Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chapter 6: Night of the Hunted

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
6. fejezet - Night of the Hunted / A vadászat éjszakája

maul106.jpg

Írta:

Rendezte:

Helyszín:

Szereplők:

Történet

Érdekességek

Pár kitétel.

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

"Jól beindult a buli mi?!"

Ez egy karf*szorongatóan izgalmas rész volt! Marrokot nem lehetett levakarni. Azt hittem Maul jött el, mikor még csak az ajtót metszetet a piros penge. Az öreg jedi miatt lehetett aggódni, nem sokat tettem volna rá, hogy túléli az epizódot. Maul továbbra is olyan akit a nagy filmekben "and"-el vagy "with"-tel írnak a poszterek re, de illik a karakteréhez ez így. Devon és Lawsonék az azonosulható perspektíva. Mikor persze megjelent Maul a tehermetrón, akkor Marrokért nem adtam volna sokat, de hát ő valamelyest biztonságban van.

Maul edzése jó volt az elején és hát a végén nyilván Vadernek jelentett Marrok, szóval gyanítom meg fogjuk tudni mi az alapja Maul véleményének Vaderről a Rebelsben.

Hozzászólás ideje:

Az epizód majdhogynem végig az akcióról szólt, de még hogy milyenről. Marrok jött, látott és akcióba lendült. Lawsonéknál történt párbaja egy jó kis bemelegítés volt (szó szerint, Lawsonék háza ezután gondolom már nem lesz otthon a számukra, különösen most, hogy Brander már szökevényként van feltüntetve). A tetőn lévő akció is hozott izgalmakat, ahogy végül elkötötték a LAATit, majd utána végigszáguldoztak a városon.

Kialakult végre a kiscsapat, legalábbis a jók oldalán. Megtudtuk Daki és Devon kettősének történetét, valamint Devon és Rylee is összebarátkozott, vicces volt, ahogy a fiú elkezdett összepakolni a szobájában.

Marrok eddig igazán veszélyes ellenfélnek tűnik, a vonaton való harc pedig előhúzta Mault a mélyből. Az előző részben még a sebeit nyaldosó zabrak most végre előjön és besegít remélni mélt tanítványának. Marrok hátrahagyását követően pedig Devon újból a zabrak társaságát élvezheti, mondjuk most ott van mellette Rylee is. Hármójuk párosa roppantul izgalmas beszélgetést fog eredményezni reményeink szerint a következő héten.

Daki és Lawson eközben jó dinamikát mutattak, a rohamosztagosok csak hullottak, mint a legyek.

A végére pedig megtörténik a jelentés. Méghozzá Vadernek. A Starwars.com azt írta, hogy eredetileg a főinkvizítornak szólt volna Marrok, de végül később másfelé mentek el. Jöhet az erősítés. D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Micsoda heist epizód volt! yes Amióta a Birodalom megérkezett, hőseink úgy zuhannak a sötét mélységbe, mintha egy fekete lyuk vonzaná őket. Lawson élete percek alatt hullott szét, olyan gyorsan, hogy szerintem még fel se fogta. Ami sajnálatosabb, hogy a fiát is magával rántotta. Innentől csak az a kérdés, hogy sikerül-e életben maradni és ezzel együtt elmenekülni a bolygóról.

A menekülés remek volt, a Birodalom hatékonyan kutatja fel és üldözi hőseinket. Alig van egy szusszanásnyi idő, máris a nyomukban vannak. Szinte megvitatni sincs idő az események láncolatát.

Maul remek érzékkel kapcsolódott be a küzdelembe, fantasztikusat alakít aminek a végén meg is lesz az eredménye. Devon egyelőre a szövetségesének számít, kíváncsi leszek ez mennyire fog átgyűrűzni Lawson-ra és Dakira. A párbaj szenzációs volt, Maul és Devon szépen összedolgoznak. Marrok állja a sarat, de szerintem szerencséje, hogy Devon levágta a szerelvényt....

Kíváncsi leszek kit tárcsázott a végén Marrok, de érzi, hogy ide ő kevés lesz. Szóval most jön még csak a java. yes

Baromi jó a történet íve és ritmusa, nagyon érdekes végig és vannak benne bőven remek jelenetek, szóval le a kalappal!

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
2 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Az öreg jedi miatt lehetett aggódni, nem sokat tettem volna rá, hogy túléli az epizódot.

Arra én se. Szinte vártam mikor purcan ki. D Valami magasztosabb vég lesz az övé. Olyan, amit Devont is megreccsenti.

Fentebb kihagytam szegény Rheena Sult, aki szintén nézhet új kaszinó után. Egzisztenciák dőltek romba pillanatok alatt.

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Ez egy karf*szorongatóan izgalmas rész volt!

Ide miért kaptam csillagot? Akkor írjam úgy, hogy karfa-szorongatóan? Tehát amikor annyira izgulsz, hogy kapaszkodsz a fotel karfájába. hmm

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Kíváncsi leszek kit tárcsázott a végén Marrok, de érzi, hogy ide ő kevés lesz. Szóval most jön még csak a java

Én Vaderre adom a voksom. Az inkvizítor-programot Ő vezeti.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
5 perccel korábban, csoli1138 írta:

Ide miért kaptam csillagot? Akkor írjam úgy, hogy karfa-szorongatóan? Tehát amikor annyira izgulsz, hogy kapaszkodsz a fotel karfájába. hmm

A rendszer automatikusan javított szavai között van, szóval bárhogy írod csillagozni fogja. )

Hozzászólás ideje:

Ha az ötödik részben remekül folytatódott a sorozat, akkor a hatodik ugyanez, csak duplán. Egy kisebb vihar előtti csend után azonnal elkezdődik Lawsonék és a Jedik üldözése, ami nagyon akciódusra és feszültté sikerült. A vihar előtti csendre kitérve, tetszett a beszélgetés Daki és Lawson, illetve Devon és Rylee között. Ahogy az is tetszik, hogy Daki mestert nem pont ott ölték meg, ahol ezt várta volna az ember, ezáltal meghazudtolva valamilyen szinten azokat, akik szerint kiszámítható a sorozat. A menekülésnél nagyon szórakoztató volt Devon és Lawson civakodása, míg előbbi a Gunshipet vezette, illetve az is, amikor Rylee szembesül azzal, hogy a Birodalom nem az, aminek azt ő gondolta. Az is tetszik, hogy Rheena és Lawson múltjáról is picit többet megtudhattunk, és az azt követő menekülős szenkvenciák is nagyon jól műlödtek, aminek a csúcspontja egyértelműen a vonatos jelenet volt Maul, Devon és Marrok összecsapásával, amitől a Jedi Fallen Order jutott eszembe, max annyi volt a különbség, hogy Trilla-val nem a vonaton kellett harcolnunk. Maul kapcsán nagyon tetszett az epizód eleji gyakorlása, mégis azt éreztem megint, hogy háttérbe került, hiába volt pazar belépője is a vonaton. Igazából csak az beszél belőlem, hogy már nagyon szeretném látni a Sam Witwer által kidolgozott mellékszálat, ami kedvenc zabrakunk lelki világába enged betekintést, mert ugyan nagyon izgalmasak az eddig látott történetszálak és a karakterek is, szerintem akkor fognak Maul-ról majd valami tényleg újat mutatni, ha elérünk odáig. Mindenesetre nagyon jó volt ez a rész is, várom a következőt

Ui: Spybot még mindig egy hatalmas figura, a kedvenc jelenetem, mikor azt mondja Devont meglátva, hogy mosolyt kérek. Illetve annyi, hogy szerintem Lawson meg a felesége pont hogy a Birodalom miatt válhattak el. Lehet, hogy Lawson a felesége munkája miatt látott valami olyan dolgot, amit nem kellett volna, és emiatt nem szívleli a Birodalmiakat és nem látja őket szívesen a Janix-en. Two-Boots-ra szintén kíváncsi vagyok, hogy vajon majd felül emelkedik az előírásokon, vagy a sorozat végéig a közös múlt ellenére el akarja majd kapni Lawson-t

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Az epizód majdhogynem végig az akcióról szólt, de még hogy milyenről. Marrok jött, látott és akcióba lendült. Lawsonéknál történt párbaja egy jó kis bemelegítés volt (szó szerint, Lawsonék háza ezután gondolom már nem lesz otthon a számukra, különösen most, hogy Brander már szökevényként van feltüntetve). A tetőn lévő akció is hozott izgalmakat, ahogy végül elkötötték a LAATit, majd utána végigszáguldoztak a városon.

Kialakult végre a kiscsapat, legalábbis a jók oldalán. Megtudtuk Daki és Devon kettősének történetét, valamint Devon és Rylee is összebarátkozott, vicces volt, ahogy a fiú elkezdett összepakolni a szobájában.

Marrok eddig igazán veszélyes ellenfélnek tűnik, a vonaton való harc pedig előhúzta Mault a mélyből. Az előző részben még a sebeit nyaldosó zabrak most végre előjön és besegít remélni mélt tanítványának. Marrok hátrahagyását követően pedig Devon újból a zabrak társaságát élvezheti, mondjuk most ott van mellette Rylee is. Hármójuk párosa roppantul izgalmas beszélgetést fog eredményezni reményeink szerint a következő héten.

Daki és Lawson eközben jó dinamikát mutattak, a rohamosztagosok csak hullottak, mint a legyek.

A végére pedig megtörténik a jelentés. Méghozzá Vadernek. A Starwars.com azt írta, hogy eredetileg a főinkvizítornak szólt volna Marrok, de végül később másfelé mentek el. Jöhet az erősítés. D

Én egy picit gondolkodtam el azon, hogy kinek jelent Marrok, de aztán rájöttem hogy az csak Vader lehet. Már csak azért is, mert a Sith Sötét Nagyura képregényekben Palpatine Vaderre bízza az Inkvizítorok irányítását

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

A rendszer automatikusan javított szavai között van, szóval bárhogy írod csillagozni fogja. )

Így még viccesebb! azthittem az egyik mod volt túl óvatos!

Akkor dalolásszunk:

"Szombathely nagy állomás,

megy ott a f*szállítás..." Bocsi! lol

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
1 órával ezelőtt, RockySkywalker írta:

. Igazából csak az beszél belőlem, hogy már nagyon szeretném látni a Sam Witwer által kidolgozott mellékszálat, ami kedvenc zabrakunk lelki világába enged betekintést, mert ugyan nagyon izgalmasak az eddig látott történetszálak és a karakterek is, szerintem akkor fognak Maul-ról majd valami tényleg újat mutatni, ha elérünk odáig.

Itt mire gondolsz konkrétan? Maulról szinte már mindent tudunk.

1 órával ezelőtt, RockySkywalker írta:

Two-Boots-ra szintén kíváncsi vagyok, hogy vajon majd felül emelkedik az előírásokon, vagy a sorozat végéig a közös múlt ellenére el akarja majd kapni Lawson-t

Tippre szerintem Lawson mellé áll.

1 órával korábban, RockySkywalker írta:

Én egy picit gondolkodtam el azon, hogy kinek jelent Marrok, de aztán rájöttem hogy az csak Vader lehet. Már csak azért is, mert a Sith Sötét Nagyura képregényekben Palpatine Vaderre bízza az Inkvizítorok irányítását

Lehetne a Főinkvizítor is. )

Hozzászólás ideje:
43 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Itt mire gondolsz konkrétan? Maulról szinte már mindent tudunk.

Tippre szerintem Lawson mellé áll.

Lehetne a Főinkvizítor is. )

Maul kapcsán arra gondolok, hogy remélem, a Witwer által kiötletelt mellékszál egy olyan oldalát is meg fogja mutatni Maul-nak, amit még nem láttunk

Hozzászólás ideje:
8 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Az öreg jedi miatt lehetett aggódni, nem sokat tettem volna rá, hogy túléli az epizódot.

6 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Arra én se. Szinte vártam mikor purcan ki. D Valami magasztosabb vég lesz az övé. Olyan, amit Devont is megreccsenti.

Inqvizítori áldozat lesz belőle, amely a tanítványából kihozhatja azt a haragot és dühöt, amelyet Maul annyira keres. Drámai utolsó részekre számítok. (

6 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Fentebb kihagytam szegény Rheena Sult, aki szintén nézhet új kaszinó után. Egzisztenciák dőltek romba pillanatok alatt.

A rendőrség már lefoglalva, a kaszinónak ezután gatya, Lawsonék otthona porig égve... innen a főhősöknek csak a bolygó elhagyása a lényeg. De vajon hova menjenek? Mit csinálnának? Még Maulnál amúgy látom, hogy esetleg a Dathomirra visszatér (egyszer csak elkell oda jutnia, a Solo idején már ott van a főhadiszállása), de a többiek? A jedik ha ki is jutnak, bárhova mennek, a Birodalom előbb-utóbb utolérné őket. Lawson és fia meg beállnának fejvadásznak? Brandertől nem áll távol, hisz régen azt űzte. D

2 órával ezelőtt, RockySkywalker írta:

Maul kapcsán nagyon tetszett az epizód eleji gyakorlása, mégis azt éreztem megint, hogy háttérbe került, hiába volt pazar belépője is a vonaton. Igazából csak az beszél belőlem, hogy már nagyon szeretném látni a Sam Witwer által kidolgozott mellékszálat, ami kedvenc zabrakunk lelki világába enged betekintést, mert ugyan nagyon izgalmasak az eddig látott történetszálak és a karakterek is, szerintem akkor fognak Maul-ról majd valami tényleg újat mutatni, ha elérünk odáig.

Ha jól tudom a sorozaton már dolgoztak egy ideje amikor Sam a projektbe került. Filoni felhívta, összeültek, a kalapos előállt a sorozattal és hogy ez, meg azt szeretnék elmesélni, Sam meg köpni-nyelni se tudott annyira meglepődött az egészen. Amikről Witwer beszélt szerintem vagy most fognak jönni vagy a kövi évadra marad. A harmadik epizódban már egy picikét belementünk az elméjébe, egy hangyányit mesélt Devonnak erről, most hogy újra együtt vannak (és amíg Lawson és Daki nem érik utol őket) tovább játszhatja az áldozati bárányt, megpróbálván a twi'lek lány bizalmába férkőzni.

2 órával ezelőtt, RockySkywalker írta:

Elsőnek nekem is felötlött a Főinkvizítor, ugyanakkor nem hinném, hogy uramoznák őt a többiek.

Szerkesztve: - Bence1997

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
25 perccel korábban, Bence1997 írta:

A rendőrség már lefoglalva, a kaszinónak ezután gatya, Lawsonék otthona porig égve... innen a főhősöknek csak a bolygó elhagyása a lényeg. De vajon hova menjenek? Mit csinálnának? Még Maulnál amúgy látom, hogy esetleg a Dathomirra visszatér (egyszer csak elkell oda jutnia, a Solo idején már ott van a főhadiszállása), de a többiek? A jedik ha ki is jutnak, bárhova mennek, a Birodalom előbb-utóbb utolérné őket. Lawson és fia meg beállnának fejvadásznak? Brandertől nem áll távol, hisz régen azt űzte. D

Egyelőre az a lényeg, hogy jussanak ki. Szerintem a jövőn ráérnek gondolkodni akkor ha már megmenekültek.

Hozzászólás ideje:

Ez a rész is élvezetes volt, bár nehéz elválasztani, így hogy kettesével adják ki őket. Az már az előző részben is viszonylag egyértelmű volt nekem, hogy azok után, hogy a rendőrfőnöket megkínozták, míg Lawsont csak simán elengedik, akkor van itt valami a háttérben. Egyébként ésszerű következtetés volt, hogy elvezetheti őket a kiszemelt célponthoz, ha nem akkor meg majd újra letartóztatják. Úgyhogy azon nem lepődtem meg mikor Lawson hazaért és ott volt a két jedi. Az utána következő részt kicsit rövidre zárta, hogy elég hamar megjelent Marrok és onnantól megint menekülni kellett. Azt legalább megtudhattuk, hogy a jedik nem ide készültek csupán átmenőben volt a bolygón, de érdekes lenne a korábbi történetük, hogy miként élték túl a 66-ost, vagy utána milyen helyeken próbálták átvészelni az időközben eltelt időszakot. Amikor Rylee beszél Devonnak az életéről megmosolyogtató volt, hogy szóba kerül, hogy milyen más módon nőttek fel, egyben persze szomorú is, mert Devonnak a háborúval, meg a Birodalom felemelkedésével nem lehetett egy jó gyerekkora. Az a sport amit Rylee csinál amúgy szerepelt már korábban valahol? Elsőre mikor a múlt heti részekben láttam nekem kissé evilági érzést keltett, de amúgy nem rossz ötlet, hogy a hétköznapoknak próbálnak egy kis színt adni, hogy vannak ilyen rekrációs jellegű dolgok is a messzi-messzi galaxisban.

A legjobbak persze a harcok voltak, amik fantasztikusan néztek ki. Már Maul kis edzésénél is csak pislogtam, hogy a mennyire áramvonalasnak tűntek a mozgásanimációk, de az összecsapásoknál is baromi jó volt látni, hogy idáig jutottunk a TCW mai szemmel nézve már kissé darabos animációja után. Én elég valószínűnek tartottam, hogy mikor Daki elküldi Devont Lawsonék után, akkor ő ott meg fog halni, úgyhogy teljesen meglepett, hogy túlélte az epizódot. Azért látszik rajta, hogy nem fiatal, talán az előző részben tett is rá utalást, hogy már sok mindent megélt a galaxisban (nem tudom a HR érában már ott lehetett e), de itt egész jól nyomta. Az is egy jó dinamikát adott az epizódhoz, hogy úgy szeparálódtak el a főszereplők, hogy a fiatalok, meg az idősek külön külön kerültek. Amikor Rylee felkerült az egyik szerelvényre én azt gondoltam, hogy ő nem fog összekerülni többet Devonnal, mert így Maulnak is egyszerűbb lett volna maga mellé állítani a lányt, ha csak egyedül van.

Maul és Marrok első szembenézése nagyon hangulatos volt, gyakorlatilag tapintani lehetett a feszültséget. Azért még mindig szürreális, hogy Maulra, mint megmentőre kell tekintetni egy sorozatban, de itt tényleg úgy érkezett meg mikor Devon bajban volt. Innentől kezdve mondjuk már végig az volt az érzésem, hogy Marroknak esélye sincsen, de azért látványos harcot kerekítettek hármújuk között, mi meg úgy érezhettük magunkat, mint Rylee aki csak a háttérben pislog, hogy mi megy itt. Devon szerintem itt kezd el igazán sodródni Maul irányába. Az továbbra is tiszta sor, hogy amíg Daki él, addig nem fog Maul mellett kikötni, de most is azt láthatta, hogy milyen lehetőségek vannak abban, ha ők összefognak. Egyébként Daki szerintem egy kicsit azt is jelképezi, hogy a Jedi Rend egy letűnt kor maradványa, öreg, gyenge, passzivitásban van és csak túlélni próbál. Ezzel szemben Maul egy olyan alternatívát kínált neki kezdettől fogva, hogy felléphet aktívan és harcolhat azért, amit el akara érni, de Devon most láthatta a gyakorlatban, hogy így sikeresek is lehetnek, ezért érezm ezt egy fontos lépcsofoknak.

Az mindenesetre minden kétséget kizáróan egyértelművé vált a Birodalomnak, hogy komoly a helyzet, nem csak Maulról van már szó, hanem jedikről is, akik Marrok perspektívájából már most összejátszanak, ez pedig még inkább emelheti a potenciális fenyegetést, amit Maul jelent a Birodalomra. A két rész alapján amúgy tényleg félelmetes, hogy milyen hamar megváltozik az általános hangulat azok után, hogy a Birodalom beteszi erre a világra a lábát, legyen az akár a kaszinó, akár a rendőrörs. Two-Boots is leginkább most szembesülhetett azzal, hogy mit is okozott. A szabálykövetés és a protokoll, amit droidként helyesen követett és ami a Birodalom felfogásában a helyes út közben azt az egyediséget veszi el tőle, amivel ő kiemelkedett a többi szürke, egyforma droid közül a két csizmáját. A szabályokra épülő egyformaságban pont egy droidon keresztül mutatták be mennyire nem tűri meg egy ilyen elnyomó hatalom, hogy valaki a legminimálisabbb mértékben is kilógjon a sorból. Ahogy utána meg "nézett" az nagyon sokatmondó volt, szinte bűnbánat volt azokban a "szemekben".

Nagyon tetszik ez a sötét tónus, nekem most van egy kicsit olyan Andor érzésem.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
6 perccel korábban, Wilde írta:

de érdekes lenne a korábbi történetük, hogy miként élték túl a 66-ost, vagy utána milyen helyeken próbálták átvészelni az időközben eltelt időszakot.

Érdekes lenne, de a történet szempontjából teljesen irreleváns.

10 perccel korábban, Wilde írta:

Az a sport amit Rylee csinál amúgy szerepelt már korábban valahol?

Tudtommal új dolog.

13 perccel korábban, Wilde írta:

Egyébként Daki szerintem egy kicsit azt is jelképezi, hogy a Jedi Rend egy letűnt kor maradványa, öreg, gyenge, passzivitásban van és csak túlélni próbál. Ezzel szemben Maul egy olyan alternatívát kínált neki kezdettől fogva, hogy felléphet aktívan és harcolhat azért, amit el akara érni, de Devon most láthatta a gyakorlatban, hogy így sikeresek is lehetnek, ezért érezm ezt egy fontos lépcsofoknak.

Igazad van, hogy ezt az énjét csak akkor fogja kiélni, ha Daki meghal. Onnantól szerintem a bosszú fog elhatalmasodni rajta, minden mindegy lesz neki. Bár amit eddig láttunk tőle, azért lehet más lehetőség is számára. Nagyon kíváncsi vagyok rá mi lesz vele, számomra ez a sorozat egyik legizgalmasabb kérdése.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Account

Navigation

Keresés

Keresés

Böngésző push értesítéseinek konfigurálása

Chrome (Android)
  1. Koppints a címsáv melletti lakat ikonra.
  2. Koppints az Engedélyek → Értesítések lehetőségre.
  3. Módosítsd a beállításokat.
Chrome (Desktop)
  1. Kattints a lakat ikonra a címsorban.
  2. Válaszd a Webhelybeállítások lehetőséget.
  3. Keresd meg az Értesítések elemet, és módosítsd a beállításokat.