Hozzászólás ideje: Március 18.Már. 18. 7. fejezet - Call to the Oblivion / Szólít a feledésÍrta: Julia CoopermanRendezte: Nate VillanuevaHelyszín: JanixSzereplők:Maul - Sam WittwerDevon Izara - Gideon AdlonEeko-Dio Daki mester - Dennis HaysbertBrander Lawson százados - Wagner MouraRylee Lawson - Charlie BushnellRook Kast - Vanessa MarshallKebris - Ben DiskinLooti Vario - Chris DiamantopoulosBlake hadnagy - Alastair MurdenMarrok - AJ LocascioTizenegyedik fivérIcarus - Steve BlumScorn - Dave FennoySpybot - David W. Collins2BOT "Two Boots" - Richard AyoadeTörténetDevon és Rylee kénytelen Mault követni a biztonságba, ám ez hamar illékonynak bizonyul, ugyanis a Birodalom és immár két inkvizítor is a nyomukban van. Maul és bandája menekülni kényszerül, míg Devon és Rylee elszeparálódnak egymástól a káoszban.ÉrdekességekPár kitétel. 1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. Szerkesztve: 19 órával korábban19 órája - Dzséjt
Hozzászólás ideje: Hétfő 08:491 napja Az akciók tovább folytatódnak, a Birodalomhoz erősítés érkezik és Maulék sarokba szorulnak, miközben a jófiúk közül valakit elkapnak. A Call to Oblivion az előző részek után újból egy remek rész lett.A vonatos párbaj után Devon és Rylee kénytelenek Mault követni, aki elvezeti őket a búvóhelyéhez, remélve, hogy vele tartanak. A menekülést először maga Devon, majd a Birodalom hiúsítja meg. Előbbinél a zabraknak végül betelik a pohár, az eddigi nyugodt magatartása levedlik és kérdőre vonja a Twi’lek tanítványt, aki továbbra is ragaszkodik mesteréhez és azokhoz az elvekhez, ami őt a jedikhez köti, ugyanakkor később újfent elkezd titkolózni mestere előtt, valamint megint előjön a kettejük közti különbség: Daki a passzív utat folytatná, elakarja hagyni a bolygót, de a tanítványa hajthatatlan, tenni akar valamit, nem akar tétlenül ülni. A cél ezután egyértelmű: Rylee kimentése.Aki most a Birodalom foglya. Azért az durva, hogy a nap elején még pont a stadionból jött kifele, még szabad volt, most meg az apja nemhogy körözött ember a Birodalom szemében, hovatovább a fia hozzájuk került mint rab.A Tizenegyedik fivér megérkezése a Phi-osztályú űrhajón remekül nézett ki, ebben a sorozatban az inqvizítoroknak van aurája, pedig az epizód ideje alatt alig szólaltak meg. Még mindig nem tudtuk meg, hogy kivel is beszélt Marrok, de maradok a Vaderes tippemnél.Az epizód második felében a Birodalom utoléri Maulékat, akik elakarják hagyni a bolygót. Maul megküzd a két inqvizítorral, míg Rook Kast és a többiek a hajóhoz sietnének, amit végül a zsoldosok csennek el, pechükre a Birodalom kiiktatta őket. Amúgy jól megfogyatkozott Maul serege, bár eddig se voltak sokan, de az epizód végére talán még egy tucat se jön össze. Innen szép felállni.Maul párbaja Marokkal és a Varjúval jól nézett ki, bár nem ez lesz a kedvenc párbajom a sorozatból. A zabrak kapta újból a sérüléseket, de amikor már azt hitte vége mindennek, jött Scorn és besegített urának. Icarus és Scorn hűséges segítői Maulnak, ez már eddig is tisztán látszott, itt ez újra megmutatkozott. Ahogy meglátták, hogy baj van, rögtön jöttek segíteni, ezesetben Scorn volt a hős… egyben az áldozat is. Halála minden bizonnyal emlékeztette Mault arra, ahogy annak idején elvesztette a testvérét, illetve Icarus reakciója is a The Lawlessben levő párbajra emlékeztetett. Nyugodjék békében! Hogy miféle nagyobb terve van Maulnak és hogy miképp fog tovább alakulni a főhőseink sorsa, a következő epizódok mesélhetik el, meg a későbbi évad(ok).
Hozzászólás ideje: Hétfő 11:041 napja Szerző Annyiból meglepetésként ért a kezdés, hogy nem ott folytattuk ahol az előző rész véget ért. Vagyis egyelőre nem tudjuk kivel beszélt Marrok, gyanítom ez lesz az évad meglepetése a fináléban. Maul kezdi elveszíteni türelmét Devonnal kapcsolatban, bár a hite továbbra is erős a lányban. Ennek árnyékában csapata egységén is repedések mutatkoznak. Kebris azok után, hogy hátra kell hagyniuk a rengeteg kreditjüket, nyíltan szembefordul Maullal akkor, amikor ellopja a hajóját. Lázadása kérész életű, mert szinte azonnal leszedi egy LAAT/i.Kicsit Devonra még visszatérve. Annyira állhatatosnak tűnik, hogy bizony őt tényleg csak olyan trauma állíthatja Maul mellé, ami a lelke legmélyébe hatol. Korábban még azt gondoltam lehet más út is a lány számára, de immár biztos vagyok benne, hogy csak mestere halála lehet képes akkora traumát okozni, ami a teljes pálforduláshoz kell. Amíg Daki él, Devon sose fog Maul mellé állni, akármit is mondjon neki a zabrak.Maul és csapatának üldözése fantasztikus volt! Mind látványban, mind akcióban nagyon izgalmasra sikeredett. Teljesen belefeledkeztem még úgy is, hogy tudtam senki nem fog meghalni a párbajozó felek közül.Nem úgy szegény Scorn, aki ugyan megmentette Maul életét, de a 11. fivér hátulról kivégezte. Apropó megmentés. Mault legyőzte a két inkvizítor! Ezen akár meg is lepődhettem volna, de utána gyorsan beugrott, hogy megint megsérült a lába, ami nagyban hátráltatta a csatában. Mindenesetre egy okos húzással megmenekült, bár csapata felmorzsolódott és el is szakadt tőlük. Kíváncsi leszek innen hogyan tovább. Brendar és Daki kettőse most kicsit háttérbe szorult, amiben semmi meglepő nincs, hisz ők egyelőre csak menekülnek. Rylee fogságba esése aztán megváltoztatja a viszonyokat, onnantól már támadólag lépnek fel, hisz meg kell menteni a fiút. Egy apától ez logikus lépés, viszont Daki mester más nézőpontot képvisel. Meglepő volt, hogy inkább képes lett volna elhagyni a bolygót, hátha ez enyhítő körülménynek számít a Lawson családnak. Itt csak vakartam a fejem…mi van? Az öreg Dakinak vannak fura gondolatai, és ez az ötlet is azok közé tartozik. A Birodalmat totál hidegen hagyná, hogy Daki és Devon merre van. Lawsont a történtek után vagy megölnék, vagy száműznék valamilyen Narkina szerű helyre. Az öreg tényleg más világban él. A szabadítás a következő részre marad, de a sorozat tónusát figyelembe véve sok jóra nem számítok. Szerkesztve: Hétfő 11:131 napja - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: Hétfő 11:121 napja Szerző 2 órával ezelőtt, Bence1997 írta:Aki most a Birodalom foglya. Azért az durva, hogy a nap elején még pont a stadionból jött kifele, még szabad volt, most meg az apja nemhogy körözött ember a Birodalom szemében, hovatovább a fia hozzájuk került mint rab.Two-Boots is megkapta az újabb adag feldolgozni valót. Láthatóan megfeküdte a droid gyomrát Rylee letartóztatása. A belengetett átprogramozásról nem is beszélve. Hamarosan esedékes lesz az a pálfordulás.2 órával ezelőtt, Bence1997 írta:A Tizenegyedik fivér megérkezése a Phi-osztályú űrhajón remekül nézett ki, ebben a sorozatban az inqvizítoroknak van aurája,Egyetértek! Nem tértem ki Crow-ra, pedig tényleg baromi jó lett ő is. Az Obi-Wanban sóval elmentek az inkvizítorok, a Rebels-ben már fenyegetőbbek voltak, de itt teljesednek ki igazán. Ez az igazi terep számukra. 2 órával ezelőtt, Bence1997 írta:Hogy miféle nagyobb terve van MaulnakErre én is kíváncsi vagyok, annyiszor emlegette már. Komoly terv lehet ha még Rook Kastot se avatta be.
Hozzászólás ideje: Hétfő 11:321 napja Szóval ennyi, hogy egy másik inkvizítort hívott múltkor Marrok? Ooké..A rész amúgy nagyon tetszett, főleg a párbaj a barlangban. Ahogy a vízzel bántak, szuper látványos volt.
Hozzászólás ideje: Hétfő 11:541 napja Szerző 21 perccel korábban, csoli1138 írta:Szóval ennyi, hogy egy másik inkvizítort hívott múltkor Marrok? Ooké..Nem őt hívta.
Hozzászólás ideje: Hétfő 16:581 napja 5 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:Egyetértek! Nem tértem ki Crow-ra, pedig tényleg baromi jó lett ő is. Az Obi-Wanban sóval elmentek az inkvizítorok, a Rebels-ben már fenyegetőbbek voltak, de itt teljesednek ki igazán. Ez az igazi terep számukra. Nekem továbbá az is tetszik, hogy Marrokot és a Varjút jobban megismerjük, így (főleg utóbbi esetében) nem csak egy one-and-done karaktert kapunk. A 11. fivér eddig jól nézett ki, most végre többet is ellehet róla mondani. Marrok meg Trilla és a Főinkvizítor után a harmadik leghatékonyabb.5 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:Erre én is kíváncsi vagyok, annyiszor emlegette már. Komoly terv lehet ha még Rook Kastot se avatta be.Amennyiben eljutunk idővel a Solo utáni időszakba, akkor van egy nagyon jó tippem, hogy merre haladhatunk. De erre már a Rebelsben is utaltak. Ugyanakkor emellett még lehet másról is szó.
Hozzászólás ideje: Hétfő 17:261 napja Szerző 26 perccel korábban, Bence1997 írta:A 11. fivér eddig jól nézett ki, most végre többet is ellehet róla mondani.Jól kardozik, de ennyi. Semmivel nem tudtunk meg róla többet ezen kívül.
Hozzászólás ideje: Hétfő 18:551 napja 7 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:Nem őt hívta. Igen utána olvasták vissza titeket és látom, hogy csak nekem jött le rosszul.
Hozzászólás ideje: Hétfő 22:301 napja Ezek a Maul-epizódok nagyon intenzívek tudnak lenni. Hát nem számítottam arra, hogy Maul és bandája körül ilyen gyorsan összezárul az olló, de itt bizony nem csak zárult, hanem csattant. Ez azon ritka pillanatok közé tartozik, amikor megmutatkozott az, miben rejlik a birodalmi hadsereg igazi ereje: túlerő. Mintha végtelen számban özönlenének a rohamosztagosok és a LAAT/i-k, akárhányat lőnek le, mindig jön egy újabb adag. Az utánpótlás szinte elapathatatlan, ami ez esetben remekül kompenzálja a rossz kiképzést és a még rosszabb felszerelést. Noha jelenleg a TK-osztagosok talán még nem is állnak olyan rosszúl, mint későbbi bajtársaik, elvégre ezeket még klónok képezték ki, a páncéljaik még közvetlen a klón 2-es fázisú páncél leszármazottja, és még DC-15A-t használnak, akár a klón katonák. Mégis, azért őket már gyorsabban képezték ki, mint Jango népes gyerekseregét, és a felszerelésük is már "olcsóbb". Mégis, a sok lúd disznót győz elvnek hála még a beskar pancéllal felvértezett, kultúrális szinten is harcos mandalore-iakat is maguk alá tudták gyűrni.Persze ehhez hozzájárult Kebris és haverjai lelépése is. Ez már ott volt a levegőben, érett, hogy néhány mandi zsoldos Maul ellen fog fordulni. Kast jól mondta, zsold híján a zsoldos hűsége igencsak tünékennyé válik. Azért ezt Maul is átgondolhatná. Itt világlik ki talán a legjobban, hogy hiányzik belőle Sidious hosszú távú gondolkodásának képessége, a türelem és az emberismeret. Sidious jól tudta manipulálni az embereket, tudta, hogyan kell megszerezni a hűségüket. A repertoárjában nem csak a félelemkeltés volt, de hízelgés, ígéret és bizony jutalom is - legalábbis, amíg az egyén hasznosnak bizonyult számára. Érdekes, hogy Sidious legtöbb tanítványából hiányzott ez az erény, talán csak Dooku bírt némi türelemmel, bár olykor ő is elvesztette azt. Maulból viszont abszolút hiányzik, amit jól jelez az, ahogy Devonra ront, miután ráunt arra, hogy a lány nem követi önként és dalolva. Hogy mik vannak? Egy Jedi nem követ csak úgy első szóra egy ex-Sith-et. Hát ez a mockosz kisz padawan nem tudja, hol a helye?És ez az emberismeret hiányát is megmutatja. Ez persze egy olyan műfészet, amibe legalább három alkalommal még az egykori mesterének is beletört a bicskája (Luke, Ben Solo és Rey esetében), de Maul újra és újra keményen elhasal. Devonban, ha Qui-Gon megölése már nem is él élénken, de a klón háborús sztorikra még vígan emlékezhet, amikben Maul Jedi lovagokat fogott el, kínzott meg és alkalomadtán, ölt meg. Maul mégis hogyan gondolhatja, hogy ezután egy pár órás beszélgetést követően Devon mellé áll, pláen úgy, hogy nem is olyan régen akasztott pengét vele a lány és a mestere. És aztán azzal akarja meggyőzni, hogy türelmetlenül ráförmed, végül az Erővel rátámad? Sok sikert. Ezen a ponton úgy érzem, Devont már tényleg csak az tudná Maul oldalára állítani, ha a mesterét megölnék az inkvizítorok, mert az egykori Darth harminc másodperc alatt zúzta szét az eddig elért befolyását.Maul tehát lényegében a saját türelmetlenségének áldozata lett, illetve annak, hogy egyszerűen tojik az emberei igényeire. Mintha vak hűséget várna, cserébe a semmiért. Én még abban sem vagyok biztos, hogy Rook Kast lojalitása sokáig kitart még, legalábbis úgy érzem, nagyon őrlődik. Nyilván, amikor Maul mellé állt, nem úgy képzelte, hogy egy isten háta mögötti bolygó csatornájában fog rohadni, mert az urának épp "csajozni támadt kedve". Ilyen szemszögből Kebris és társai árulása is teljesen érthető. Egy csatornában gubbasztanak, a Birodalom üldözi őket, és még a pénzt is hátra kell hagyniuk? Mi okuk lenne lojálisnak lenni Maulhoz? Az üres ígéretei rohadt kevesek ehhez.Úgyhogy Maul, mivel még mindig nem tanult korábbi hibáiból újra megszívta. Elvesztett jó pár embert, köztük Scornt is, ami úgy láttam, érzelmileg is megviselte kicsit. Nem csoda, mégis csak egy "testvér" volt, a kevés megmaradt klántársa egyike. Ráadásul oda az űrhajó, amivel elmenekülhettek volna, és ő is megsérült. Az Első Fivér és a Tizenegyedik Fivér jól nyomta. A párbaj alatt pedig végig egyvalami járt a fejemben: mindkét inkvizítort Ahsoka nyírja ki, ráadásul játszi könnyedséggel. A Tizenegyedik Fivért úgy öli meg, hogy puszta kézzel elveszi tőle a fénykardját és azzal csapja agyon. És Ahsoka az, aki padawan korában simán felvette a harcot Maullal és legyőzte. Szóval milyen szinten lehet Ahsoka párbajozás terén? Persze, Anakin tanítványa, ez tiszta sor, de mégis, az ilyen ütközetek mutatják meg igazán, hogy az a nő tényleg a Galaxis egyik legjobb fénykardforgatója, ifjú kora ellenére. Az új Köztársaság idején meg megkockáztatom, hogy ő a legjobb.Apropó, a Tizenegyedik Fivér megjelenése arra is jó, hogy kicsit segítsen belőni a kronológiai eseményeket, így legalább tudjuk, hogy még a Resolve című Tales of the Jedi epizód előtt járunk. Ez mindkkét részt afféle kronológiai kontextusba helyezi.Mi van még... Ja, Two-Boots, illetve most már No-Boots egyre inkább szembesül azzal, hogy a Birodalmat talán mégsem kellett volna odahívni. Tesznek ők az ő szent és sérthetetlen protokoljaira. Szinte teljesen biztos, hogy végül segíteni fog Lawsonéknak, a kérdés inkább csak a hogyan. Mennyire megy el messzire (például ölni fog-e birodalmit), illetve megússza-e működőképesen. Nekem sajnos van egy olyan érzésem, hogy nem. Súlyos hibát vétett, amikor felhívta a Birodalmat, és szerintem ezt egy önfeláldozással próbálja majd jóvá tenni. Érdekes karakterív lenne az neki.És még a végére egyvalami: Maul még mindig nem képes kinyögni, hogy az Uralkodó volt a mestere. Kíváncsi vagyok, ennek mi az oka. Ahsokának sem mondta ezt el, pedig, ha ezt közölte volna vele, az lehet sok dolgot más megvilágításba helyez a lány számára is. Hiszen Lady Tano tudta, hogy Palpatine és Anakin közel állnak, és máris reálisabbnak tűnhetett volna számára a mestere árulása. De Maul már azzal is durván felboríthatta volna Sidious terveit, ha Maul elkotyogja a dolgot Obi-Wannak, vagy Mace Windunak, vagy akármelyik Jedinek. Akár még rájuk is csöröghetett volna, hogy ezt elmondja. Millió és egy lehetősége lett volna rá, hogy ezzel keresztülhúzza Sidious terveit, de mélyen kussolt róla. És még most, amikor már rohadtul nem számít semmit, most sem képes nevén nevezni az ördögöt. Mintha belé lenne kódolva, hogy mások előtt ezt sose mondja ki. Bár lehet, hogy így is van, lehet, hogy Sidious a nevelése során erre (is) kondíciónálta. A Sith-eknek lételeme volt a rejtőzködés és a titkolózás akkor, amikor Maul még tanítvány volt, így lehet, hogy Sidious úgy indoktrinálta a fiút, hogy az ne tudja felfedni a valódi kilétét mások előtt.
Hozzászólás ideje: Tegnap 07:581 napja Szerző 9 órával ezelőtt, Dzséjt írta:Maul újra és újra keményen elhasal. Devonban, ha Qui-Gon megölése már nem is él élénken, de a klón háborús sztorikra még vígan emlékezhet, amikben Maul Jedi lovagokat fogott el, kínzott meg és alkalomadtán, ölt meg. Maul mégis hogyan gondolhatja, hogy ezután egy pár órás beszélgetést követően Devon mellé áll, pláen úgy, hogy nem is olyan régen akasztott pengét vele a lány és a mestere. És aztán azzal akarja meggyőzni, hogy türelmetlenül ráförmed, végül az Erővel rátámad? Sok sikert. Ezen a ponton úgy érzem, Devont már tényleg csak az tudná Maul oldalára állítani, ha a mesterét megölnék az inkvizítorok, mert az egykori Darth harminc másodperc alatt zúzta szét az eddig elért befolyását.Maul olvasatában elégnek kellene lennie annyi, hogy most már közös az ellenség. Azt viszont nem veszi észre, hogy olyanra játszik rá ami nem a Jedik útja: a bosszúra. Egy Jedi sose áll bosszút, így attól, hogy ezt mondja, sejteti Devon felé egyfolytában, a lány még nem fog mellé szegődni. Legalábbis addig amíg Daki él.9 órával ezelőtt, Dzséjt írta:Ilyen szemszögből Kebris és társai árulása is teljesen érthető.Főleg ha megnézzük mennyi pénzt hagytak hátra. Több ládányi zsozsóról van szó. És Maulnak mi a válasza erre? Ki kellene nyírni, mert vissza mert szólni. 9 órával ezelőtt, Dzséjt írta:Rook Kast lojalitása sokáig kitart mégSzerintem ebbe belejátszhat az is, hogy Maul mentette ki a börtönből és ezért hálás. 9 órával ezelőtt, Dzséjt írta:így lehet, hogy Sidious úgy indoktrinálta a fiút, hogy az ne tudja felfedni a valódi kilétét mások előtt.Tehát lehet, hogy Maul nem tudta, hogy ki valójában Sidious?
Hozzászólás ideje: 23 órával korábban23 órája Wow, de peak volt ez a rész. Nagyon tetszett, hogy bár Devon még mindig nem akar Maul tanítványa lenni, annak ellenére egyre jobban elkezd érdeklődni a zabrak múltjával kapcsolatban. Az is tetszik, hogy bár Maul valamilyen szinten sorstársnak tekinti magát a Jedikkel, a filozófiájukat még mindig megveti, és Devonnal szemben is egyre jobban elvesztette a türelmét. Kíváncsi vagyok hogy milyen tervet eszelt ki, amivel elmondása szerint az egész Birodalmat legyőzhetik, mert azzal tuti nem fogja, hogy az uralma alá hajtja majdnem az összes szindikátust. Gondolkodtam rajta, hogy a terve az, amit Qi'ra próbál megvalósítani a képregényekben, de szerintem ez egy másik terv lesz majd (valamint valaki javítson ki, aki esetleg olvasta a képregényt, hogy Qi'ra a saját terve szerint próbálja megölni Palpatine-t, vagy Maul tervét követte végig). A Tizenegyedik Fivér behozása habár a trailert látva nem tetszett, révén maga a karakter egy ellentmondásból született, itt szerencsére nem tett keresztbe az eddigi kánonnak, és Marrok-hoz hasonlóan tőle is lehetett félni. Az ő felbukkanása valamint Rylee elfogása még feszültebbé tette a helyzetet, hát még az, hogy Maul csapatában is voltak belső feszültségek. A végső összecsapás Maul csapata és a birodalmiak között nagyon tetszett, ahogy Maul párbaja az inkvizítorokkal is. Scorn halála habár nem különösebben érintett meg, azért egy kicsit lehetett sajnálni. Az tetszett különösen még benne, hogy maga a jelenet nagyon hasonlított ahhoz, amikor Sidious a TCW-ben végez Savage-al. Itt szeretném megjegyezni, hogy habár nem bontották ki őket olyan nagyon, mégis az eddig látott apró jelenetekkel sikerült elérniük azt, hogy Maul csapatát is a maguk módján meg lehessen szeretni. Gondolok itt a zabrak testvérek mellett Rook Kastra, Spybotra, meg természetesen Vario-ra is
Hozzászólás ideje: 23 órával korábban23 órája 24 perccel korábban, Ody Mandrell írta:Tehát lehet, hogy Maul nem tudta, hogy ki valójában Sidious?Nem erre gondoltam. Maul biztos tudta, hogy Palpatine az Sidious, hiszen az ep1-ben Palpi papa meghívta magához, az ő erkélyén diskuráltak a Tatooine-ról. Az ajtóra meg nyilván nem Darth Sidious van kiírva. Arra gondoltam, hogy valamiféle pszichés zár állhat fenn. Pszichológiai szinten kondícionálva lett arra, hogy sose fedje fel mások előtt Sidious valódi kilétét. Teszem azt, minden alkalommal, amikor Maul hangosan kimondta Palpatine valódi nevét, akkor Sidious belevezetett némi Erővillámot. Így Maul fejében a Palpatine név elviselhetetlen fizikai fájdalommal társult, és emiatt nem tudja/meri kimondani. Mint, ahogy az állatokat is idomítják, hogy bizonyos dolgokért pozitív, másokért negatív visszacsatolást kapnak, és ezekkel párosulnak például a parancsszavak. Csak itt Sith szintű extrém bűntetés volt csupán.Valaminek kell lennie, mert máskülönben abszurd, hogy Maul még most sem mondja ki, hogy Palpatine császár volt a mestere. És látványosan nem mondta el soha senkinek, pedig na, a klón háborúk befejezése előtt ezzel tényleg boríthatta volna Palpadious terveit. Elég lett volna a számos találkozásuk során megemlítenie Obi-Wannak, és a Jedik egy ilyen súlyos állítást, még ha az Maultól is jött, nem ignorálhattak volna. Azután, ha elkezdenek úgy nézni a jó kancellára, hogy akár Sith is lehet, aki az orruk előtt parádézik, nem csak a Sith bábja, sanszos, hogy hamar lebukott volna. Mert Sidious álcájának hatékonyságát főleg az adta, hogy a Jedik elég önhittek voltak ahhoz, hogy biztosra vegyék, észrevennék a Sith-et, ha az orruk előtt lenne. De nem beszélt Savage-nak, Pre Vizslának, innét nézve Kastnak sem, mintha még mindig számára fontos titok lenne ez. Pedig aztán ezzel tudott volna a legtöbbet ártani Sidiousnak.
Hozzászólás ideje: 21 órával korábban21 órája Szerző 1 órával ezelőtt, RockySkywalker írta:Gondolkodtam rajta, hogy a terve az, amit Qi'ra próbál megvalósítani a képregényekben, de szerintem ez egy másik terv lesz majd (valamint valaki javítson ki, aki esetleg olvasta a képregényt, hogy Qi'ra a saját terve szerint próbálja megölni Palpatine-t, vagy Maul tervét követte végig).Nem olvastam a képregényt, milyen terve volt Qi'rának?1 órával ezelőtt, RockySkywalker írta:Az tetszett különösen még benne, hogy maga a jelenet nagyon hasonlított ahhoz, amikor Sidious a TCW-ben végez Savage-al.Vagy amikor Anakin hátba szúrja Merriket Satine hajóján. 1 órával ezelőtt, RockySkywalker írta:Spybotra,Apropó! Már én meg akartam említeni. Ennyire hatékony robotot én még nem láttam a Star Wars-ban. Egyszerűen mindnehol ott van, minden információt kiszimatol. Főnyeremény egy ilyen droid. 1 órával ezelőtt, Dzséjt írta:Nem erre gondoltam. Maul biztos tudta, hogy Palpatine az Sidious, hiszen az ep1-ben Palpi papa meghívta magához, az ő erkélyén diskuráltak a Tatooine-ról. Az ajtóra meg nyilván nem Darth Sidious van kiírva. Találkozhattak egy random lakásban is, de amúgy ja, valószínűtlen, hogy ne tudta volna kicsoda a mestere. 1 órával ezelőtt, Dzséjt írta:És látványosan nem mondta el soha senkinek, pedig na, a klón háborúk befejezése előtt ezzel tényleg boríthatta volna Palpadious terveit.Igazából akkor már mindegy volt mert a Jedik sejtették az igazat és léptek is a végén. A Jediket ismerve nem hinném, hogy másként alakultak volna a történések ha Maul beárulja Sidious-t.
Hozzászólás ideje: 20 órával korábban20 órája 18 perccel korábban, Ody Mandrell írta:Nem olvastam a képregényt, milyen terve volt Qi'rának?Maul egy ún. Fermata ketrecet kutatott, amely a híresztelések szerint egy ősi sith szellemét tartalmazta és ezt akarta kinyitni, hogy a sitheket kivégezze. Rálelni rálelt, de a kinyitást nem tudta véghezvinni, így ez Qi'rára maradt a Birodalom Visszavág és a Jedi visszatér időszaka között.
Hozzászólás ideje: 20 órával korábban20 órája Szerző Én azért vigyáznék a sith szellemekkel. Nem egy okozott szenvedést és kínokat a környezetének.
Hozzászólás ideje: 19 órával korábban19 órája 13 perccel korábban, Ody Mandrell írta:Találkozhattak egy random lakásban isAz nem random lakás, hanem ugyanaz, ahol Palpatine Amidalát is fogadta.18 perccel korábban, Ody Mandrell írta:Igazából akkor már mindegy volt mert a Jedik sejtették az igazat és léptek is a végén. A Jediket ismerve nem hinném, hogy másként alakultak volna a történések ha Maul beárulja Sidious-t.Amikor Maul előkerült, az még a háború közepe, 1-1,5 évre van a vége. Akkor még nagyon nem mindegy, mert rengeteg dolog nem valósult még meg, amire Sidiousnak szüksége volt. Anakin még nem volt olyan közel a Sötét Oldalhoz, mint később, Amidala nem volt közvetlen életveszélyben, vagyis még nem volt fogás Anakinon. Emellett nem Palpatine kezében volt a teljes Szenátus, a Köztársasági Nagy Hadsereg meg pláne nem (ami nélkül a 66-os parancsot nem tudta volna kiadni közvetlen, be kellett volna vonni a Szenátust és, ami a terv megvalósítását megnehezítené: a Jediket). Tarkin sem volt a felső hadvezetésben, rengeteg később fontos politikai pozíció szintén nem volt elfoglalva Palpatine emberei által. A Halálcsillag projekt is a kezdet kezdetén járt. Egyszóval: Palpatine terve még nem állt készen a végső lépésre. Akkor még lehetett volna tenni ellene, igazából be lehetett volna dönteni az egészet.Ennek ellenére Maul a halálig titokban tartotta egykori mestere kilétét, annak az embernek, akit meg akart ölni. Akit mindennél jobban gyűlölt. Miért? Semmi oka nem volt rá, hogy a legnagyobb ellensége inkognitóját őrizgesse. Pláne nem most, amikor már tényleg nem számít semmit. A Jedik amúgy is tudják, hogy Palpatine egy Sith, azt is, hogy Maul az volt. Devon akár saját maga is kitalálhatja, ki volt Maul mestere, mivel nincs sok jelölt.Az, hogy a Jedik mit kezdtek volna az infóval, az Maul szemszögéből lényegtelen, neki az lett volna a fontos, hogy Palpatine legfőbb ellenségei tudjanak arról, hogy ki ő. Maul kiadja az infót, onnantól a többi Jedik dolga. Bár megjegyzem, ez egy olyan súlyos vád, amit a Jedik nem ignorálhattak volna, mert, ha megteszik, akkor leválthatták volna az Űrgolyhó 1-es teljes legénységét, ott úgyis csak balf*szok szolgálnak, márpedig egy ilyen után két univerzum legnagyobb balf*szai lettek volna a Jedik. Maul mégis kotlik a paradigmaváltó infón. Ez ellent is mond amúgy a szándékaival. Azzal, hogy nem árulta be a mesterét a Jediknek vagy senki másnak, bűnrészessé vált abban, hogy a Birodalom létrejött, és ezzel Sidious lényegében a Galaxis összes gyermekének ártott valamilyen szinten, közvetlen vagy közvetett módon. Bűnösök között cinkos, aki hallgat.Az, hogy a Jedik sejtenek valamit, és léptek, amikor Sidious már hagyta, hogy lépjenek, teljesen más, mintha tudják az igazat és akkor lépnek, amikor Sidious még nem szeretné, hogy lépjenek. Az előbbi eset bábjáték, az utóbbi önálló cselekvés. És az ep3 előtt még mindig meg lehetett volna fordítani az eseményeket, mert Sidious még nem tudott fogást találni Anakinon, és még nem volt a KNH teljhatalmu ura. Ez a kettő csak a coruscanti csata után valósult meg. Addig Vader megszületésére minimális volt az esély, és annak az esélye sem volt meg, hogy a 66-os parancsot véghezvigye. Az utóbbi pedig mindennél fontosabb volt, mert máskülönben 10 ezer Jedivel, a Szenátussal és az általuk vezetett klón sereggel kellett volna szembenéznie.
Hozzászólás ideje: 19 órával korábban19 órája Szerző És ha Maul nem akarta, hogy a jedik megmeneküljenek? Azokat akkor még legalább annyira utálta, ha nem jobban, mint Sidious-t. Sidious a Mandalore-i affér után került végleg a bögyébe. Addig Maulnak az volt a jó, minél rosszabb a galaxisnak.
Hozzászólás ideje: 19 órával korábban19 órája Igen, az megmagyarázza azt, miért nem szólt róla a Jediknek Savage megölése előtt. Akkor még nagyon Sith-ként gondolkodik, az is akart lenni, talán még az is tényleg valós gondolatként volt a fejében, hogy újra Sidious tanítványa lehet. De utána? Savage megölése és Mandalore ostroma között is hónapok telnek el, azalatt több ízben is lett volna alkalma tájékoztatni a Jedi Rendet.Vagy miért nem mondta el az ostrom során Ahsokának? A lány számára is reálisabbá válhatott volna Anakin átállásának lehetősége, ha megtudja, hogy Palpatine, vagyin Anakin közeli barátja és mentora a Sith nagyúr. Maul akkor már tudta, hogy a Jediknek harangoztak, de Ahsoka manipulálásában nagy segítséget nyújtott volna ez az infó.Vagy miért nem mondja el most Devonnak? Ezzel megnevezhetne egy konkrét közös ellenséget, ami ráadásul még a Jedi hitvallással is összeegyeztethető, hiszen a Jedi feladata a Sith elpusztítása. Ráadásul közös nevező is lenne: az Uralkodó mindkettejüket elárulta, mindkettejük világát megsemmisítette.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.