Ugrás a kommentre

A Skeleton Crew sorozat

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Lassan feltehetjük a tíz forintos kérdést: vajon lesz második évad? 

Kérdés: kell-e? :P Én megnéznék egy újabb kalandot a gyerekekkel (bár mire elkészülne egy második évad, addigra fel is nőnek), bár kérdés hogyan zárják le a dolgokat az utolsó részben. Remélem nem lesz annyira nyitott vége, mint az Akolitusnak

Hozzászólás ideje:

Az alkotók már jelezték, hogy lenne ötletük folytatni. És úgy ahogy a gyerekek nőnek, tehát nem beleesve a ST hibájába. Egyébként rengeteg szuper elem van a sorozatban amit tovább lehetne vinni akár más műben is. Ugye ez igaz volt az Acolyte-ra is, de ott nincs meg a játszótér. Itt viszont a Mandoverzum adna hátteret a különféle lehetőségeknek.

Hozzászólás ideje:

Ezt a sztorit szerintem le fogjuk zárni, sőt az "elveszve az űrben" rész, ami az egész sztori apraja-nagyja, lényegében már le lett zárva a mostani részben azzal, hogy a gyerekek hazaértek. A kérdés az, hogy mi lesz az Onyx Cinder és az At Attin sorsa. A srácok bár valószínűleg nem tarthatják meg a hajót, egy későbbi kalandban visszaszerezhetik, illetve, ha az At Attin megnyílik a Galaxis felé, az még inkább kibővítheti a lehetséges sztorikat. Fern, Wim, KB és Neel már csak azért is remek karakterek, mert nagyon fiatalok, még tizenévesek, így rengeteg történetben részt vehetnek. Akár olyanokban is, amik már az ep9 után játszódnak, hiszen más, ebben az érában játszódó sorozat szereplőivel ellentétben, mint Djarin, Ahsoka, Bo-Katan, Ezra, Hera vagy Sabine, még 30+ év múlva sem lennének olyan nagyon öregek.

(Bár abba azért vicces belegondolni, hogy ezek a gyerekek valójában még így is öregebbek, mint Ben, Finn vagy Rey. Nagyjából Poe-val egyidősek.)

Hozzászólás ideje:

És a Rebels-ben is, a 3x09 The Wynkahthu Job című epizódban tűnt fel. Amúgy a kánonbeli neve Twi'lek Frigyláda (Twi'lek Ark), a régi EU-ban meg Ryloth Frigyláda (Ryloth Ark) volt.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Jópofa dolog. Főleg, hogy ez a I. Jones - ban kezdődött a droidos hieroglifákkal! Nekem mindig is bejött az ilyesmi. 

Már sejtem is ki lehet a felügyelő... 

GIF by Indiana Jones

Szerkesztve: - csoli1138
Hozzászólás ideje:

Ez a sorozat legalább úgy nézeti magát, mint az Acolyte. Észre se veszem és már le is ment a hét rész. Egyszerűen szuper! Nagyon aprólékosan ki van dolgozva, fel vannak építve a dolgok. Abszolút mestermunka. Már csak az kell, hogy a finálé jó legyen, és akkor fel lesz rakva a pont az i-re. :) 

Már csak két nap! Ki milyen finálére számít? 

Engem legfőképpen a Felügyelő kiléte érdekel. Négy lehetőséget látok:

1. Rennod az.

2. Egy robot vette át a helyét.

3. Nol az. :P 

4. A fentiek közül egyik se. :D 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje:

Szerintem Silvo túléli, bár lehet, hogy végül megölik. A Felügyelő biztos, hogy Rennoid, de lehet akárki más is. A sztori vége vagy happy end lesz vagy kicsit negatív, de biztos nem lesz cliffhanger a végén, ugyanakkor lehet, hogy kapunk egy meghökkentő cameót, így megindítva egy nyitva hagyott szálat és megalapozva egy esetleges folytatást. A gyerekek megtarthatják a hajót, kivéve, ha a kormány elveszi tőlük vagy elpusztul. Abban pedig abszolút biztos vagyok, hogy ez lesz az utolsó epizód, kivéve, ha berendelik a második évadot.

Viccet félretéve, nem igazán tudom elképzelni, mi lesz a vége, mert ezen a ponton tényleg rengeteg dolog benne lehet. A Felügyelő kiléte lehet egy nagy red herring, vagyis egyáltalán nem fontos a ki- vagy miléte. Silvónak papíron bűnhődnie kéne az elkövetett gaztettekért, de momentán olyan erőfölényben van, hogy nem tudom elképzelni, hogyan érik ezt el. Szerintem az sem lehetetlen, hogy nem kerül ki olyan rosszúl a helyzetből. A Star Wars-ra amúgy is jellemző, hogy nem mindig járnak pórul a gonosztevők. Ezen a ponton én még azt sem tartom lehetetlennek, hogy a szülők valamelyike meghal vagy az egyik gyerekkel történik valami komoly dolog (a halált kizárom, mert azért az SW-ben bár öltek gyereket, főhős gyereket még soha - ugyanakkor kóma, bénulás, végtagelvesztés, ilyesmik még simán bejátszhatnak). Vagy mindkettő megtörténik.

És akkor még ott van külső faktorként az új Köztársaság is, ami bármelyik pillanatban ideugorhatnak, hogy megmentsék a napot. Eleve, itt egy mandoverzum sorozat, és még egy epizódban sem tűnt fel Carson Teva. Irgumburgum! :nana: Eddig minden mando-szériában benne volt. Ő a ragasztó, ami összeköti ezeket a sorozatokat. :) 

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Csak az a baj, hogy az ÚK és Khy'mm még mindig nem tudják hol az At Attin. 

Kivéve, ha KB üzent neki, mondjuk akkor, amikor a vonónyaláb elkapta őket

Hozzászólás ideje:

Viszont az új Köztársaságnak lehet, hogy fennmaradtak adatai a régi Köztársaságból, amik segítségével könnyebben meghatározhatják a bolygó helyét. Ahogy Ahch-To helye is fennmaradt a régi Jedi Archívumból az ÚK idejére, úgy At Attin is ott lehet  valahol.

Hozzászólás ideje:

A korábban látottak alapján el tudod képzelni, hogy az ÚK ilyen gyorsan reagáljon bármit is erre a helyzetre? Mert én nem igazán. Eleve senki nem tudatta velük mi a helyzet. Kh'ymm szava pedig aligha ér többet egy bantháénál. Tevát is rövid úton elzavarta Tuttle ezredes, pedig ő azért mégis egy állományban lévő katona.

1 órával korábban, Yoda József írta:

Kivéve, ha KB üzent neki, mondjuk akkor, amikor a vonónyaláb elkapta őket

Vagy most fognak kapcsolatba lépni vele. A Khy'mm-s szál még előkerülhet szerintem is. Mivel úgy búcsúzott tőlük, hogy keressék bármikor, nekem ez előrevetíti, hogy nem utoljára láttuk a kis baglyot. 

Szerkesztve: - csoli1138
Hozzászólás ideje:
7 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

A korábban látottak alapján el tudod képzelni, hogy az ÚK ilyen gyorsan reagáljon bármit is erre a helyzetre?

A korábban látottak alapján határozottan el tudom képzelni, hogy a Köztársaság reagáljon. Mert pont a korábban látottak bizonyították be, hogy lényegében a Köztársaság reagálása attól függ, ki és milyen módon kapja a segélykérést. Ebben a sorozatban láthattuk, hogy Kh'ymm szava sokkal többet ér egy bantháénál, ugyanis a kéréseére egyből két speciálisan felfegyverzett X-szárnyú jelent meg. Lehet, hogy azért, mert baromira el akarják már kapni Crimson Jacket, de a lényegen ez nem változtat: Kh'ymm szólt, és a Köztársaságon belül valaki valamilyen csatornán keresztül elintézte, hogy rövid időn belül két, a helyzetnek megfelelően, de a nagy általánosságot nézve rendkívüli módon felfegyverzett X-szárnyú jelenjen meg a helyszínen. Ezek tehát nem járőrök voltak, hiszen láthattuk a The Mandalorianben és a The Book of Boba Fett-ben, hogy azok hagyományosan felfegyverzett X-szárnyúak voltak, viszont ezeknek az alsó szárnyakon lévő ágyúk ionvetőre voltak cserélve (tisztán látszik, hogy más a fegyverük). Szándékosan egy olyan géppár jelent meg, ami alkalmas egy űrjármű megbénítására. És Kh'ymm szavára jöttek. Ergo Kh'ymm szava többet ér az új Köztársaságban valakinek, mint Tuttle ezredes számára Teva vagy Karga szava. Kétlem, hogy egy bantha nyögésére ilyen speciális gépeket vetettek volna be. :P 

De több hasonló eseményt is láttunk. Teva és párja azonnal beavatkozott, amikor Djarin az N-1-esével közel repült egy utasszállítóhoz, mindezt egy olyan rendszerben, aminek semmiféle kapcsolata nincs a Köztársasággal. A régivel sem volt, az újjal sincs. Mégis két X-szárnyú jogosult volt arra, hogy abuzáljon egy független űrjárművet egy független rendszerben. Ugyanígy Teva megfordult a Nevarrón is és saját hatáskörében Dune-t köztársasági marsallá léptette elő. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy ha később nem Karga, hanem Kara adja le a segélykérést, akkor már Tuttle is komolyabban vette volna. Eleve szerintem Teva is beavatkozott volna, csak a támadás mértéke már olyan nagy volt, ami túlmutatott pár X-szárnyún, és biztosabb lett volna a hátuk mögött tudni az új Köztársaság gyalogságát.

És azt is láttuk, hogy Syndulla tábornok is hajlandó mozgósítani legalább egy támadó rajt, ha úgy dönt, az szükséges.

Szóval másképpen reagál egy adott helyzetre Teva, Tuttle és Syndulla is, de ide vehetjük akár Leiát is, aki bevédte Hera hátsóját (és aki nem mellesleg törvényen kívüli Ellenállást volt hajlandó szervezni két és fél évtizeddel később). Amúgy Tuttle is hajlott a beavatkozásra, amíg a birodalmi bérenc bele nem pofázott - vagyis Tuttle egy olyan bürokrata, akinek még egy ex-birodalmi szava is többet ér, mint egy lázadó veterán szava, de azért nem ilyenekkel van tele az új Köztársaság. Főleg, ha azokról a katonákról van szó, akik harcoltak a polgárháborúban és most a Köztársaság határvidékein röpködnek. Kent parancsnok, aki vezette a támadást Nh'ymm holdján, simán lehet ilyen (neki amúgy magasabb a rangja, mint Tevának, tehár papíron nagyobb a hatásköre is).

Lanupára sem biztos, hogy a szektorjárőrök mentek, sőt az epizódban látottak alapján majdnem biztos, hogy nem holmi járőrök kószáltak arra. Ugyanis mind a The Mandalorian, mind a The Book of Boba Fett, mind számos más mű azt mutatja, hoyg a járőrök mindössze egy géppárból állnak. A Lanupán viszont egy négyfős támadó raj csapott le. A gépek puszta száma azt sugallja, hogy nem csak "arra jártak", hanem Kh'rymm holdjához hasonlóan a szituációnak megfelelően reagáltak.

Szóval a korábban látottak alapján el tudom képzelni, hogy akár Kh'ymm szavára is megjelenhet az új Köztársaság az At Attin fölött, ha valamilyen módon meg tudják fejteni a koordinátákat, mert a látottak alapján Kh'ymm egy olyan figura, akinek elég jó kapcsolatai vannak az új Köztársaságban ahhoz, hogy a szavára kiküldjenek egy speciálisan felszerelt támadó géppárt (hogy mennyire különleges az, hogy ez a két X-szárnyú más fegyverzettel volt, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy még sosem láttunk más fegyverzettel szerelt X-szárnyút). Nem lehetetlen, hogy ennél többet is el tud érni. Bár ebben a pillanatban szerintem két X-szárnyú is simán leemelné azt a kalóz fregattot a csillagos égről, mivel nem számítanak támadásra, így a pajzsok valószínűleg nincsenek fönt. Egy begorombult X-szárnyú egy jó pilótával pedig elég nagy károkat tud okozni.

Hozzászólás ideje:

Szerintem Kh'ymm a szektorban lévő ismerősével beszélt és nem a Coruscantal. Ez annál is inkább igaz lehet, mert még Tevának is személyesen kellett elutazni a parancsnokságra Navarro ügyében. Kétlem hogy Kh'ymm akkora befolyással rendelkezne, hogy egy telefonhívásra mindent el tud intézni. At Attin koordinátáit pedig a múltkor sem sikerült kihalásznia, helyette a At Achrann jött ki.

Amúgy nem is lenne jó ha az ÚK rátalálna az Az Attinra. Inkonzisztens lenne a későbbi eseményekkel.

Hozzászólás ideje:
11 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Szerintem Kh'ymm a szektorban lévő ismerősével beszélt

És ez talán nem fér bele abba, hogy:

16 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Kh'ymm egy olyan figura, akinek elég jó kapcsolatai vannak az új Köztársaságban

Tök mindegy, hol van az a kapcsolat. A rendszerben, a szektorban, a Chadrillán, akárhol lehet, amíg azt értesítve az új Köztársaság hadseregében szolgálaó katonák és harci gépek mozgósíthatóak.

Amúgy Kh'ymm-ről sem tudunk semmit, így azt sem lehet tudni, ő mire képes vagy sem. Lehet egy ismeretlen senki, de akár az új Köztársaság megbízásából dolgozó, galaxis hírű asztronómus is, aki szabadidejében Mon Mothmával és Leiával teázgat.

11 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Inkonzisztens lenne a későbbi eseményekkel.

Miért is?

2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Miért is?

Azért, mert ha az ÚK ekkora zsozsón csücsül már ebben az időszakban akkor nehéz elképzelni miért olyan gyenge később. 20x év múlva, okosan felhasználva ezt a vagyont, iszonyat erős államot kellene látni. Persze tele vannak kollaboránsokkal, így arra ők is lehetnek magyarázat miért nem azt látjuk.

Szerintem marad rejtve az At Atinn, senki nem fogja megtudni hol van. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Amúgy ha egy ilyen mennyiségű pénztömeg bekerül a gazdaságba az nem borítaná azt meg drasztikusan? Nem lenne nagy infláció?

1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

20x év múlva, okosan felhasználva ezt a vagyont, iszonyat erős államot kellene látni

Az mekkora lenne, ha valamilyen módon az Első Rendhez kerülne a lé, jó kis magyarázat lenne, honnét volt pénzük a hadseregük felállítására.

Szerkesztve: - Darth Cupsy
Hozzászólás ideje:
10 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Amúgy ha egy ilyen mennyiségű pénztömeg bekerül a gazdaságba az nem borítaná azt meg drasztikusan? Nem lenne nagy infláció?

Ha ez egy akkora vagyon, ami sokszorosa a jelenlegi galaktikus vagyonnak, akkor de. Iszonyatosan leértékelődne a kredit értéke

Szerintem szép és izgi vége lett.

9 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Azért, mert ha az ÚK ekkora zsozsón csücsül már ebben az időszakban akkor nehéz elképzelni miért olyan gyenge később.

A Köztársaság nem volt gyenge később sem, legalábbis gazdaságilag semmiképpen. Sőt még haderőben is ők voltak a legerősebb kutyák.

Azon meg, hogy nem figyelték megfelelően az Első Rendet és a szenátorok a koncon marakodtak, tíz galaxis összes vagyona sem segített volna, mivel ezek egyike sem a pénztől függ. Ostobák és naívak voltak, észt és tapasztalatot pedig nem lehet pénzen vásárolni.

Amúgy is, hogy az At Atinon felhalmozott vagyon valójában mekkora, nézőpont kérdése. Egy embernek vagy egy kis kalóznbandának egy életre elég lehet, de egy galaktikus kormánynak, aminek több ezer bolygót és milliárdszor milliárdszor milliárd polgárt kell életben tartania nap mint nap, lehet egy hétre sem elég. 

Szerkesztve: - Dzséjt

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.