Dzséjt Hozzászólás ideje: Vasárnap 19:45 Szerző Hozzászólás ideje: Vasárnap 19:45 (szerkesztve) Szerintetek lehetséges, hogy Rael fog állni a ghormani mészárlás mögött? Úgy értem, kiélezi a helyzetet annyira, hogy a Birodalomnak újra ki kelljen mutatni a foga fehérjét, mint aldhani után, ami újra szolgálhatja a lázadás ügyét (végső soron ez a mészárlás sarkallja Mothmát arra, hogy a tettek mezejére lépjen és hívja végül életre a Lázadók Szövetségét). Az ötlet pedig jöhet a Ferrixről. Luthen ott látta, mennyire könnyű a birodalmiakat rávenni arra, hogy a tömegbe lőjjenek. Ám a Ferrix egy kis, eldugott világ volt messze a Magtól. A Ghorman viszont a Kolóniákban van, közelebb egy "látványos erődemonstrációhoz", ráadásul egy ideje már a figyelem középpontjában áll, hiszen az első évadban is említik az ottani problémákat, még a Szenátusban is napirenden van. A trailerek alapján Cassian jelen lesz az esemény során, és hát tudjuk az RO-ból, hogy szörnyű dolgokat tett a lázadásért. Az, ha segít a tömegmészárlásig felidegesíteni a Birodalmat, Luthen utasítására, az elég szörnyű. Szerkesztve: Vasárnap 19:46 - Dzséjt 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Vasárnap 20:23 Hozzászólás ideje: Vasárnap 20:23 Én már gondoltam valami hasonlóra, de így látatlanban nem nagyon tetszik, hogy a szabadság és a lázadás szelleme hazugságra épül. Pláne ha tömeg mészárlást idéznek elő. Semmilyen eszme nem lehet alapja ilyen aljasságnak. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Hétfő 12:33 Hozzászólás ideje: Hétfő 12:33 (Látom nem mozgatott meg tömegeket a kérdés.... Pedig a Lázadók Szövetsége megítélésében sarkalatos a felvetés) Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Hétfő 13:31 Szerző Hozzászólás ideje: Hétfő 13:31 Na majd várd meg, milyen eszmecserét fogunk foytatni @Frenkie-vel a morális háttérről, ha kiderül, hogy igaz az elmélet. Az biztos, hogy alaposan átírná azt, amit eddig a Lázadók Szövetségéről gondoltunk, ugyanakkor mind az Andor Saga vonalába, mint a Star Wars vonalába beleillenének azok a morális kérdések, amiket ez felvetne. Meddig mehetnek el a jók a jó ügy érdekében? Magával Cassiannál már így is elég komoly a téma, hiszen megismerése pillanatában hátba lőtte a fegyvertelen, sérült társát. Aztán jött Luthen, aki ezt még tovább feszítette. Aztán, ha Darth Vadernek a tömeges gyerekgyilkosságtól a népirtásig minden megbocsátható, mert önző okokból kinyírta a császárt, akkor megbocsáthatóak a lázadók rémtettei is, ha azért teszik, hogy felszabadítsák a Galaxist ugyanazon császár és nem mellesleg, Darth Vader rémuralma alól? Amúgy nem hiszem, hogy ez hazugság lenne. Luthen nem titkolta az Aldhanival kapcsolatos szándékait sem Mothma előtt. Szerintem ezt is bevallaná, ami amúgy jó alapot adna arra, hogy a nő miért olyan békés felfogású egy hadsereg élén, a polgárháború előestéjén. Vagy miért vágta ki Saw-t a Szövetségből. Ugyanakkor Luthen csak megteremti azt a körülményt, amiben a Birodalom elkövetheti azt a rémtettet, amire amúgy is készül. Hisz tudjuk, mi épül a Scariff mellett és azt milyen célból mire fogják használni. Vagy ott van Yularen beszéde, aki konkrétan kijelentette, hogy valójában már régóta készültek arra, amit az Aldhani után végrehajtottak, csak ürügyük nem volt rá idáig. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Hétfő 13:38 Hozzászólás ideje: Hétfő 13:38 (szerkesztve) Erről a "30 (50) ember + Kreegyr" klasszikus jut ezembe. Ott még annyi ember, itt már népírtás. Mi a végállomás? Főleg ha provokálják a Birodalmat. Nekem az nem tetszik itt, hogy a Lázadók provokációja miatt tömegmészárlás bontakozik ki. Ezt akár hogy nézzük, bizony a Lázadók sara is lehet. Persze ezt majd még látni kell konkrétan, most azt tekintem alaphelyzetnek amit írtál. Remélem azért árnyalják a történéseket. Szerkesztve: Hétfő 13:40 - Ody Mandrell Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Hétfő 14:09 Hozzászólás ideje: Hétfő 14:09 Luthenből ki lehet nézni ilyesmit, de nem gondolom, hogy ettől még a Lázadás eszméje hazugságra épülne 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Hétfő 14:15 Hozzászólás ideje: Hétfő 14:15 Talán nem. Azt tudjuk már az első évadból is, hogy a Ghormanon konfliktus van, talán ezt lovagolják meg Luthenék. Apropó Luthen. Nem lennék meglepve, ha nem szokványos halált halna. Pl. a végén már annyira begőzölhet, hogy ki kell iktatni. Az nagyon ütne ha Cassian nyírná ki valahogy. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Hétfő 16:12 Szerző Hozzászólás ideje: Hétfő 16:12 2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Erről a "30 (50) ember + Kreegyr" klasszikus jut ezembe. Ott még annyi ember, itt már népírtás. Mi a végállomás? Igen, ez lenne az egyik morális kérdés. Meddig szabad, lehet, kell elmenni? Egyik szemszögből már 31 ember feláldozása 1 ember kedvéért is pontosan 31-gyel több, mint szabadna. Más szemszögből az az 51 bőven megérte, ha cserébe Lonni olyan információkat fog biztosítani a jövőben Luthennek, amivel akár több millió életet is megmenthetbnek és megdönthetik a Birodalmat. És szerintem Lonni lesz az, akitől először hallanak majd a Halálcsillagról. Mertt az 1x04 Aldhani-ből kiderült, hogy Lonni kérte, hogy felügyeljék az Abrion-szektor felé tartó forgalmat, és az ő szájából hangzott el, hogy erre az oka a Scarifra tartó építőanyagok-szállítmányok nagy száma. Vagyis Luthen ügynöke már tud arról, hogy Scarifon valami nagy dolog épül. A trailerben pedig láttuk, hogy Luthen jobb keze, Kleya szintén értesül a fegyverépítésről, és az arckifejezése alapján nem egy új sugárvető típusról regél. Szóval elég komoly tétet mernék rá tenni, hogy Lonni értesülni fog arról, mit építenek a Scarifnál, ezt az infót eljuttatja Luthennek, ő átadja Kleyának, akki továbbadja az információt Andornak, és ez indítja el azt a folyamatot, ami a Rogue One-ba torkollik, és aminek a végén Luke lead egy olyan lövést, amit tanítani kellene. Tehát a végső kérdés az, hogy 30 vagy 50 ember, plusz Kreegyr feláldozása megérte Lonni életét annak tükrében, hogy a Lázadók Szövetsége időben értesülhetett a Halálcsillagról és megsemmisíthette, ami oly mértékben meggyengítette a Birodalmat, hogy három éven belül legyőzhették? És hát ugyanezt a kérdést akkor is fel lehetne tenni, ha a ghormani mészárláshoz valamilyen formában köze lenne Luthennek. Azok az életek megérik, ha cserébe a Galaxisban szétszóródott és sokszor széthúzó lázadó sejtek végre egyesülnek egy vezetés alatt, ezzel már a Birodalom számára is komoly haderővé vállva, ami így egy pár éves polgárháború során meg tudta dönteni a Birodalmat. Persze itt nagyon sok múlik a kivitelezésen is. Mennyire tudják ezt úgy ábrázolni, hogy például Luthenen és Andoron is látszódjanak tettei súlya. Mert azért nem mindegy, hogy ezután egy jó embert látunk, aki a rendszer megdöntése érdekében megtesz bármit, ami kell, de ez szinte megtöri, vagy egy nyamvatt, érzelemmentes terroristát. Az Újszeparatista Szövetség feláldozása azért lelkileg megterhelte, ez látszott rajta, amikor Kreegyr-ről és embereiről beszél. 1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Ghormanon konfliktus van Sőt a bolygón magán működik egy lázadó sejt is, a Ghorman Front (az 1x08 Narkina 5-ban Saw említi is őket). Válasz
jedikatalina Hozzászólás ideje: Hétfő 16:16 Hozzászólás ideje: Hétfő 16:16 2 perccel korábban, Dzséjt írta: És szerintem Lonni lesz az, akitől először hallanak majd a Halálcsillagról. Szerintem már tudja, éppen ezért Lonni ott van, ahol van. 1 Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: Hétfő 16:24 Hozzászólás ideje: Hétfő 16:24 (szerkesztve) 2 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Na majd várd meg, milyen eszmecserét fogunk foytatni @Frenkie-vel a morális háttérről, ha kiderül, hogy igaz az elmélet. Beszélhetnénk róla ha tudnám miről van szó. Napok óta olvasom ezt a ghormani mészárlást és azon morfondírozom hogyha a még be nem mutatott 2. évadban lesz bemutatva, ti honnan tudtok róla? Ez valami könyvben volt? Soha nem hallottam erről a mészárlásról eddig. Leírnád mi ez és honnan kellene ismerni? Köszi. A Lázadás Hajnalában van egy durva mészárlás amit Saw és emberei követnek el. Ami után már terrosrista a lelkem. Ez lenne az? Rég olvastam már a könyvet. 2 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Magával Cassiannál már így is elég komoly a téma, hiszen megismerése pillanatában hátba lőtte a fegyvertelen, sérült társát. Ezt én nem tartom gyilkosságnak. Meg kellet tennie. Én is lelőttem volna. Nem azért lőtte le mrt nem bírt felmászni a falon, hanem annyira be volt tojva hogy ha csak csúnyán ránéz egy birodalmi tiszt mindent bevall. Ha ez megtörténik, nem jutnak el a tervek a felkelőkhöz és akkor vége mindennek. Shegy nem lehetett a f*szit megmenteni, de azt sem szabadott hagyni hogy a Birodalom elkapja. Szerkesztve: Hétfő 16:24 - Frenkie Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Hétfő 16:30 Hozzászólás ideje: Hétfő 16:30 (szerkesztve) 19 perccel korábban, Dzséjt írta: Szóval elég komoly tétet mernék rá tenni, hogy Lonni értesülni fog arról, mit építenek a Scarifnál, ezt az infót eljuttatja Luthennek, ő átadja Kleyának, akki továbbadja az információt Andornak, és ez indítja el azt a folyamatot, ami a Rogue One-ba torkollik, Nem Bodhi volt aki konkrét infókat szivárogtatott ki? Cassian a planet killer-ről Tiviktől hallott először a Kafrenen. Szerkesztve: Hétfő 16:31 - Ody Mandrell Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Hétfő 16:46 Szerző Hozzászólás ideje: Hétfő 16:46 (szerkesztve) 27 perccel korábban, Frenkie írta: Beszélhetnénk róla ha tudnám miről van szó. Napok óta olvasom ezt a ghormani mészárlást és azon morfondírozom hogyha a még be nem mutatott 2. évadban lesz bemutatva, ti honnan tudtok róla? Ez valami könyvben volt? Soha nem hallottam erről a mészárlásról eddig. Leírnád mi ez és honnan kellene ismerni? Köszi. A Lázadás Hajnalában van egy durva mészárlás amit Saw és emberei követnek el. Ami után már terrosrista a lelkem. Ez lenne az? Rég olvastam már a könyvet. Főleg enciklopédiák említik, illetve szintén említették a Rebels 3x18 Secret Cargó című epizódban, amiben a Ghost legénysége Mon Mothmát menekíti, és a végén megalakul a Lázadók Szövetsége a Dantooine fölött (szóval ez a rész és az Andor ezzel foglalkozó szakasza között közvetlen kapcsolat lesz). Magát a Ghormant és az ottani fokozódó helyzetet az Andor első évadában több ízben is felhozták különböző szereplők. Az, hogy a ghormani mészárlás benne lesz az Andor második évadában, maga Tony Gilroy erősítette meg már több ízben is, azt is elmondta, hogy jelentős, több epizódot átölelő eseménysor lesz, amit valamiképpen több szemszögből fogunk látni. Illetve elmondta, hogy mivel a kánonban ez az egész mészárlás nagyon vázlatos, rendkívül nagy szabadságot kaptak annak részletes kidolgozásában. A trailerben is láthattunk már jeleneteket, amikor tömegek gyülekeznek egy téren vagy lövöldöznek rájuk ugyanazon a téren. És ez így is van, még nagyon-nagyon-nagyon keveset tudni a mészárlásról magáról, az odavezető eseményekről meg semmit. Egész pontosan ennyi ismert biztosan: a Ghorman bolygón a Birodalom békés tűntetők százait, vagy talán ezreit mészárolja le két évvel a yavini csata előtt. Mothma eme mészárlás hatására nevezi a Szenátusban gyilkosnak az Uralkodót (azt nem tudni, hogy ezt csak úgy a levegőbe mondta, vagy Sidious kivételesen jelen volt és a szemébe mondta - remélem, az utóbbi valósul meg), majd kell nagyon gyorsan távoznia a Coruscantról és illegalitásba menekülnie. Ezt a menekülést zárja le az említett Secret Cargo (Mothma beszédének egy részlete hallható is az epizód elején, bár a hitelessége megkérdőjelezhető, mivel a birodalmi HoloNeten át nézhettük meg). Minden más spekuláció. 27 perccel korábban, Frenkie írta: Ezt én nem tartom gyilkosságnak. Meg kellet tennie. Én is lelőttem volna. Nem azért lőtte le mrt nem bírt felmászni a falon, hanem annyira be volt tojva hogy ha csak csúnyán ránéz egy birodalmi tiszt mindent bevall. Ha ez megtörténik, nem jutnak el a tervek a felkelőkhöz és akkor vége mindennek. Shegy nem lehetett a f*szit megmenteni, de azt sem szabadott hagyni hogy a Birodalom elkapja. Na, ez a morális része. Jogilag ez elég keményen gyilkosság volt. A morális élharcosok szerint is szerintem bőven gonosz tett volt. Mindenttől függetlenül, én is azt mondom, hogy jogos emberölés. Itt olyan információkról volt szó, amivel kapcsolatban nem vállalhattak minimális kockázatot sem. Ezeknek az infóknak mindenképpen el kellett jutnia a Szövetség főparancsnokságára. De ugyanezért nem tudom elítélni azt sem, hogy Luthen beáldozta az Újszeparatista Szövetséget Lonniért. 21 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Nem Bodhi volt aki konkrét infókat szivárogtatott ki? Cassian a planet killer-ről Tiviktől hallott először a Kafrenen. Cassian Tiviktől is hallotta, de semmi sincs a párbeszédben, ami azt jelezné, hogy tőle hall először erről. Én azt tudom elképzelni, hogy a Szövetség értesül a Halálcsillagról Lonni által, vagy legalábbis egy veszedelmes fegyverről, csak nincs forró nyomuk, amíg Bodhi fel nem tűnik. De a szövetségi hírszerzés, így az egyik vezető ügynök, Andor is gőzerővel próbál minden nyomot felgöngyölíteni. Így jut el Tivikhez, aki végre konkrétumokat tud mondani, irányt mutat, amerre el lehet indulni. Szerkesztve: Hétfő 16:52 - Dzséjt 1 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Hétfő 16:52 Hozzászólás ideje: Hétfő 16:52 A RO-ból az jön le, hogy akkor tudták meg konkrétan milyen fegyvert is fejleszt a Birodalom. Addig szerintem csak arról volt tudomásuk, hogy valami pusztító erejű fegyver, de hogy konkrétan mi az, azt nem. Mondjuk ez már vastagon OFF itt. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Hétfő 16:59 Szerző Hozzászólás ideje: Hétfő 16:59 (szerkesztve) 12 perccel korábban, Ody Mandrell írta: A RO-ból az jön le, hogy akkor tudták meg konkrétan milyen fegyvert is fejleszt a Birodalom. Addig szerintem csak arról volt tudomásuk, hogy valami pusztító erejű fegyver, de hogy konkrétan mi az, azt nem. Mondjuk ez már vastagon OFF itt. Azt nem is kell tudni, hogy milyen léptékű pusztító fegyver, elég azt megtudniuk, hogy nagyerejű fegyverről van szó. Az lehet, hogy Lonni nem tudja részletesen informálni Luthent, mert a BBH lekapcsolja idő előtt, csak annyit tud elmondani, hogy valami pusztító dolgon dolgozik a Birodalom, ez épp elég ahhoz, hogy a Szövetség kutakodni kezdjen és ezzel felvezessék az RO-t. De van egy olyan érzésem, hogy szegény Lonni nem fogja tudni békében felnevelni a kislányát pont azért, mert beleüti az orrát Krennic és Tarkin dolgába. És az sem lepne meg, ha Lonni lenne Luthen végzete. 47 perccel korábban, jedikatalina írta: Szerintem már tudja, éppen ezért Lonni ott van, ahol van. Totál biztos, hogy nem tudja, különben már beavatta volna Luthent, és nem olyan információkkal szúrná ki a kezét, minthogy a Birodalom tud egy lerakat megtámadási tervéről. Luthen is erről kérdezné, ha már lenne valami fogalma. Lonni azért van ott, mert a BHH-ban dolgozik, ráadásul magas posztban, amihez Luthen segítette hozzá. És azért ültették oda, mert bármilyen információ hasznos lehet, de az 100 százalék, hogy magáról a Halálcsillagról az első évadban még megközelítő infói sincsenek. Szerkesztve: Hétfő 17:04 - Dzséjt 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Hétfő 17:02 Hozzászólás ideje: Hétfő 17:02 1 perccel korábban, Dzséjt írta: Azt nem is kell tudni, hogy milyen léptékű pusztító fegyver, elég azt megtudniuk, hogy nagyerejű fegyverről van szó. Az lehet, hogy Lonni nem tudja részletesen informálni Luthent, mert a BBH lekapcsolja idő előtt, csak annyit tud elmondani, hogy valami pusztítü dolgon dolgozik a Birodalom, ez épp elég ahhoz, hogy a Szövetség kutakodni kezdjen és ezzel felvezessék az RO-t. De van egy olyan érzésem, hogy szegény Lonni nem fogja tudni békében felnevelni a kislányát pont azért, mert beleüti az orrát Krennic és Tarkin dolgába. És az sem lepne meg, ha Lonni lenne Luthen végzete. Igen, így tetszene. Lonni szerintem is kinyiffan (egyáltalán lesz aki túléli Andoron kívül?). Krennic feltűnése keményen be fog kavarni. Válasz
jedikatalina Hozzászólás ideje: Hétfő 17:25 Hozzászólás ideje: Hétfő 17:25 13 perccel korábban, Dzséjt írta: nem olyan információkkal szúrná ki a kezét, minthogy a Birodalom tud egy lerakat megtámadási tervéről Kétszer ugyanazt az információt nem tud Luthennek átadni Luthen tudja a Halálcsillagról, mert azt mondta Saw-nak 11. részben: "I'm a man who's terrified the Empire's power will grow beyond the point where we can do anything to stop it." Miről beszél, ha nem a Halálcsillagról? 1 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Hétfő 17:28 Hozzászólás ideje: Hétfő 17:28 Beszélhet képletesen is, nem konkrétan a Halálcsillagról. Annak nem sok értelme van, hogy tudott róla de nem szólt a társainak. Válasz
jedikatalina Hozzászólás ideje: Hétfő 17:35 Hozzászólás ideje: Hétfő 17:35 40 perccel korábban, Dzséjt írta: nincs forró nyomuk, amíg Bodhi fel nem tűnik Tőle tanulták meg, hogy van lehetőség elpusztítani a Halálcsillagot, ez volt a legfontosabb információ. Magáról a fegyverről már régóta tudtak. 1 1 Válasz
jedikatalina Hozzászólás ideje: Hétfő 17:51 Hozzászólás ideje: Hétfő 17:51 Majdnem kész már a Halálcsillag. Éppen ezért Luthen úgy döntött, hogy kilépni kell az árnyékból. Már nincs hova húzni az időt. 1 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Hétfő 18:09 Szerző Hozzászólás ideje: Hétfő 18:09 (szerkesztve) 1 órával korábban, jedikatalina írta: Kétszer ugyanazt az információt nem tud Luthennek átadni Luthen tudja a Halálcsillagról, mert azt mondta Saw-nak 11. részben: "I'm a man who's terrified the Empire's power will grow beyond the point where we can do anything to stop it." Miről beszél, ha nem a Halálcsillagról? Képletesen beszél, ahogy Ody is írta. Halálcsillag nélkül is elérhető lett volna egy ilyen szint. Palpatine tarsolyában volt még pár olyan projekt, ami, ha megvalósul, kábé mindenki rácseszik. De önmagában a birodalmi hadsereg növekedése is túljuthat egy olyan ponton, amikor már képtelenség annyi embert mozgósítani, hogy hathatósak legyenek. És Lonni még egyszer sem adta át az információt, ezt honnan a pékből szülted meg? Melyik epizódban láttad ezt, mert a Disney+-on lévők egyikében sincs ilyen. Fantazmagóriákról ne beszéljünk már tényként. 57 perccel korábban, jedikatalina írta: Majdnem kész már a Halálcsillag. Éppen ezért Luthen úgy döntött, hogy kilépni kell az árnyékból. Már nincs hova húzni az időt. Csak még öt évig nem szól róla senkinek... Világos. Annyira nincs idő, hogy öt évig kotlik a Galaxis legfontosabb információján, ami alatt végül is bármikor meghalhat vagy lelepleződhet a Birodalom előtt, így az információ is elveszhet. Teljesen logikus. Végül is öt évvel az elkészülte előtt valószínűleg sokkal több esély lenne elpusztítani civil áldozatok nélkül, de sokkal jobb bevárni azt, hogy megépüljön, megöljenek vele néhány millió embert, aztán a vak szerencsében bízni, hogy a megsemmisítéséhez szükséges infó eljut a megfelelő kezekbe és még lesz idő használni. Te, ez a világ legjobban átgondolt terve, amit úgy használtak fel, hogy nincs már hová húzni az időt. 1 órával korábban, jedikatalina írta: Tőle tanulták meg, hogy van lehetőség elpusztítani a Halálcsillagot, ez volt a legfontosabb információ. Magáról a fegyverről már régóta tudtak. Ez megint nem kerek, mert az én Rogue One változatomban Galen Ersótól tudják meg, hogy van lehetőség elpusztítani a fegyvert. Bodhi csak a küldönc, nem az információ forrás. Szerkesztve: Hétfő 18:50 - Dzséjt 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Hétfő 18:41 Hozzászólás ideje: Hétfő 18:41 Ehhez tegyük hozzá, hogy a Lázadó szenátorok tanácsa azonnal szét akar rebenni, amint tudomást szereznek a Halálcsillagról és potenciáljáról. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Hétfő 19:43 Hozzászólás ideje: Hétfő 19:43 2 órával ezelőtt, jedikatalina írta: Kétszer ugyanazt az információt nem tud Luthennek átadni Luthen tudja a Halálcsillagról, mert azt mondta Saw-nak 11. részben: "I'm a man who's terrified the Empire's power will grow beyond the point where we can do anything to stop it." Miről beszél, ha nem a Halálcsillagról? Képletesen beszél egy kiépülő diktatúráról, ami ha túlkerül egy eseményhorizonton, már gyakorlatilag lehetetlen tenni ellene. Ehhez semmi fegyverre nincs szükség, csak jogtiprásokra, propagandára, meg a nép közönyére. Szerintem nem is kell messzire menni, hogy ismerős legyen a helyzet. 1 2 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.