Llew Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 3. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 3. Akkor lehet, hogy azt én is beszerzem Traviss-ra több szót nem akarok pazarolni. Mint személyről semmi jót nem olvastam róla, ez az egy könyve, amit olvastam harmat gyenge, a Mandalore kultuszát pedig így Wookiepediás, felületes ismeretekkel is nevetségesnek tartom. Ne értsetek félre, nem akarom senkinek sem megmondani a frankót, csak annyi, hogy Traviss SW írásai sem valók nekem. Legalább interjút olvastál vele? Vagy csak simán más véleménye alapján írod le, mint embert? Ilyen alapon, ha most páran elkezdünk róla jókat írni, akkor rögtön jófej lesz a nő? Az pedig, hogy a jórészt általa kidolgozott mandalor kultúrát a wookiepedia leírása alapján ítéled meg, az olyan, mintha telefonkönyből akarnál nyelvet tanulni. A wookien minden össze van ollózva, amit a mandalorokról tudni lehet, az összes szerző összes munkája alapján, ne csodálkozz, ha helyenként zagyvaság. Ilyen előítéletek után meg is érdemled, hogy lemaradj a öt remek regényről, ha majd kijön itthon a RC sorozat. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. Kikérték a véleményemet, hogy milyen sorrendben jöjjenek a könyvek a Revan megjelenése után. * Drew Karpyshyn: The Old Republic - Revan (2013-ban magyarul megjelenik) * Karen Traviss: Republic Commando - Hard Contact * Karen Traviss: Republic Commando - Triple Zero * Karen Traviss: Republic Commando - True Colors * Karen Traviss: Republic Commando - Order 66 * Karen Traviss: Imperial Commando - 501st * Paul S. Kemp: Crosscurrent * Paul S. Kemp: Riptide * James Luceno: Darth Plagueis * James Luceno: Cloak of Deception * John Jackson Miller: Knight Errant * Michael Reaves & Maya Kaathryn Bohnhoff: Shadow Games * Timothy Zahn: Choices of One * Sean Williams: The Force Unleashed II Várom a javaslatokat. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. (szerkesztve) Nem lenne rossz ez a sorrend sem, bár nekem a Plagueis fájdalmasan későn van. Szerintem az jöhetne korábban Luceno másik regényével együtt. Abban gondolom a többség egyetért, hogy a TFU 2 ráér a vége felé is. Szerkesztve: 2012. Szeptember 4. - Darth Sky 1 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. (szerkesztve) Én Paul Kemp könyveit hátrébb raknám, a hosszú RC-sorozat után önálló köteteknek kéne következniük. De amúgy a sorrend így is tökéletes lenne. Szerk: a TFU2 szerintem is nyugodtan elfér a legvégén, elképzelhető, hogy azt a könyvet én nem is fogom megvenni vagy csak sokkal később. Szerkesztve: 2012. Szeptember 4. - Nute Gunray 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. A Republic Commando-t sem muszáj egyben lenyomni, két RC kötet között lehetne más SW könyv is. Kemp könyveit nem tudom, hogy jó ötlet lenne-e hátra rakni, hisz a szavazáson 3. hlyezett lett. Talán Zahn könyvét se lenne rossz előrébb hozni, hogy ne kelljen várni a folytatásra. A Rep Com-ot üzleti okokból egyben is le lehet nyomni ( TCW 5. évad, lesz RepCom-os rész, 2013 őszén EP2-3 3D premier). A Knight Errant-ra nagyon kíváncsi vagyok, de a képregény szavazáson leszerepelt, ezért ráér az talán 2014-be is, így legalább abban az évben is lesz egy TOR regény. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. Elfelejtettem, hogy a lentebbi hsz-emben a sorend nem az én ötletem, hanem az a lista amit elküldtek nekem év elején. Válasz
Llew Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. Kikérték a véleményemet, hogy milyen sorrendben jöjjenek a könyvek a Revan megjelenése után. * Drew Karpyshyn: The Old Republic - Revan (2013-ban magyarul megjelenik) * Karen Traviss: Republic Commando - Hard Contact * Karen Traviss: Republic Commando - Triple Zero * Karen Traviss: Republic Commando - True Colors * Karen Traviss: Republic Commando - Order 66 * Karen Traviss: Imperial Commando - 501st * Paul S. Kemp: Crosscurrent * Paul S. Kemp: Riptide * James Luceno: Darth Plagueis * James Luceno: Cloak of Deception * John Jackson Miller: Knight Errant * Michael Reaves & Maya Kaathryn Bohnhoff: Shadow Games * Timothy Zahn: Choices of One * Sean Williams: The Force Unleashed II Várom a javaslatokat. Milyen sűrűek szoktak lenni a megjelenések? Havonta jönnek ki 1-1 könyvvel, vagy ritkábban egyszerre többel? Szerintem felváltva jöhetne egy RC és egy másik könyv. Egyszerre úgy sem nagyon venné meg senki a sorozatot, max ha már olvasta. 1 Válasz
Llew Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. És ha már RC, lefordítottam Karent Traviss - Odds című novelláját. 1 Válasz
reaper Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. Én a váltott (egy RC, egy más könyv) megjelenést tartanék jó ötletnek. Nagyon kíváncsi vagyok a RC kötetekre, de pl. Plagueis regényt is szeretném minél hamarabb elolvasni. 1 Válasz
bimi12 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. Részemről én a Choices of One-t előrébb tenném, de nem tudom. Az RC-t lehet, hogy egyben hagynám, max. akkor bontanám meg, ha ez az ára, hogy a Choices előrébb kerüljön. Az összes könyvet nagyon várom, beleértve Zahn, Kemp és Luceno műveit ÉS A THE FORCE UNLEASHED 2-T IS !!! Az biztos, hogy Revan jöjjön először és onnantól a többi majdhogynem mindegy, mert mind nagyon jó könyv, és érdekelne. Amúgy, ha folytatnák azt a taktikát, hogy az egyik hónapban könyv, a másikban képregény, akkor még ha egymás után adnák is le az RC-t, akkor is változatos lenne a felhozatal. Az engem is érdekelne, hogy várható havi 1 megjelenés képregényekkel együtt, vagy ritkítanak rajta? 1 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. Olyan sok képregény szerintem nem lesz kiadva, hogy minden 2. hónapra jusson egy. Legalábbis remélem. 1 Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. Szerintem az 1. képregény bevétele alapján döntenek majd, hogy folytatják-e hosszabb távon. A regények megjelenését nem hinném, hogy befolyásolja, az évi tervezett mennyiséget úgyis kiadják. 1 Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 4. És ha már RC, lefordítottam Karent Traviss - Odds című novelláját. Köszi, elolvasom egyik nap. Vagyis inkább egyik héten a többivel együtt 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. Milyen sűrűek szoktak lenni a megjelenések? Havonta jönnek ki 1-1 könyvvel, vagy ritkábban egyszerre többel? Szerintem felváltva jöhetne egy RC és egy másik könyv. Egyszerre úgy sem nagyon venné meg senki a sorozatot, max ha már olvasta. Egy évben 7 regény megjelenéssel kalkulálnak. Persze ez a fordító(k) tempójától is függ. E mellé raknának be egy évben 2 vagy talán 3 képregény megjelenést. Tehát jelenleg az a terv, hogy minden hónapban jelenjen meg valami SW. Egyelőre úgy látják, hogy a piac bírja. Ha a vásárlók tömege nem fogja bíri ezt a 3300-3600 közötti árat, akkor belassítanak. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. Na, akkor A verzió: Drew Karpyshyn: The Old Republic - Revan Karen Traviss: Republic Commando - Hard Contact Karen Traviss: Republic Commando - Triple Zero Karen Traviss: Republic Commando - True Colors Karen Traviss: Republic Commando - Order 66 Karen Traviss: Imperial Commando - 501st James Luceno: Darth Plagueis Paul S. Kemp: Crosscurrent Paul S. Kemp: Riptide Timothy Zahn: Choices of One John Jackson Miller: Knight Errant James Luceno: Cloak of Deception Michael Reaves & Maya Kaathryn Bohnhoff: Shadow Games Sean Williams: The Force Unleashed II B verzió Drew Karpyshyn: The Old Republic - Revan Karen Traviss: Republic Commando - Hard Contact James Luceno: Darth Plagueis Karen Traviss: Republic Commando - Triple Zero Paul S. Kemp: Crosscurrent Karen Traviss: Republic Commando - True Colors Paul S. Kemp: Riptide Karen Traviss: Republic Commando - Order 66 Timothy Zahn: Choices of One Karen Traviss: Imperial Commando - 501st John Jackson Miller: Knight Errant James Luceno: Cloak of Deception Michael Reaves & Maya Kaathryn Bohnhoff: Shadow Games Sean Williams: The Force Unleashed II Kinek melyik, hogy tetszik? Válasz
zilllosarkany Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. A 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. Jó, akkor ezt a kettőt elküldöm a kiadónak és akkor majd eldöntik. Nem készítek más sorrend variációt, elég lesz ez a kettő. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. B verzió, de én a Zahn-regényt előbbre hoznám még ennél is, azért még mindig elég sok rajongója van. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. Nem teljesen ide tartozik, de valamennyire ide köthető. Most tudtam meg, hogy a hosszú Warhammer40000-es Horus Heresy-nél csak az első 5 könvyvre szerződtek le, pedig ez a sorozat is legalább 20 kötet lesz. Úgy tűnik a Black Library engedékenyebb jogtulaj, mint a LucasBooks. Ezt talán reményre adhat okot egy későbbi NJO kiadásra. Reméljük, hogy pár év múlva a LucasBooks-szal is ugyanígy meg lehet majd egyezni, mint a Black Library-vel, és akkor talán magyarul is jöhetne a New Jedi Order. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. B verzió, de én a Zahn-regényt előbbre hoznám még ennél is, azért még mindig elég sok rajongója van. Igen tudom, de ennél előrébb nem tudom rakni. Itt jegyzem meg, hogy ők eredetileg a leghátuljára szeretnék rakni a Choices of One-t. A szavazás első három helyezettje a The Old Republic, Republic Commando, Crosscurrent voltak. E mellett figyelembe kellett vennem az adott aktualitásokat és egyebeket(TCW 5. évad, lesz benne Republic Commando rész, Maul ismét porondon van, Sidious akcióban lesz, Luceno-tól sokkal régebben olvashattunk könyvet, 2013 őszén A klónok támadása, és A Sith-ek bosszúja 3D bemutató, Az Új Reménynek is lesz 3D bemutatója valószínűleg 2014-ben és ehhez lehetne jobban kötni a Choices of One-t a Shadow Games-zel és a The Force Unleashed II-vel) Még a Knight Errant-ot is logikusabb lett volna előrébb hozni, mert Old Republic-os és a szavazáson a TOR vitte el a pálmát, de úgy gondolom 2014-re si kell legalább egy TOR könyv. Zahn-ra sajnos elég kevesen szavaztak, de szerencsére még így is leszerződtek rá. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. Oks, köszi az indoklást. 1 Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. Látom, 3 szavazat elég is volt a fórum álláspontjához, de azért én is a B verzióra szavazok. Értelmesebbnek tartom a változatosságot, mint egy viszonylag hosszú sorozat monoton kiadását. Még a Bane-trió, Thrawn Keze-duót is felváltva adták ki, szerintem most is így lesz. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. Elküldtem mindkét verziót a kiadónak mindenféle indokokkal együtt. Innentől a kiadóé a végső szó. Még az is lehet, hogy egyik megoldás sem fog tetszeni nekik és teljesen máshogy csinálják. A Zahn regénynél is hangsúlyoztam, hogy nem érdemes sokáig halogatniuk. Válasz
bimi12 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 5. Azt lehet esetleg tudni, hogy a Choices of One melyik borítóval jön amikor jön? 1 Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 6. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 6. Azt lehet esetleg tudni, hogy a Choices of One melyik borítóval jön amikor jön? Valószínűleg a "Mara ki vont fénykarddal áll egy rakás rohamosztagos és egy csillagromboló előtt" verzió, ugyanis az USA-ban a puha borítós kiadásra az került. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 6. Valószínűleg a "Mara ki vont fénykarddal áll egy rakás rohamosztagos és egy csillagromboló előtt" verzió, ugyanis az USA-ban a puha borítós kiadásra az került. Nem biztos, ezt nem tudom. Jó kérdés. Az Order 66-nél is két lehetséges variáció van. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 6. Tegnap néztem meg, hogy a Cloak of Deception című regényben kik fognak feltűnni. Jelen lesz töbek között Jorus C'baoth, Kinman Doriana (két Zahn-os akarakter), és az NJO-ból ismert Vergere is. Válasz
bimi12 Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 6. Hozzászólás ideje: 2012. Szeptember 6. Valószínűleg a "Mara ki vont fénykarddal áll egy rakás rohamosztagos és egy csillagromboló előtt" verzió, ugyanis az USA-ban a puha borítós kiadásra az került. Úgy legyen!!! A másik borító se rossz, de nekem a csillagrombolós jobban tetszik. Nem biztos, ezt nem tudom. Jó kérdés. Az Order 66-nél is két lehetséges variáció van. Remélem az Order 66 azzal a borítóval jön majd, ami olyan, mint a sorozat többi része, szerintem úgy szebben mutatna, bár ez csak az én véleményem 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.