolyásos Erőhasználó pap kasztja. :clap:

Hozzászólás ideje:
  2012. 02. 16. - 10:32, KisKósa írta:

Inkább nem nyitottam neki új topikot, mert már ez a topik is eléggé el van hanyagolva, ezért hogy egy kicsit fellendítsem a forgalmát, itt fogom ismertetni veletek a Dawn Of The Jedi című képregény történetét.

Zanzásított változat nincs az ismertetőből? :D

Hozzászólás ideje:

Most olvastam utána valaminek a történet kapcsán, amit nem értettem, méghozzá azt, hogy Tul'kar azt mondja, hogy ugyan érzi az Erőt, de egyúttal vak is benne és ez egy utalás valami különleges betegségre, amely megfertőzte a Rakatákat, ha jól emlékszem, a KotOR-ban is szóba került ez, hogy képtelenek látni az Erőn keresztül, gondolom ezért képzik ki az Erő Vadászkutyákat. Tudom, nagyon hülyén hangzik, de nem tudtam a Force Houndot jobban lefordítani. Talán esetleg vérebnek.

Hozzászólás ideje:

KisKósa, gratula az összefoglalóhoz, nagyon jól sikerült, nekem meghozta a kedvemet a szériához. A rakaták már most visszataszítóak számomra :) Egyelőre nem tiszta minden, sok a kérdőjel,. de idővel minden értelmet fog nyerni. A legjobb ötletnek azt tartom, hogy az Erő két oldalának a neve, a Tython két holdjának elnevezéséből, az Ashlából és Boganból ered.

Nagyon jó, hogy lassan teljessé válik a Star Wars galaxis története. Durva belegondolni, hogy a mostani események mintegy 25-30 ezer évvel ezelőtt játszódnak a filmekhez képest.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Köszönöm szépen a dicséretet. :) Egyébként az én szememben is nagyon sokat csökkentek a Rakaták. Számomra mindig is ők voltak az Építők, az első igazán fejlett civilizáció, de az utóbbi időkben mintha egy kicsit leértékelődtek volna és egy egyszerű, a sötét oldalt használó, a Galaxis feletti uralomra törő Sith pótlékok lettek az EU-ban. Ezek után az Égiek sokkal érdekesebbé váltak számomra. A Tho Yorokról például semmilyen információt nem kapunk, hogy mik azok, vagy hogy miért gyűjtötték be az Erőre érzékenyeket is vitte el őket a Tythonra. Van egy olyan érzésem, hogy az Égiek építették. Habár ők elég régen eltűntek a Galaxis történelméből, az idővonalban elég korán járunk ahhoz, hogy derüljenek ki róluk információk.

Szerkesztve: - KisKósa
Hozzászólás ideje:
  2012. 02. 17. - 17:32, KisKósa írta:

Egyébként az én szememben is nagyon sokat csökkentek a Rakaták. Számomra a Rakaták mindig is ők voltak az Építők, az első igazán fejlett civilizáció, de az utóbbi időkben mintha egy kicsit leértékelődtek volna és egy egyszerű, a sötét oldalt használó, a Galaxis feletti uralomra törő Sith pótlékok lettek az EU-ban.

Már a Kotor-ba kiderült, hogy a sötét oldalt használták és a Galaxist akarták uralni.

Hozzászólás ideje:

A rakatákról a Kotor idején még alig lehetett tudni valamit, és egyfajta misztikus homály lengte körül őket. Ebben a képregényben ez óhatatlanul el fog tűnni, de ez mindig így van, ha valami témakör vagy esetleg nép részletesebb feldolgozásra kerül (pl. most Darth Plagueis). Ilyenkor a legtöbben csalódnak, mert másképp képzelték el azokat, és az egészből a kevéske információra támaszkodva felépítették saját elképzeléseiket... pl. a rakatákról.

Hozzászólás ideje:
  2012. 02. 17. - 19:41, Nute Gunray írta:

A rakatákról a Kotor idején még alig lehetett tudni valamit, és egyfajta misztikus homály lengte körül őket. Ebben a képregényben ez óhatatlanul el fog tűnni, de ez mindig így van, ha valami témakör vagy esetleg nép részletesebb feldolgozásra kerül (pl. most Darth Plagueis). Ilyenkor a legtöbben csalódnak, mert másképp képzelték el azokat, és az egészből a kevéske információra támaszkodva felépítették saját elképzeléseiket... pl. a rakatákról.

Nem is szeretem ezt az önző gondolkodásmódot. Darth Maulról mindenki azt hitte, hogy meghalt, na jó, ez egy más tészta, mondok másikat, Dooku és Anakin párbajánál mindenki azt hitte, hogy az utolsó találkozásuk a Geonosison volt, most, hogy ez megdőlt, vannak olyanok, akiknek ez nem tetszik, mindössze azért, mert az ő egyéni gondolataikon kívül semmit sem cáfoltak meg. Objektivitás nuku. :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.