Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Jobban örültem volna, ha előbb a Death Star jön, de így is jó :)

Úgy tűnik tartják a sorrendet, tehát az azutáni elméletileg a Death Star-nak kéne lennie. Ebben az esetben év végén vagy jövő év elején jön az Allegiance.

Hozzászólás ideje:

Az első téma az Expanded Universe-n belül, ami elérte a 2.0-át. Szép. :)

Ez már nekem is eszembe jutott :) Sokáig eléggé haldoklott a topik, alig volt ember, akit a téma érdekelt, most már vannak ide írogatók és a témák is bővebbek hozzá.

Ebben az esetben év végén vagy jövő év elején jön az Allegiance.

Sokára lesz :(

Hozzászólás ideje:

Eldőlt, a Yoda regény után Stover Luke regény jön.

Ez Luke Skywalker regény mikor játszódik és miről szól tulajdonképpen?

Hozzászólás ideje:

Ez Luke Skywalker regény mikor játszódik és miről szól tulajdonképpen?

A Jedi Visszatér után egy évvel játszódik, és Luke kalandját írja le egy rejtélyes, erőérzékeny birodalmi hadúrral (Shadowspan, Blackhole, Cronal, elég sok neve van, amúgy még a Marvel-érás képregényekben jelent meg ) szemben. Szerintem egész jó könyv.

Hozzászólás ideje:

Ez már nekem is eszembe jutott :) Sokáig eléggé haldoklott a topik, alig volt ember, akit a téma érdekelt, most már vannak ide írogatók és a témák is bővebbek hozzá.

Ez annak is köszönhető szerintem, hogy ismét jelen van hazánkban az SW könyvek kiadása.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Sokára lesz :(

Ha tartani tudják a jelenlegi ütemtervet, akkor karácsony előtt fog megjelenni.

A Jedi Visszatér után egy évvel játszódik, és Luke kalandját írja le egy rejtélyes, erőérzékeny birodalmi hadúrral (Shadowspan, Blackhole, Cronal, elég sok neve van, amúgy még a Marvel-érás képregényekben jelent meg ) szemben. Szerintem egész jó könyv.

Jól hangzik. Csak a könyv címe egy kissé gagyi. Állítólag nem olyan jó a könyv, mint Stover többi írása.

Hozzászólás ideje:

Jól hangzik. Csak a könyv címe egy kissé gagyi. Állítólag nem olyan jó a könyv, mint Stover többi írása.

Az Indiana Jones sorozatot idézi. :) Mármint a címe. :)

Hozzászólás ideje:

Utánanéztem a kedvetekért, Mara Jade halála után Luke megtartotta a kardot, de soha többé nem használták.

Köszi. Legalább tudjuk ezt is :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

"SW35 + AOTC10 = Évfordulós klubnap a Lurdy Házban!

2012. május 12., szombat, 10.20

Megkezdődött a májusi klubnap műsorának előlészetíése. Az apropót a sorozat indulásának 35. és a második rész premierjének 10. évfordulója szolgáltatja. Az alábbiakban egy előzetes műsortervet olvashattok, mely természetesen folyamatosan bővül.

A rendezvény május 12-én 10.20-kor kezdődik a Lurdy Ház mozijának 9-es termében.

A belépődíj: 800 .- Ft. (Gyermekeknek 10 év alatt 500 .- Ft)

A rendezvény programja előzetesen a következőképpen alakul:

- Vendégünk lesz Szente Mihály műfordító, a Szukits Kiadónál megjelent Star Wars-könyvek fordítója.

- Évfordulók. Mi történt 35, 30, 25, 20, 15, 10 és 5 évvel ezelőtt a messzi-messzi galaxisban?

- Ralph McQuarrie-re emlékezünk. Válogatás a legendás művész alkotásaiból, melyek alapvetően meghatározták a Star Wars látványvilágát.

- Star Wars Galaxy 7. A művészeti kártyasorozat legjobb darabjai.

- Poénos szikronbemutató. Az októberi klubnap után a nagy sikerre való tekintettel az Episode II összes Anakin-Padmé párbeszédét megnézhetitek - kicsit másképpen...

- Oscar-díj átadás 1978. Az első Star Wars filmet valóságos díjesővel jutalmazták három és fél évtizede.

- Episode I kronológia. Bepótoljuk a februári klubrendezvényen elmaradt műsorszámot.

- Making of Star Wars. Az első film után készült dokumentumfilmet feliratos változatban tekinthetitek meg.

- Cserebere és kirakodóvásár, melyen játékok, könyvek, képregények, és sok más megtalálható a galaxis minden szögletéből.

- ...és sok más érdekesség a Star Wars galaxisból!"

Hozzászólás ideje:

Kiskósa, úgy éreztem, hogy az Ősi Idők topikban ez elég OFF lenne

Miért, mi volt a bajod az Apocalype-el?

Elsősorban az, hogy szemenköpésből elkövetett t*kön rúgása az EP6-nak, pontosabban annak, hogy Anakin áldozata visszaállította az egyensúlyt. Nem hogy nem állította helyre az egyensúlyt, de ez a könyv mindent ami az EP6 után történt, a Yuuzan Vong háborút, második polgárháborút, Exar Kun-Kyp Durron tombolását, az Egy "Sötét Jedi Rend"-et (Kray-t és a bandája nekem nem Sith, akárki-akármit mondjon) és mittudomén mi minden egyebet, Anakin azon döntésére vezeti vissza, hogy az Overlords végén nem maradt Mortis-on. Magyarán a saját bűnein felül minden mást is Anakin nyakába varrtak.

Másodsorban az Erő Hordozók történetének. Minden. Egyes. Szava. :roll:

Először is ostobaságnak tartom, hogy a Fiú és a Lány a Hatalom forrásától meg a Tudás medencéjétől hatalmasabbakká váltak volna. Egész egyszerűen gagyi, végtelenül lebutított magyarázat. Fokozza az ostobaságát, hogy a Tudás medencéjét szintén Sötét Oldali csomópontként nevezik meg, és a Lány csodák-csodája mégis Világos Oldali hatalmat kapott tőle! :roll::pfff:

Abeloth maga egy rossz vicc. Már Durge-t is iszonyat mód utáltam, erre muszáj volt egy Erő-hordozó füst-klónt csinálniuk neki. :roll: Meg hogy a Káosz a család negyedik tagja :pfff: Ezzel meg már átestek a ló túl oldalára, túl komplikálták a dolgokat. Ostobaság a köbön az egész. Kezdek afelé hajlani, hogy inkább ne halljunk soha többé semmit az Erő-hordozókról, mintsem hogy ilyen marhaságokba rángassák őket bele.

Arról nem is beszélve, hogy úgy mutatták be a Jediket, hogy ahhoz képest a Genndy-féle CW szuperhős-Jedijei totál hihetőek.

Szerkesztve: - Werebazs

Hozzászólás ideje:

Kiskósa, úgy éreztem, hogy az Ősi Idők topikban ez elég OFF lenne

Elsősorban az, hogy szemenköpésből elkövetett t*kön rúgása az EP6-nak, pontosabban annak, hogy Anakin áldozata visszaállította az egyensúlyt. Nem hogy nem állította helyre az egyensúlyt, de ez a könyv mindent ami az EP6 után történt, a Yuuzan Vong háborút, második polgárháborút, Exar Kun-Kyp Durron tombolását, az Egy "Sötét Jedi Rend"-et (Kray-t és a bandája nekem nem Sith, akárki-akármit mondjon) és mittudomén mi minden egyebet, Anakin azon döntésére vezeti vissza, hogy az Overlords végén nem maradt Mortis-on. Magyarán a saját bűnein felül minden mást is Anakin nyakába varrtak.

Másodsorban az Erő Hordozók történetének. Minden. Egyes. Szava. :roll:

Először is ostobaságnak tartom, hogy a Fiú és a Lány a Hatalom forrásától meg a Tudás medencéjétől hatalmasabbakká váltak volna. Egész egyszerűen gagyi, végtelenül lebutított magyarázat. Fokozza az ostobaságát, hogy a Tudás medencéjét szintén Sötét Oldali csomópontként nevezik meg, és a Lány csodák-csodája mégis Világos Oldali hatalmat kapott tőle! :roll::pfff:

Abeloth maga egy rossz vicc. Már Durge-t is iszonyat mód utáltam, erre muszáj volt egy Erő-hordozó füst-klónt csinálniuk neki. :roll: Meg hogy a Káosz a család negyedik tagja :pfff: Ezzel meg már átestek a ló túl oldalára, túl komplikálták a dolgokat. Ostobaság a köbön az egész. Kezdek afelé hajlani, hogy inkább ne halljunk soha többé semmit az Erő-hordozókról, mintsem hogy ilyen marhaságokba rángassák őket bele.

Arról nem is beszélve, hogy úgy mutatták be a Jediket, hogy ahhoz képest a Genndy-féle CW szuperhős-Jedijei totál hihetőek.

Értem. Ízlések és pofonok effektus, azok alapján, amit olvastam róla, nekem tetszett a történet. :)

Hozzászólás ideje:

"SW35 + AOTC10 = Évfordulós klubnap a Lurdy Házban!

2012. május 12., szombat, 10.20

Nem hangzik rosszul, de a helyszín nem a legjobb, a Duna Plaza jobb volt. Az időpont sem, de az egy másik probléma.

Ezzel a véleménnyel messzemenőkig egyetértek. Eleve belekeverni az ep6 utáni történtekbe az egész Mortis-sztorit, egy elhibázott lépés. Persze szerintem az egész Mortis alapból az SW egyik h*lyesége, és azt még fokozni meg az EU csúcsökörsége.

És itt most nem az ízlések és pofonok határán mozgunk, hanem arról van szó, ami fentebb is olvasható: szembemegy az ep6 végével. Lehet azt mondani, hogy sok minden szembe megy a filmekkel, de ez túlmegy minden határon.

Hozzászólás ideje:

Értem. Ízlések és pofonok effektus, azok alapján, amit olvastam róla, nekem tetszett a történet. :)

Én is direkt azért töltöttem le, mert az alapján, amit Wookien olvastam nekem is tetszett. Ezért nem szabad soha bízni az előzetesekben :P

Ezzel a véleménnyel messzemenőkig egyetértek. Eleve belekeverni az ep6 utáni történtekbe az egész Mortis-sztorit, egy elhibázott lépés. Persze szerintem az egész Mortis alapból az SW egyik h*lyesége, és azt még fokozni meg az EU csúcsökörsége.

És itt most nem az ízlések és pofonok határán mozgunk, hanem arról van szó, ami fentebb is olvasható: szembemegy az ep6 végével. Lehet azt mondani, hogy sok minden szembe megy a filmekkel, de ez túlmegy minden határon.

Nekem Mortis a kedvenc szálam a TCW-ben, ezért annál jobban utálom, amit ebben a könyvben műveltek vele.

Szerkesztve: - Werebazs

Hozzászólás ideje:

Számomra a Star Wars 3 részből áll: Ősi idők, a filmek kora és az ep6 utáni történetek(amiket mellesleg pont lesz*rok). Ez az egész Mortis szál túlságosan meghatározó ahhoz hogy beleilljen a filmek korszakába. Ennek a korszaknak Anakinról kellene hogy szóljon, neki kellene hogy a csúcspont legyen, nem pedig egy ilyen isteni erőkkel felruházott lényeknek.

İgy szinte mindent amit az Erőről tudtunk megkérdőjeleződött, ahogy Anakin önfeláldozása is, b*sszus maga az Egyensúly is új jelentést nyert, pedig ennek a korszaknak nem erről kellene hogy szóljon

Szerkesztve: - Nabopolasszar

Hozzászólás ideje:

Pedig pontosan arról van szó, csak a mi egyéni elképzeléseinkkel megy szembe, a film nem állítja az ellenkezőjét, ergó nem megy vele szembe, de ebbe inkább nem megyek bele és hozzá sem szólok a további véleményekhez.

Hozzászólás ideje:

Igen, ha jól emlékszem, e kapcsán már voltak eléggé parázs viták. A Mortis-szál nekem sem a kedvencem, sőt, azt is mondhatnám, hogy nyugodtan kihagyhatták volna.

Hozzászólás ideje:

İgy szinte mindent amit az Erőről tudtunk megkérdőjeleződött, ahogy Anakin önfeláldozása is, b*sszus maga az Egyensúly is új jelentést nyert, pedig ennek a korszaknak nem erről kellene hogy szóljon

Az egyensúly, Anakin sztorija mind, mint a helyén van, szerintem amit a filmeken kívül hozzáírnak, semmiképp nem írják át a filmeket. Maximum rosszak, amiket lehet ignorálni, de nem kérdőjelezik meg a filmek látottakat, hallottakat (vagy az azokból levonható következtetéseket). Igen, ennek a korszaknak nem erről kellene szólnia, szóval valószínűleg a hiba nem a mi készülékünkben van ... :)

Hozzászólás ideje:

Az egyensúly, Anakin sztorija mind, mint a helyén van, szerintem amit a filmeken kívül hozzáírnak, semmiképp nem írják át a filmeket.

Ugyan a könyvet nem olvastam, de én Werebazs írásából valami ilyesmit szűrtem le.

Hozzászólás ideje:

Ugyan a könyvet nem olvastam, de én Werebazs írásából valami ilyesmit szűrtem le.

Mert le lehet szűrni ilyesmit belőle, de ez azt jelenti, hogy a könyv nem jó.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nem is tudtam, hogy ilyen sokan nem szeretitek a Mortis-szálat. Nekem az egyik kedvencem a TCW-ben. Tele van misztikummal és rejtéllyel. Annak meg kifejezetten örültem, hogy a Jedi visszatér utáni EU végre egy ilyen irányba mozdul el, ahelyett, hogy újabb galaktikus polgárháború robbanna ki.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A Mortis-szal kapcsolatban. Nem értem mi megy benne szembe a filmekkel? Semmi ilyet nem találtam benne.

A Fate of the Jedi-os dolog is jól beleillik a dolgokba.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.