Ugrás a kommentre

1x03 - Reckoning

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Tetszik ez a magabiztosság, igazi nosztalgiával tölt el. Emlékeztet ezekre a régi szép időkre:

2016. 02. 10. - 22:14, Ody Mandrell írta:

Ez a "Kallus a jó oldalon" című agyrém a mániád. :D

:P :evil:

Persze lehet, hogy többé nem térünk vissza, de szerintem még bármi lehetséges. Még csak az egyharmadát láttuk az egész évadnak, és szerintem elképzelése sincs egyikünknek sem, mi jön még. A trailerek is szerintem csak az első 5-6 részből mutattak valamit, mert a legtöbb jelenetet azokból már láttuk.

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Tudjátok miből lehet gáz? Syril hallotta Luthen hangját! Ugye mind a ketten Coruscanton élnek, és ha ne adj isten a srác belefolyik az ügybe, felismerheti majd a kereskedőt a hangjáról.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
  • 2 évvel később...
Hozzászólás ideje:

Újabb rövidke benyomások

- Ha egy terv papíron nagyon ott van a szeren, attól az még teljesen borulhat egy aprócska dolgon, nevezetesen ha az ellenség visszalő, vagy neadjisten van saját terve. Vagy ha van egy nem várt társ. Szegény tettrekész Linus, aki eddig csak holofilmeken láthatott akciót, most megtapasztalhatta ezt.

- A pszichológiai hadviselést soha nem lehet lebecsülni. Biztos vagyok benne, hogy Linusék számára végtelenül demoralizáló volt, amikor végig szaladt a városon a hangos "riadólánc". Másik oldalról meg kifejeződött a közösséghez való tartozás felemelő érzése. Egy ilyen jelenetet mondjuk Mos Eisley-ban, ahol mindenki csak a saját dolgával törődik, elképzelni sem tudnék.

- Ha már pszichológiai hadviselés, eszméletlen amit a törékeny Maarva lenyomott a két őrnek.

- Persze-persze, menő cucc az N-S9 Starpath egység, de azért Luthen priorizálása jól mutatja, mi a legfontosabb a szárnyait bontogató Lázadás e kezdeti szakaszában: a megbízható és az adott szakterületen hozzáértő emberanyag. Amint Luthen felméri Cassian képességeit, nem lesz kérdés számára, hogy a fazon kimenekítése és beszervezése fontosabb számára, mint a technikai eszköz megszerzése.

- A flashback időrendje továbbra is zavaros számomra. A Wookiee szerint egyértelműen a Klónháború előtt vagyunk. De hát a halottak egyenruháján meg ott volt a szeparatista egyenruha!

- Sok hülye halál van a Star Wars-ban. Hogy mást ne mondjak Coleman Trebor vagy Saesee Tiin. De azért Timm előkelő helyen feliratkozott erre a  listára ezzel az öngyilkos rohammal a pszichésen már felspanolt fegyveresek ellen.

- Szidom Linust, de azért mégiscsak ő az, aki a robbanás után legkorábban felveszi a fonalat, intézkedik, hívja a mentőket, biztosítja a területet. A lefagyott és sokkot kapott Syril meg csak áll és néz maga elé. 

Hozzászólás ideje:
55 perccel korábban, Nute Gunray írta:

A lefagyott és sokkot kapott Syril meg csak áll és néz maga elé. 

Ez amúgy szép kontraszt a évad végén, ahol Syril már cseppet sem ilyen, épp ellenkezőleg, a káosz közepette remekül felméri a helyzetet és megtalálja a módját, hogyan hozza ki a lincshangolatban lévő tömeg közepéről "szívszerelmét".

1 órával korábban, Nute Gunray írta:

A flashback időrendje továbbra is zavaros számomra. A Wookiee szerint egyértelműen a Klónháború előtt vagyunk. De hát a halottak egyenruháján meg ott volt a szeparatista egyenruha!

A Független Rendszerek Konföderációja Y.e. 24-ben alapult, a flashback Y.e. 23-ban játszódik, a klón háborúk pedig Y.e. 22-ben tört ki. Szóval a szervezet ekkor már kábé egy éve létezik, így viselhették az emberek a ruhájukon a Konföderáció emblémáját.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
2025. 03. 10. - 22:11, Nute Gunray írta:

- Ha egy terv papíron nagyon ott van a szeren, attól az még teljesen borulhat egy aprócska dolgon, nevezetesen ha az ellenség visszalő, vagy neadjisten van saját terve. Vagy ha van egy nem várt társ. Szegény tettrekész Linus, aki eddig csak holofilmeken láthatott akciót, most megtapasztalhatta ezt.

Nem vagyok benne biztos, hogy Linus nem akciózott korábban. Az viszont valószínű, hogy ez lehetett az első nagyobb ütközete. Ahogy meghúzza a pálinkás kulacsot az nagyon adja. :D Sok mindet elárul róla.

- A flashback időrendje továbbra is zavaros számomra. A Wookiee szerint egyértelműen a Klónháború előtt vagyunk. De hát a halottak egyenruháján meg ott volt a szeparatista egyenruha!

Közben Maarva és Clem meg köztársasági hajókról beszélnek. Nem tudom azóta kiderült-e már erről valami konkrétabb. 

- Sok hülye halál van a Star Wars-ban. Hogy mást ne mondjak Coleman Trebor vagy Saesee Tiin. De azért Timm előkelő helyen feliratkozott erre a  listára ezzel az öngyilkos rohammal a pszichésen már felspanolt fegyveresek ellen.

Erre mondják, hogy őt sem az eszéért szerették. Elég egysszerű és naiv fickónak tűnt Timm, de ettől függetlenül kár érte.

- Szidom Linust, de azért mégiscsak ő az, aki a robbanás után legkorábban felveszi a fonalat, intézkedik, hívja a mentőket, biztosítja a területet. A lefagyott és sokkot kapott Syril meg csak áll és néz maga elé. 

Szerintem itt realizálódott Karnban, hogy ez bizony nem lesz sétagalopp, de ami a legfontosabb, emberek haltak meg miatta. Eleve parancsot szegett az egész akcióval. Alap, hogy le kellett volna csukni egy jó időre.

Hozzászólás ideje:

Syrilt ahhoz a fajta biztonsági őrhöz lehetne hasonlítani, aki rendkívül nagy jelentőséget tulajdonít munkájának, és öntudatosan már-már a Rend egyedüli védelmezőjének tekinti magát. Persze nem csoda, az anyja világéletében elnyomta.

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Közben Maarva és Clem meg köztársasági hajókról beszélnek. Nem tudom azóta kiderült-e már erről valami konkrétabb.

Szerintem csak annyiról van szó, hogy szimpla civilek távol a Coruscant politikai elitjétől nem tudják hajtű pontosan meghatározni, éppen aznap kikkel állnak szemben. Eleve egy politikailag zavaros korszakban vagyunk. A Konföderáció még frissen alapult, talán csak pár hónapos, max egy éves. Bolygók ezrei, amik egyik nap még köztársaságiak voltak, másnap már valamiféle szeparatista mozgalom tagjaiként tűnnek fel. Bizonyos szervezetek meg mindkét oldalon játszanak, lásd a kereskedelmi és banki szervezeteket. Még a háború idején is láthattunk Koföderációs felségjelű Lucrehulkot, és sima, a Köztársaság területén röpködő, Konföderációs színek nélküli Lucrehulkot, mert a KSz egy végtelenül egyszerű húzással partiban tudott maradni mindkét oldalon.

Szóval szerintem itt is azt látjuk, mint az Andor más területein, vagy, amit a The Mandalorianben is pedzegettek több ízben. Az egyszerű embereknem nagyjából lövése sincs, ki és minek nevezi éppen magát. A szenátorok, képviselők, Jedik, birodalmi főtisztek, lázadó főtisztek, ezek a magasságos emberkék tudják, épp miféle ideológiai vonalon harcolnak mások ellen, de a Larsok, Andorok, Karlók és minden más kisember már nincs ennyire képben, és valószínűleg a legtöbb tesz is rá. Ahogy erre Mayfeld is rávilágított: "Birodalom, új Köztársaság. Nekik mind ugyanaz." Ezt ki lehet vetíteni minden korszakra és minden szervezetre, ahogy ehhez hasonló szöveg volt itt az Andorban is, pont Cassiantól ("Szövetségi. Szep. Gerilla. Partizán frontos. [...] Számomra egyformák."), de hallottuk mástól is a The Mandalorianben ("Birodalom, lázadók, új Köztársaság... Már nem tudom követni."). És szerintem itt pont ezt látjuk Andorék szavában manifesztálódni. A szeparatistákat tévesen köztársaságiként azonosítják.

Hozzászólás ideje:
50 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Syrilt ahhoz a fajta biztonsági őrhöz lehetne hasonlítani, aki rendkívül nagy jelentőséget tulajdonít munkájának, és öntudatosan már-már a Rend egyedüli védelmezőjének tekinti magát. Persze nem csoda, az anyja világéletében elnyomta.

Pedig több, mint biztonsági őr, mert ugye vezető helyettes. Az pedig egyértelmű, hogy az anyja elnyomása rányomta a bélyegét a személyiségére. Betegesen ki akar tűnni.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.