Ugrás a kommentre

Videjó játékok

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 20. - 9:30, Dzséjt írta:

(majdnem ezer pontot levontak a legjobb befejezéshez, 4000-ről 3100-ra vitték a határt),

Spoileres tartalom megtekintése

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Az a gond, hogy a DLC-ből nem mindet csináltam meg: a ME1-ből egyiket se, a ME2-ből is csak azokat, amik a Digital Delux-hoz jártak, a ME3-nál meg szintúgy (...megcsinálom majd őket, amint képes leszek csatlakozni az EA szerverekhez, és engedélyeztetni őket).

Szerkesztve: - Nabopolasszar
Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 20. - 9:51, Darth Cupsy írta:

Az Extended Cut DLC-vel ez kicsit árnyalva lett.

Szóval négy választási lehetőség van, ha éppen van választási lehetőség, de azok lefolyása is kicsit más és más, EMS ponttól és korábbi döntésektől függően.

2014. 10. 20. - 9:58, Nabopolasszar írta:

Az a gond, hogy a DLC-ből nem mindet csináltam meg: a ME1-ből egyiket se, a ME2-ből is csak azokat, amik a Digital Delux-hoz jártak, a ME3-nál meg szintúgy (...megcsinálom majd őket, amint képes leszek csatlakozni az EA szerverekhez, és engedélyeztetni őket).

Ez sem gond feltétlen, a 3100-at még így is könnyű elérheted, de a 2800-at, ami a legszipiszupibb befejezéshez kell, mindenképpen.

Hozzászólás ideje:

Ez így ebben a formában piszok nagy tévedés. Ha az ME1-ben és az ME2-ben is a jó döntéseket hoztad, és az ME3-ban is kimaxoltad a megfelelő döntésekkel a játékot (mindhárom játék esetén DLC-stül, hiszen sok pontot meg sem kapsz, ha nem teljesítetted az előző játék DLC-it, ugyanis egy-két küldetés meg sem jelenik az ME3-ban úgy), már akkor elérhető a szipiszupilegjobb befejezés a játék eredeti változata esetén.

Valóban, most már ez a helyzet. Az kavart be, hogy amikor először toltam ki az utsó részt, akkor még csak 2-3 DLC volt kint és azokkal még nem lehetett elérni a legjobbat. Le is kellett szednem az EC-t. Utána meg már mindig csak ezzel együtt játszottam ki és nem néztem mennyit dobnak a DLC-k a dolgon. :)

Én ismerek pár olyat, aki sebesen végigtolta, majd szentségelt, hogy nem érhetett el minden befejezést. Elvileg megvolt nekik az EC is. :)

Aki meg cheathez nyúl, annak száradjon le a micsodája. :evil:

Sajnos bug-javítás céljából kénytelen voltam párszor ügyeskedni a mentésekkel. Szerencsére nem száradt le a micsodám. :D

Hozzászólás ideje:

Alien: Isolation befejezve. Ha szereted az Alien-univerzumot vagy a túlélő-horrorokat, esetleg mindkettőt egyszerre, ezt mindenképpen próbáld ki. Ma befejeztem, egy laza 24 óra volt a játékidő. A végén már egész "bátor" voltam, akkor már alig-alig töltöttem el hosszú-hosszú perceket a szekrényekben, sarkokban, asztalok alatt. A végén már nem is annyira parás, hozzászokik az ember a dög jelenlétéhez... Lófütyit, a vége felé többször is gatyát kellett váltani. Lehet kicsit kevésbé parásabb, de ekkor meg elkezdik ijesztgetni az embert, mígnem... Mígnem rákapcsolnak. Az eszközök használata hatványozottan ajánlott, megkönnyítik az ember életét. Pontosabban fogalmazva, pár perccel meghosszabbítja az ember életét. A sztori is remek, és van benne pár nagyon fain momentum.

Összességében egy zseniális játékkal állunk szemben. Az eredeti Rebbellion-féle Aliens vs Predator nem volt ilyen hangulatos, fosatós, jó sztorival megáldott Alien-játék. Méltó folytatása az Aliennek. De persze ez nem lett kánon, mint az Aliens: Colonial Marines, pedig milliószor jobban összerakott, nem erőszakoskodik úgy az univerzummal, mint az A:CM, és sokkal hangulatosabb.

Ami a Crew Expendable és a Last Survivor DLC-ket illeti, így, a Nostromo Edition mellé, mint ajándékok tök jók voltak. Egyértelműen mindkettő a rajongók kedvéért készült, semmi több. Mászkálhass a majdnem tökéletesen felépített Nostromón és ha nem is úgy, ahogy a filmben történt, végigjátszhass két jelenetet.

Kihívás az A:I végig vitele után már nem sok van, még úgy sem, hogy durván korlátozzák a lángszóró lőszermennyiségét, de még a detektor használatát is, viszont a checkpoint rendszer bevezetése nagyon megkönnyíti a játékot a DLC-ékben.

Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 20. - 13:26, Dzséjt írta:

Az Extended Cut DLC-vel ez kicsit árnyalva lett.

Ez sem gond feltétlen, a 3100-at még így is könnyű elérheted, de a 2800-at, ami a legszipiszupibb befejezéshez kell, mindenképpen.

Váó nem is gondoltam, hogy ez ilyen összetett azt hittem alapból adja a 4 lehetőséget. És most egy hülye kérdés: az EMS pont az micsoda :)

Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 21. - 13:32, Darth Cupsy írta:

Váó nem is gondoltam, hogy ez ilyen összetett azt hittem alapból adja a 4 lehetőséget. És most egy hülye kérdés: az EMS pont az micsoda :)

Igen, összetettebb már nem is igazán lehetne. :D

Tényleg igyekeztek minél sokrétűbben skálázni a dolgokat, többféle dimenzióban is. Ezért nem is annyira értettem, miért kellett azon háborogni (meg hazugságot kiáltani), hogy a korábbi döntéseink nem is igazán köszönnek vissza a végén. Még az EC után is ment a reklamáció, noha szerintem ha ennél is több faktort vettek volna számításba, az már több szempontból is zavaró lenne.

Az EMS az Effective Military Strength rövidítése és nagyjából azt hivatott kifejezni, hogy a játékok során összeszedett mindenféle dolog (összeverbuvált szövetségesek, összegyűjtött nyersanyagok, multi stb.) összessége katonailag milyen bevethető erőt képvisel. Ezt a hajón mindig tudod (és érdemes is) csekkolni. Ez fogja meghatározni, hogy milyen választási lehetőségek adódnak a végén, ill. ezek milyen következményekkel fognak járni. Nyilván minél erősebb a sereg, annál kedvezőbbek lesznek a kimenetelek és kisebbek a veszteségek.

Amúgy ha csak unod mindig végigzongorázni a végjátékot, de kíváncsi vagy a többi "finisre", akkor rengeteg videót találsz ezekről, nem maradsz le semmiről. ;) A ME-nek pedig van igencsak részletes wikia oldala is, ahol minden infot elérsz a játékokkal kapcsolatban. ;)

Hozzászólás ideje:

Szerintem sokan amiatt akadtak ki, mert ugyanolyan hatást vártak, mint az ME2 végén a Suicide Mission alatt. Ott ugye sokban függött a csapattársak túlélése attól, hogy megoldottad-e a küldetéseiket, hogyan oldottad meg azokat, illetve, hogy kit osztasz be az adott feladatokra. Ellenben az ME3 végén minden döntésed csak egy számosított adat - és ez az én csőrömet is bántja.

Persze ettől függetlenül én az EC DLC óta imádom a trilógia befejezését, csak hát na. Lehetett volna még kicsit dolgozni rajta.

Az persze már más kérdés, hogy az egész játékban érvényesülnek a döntéseid, hiszen rengeteg küldetést csak akkor kapsz meg, ha a korábbi játékokban jól döntöttél. Ez már keveseknek esik le.

Hozzászólás ideje:

@Dzséjt:

Ezekkel szinte maximálisan egyet is értek. Én is erre utaltam a videók kapcsán. ;) Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy nem befolyásolja masszívan a trilógia végét a korábban hozott döntések sora. Persze, az EMS durva egyszerűsítés, de attól még valamiféle összesítése a döntéseid következményeinek, ami vezérli a végjátékot.

Valószínűleg nem fogalmaztam elég konkrétan. Arra gondoltam, hogy sokan bírálták azért a készítőket, mert szerintük csak egy marketinges hazugság volt, miszerint a korábbi döntések sokat nyomnak a latba a végén. Ezt tartom indokolatlannak. Szerintem (a már említett hiányosságokat leszámítva a bejátszásokban) a korábbi döntéseink kb. pont annyira köszönnek vissza a 3-ban vagy annak végjátékában, amennyire annak értelme van.

Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 21. - 14:49, Dzséjt írta:

Az persze már más kérdés, hogy az egész játékban érvényesülnek a döntéseid, hiszen rengeteg küldetést csak akkor kapsz meg, ha a korábbi játékokban jól döntöttél. Ez már keveseknek esik le.

Plusz az elsőben Gavin Hossle küldetését is teljesíteni kell.
Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 21. - 15:19, pb69 írta:

ME3

Ami meg az EMS rendszert és a hatását a történet végére illeti, nos, tény, igaz, amit állítottak a készítők. De az is tény, hogy ez azért elég durva elmismásolása a dolognak. Nem néhány számadatot sugallt a reklámjuk, és pláne nem azt, amit az eredeti befejezésben kaptunk.

2014. 10. 21. - 16:18, Rog írta:

Pláne! :)

Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 21. - 16:18, Rog írta:

Közben beugrott hogy az elsőben megvehető Elkoss Combine License is kell hozzá.
Hozzászólás ideje:

Szerintem erősen túl volt lihegve a ME3 befejezése körüli botrány. Sokkal inkább arról szólt, hogy nem egy olyan hangulatú végjáték volt, amire sokan számítottak. Tény és való, hogy az EC nélkül kicsit összecsapottan hat a dolog, de még a DLC-vel együtt is vannak komoly hiányosságai. Ettől függetlenül még így is több (EC esetén meg sokkal több) dologra volt kihatása a trilógia során hozott döntéseinknek, mint ez más játékokban jellemző. Ez nem menti fel a kissé hanyag készítőket, de túlzónak érzem a felháborodást. Pláne, hogy az EC se nyugtatott sokat a kedélyeken.

Hozzászólás ideje:

Kösz az infókat :)

Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 21. - 20:28, pb69 írta:

Szerintem erősen túl volt lihegve a ME3 befejezése körüli botrány. Sokkal inkább arról szólt, hogy nem egy olyan hangulatú végjáték volt, amire sokan számítottak. Tény és való, hogy az EC nélkül kicsit összecsapottan hat a dolog, de még a DLC-vel együtt is vannak komoly hiányosságai. Ettől függetlenül még így is több (EC esetén meg sokkal több) dologra volt kihatása a trilógia során hozott döntéseinknek, mint ez más játékokban jellemző. Ez nem menti fel a kissé hanyag készítőket, de túlzónak érzem a felháborodást. Pláne, hogy az EC se nyugtatott sokat a kedélyeken.

Túl volt lihegve, bár az a sz*r, ami az eredeti befejezés volt, sehogy se védhető. Annál millió játéknak jobb befejezése volt. Az egy összecsapott, átgondolatlan, a rajongókat szembeköpő fos volt. Nálam például a szöveg, amiben a végén felszólítanak a DLC-k megvásárlására, mélységes undort váltott ki. Az EC DLC az, ami ezt helyretett, bár hiába cserélték le a felszólítást köszönőszövegre, azt már sosem mossa le magáról a Bioware.

2014. 10. 21. - 23:00, Darth Cupsy írta:

Kösz az infókat :)

Ha a megfelelő döntéseket hozod, már az ME3-ban is látni az arcukat, Taliét is. ;)

Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 22. - 6:11, Dzséjt írta:

Túl volt lihegve, bár az a sz*r, ami az eredeti befejezés volt, sehogy se védhető. Annál millió játéknak jobb befejezése volt. Az egy összecsapott, átgondolatlan, a rajongókat szembeköpő fos volt. Nálam például a szöveg, amiben a végén felszólítanak a DLC-k megvásárlására, mélységes undort váltott ki. Az EC DLC az, ami ezt helyretett, bár hiába cserélték le a felszólítást köszönőszövegre, azt már sosem mossa le magáról a Bioware.

Ezzel mondjuk nagyrészt egyetértek. ;)

Hozzászólás ideje:

Mass Effect

Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 22. - 6:11, Dzséjt írta:

Ha a megfelelő döntéseket hozod, már az ME3-ban is látni az arcukat, Taliét is. ;)

Nem is gondoltam volna, kösz az infót, néztem képeket róla :) amúgy nekem a kvariánok már kicsit meredek lennének kapcsolati szempontból. Egy twi'lekkel vagy asszárival még csak hagyján, de kicsit frusztrálna az ujjak száma a kvariánoknál, bár a szükség nagy úr "If you know what i mean" :lol: :lol: :lol:

Hozzászólás ideje:

Szerintem addig örülj, amíg nem egy krogan nőstény kíván meg. Vagy még inkább, egy krogan hím. Azt hiszem, mindkét esetben az ujjak száma lenne a legkisebb gondod. :lol:

Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 22. - 10:17, Darth Cupsy írta:

Nem is gondoltam volna, kösz az infót, néztem képeket róla :) amúgy nekem a kvariánok már kicsit meredek lennének kapcsolati szempontból.

Nekem a férfi Shepard románcai közül a Talis a legbejövősebb. Az első kijátszáskor még Ashie volt a favorit de a következőnél úgy intéztem a dolgokat hogy a parancsnokom Tali miatt ejtse. Totálisan megérte. :D
Hozzászólás ideje:

Nálam az 1-nél Ash volt a befutó (szerelem első látásra :D), aztán hű maradtam hozzá, noha elég csábító alternatívák voltak. :) Már a 2-ben is eléggé hiányoltam az Ash-vonalat, a 3-ban viszont a nagyon jó kezdés ellenére szerintem csúnyán elcseszték ezt vele. Másokkal sokkal belsőségesebb és intenzívebb kapcsolataim alakultak ki, még annak ellenére is, hogy nem is volt velük románc. Későbbi kijátszásoknál aztán bepróbáltam Tali-t és Liara-t, egyik se okozott csalódást. :) Miranda-t kéne még befűzni, csak az a baj, hogy eddig még nem bírtam úgy kivinni az 1. részt, hogy hagyjam a "lámúrt". Az meg, hogy dobjam akármelyikőjüket, nem igazán passzol a stílusomhoz. :D

2014. 10. 22. - 18:27, pb69 írta:

Nálam az 1-nél Ash volt a befutó (szerelem első látásra :D), aztán hű maradtam hozzá, noha elég csábító alternatívák voltak. :) Már a 2-ben is eléggé hiányoltam az Ash-vonalat, a 3-ban viszont a nagyon jó kezdés ellenére szerintem csúnyán elcseszték ezt vele. Másokkal sokkal belsőségesebb és intenzívebb kapcsolataim alakultak ki, még annak ellenére is, hogy nem is volt velük románc. Későbbi kijátszásoknál aztán bepróbáltam Tali-t és Liara-t, egyik se okozott csalódást. :) Miranda-t kéne még befűzni, csak az a baj, hogy eddig még nem bírtam úgy kivinni az 1. részt, hogy hagyjam a "lámúrt". Az meg, hogy dobjam akármelyikőjüket, nem igazán passzol a stílusomhoz. :D

Az enyémhez sem. A parancsnokoméhoz viszont passzolt. :D

Ashie-t amúgy pont a ME3-beli elcseszettsége miatt ejtettettem olyan könnyen. Plusz Talit már az első kijátszáskor a ME2 alatt kiszemeltem de akkor még nem akartam ejtősdit játszani.

A Liarás románcot csak FemSheppel szeretem nyomatni. Egyszer ugyan a ME1-ME2 alatt a pasi Shepem is Liarázott de a ME3 Liarás vonalát már sehogy sem akartam kitolni vele így hagytam is az egészet és a ME2 utolsó mentésének átszerkesztésével töröltem a románcot majd anélkül folytattam a játékot. A parancsnokom nem maradt azért románc nélkül mert egyúttal beszerkesztettem neki Mirandát.

Szerkesztve: - Rog
Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 22. - 20:17, Rog írta:

Az enyémhez sem. A parancsnokoméhoz viszont passzolt. :D

Az RPG-kben én általában nagyon közel tartom a karaktert a saját személyiségemhez. Ezért nem is szoktam pl. női karival tolni, mert nem tudnám kellőképp átérezni a feeling-et. :D

Ashie-t amúgy pont a ME3-beli elcseszettsége miatt ejtettettem olyan könnyen.

Lövésem sincs miért cseszték így el a 3-ban az Ash-románcot. Már a kinézetét is kicsit túlzónak találtam, más szempontból persze erre nem volt annyira panasz. :D Ellenben a kapcsolatra annál inkább.

A Liarás románcot csak FemSheppel szeretem nyomatni. Egyszer ugyan a ME1-ME2 alatt a pasi Shepem is Liarázott de a ME3 Liarás vonalát már sehogy sem akartam kitolni vele így hagytam is az egészet és a ME2 utolsó mentésének átszerkesztésével töröltem a románcot majd anélkül folytattam a játékot. A parancsnokom nem maradt azért románc nélkül mert egyúttal beszerkesztettem neki Mirandát.

Engem meg valahogy pont a 3-ban lévő dolgok fogtak meg jobban Liara-nál. Persze ezt a ME2 SB DLC-je masszívan megalapozta. Valahogy azt éreztem, hogy vele ez a románcszál szép ívesen végig van vezetve és az utolsó pillanatig működik minden kémia közte és Shep közt, ahogyan annak lennie kell. Nem igazán volt törés. Nála csak az az egy zavar, hogy a ME1-es "tinirajongói" gyerekes és zavaros viselkedése még elég problémás. Szóval tudván, hogy ki lesz belőle és milyen zseniális jeleneteket tartogat még Shep-pel, bevállalós a dolog, de az 1-ben kezdve (elvileg tudatlan fejjel) egyáltalán nem olyan vonzó a kis kékség. :D

Na mondjuk egy editor-ral összeeszkábált szerelmi szál nem épp adja vissza az egész esszenciáját. Úgy is mondhatnám, hogy pofon a sz@rnak. :D

2014. 10. 22. - 20:46, Nabopolasszar írta:

Én Liarával kezdtem, majd a másodikban Lawson kisasszony volt a soros, és most Tali-t akarom befogni ágymelegítőnek.

Ash nekem sosem volt szimpatikus, Jack kifejezetten visszataszító volt, Tali meg szerintem a 3-ra érett be igazán

Miranda mindenképp megérne egy végigjátszást, csak az 1-ben még nincs, a 3-ban meg megint alig. Valahogy nagyon hiányos lenne így a romantikus szál. Amúgy ez az "olvasszuk fel a jégkirálynőt" vonulat bejövős lenne, de akkor meg a jó öreg Shep-nek dobni kell az 1 hódítását, aztán böjtölni a 3-ban. :D Jack nekem is nagyon karcos volt. Az egy dolog, hogy sokkal jobban néz ki a 3-ban, de akkor is ez a televarrt külső azzal a személyiséggel párosulva nekem a bőven sok kategória. :) Samara sehogy nem fogott meg, a titkárnőcikhez és Kasumi-hoz meg annyira nem tudtam közel férkőzni. Azt is nehezen tudnám megítélni, hogy megérné-e egyáltalán.

Tali nekem soha nem jött be igazán. Ez a kvarián dolog valahogy már tényleg nagyon komplikáltnak tűnik. Az egy dolog, hogy a belső számít igazán, de akkor is durva, hogy csak fantáziálhatsz róla mi lehet a maszk és a ruha alatt. Aztán meg alig némi intimitás, mert még belehal a végén. Most az egy dolog, hogy elvileg tudjuk hogyan néz ki valójában, de lehet csak trükk, mint a netes társkeresőknél. :D Amúgy meg a karaktere se passzolt hozzám annyira. Nagyon jól kidolgozott, szimpatikus meg minden, barátnak tökéletes, de ennyi elég. :)

Mass Effect románcaim :D

Szerkesztve: - Darth Cupsy
Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 22. - 21:51, pb69 írta:

Az RPG-kben én általában nagyon közel tartom a karaktert a saját személyiségemhez. Ezért nem is szoktam pl. női karival tolni, mert nem tudnám kellőképp átérezni a feeling-et. :D

Ezzel én is teljesen így vagyok. Ezért is van csak egy FemShepem és egy Renegate karakterem. Mindkettő olyan távol áll tőlem, hogy kicsit szenvedős volt úgy végigvinnem.

Románc:

ME1: Ashley (ki más? Szexi katonacsaj!), és persze Sha'ira.

ME2: Miranda (ki már? Yvonne Strahowski játssza!).

ME3: Ashley, és persze Allers.

Ez az eredeti végigjátszás, amivel mindig elsőre játszom.

Később már kipróbáltam az összes variációt. Az egyetlen FemSheppemmel végig hűséges maradtam Liarához - leszámítva a kis kitérőt Allersszel, de arra a Shadow Broker rájött. :)

Amúgy meg, Ashley nem szexrabszolga? :shocked::o:D Tényleg nem a legbensőségesebb a kapcsolatuk, sőt, nekem nagyon az az érzésem végig, hogy Ash és Shep inkább az ágyakrobatika miatt vannak együtt. Ami azért valahol érthető, mindketten katonák és Fantomok, ráadásul mindkettőnek a meló fontosabb. Szerintem így érthető, hogy túlságosan nem engedik közel a másikat, hiszen életük nagy részét úgyis egymástól távol töltik. Valljuk be, itt egyik karakter sem alkalmas a hosszú távú, bensőséges kapcsolatokra.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.