Ugrás a kommentre

Alexander Freed: Reign of the Empire - The Mask of Fear

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Jövőre egy könyvtrilógia fog elkezdődni, ami a Reign of the Empire (A Birodalom uralma) címet kapja. Az első könyv ebben a trilógiában a The Mask of Fear (A félelem álarca) címet viseli és a korábban már kiszivárgott "Furore" kódnevű könyvről beszélhetünk. A megjelenési dátuma: 2025. február 25. Írója Alexander Freed (Alphabet osztag)

A trilógia másik két könyvét 2026 és 2027 tavaszán fogják kiadni. A második könyv írója Rebecca Roanhorse (Az ellenállás újjászületése) lesz, míg a trilógia zárórészét Fran Wilde (Jedi visszatér 40. évfordulós antológiakönyv) írja.

Míg ez a könyv csak a Birodalom első évében fog játszódni, a második és a harmadik könyv későbbi időpontokban fog játszódni, kulcspillanatokat elmesélve.

Szinopszis és borító:

A Lázadás előtt a Birodalom uralkodott.

„A galaxis békéjének és biztonságának megszilárdítása érdekében uniónkat új alapokra helyezzük. Neve mától: első Galaktikus Birodalom! A rend és a biztonság birodalma.”

Palpatine főkancellár egyetlen beszéddel és mennydörgő tapssal romba döntötte a Köztársaság korszakát. A helyén felemelkedett a Galaktikus Birodalom.

Szerte a galaxisban az emberek elkezdtek ünnepelni és örülni a háború vége - és a holnap ígérete miatt. De az a holnap egy hazugság volt. Ehelyett a galaxis kifacsarttá vált a Császár kegyetlensége és félelme miatt.

A rémuralom első kegyetlen évében, Mon Mothma, Saw Gerrera és Bail Organa szembenéz a betolakodó sötétséggel. Egy nap ők lesznek a Lázadók Szövetségének három megalkotója. De előbb mindannyiuknak célt és irányt kell találniuk egy változó galaxisban, miközben saját titkaikat, félelmeiket és reményeiket őrzik egy olyan jövővel kapcsolatban, amely talán soha nem jön el, hacsak nem cselekszenek.

sw_reign_final_rev-2-768x1168.jpg

Szerkesztve: - Bence1997
Hozzászólás ideje:

Csak ismételhetem magam: a SW-ban az a jó, hogy mindenki megtalálja azt a szegmensét, amit szerethet. Engem rendkívül felcsigáz hogy megismerhetjük, hogyan is alakult a nagypolitika a kikiáltást követő hetekben (de jó kapcsolódás lehet itt a Bad Batch-csel), mit tett Bail és Mothma, hogyan kommunikálták a sokkot, miközben a törölt jelenetek szereplői is kanonizálva lesznek. Andor ide vagy oda, továbbra sem ismerjük betéve a Galaxis történelmét a két trilógia közötti 19 évben. Szóval van még mit "ragozni".

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Természetesen jó ha mindenkinek készül tartalom, de ez nem nekem lesz. Nekem elég annyi amennyi az Andorban van. A politikát ismerjük, tudjuk, hogy nem fognak semmit elérni. Ettől még lehet izgalmas, de engem ez már nem izgat. Főleg, hogy nagy eséllyel nálunk meg se jelenik. Amúgy jobban örülnék a sequel érában játszódó regényeknek, mint megint egy 25-ik birodalmi könyvnek.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje:

Nekem se szól ez a könyv. Ezt az időszakot a könyvek, képregények, meg a Rossz osztag, Andor kivesézte, kivesézi, Abszolút nem vagyok rá kíváncsi. Bármi jobb lett volna ennél, mondjuk egy új trilógia a folytatás-trilógia időszakában. Vagy az előzmény-trilógia időszakában.

Utólag jutott eszembe, hogy A Sithek bosszúja 20 éves évfordulója miatt jön ez a könyv?

Hozzászólás ideje:
10 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Abszolút nem vagyok rá kíváncsi. Bármi jobb lett volna ennél, mondjuk egy új trilógia a folytatás-trilógia időszakában.

Most jelentettek be az Acolyte-hoz is könyveket, szóval azért ne ess kétségbe. 

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Most jelentettek be az Acolyte-hoz is könyveket, szóval azért ne ess kétségbe. 

Igen bejelentették, de az továbbra is a jövő homályába vész, hogy majd valamikor valamelyik magyar kiadó kiadja-e?

Hozzászólás ideje:

Na jó, de ha olyan kiadó kezébe kerül a SW könyvek kiadása, akik csak annyit látnak át, hogy a Birodalom idejében játszódó sztorikat kevésbé savazzák a közönség részéről, akkor könnyen játszhatnak biztonsági játékot is, és akkor kapóra jön ez a trilógia.

Hozzászólás ideje:

Engem ez így már nagyon érdekel. A Kétezrek Delegációja nagy szívfájdalmam, hogy végül kimaradt A Sithek bosszújából. Sajnáltam, mert én nagyon szeretem a PT politikáját, de a 3. részből már direkt ki lettek vágva ezek a részek, ezzel jelentősen csökkentve Padmé szerepét is. És bár a korszak azért valóban nagyon... telített, a politikai átmenet, Mon és Bail szemszögei még nincsenek meg. 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.