Frenkie Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Végeztem a Kettő szabályával, marha jó volt, Zannah-t már nagyon utálom. :D Na meg persze Bane-t is. De hogy a Jedik ilyen gyengék legyenek az nem semmi. Sok-sok éven át harcolnak a Sithek ellen és 5 Jedi mester nem tud legyőzni 2-őt úgy hogy az egyik sötét oldal követő csak tanítvány? Azt hittem valami vicc mikor a Jedi Fegyvermester címet elnyerő hölgy, aki baromi jól forgatja a két kardot, nem tud az Erő által végzett támadással szemben védekezni. Ezt nonszensznek tartom. Egy Sith fogja akkor és egy Erővillámal kinyírja, vagy Erőlökéssel ellöki. Így szinte semmit nem ér a tudománya. A másik meg Johun. 10 év alatt nem tud megtanulni vívni? Zannah könnyen kinyírhatta volna. Ok Bane testén ott voltak a paraziták, de hárman támadták úgy hogy egy negyedik társuk még plussz erőt is adott nekik. Csoda hogy a Jedi Rend egyáltalán 3 napig fennmaradt. A 2 Sith meg nagyon aljas, főleg Zannah. Elképesztő hogy a saját unokatestvérével mit csinált a végén. Meg szegény Caleb dokival. Remélem mihamarabb kinyírják mindkettőt. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Ez a Szukits tényleg szívás. Szegeden van a központjuk oda nem mehetek a könyvért. Szerdán jelenik meg a 3. remélem pár más könyvesboltban azért lesz. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Végeztem a Kettő szabályával, marha jó volt, Zannah-t már nagyon utálom. :D Na meg persze Bane-t is. De hogy a Jedik ilyen gyengék legyenek az nem semmi. Remélem mihamarabb kinyírják mindkettőt. Az egyiknek életben kell maradnia, hogy kiképezzen egy tanítványt, ezért is a Kettő szabálya. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Nem a Jedik bénák, a 2 Sith túl erős. Maul "csak" egy Sith-tanítvány volt, mégis kinyírt egy Jedi-mestert (kis híján egy padawant is). Zannah-t is erre képezte Bane a 10 év alatt, én könnyen el tudom képzelni, hogy megállja a helyét tekintélyesebb Jedikkel szemben is. Egyébként én is jobban utálom Zannah-t, de ettől válik "jobb" Sith-é nálam. Amit Davorittal és Calebbel tett, az tényleg brutális. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Az egyiknek életben kell maradnia, hogy kiképezzen egy tanítványt, ezért is a Kettő szabálya. Persze tudom, de nagyon kinyírnám mindkettőt. :D Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Ez a Szukits tényleg szívás. Szegeden van a központjuk oda nem mehetek a könyvért. Szerdán jelenik meg a 3. remélem pár más könyvesboltban azért lesz. Itt rendeld meg: http://www.szellemlovas.hu/wb_fantasy/ A még meg nem jelent könyvekre 25 %-os kedvezményt adnak, ráadásul ha ez az első könyv amit rendelsz, 300 ft kupont is. Be lehet menni érte a boltjukba, Szondi utca, belváros. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Nem a Jedik bénák, a 2 Sith túl erős. Maul "csak" egy Sith-tanítvány volt, mégis kinyírt egy Jedi-mestert (kis híján egy padawant is). Zannah-t is erre képezte Bane a 10 év alatt, én könnyen el tudom képzelni, hogy megállja a helyét tekintélyesebb Jedikkel szemben is. Egyébként én is jobban utálom Zannah-t, de ettől válik "jobb" Sith-é nálam. Amit Davorittal és Calebbel tett, az tényleg brutális. Szerintem egy Sith jóval erősebb harcban(gondolom mert használhat sötét oldali praktikát) mint egy Jedi, ez már a filmekből is kiderült. Dooku fél kézzel elintézte Kenobit. Talán Yoda az egyetlen aki eredményesen veszi fel ellenük a harcot. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Persze tudom, de nagyon kinyírnám mindkettőt. :D Érthető, szerintem más is ezt tenné Szerintem egy Sith jóval erősebb harcban(gondolom mert használhat sötét oldali praktikát) mint egy Jedi, ez már a filmekből is kiderült. Dooku fél kézzel elintézte Kenobit. Szerintem nem erősebb, másabb, de nem erősebb, lásd ep3 Anakin-Doku. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Szerintem nem erősebb, másabb, de nem erősebb, lásd ep3 Anakin-Doku. Azért Anakint nem vehetjük klasszikus, átlagos Jedinek. Dooku ellen is a dühével harcolt, ami kvázi a sötét oldalt jellemzi. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Szerintem nem erősebb, másabb, de nem erősebb, lásd ep3 Anakin-Doku. Azért Anakint nem vehetjük klasszikus, átlagos Jedinek. Dooku ellen is a dühével harcolt, ami kvázi a sötét oldalt jellemzi. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Itt rendeld meg: http://www.szellemlovas.hu/wb_fantasy/ A még meg nem jelent könyvekre 25 %-os kedvezményt adnak, ráadásul ha ez az első könyv amit rendelsz, 300 ft kupont is. Be lehet menni érte a boltjukba, Szondi utca, belváros. Már meg is tettem. Köszi. Igy csak 1717 ft könyv. Még nem is hallottam erről az oldalról. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Meg az is kérdéses lehet, hogy az Aquila jogutódja (ha van) mennyire állna rugalmasan ehhez a kérdéshez. Minden esetre jelenleg az évi 5 könyves terv szimpatikus, az utóbbi évek után nem gondoltam volna, hogy így beindulhat a dolog, Nem tudok róla, hogy most lenne jogutódjuk. A ProBook volt elvileg, de ők letettek a SW könyvek kiadásáról, a külföldi jogtulaj most csak a Szukitsnak engedélyezte a felnőtt SW regények kiadását. Lengyelországban egyébként nagyjából ugyanígy van. Én bőven elégedett vagyok ezzel az évi 5-6 könyvvel is, főleg, hogy 5-10 évig a filmregényeken kívül szinte semmi sem jelent meg. Nem értettem anno, hogy a Szukits 2008-ban miért állt le a könyvek kiadásával, a honlap sem frissült, így azt gondoltam, hogy csődbe mentek. Így most már értem, a Pro-Book-nak kár volt bekavarnia, a TCW-hez köthető könyvek szerintem egyáltalán nincsenek egy szinten a Szukits által kiadott regényekkel. A Karen Traviss-es regényváltozat nekem tetszett, szerintem a jobbak közé tartozik. A Miller-es Külső Űr viszont nem igazán. De hálásak is lehetünk, hogy a ProBook-os könyvek nem fogytak, mert akkor a jogokat megtartották volna és még mindig nem tudna a Szukits kiadni SW könyvet. Szerintem is bőven jó mennyiség nálunk az évi 5-6 regény. Így azok is meg tudják venni, akiknek a havi megjelenés túl sűrű, és kevesebb rá az esély, hogy csődöt mondjon a kiadó a megjelentetésekkel. A lentebbi sorokat olvasva, erre szerencsére kevés az esély. Reméljük, hogy tényleg nem mondanak csődöt a megjelenésekkel. Most havonta 4 könyvet adnak ki, szerintem ez elég sok. És ráadásul egyes könyvek túl drágák és bevezették a csak náluk kapható kategóriát. Ha elszámították magukat ezekből még egy csőd is kisülhet. De ha vigyáznak, és ésszerűsítik a megjelenéseket akkor elkerülhetik a rossz helyzetet. Végeztem a Kettő szabályával, marha jó volt, Zannah-t már nagyon utálom. :D Na meg persze Bane-t is. De hogy a Jedik ilyen gyengék legyenek az nem semmi. Sok-sok éven át harcolnak a Sithek ellen és 5 Jedi mester nem tud legyőzni 2-őt úgy hogy az egyik sötét oldal követő csak tanítvány? Azt hittem valami vicc mikor a Jedi Fegyvermester címet elnyerő hölgy, aki baromi jól forgatja a két kardot, nem tud az Erő által végzett támadással szemben védekezni. Ezt nonszensznek tartom. Egy Sith fogja akkor és egy Erővillámal kinyírja, vagy Erőlökéssel ellöki. Így szinte semmit nem ér a tudománya. A másik meg Johun. 10 év alatt nem tud megtanulni vívni? Zannah könnyen kinyírhatta volna. Ok Bane testén ott voltak a paraziták, de hárman támadták úgy hogy egy negyedik társuk még plussz erőt is adott nekik. Csoda hogy a Jedi Rend egyáltalán 3 napig fennmaradt. A 2 Sith meg nagyon aljas, főleg Zannah. Elképesztő hogy a saját unokatestvérével mit csinált a végén. Meg szegény Caleb dokival. Remélem mihamarabb kinyírják mindkettőt. Emlékezz, Sidious is legyőzött 5 Jedit. Ez a Szukits tényleg szívás. Szegeden van a központjuk oda nem mehetek a könyvért. Szerdán jelenik meg a 3. remélem pár más könyvesboltban azért lesz. Ráadásul Szegeden csomagolják a könyveket is állítólag. És még a szegedi címekre is kiszállítják a futárszolgálatukkal. Ehelyett már ki lehetne nyitni egy sufnit a Földvári utcában, ahol személyesen át lehetne venni. Legalább Szegeden a vevők jól járnának. De állítólag majd Pesten nyitnak átvevőhelyet, hogy mikor, az kérdéses. Válasz
reaper Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Nem tudok róla, hogy most lenne jogutódjuk. A ProBook volt elvileg, de ők letettek a SW könyvek kiadásáról, a külföldi jogtulaj most csak a Szukitsnak engedélyezte a felnőtt SW regények kiadását. Ráadásul Szegeden csomagolják a könyveket is állítólag. És még a szegedi címekre is kiszállítják a futárszolgálatukkal. Ehelyett már ki lehetne nyitni egy sufnit a Földvári utcában, ahol személyesen át lehetne venni. Legalább Szegeden a vevők jól járnának. De állítólag majd Pesten nyitnak átvevőhelyet, hogy mikor, az kérdéses. Naja, amit ProBooksék a Külső Űr forgalmazásával is műveltek, azok után ne is csodálkozzanak, hogy alig fogyott a könyv, még frissen se nagyon lehetett belőle találni sehol se. Szukitsnál meg tényleg gáz, hogy még Szegeden is várni kell a futárt, iskolaidőben majd minden nap a Földvári közelében megyek a BTK-ra, egyszerűbb lenne pl. majd a Force Unleashed-ért is beugrani, mint otthon várni a futárt plusz postaköltségért.... Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Naja, amit ProBooksék a Külső Űr forgalmazásával is műveltek, azok után ne is csodálkozzanak, hogy alig fogyott a könyv, még frissen se nagyon lehetett belőle találni sehol se. Nekem a Külső Űr megvan, nem tetszett, nem maradtál le semmiről. Bár annyiban jó, hogy többek között Palpatine szemszögéből is nyomon követhetjük az eseményeket, ez nekem újdonság volt. A másik TCW könyvet nem olvastam, mivel a film alapján készült, ami nem hozott lázba. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Két nap van a Gonosz Dinasztia megjelenéséig, Alexandrán pedig még mindig nincs kint a könyv. Ezek szerint csak Szukitsnál lehet majd kapni? Válasz
reaper Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Nekem a Külső Űr megvan, nem tetszett, nem maradtál le semmiről. Bár annyiban jó, hogy többek között Palpatine szemszögéből is nyomon követhetjük az eseményeket, ez nekem újdonság volt. A másik TCW könyvet nem olvastam, mivel a film alapján készült, ami nem hozott lázba. Én is beszereztem még anno, de egy utcai bódéban előbb találtam rá, mint a hűdenagy láncoknál egyáltalán feltűnt volna 1-1 példány. Válasz
reaper Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Két nap van a Gonosz Dinasztia megjelenéséig, Alexandrán pedig még mindig nincs kint a könyv. Ezek szerint csak Szukitsnál lehet majd kapni? Pedig az nem is lesz klubkönyv... még Bookline-on sincs nyoma. Szemfülesnek kell lenni. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Pedig az nem is lesz klubkönyv... még Bookline-on sincs nyoma. Szemfülesnek kell lenni. Épp ez az. Kettő szabálya már megjelenés előtt 1 héttel kint volt Alexandrán, most csak Szukitson meg Szellemlovason látom, kettő közül Szukitson lenne legolcsóbb megrendelni. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. A másik TCW könyvet nem olvastam, mivel a film alapján készült, ami nem hozott lázba. Nem vesztettél sokat. Van benne bár akkora baromság... Épp ez az. Kettő szabálya már megjelenés előtt 1 héttel kint volt Alexandrán, most csak Szukitson meg Szellemlovason látom, kettő közül Szukitson lenne legolcsóbb megrendelni. A múlt kísértetét én sem láttam az Alexandrán az előrendeléseknél, a megjelenés napján viszont egyből megtaláltam. Szerintem A gonosz dinasztiával is ez lesz. Másrészt az fel lenne tüntetve a Szukits honlapján, ha csak náluk lenne kapható. Ahogy a Tomboló Erő esetében. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. A múlt kísértetét én sem láttam az Alexandrán az előrendeléseknél, a megjelenés napján viszont egyből megtaláltam. Szerintem A gonosz dinasztiával is ez lesz. Másrészt az fel lenne tüntetve a Szukits honlapján, ha csak náluk lenne kapható. Ahogy a Tomboló Erő esetében. Hát remélem így lesz Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Nem vesztettél sokat. Van benne bár akkora baromság... Tudom, a 3 millió klónkatona esete (bár lehet, hogy ez pont a Külső Űrben, amit én inkább Vad Űrnek fordítottam volna, van), ami azért eléggé abszurd egy egész galaxis esetében. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Tudom, a 3 millió klónkatona esete (bár lehet, hogy ez pont a Külső Űrben, amit én inkább Vad Űrnek fordítottam volna, van), ami azért eléggé abszurd egy egész galaxis esetében. Mi volt velük? Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Mi volt velük? E mű szerint a Köztársaság hadseregében összesen 3 millió klón szolgált. Ami azért elég kicsi szám. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. E mű szerint a Köztársaság hadseregében összesen 3 millió klón szolgált. Ami azért elég kicsi szám. Akkor elég gyorsan elfogytak volna szerintem. Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. E mű szerint a Köztársaság hadseregében összesen 3 millió klón szolgált. Ami azért elég kicsi szám. A geonózisi csata után 6 hónappal még tényleg csak 3000000 klón állt a Köztársaság rendelkezésére. Ezt a Shatterpoint-ban, Republic Commando: Triple Zero-ban és a Guide to the Grand Army of the Republic-ban is említik Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. A geonózisi csata után 6 hónappal még tényleg csak 3000000 klón állt a Köztársaság rendelkezésére. Ezt a Shatterpoint-ban, Republic Commando: Triple Zero-ban és a Guide to the Grand Army of the Republic-ban is említik Utóbbi kettőhöz van köze Karen Traviss-nek, nem? Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Azért nem olyan hihetetlen, hogy a háború elején még csak ennyi klón volt. A geonosisi csata idején 200 ezer egység állt készen, további 1 millión pedig dolgoztak. Ami gondolom nem egyik napról a másikra történt. A TCW könyvben az apróságokat tartottam hülyeségnek (Ahsoka hegyes ragadozófogakkal, stb.), vagy az olyan jeleneteket, amik teljesen máshogy zajlottak a filmben, már amelyek tényleg megtörténtek. Persze ez a gondom alapból minden filmregénnynél megvan. Érdekességként persze elmennek. Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Utóbbi kettőhöz van köze Karen Traviss-nek, nem? De. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. És ráadásul egyes könyvek túl drágák és bevezették a csak náluk kapható kategóriát. De állítólag majd Pesten nyitnak átvevőhelyet, hogy mikor, az kérdéses. Szerintem előbbi sok embernek nagyon nem jön jól, utóbbi viszont üdvözlendő volna, méghozzá minél hamarabb. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 29. (szerkesztve) Végeztem én is a Kettő szabályával. Szerintem az első résznél ez sokkal jobban sikerült. Talán azért, mert az első résznél a szerző keze eléggé meg volt kötve, hiszen ha jól tudom, egy képregény már foglalkozik a Sötét Testvériség bukásával és Darth Bane felemelkedésével. Tetszett, hogy több ismert bolygó megjelent, pl. a Dxun vagy a Serenno, de a Jedi-könyvtáras rész is elég érdekes volt. Az meg nem baj, hogy a kancellárt Valorumnak hívták, hiszen egy nagy múltú coruscanti politikusi dinasztiáról van szó. Ebben a könyvben kezdődik az a rendszer, amely a prequel trilógiáig fennáll: a Köztársaság alá tartózó, önálló hadsereggel nem rendelkező Jedik, és az egyszerre csak két főből álló Sith-rend. A Ruusani Reformáció majd ezeréves korszaka lezár egy folytonos háborúkkal, viszályokkal teli időt (elég gondolni a sok Jedi meg Sith polgárháborúkra, vagy a Nagy Galaktikus Háborúra, amire a TOR fog épülni). Ami kevésbé tetszett, hogy a két Sith könnyedén legyőzte az 5 Jedit a Tython-on, főleg az echani nő halála volt gyors, ráadásul Zannah ölte meg őt is. A vége azonban tetszett, ahogy Zannah átverte a Jediket az Ambrián. A harmadik részre kíváncsi leszek, napokon belül valószínűleg olvashatom Szóval összességében nálam 9 pontot kap a 10-ből. Szerkesztve: 2011. Augusztus 29. - Nute Gunray Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.