Jump to content

DVD kiadások


Ody Mandrell

Recommended Posts

Azzal a nem titkolt szándékkal hoztam létre ezt a topikot, hogy kedvet csináljak a kiadványok beszerzéséhez. Férfiasan bevallom még nekem sincs meg eredetiben, de épp a napokban döntöttem el, hogy megveszem. Sajnos idehaza nem jelentek meg a DVD -k, így kénytelen leszek külföldről megrendelni. Egyenlőre csak az első DVD -t tudtam megnézni, így természetszerűleg arról írok alább.

 

Az biztos, hogy nem vitték túlzásba a DVD specifikációit, ám azt kell mondjam, ehhez a sorozathoz ez tökéletesen megfelel. A kép 16:9 -es ugyan, de nem anamorfikus és a hang is csak sima surround. Bár ez utóbbi a három csatornája ellenére remekül szól, és a pro-logic frankón szét dobja a hangokat így nem lehet sok panaszunk rá. Ezeket a dolgokat figyelembe véve kicsit komikus a film elején feltűnő THX logó, de lelkük rajta. A kép nagyon szép de ezen nincs mit csodálkozni, hozza a megszokott magas színvonalat. Még akkor is így van ez, ha itt és most csak egy sima rajzfilmről van szó. A jó minőség minden terméknél nagyon fontos és élvezeti érték növelő. Itt ez fokozottan igaz. Sajnos a korongon nincs magyar felirat, bár ebben az esetben az lett volna a meglepetés ha kerül rá, hisz nálunk nem jelent meg. A film nagy előnye, hogy egybe van vágva a teljes sorozat így nem kell minden rész elején kivárni, amíg a Clone Wars és a Lucasfilm logo újból lepereg. Talán mondanom se kell, de sokkal jobban átérezhető az egész mű ebben a formájában. Az extrák is megérnek egy két ajtócsapkodást, mert a making of -ok mellett láthatunk egy halom plakátot és korai látványterveket. Mindez megspékelve Genndy barátunk informatív narrációjával, ami teljessé teszi a betekintést a sorozat és a projekt kulisszái mögé.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Mint ahogy az Ewoks és Droids szériát, vagy Holiday Specialt és Ewok filmeket, ezt sem venném meg (bár az öt közül ennek lenne egy nagyon halvány esélye, ha kiadnák hazánkban és piszok olcsó lenne). Nem vagyok oda érte, de azért letöltve megvan (ahogy a többi felsorolt is).

Link to comment
Share on other sites

Van esetleg ehhez valami linketek, ahol le lehetne tölteni?

Nekem ugyan megvan az összevágott verzió, jó képminőségben magyarul, de mégiscsak jobban örülnék egy ilyen DVD menüs verziónak otthon. A haverommal meg majd bűvészkedek egy kicsit, és rárakom a magyar hangot. :D

Link to comment
Share on other sites

Itt vannak a Tartakovsky sorozat linkjei. Volume I-II. Én még nem töltöttem le, mivel nekem megvan régebbről, így sajnos nem tudom, hogy extrákat vagy egyéb dolgokat tartalmaz e. Minden esetre a linkeket egy DVD tok fényképe mellett találtam, mellé írva: DVD ripp magyar szinkronnal. (Én egyébként személy szerint nem hiszem, hogy extrákat is tartalmazna, de mondom, nem tudom biztosra.)

 

 

 

 

 

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Én se... még ha lenne Magyarországon belőle példány, akkor sem... előbb venném meg az EpI-II-t, mint ezeket a... példányokat. Nem villanyoz fel, pláne úgy, hogy van nála sokkal jobb is most már (The Clone Wars).

Ez elég negatív hozzáállás. Az egy dolog, hogy nem villanyoz fel, de az új CW nem váltja ki ezt, hisz a két sorozat a háború két különálló korszakát mutatja be amit a topik indító szándékom is jelezni próbált. :) Egyébként anno mindenki dicsérte a sorozatot, most nem értem mi ez a negatív felhang. De ezt ne is itt beszéljük meg, hanem egy különálló topikban.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Én régebben sem voltam odáig érte.

"Bár nagyon szeretem a Clone Warst, azért nem örülök a folytatásnak. [...] A rajzok nem tettszenek, a következetlenségektől meg idegrohamot kapok. Ennek ellenére bírom a sorozatot, főleg a hangulata nagyon jó, az kötött a képernyőre, csak ennyi elég lenne belőle." - sw.hu by én :D A két volume között írtam.

Link to comment
Share on other sites

Talán megnézhetnéd még egyszer. Hátha most jobban bejönne. :D A hangulata egyébként az, ami nagyon jó mind a két sorozatnak. Ez az EPII -höz áll közelebb.

Fél éve néztem, akkor sem tetszett jobban. :D

Sajnos négy dolog számomra tönkreteszi az élményt: a rajz, a túlzások, az ellentmondások és a kidolgozattlanság (ez mondjuk inkább a volume 1-re igaz, mivel az széttagolt volt). És még így is jó helyzetben van, mert néha (évente egyszer) azért előveszem és mikor nézem, a hangulata azért meg-megfog.

Link to comment
Share on other sites

Én is pár hónapja láttam, egynek jó, de nem tudom kötni semmihez, így kilóg a sorból. Mind a TCW mind az SW filmek realisztikusak többnyire, ez meg mellőzi ezt. Egyszeri kikapcsolódásnak jó, de ezért még nem veszem meg DVD-n...

Link to comment
Share on other sites

Én is pár hónapja láttam, egynek jó, de nem tudom kötni semmihez, így kilóg a sorból. Mind a TCW mind az SW filmek realisztikusak többnyire, ez meg mellőzi ezt. Egyszeri kikapcsolódásnak jó, de ezért még nem veszem meg DVD-n...

Tisztázzunk valamit. Nem kell megvenni. :P Próbáltam kedvet csinálni hozzá, ennyi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information