Jump to content

2x21 - R2 Come Home


Recommended Posts

21. rész - R2 Come Home / R2 hazatér

 

epguide221.jpg

 

Írta: Eoghan Mahony

Rendezte: Giancarlo Volpe

 

Helyszín: Vanqor, Coruscant, Endurance csillagromboló

 

Szereplők:

Boba Fett - Daniel Logan

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Mace Windu - Terrence "TC" Carson

Aurra Sing - Jaime King

Bossk - Dee Bradley Baker

Castas - Robin Atkin Downes

Kilian admirális - Julian Holloway

Plo Koon - James Arnold Taylor

Ahsoka Tano- Ashley Eckstein

Ponds parancsnok - Dee Bradley Baker

Wolffe parancsnok - Dee Bradley Baker

Comet közlegény - Dee Bradley Baker

Silver kapitány - Dee Bradley Baker

Sinker őrmester - Dee Bradley Baker

Boost közlegény - Dee Bradley Baker

Adi Gallia - Angelique Perrin

Ki-Adi-Mundi - Brian George

Aayla Secura - Jennifer Hale

R2-D2

R8-B7

R7-F5

 

Történet

Mace és Anakin Boba Fett csapdájának köszönhetően az Endurance roncsai között rekednek. Egyetlen reményük, hogy R2 előbb hív segítséget, minthogy a fejvadászok rájuk találnak.

 

Érdekességek

- A felrobbanó sisakon van egy horpadás, mely egyes rajongók szerint logikai hibai. Hasonló horpadás van Jango és Boba sisakján is, ezért sokan azt feltételezik, hogy az ep4-5-6-ban Boba Jango ep2-es sisakját viseli. Ez tévedés, hiszen a két sisak nem teljesen egyforma, ráadásul Jangoén a horpadás ovális és hátrébb van, mint Boba sisakján, ahol kerekebb és a vizor fölött van. Az epizódban látható sérülés az utóbbira emlékeztet, ám a sisak modellje ugyanolyan, mint Jangoé.

- Boba oldalán ugyanolyan WESTAR-34-es pisztolyt használ, mint az apja.

- Ez az első alkalom a Star Warsban, hogy egy droid szemén át láthatjuk az eseményeket.

- R2 vízorján arab számjegyek láthatóak. Ez utalás lehet az ep4-re, ahol szintén rengeteg alkalommal láthatóak arab számok, holott a Star Warsban ilyen nem fordulhatna elő, elvégre nem a mi világunkban játszódik.

- A Jedi Templomban az eligazításon Plo Koon megemlíti a Hydian utat, mely az EU-ban egy fontos hipertér-kereskedelmi útvonal.

- Az epizód végén újra feltűnnek Koon farkasmintás katonái, köztük a Malevolence-trilógiából ismert – és később is rövidebb időre feltűnő – Wolffe, Boost és Sinker. Valamint újra látható a Plo’s Bross (Plo Tesói) nevű LAAT/i csapatszállító, mely a 2x01 Holocron Heistben menekítette ki Anakinékat a Feluciáról.

- A robogó hátuljára, melyet a fejvadászok használtak, aurebesh nyelven ezt írták: „GYERÜNK MÁR” („LET'S GO ALREADY.”)

S02E21.jpg

- Anakin és Windu az Endurance roncsán LAAT/i csatahajók és AT-TE lépegetők roncsai között sétálnak, később pedig a csillagrombolók hídjaira jellemző irányító-üregbe esnek be, melybe eddig főszereplő nem tette be a lábát.

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ez szerintem egy olyan epizód volt amiben minden megvolt: akció, meghatósás, (Tom és Jerry-s) humor.

A lezuhant Venator nagyon szép volt és öröm volt újra látni a gundarkokat. Érdekes volt látni hogy egy droidnál is mennyit számít a tapasztalat, még a fejlettebb R8 már korán kifeküdt addig R2 milyen jól leutánozta Anakin repülési stílusát. Plo Koon szerepeltetését is jó ötletnek tartom, rég láttuk az öreget. Anakin beszólása is jó volt miután Windu megdícsérte R2-t. Hamár Artu akkor le kell szögeznem hogy ekkorát mé egy karakter sem fejlődött egy epizód alatt.

Most jöhetnek az apróságok amik miatt maradt egy kis keserű utóíze az epizódnak: Egy kicsit következtetetlennek(van ilyen szó?) éreztem azt hogy Mace levonta azt a következtetést hogy az admirálist kiszívta a nyomás, miközben több is hulla kivégezve feküdt a ugyan azon a hídon :D (meg egyáltalán hogy tudtak mindekit kivégezni). Még egy minusz hogy legjobb tudomásom szerint az a detonátor amit R2 ledobott kódolva kellett volna hogy legyen. Nameg itt ez az új fejvadász aki végig csak nyafogott, remélem a következő részben kicsinálják :(

 

Kedvenc jelenet: Amikor a kis Artu elintézte a gundarkot.

8/10

Link to comment
Share on other sites

Épp ez az, hogy hullaként feküdtek a hídon, míg az admirális nem, szóval ő nem is ért földet. :( Ez teljesen logikus következtetés. Ennek a résznek minden percében gyönyörű dolgok történtek. Hol viccesek, hol nagyon komolyak.

Link to comment
Share on other sites

Épp ez az, hogy hullaként feküdtek a hídon, míg az admirális nem, szóval ő nem is ért földet. :) Ez teljesen logikus következtetés.

Azért egy jedi mester legalább gyanakodhatott volna valamire, hisz látható hogy csomóan túlélték a zuhanást (még a hídon is) és csak később végeztek velük

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

Úgy hiszem, hogy nincs értelme megvárnom a feliratot, és megírom most az értékelést. Majd ha lesz valami a feliratban, amibe majd beleköthetek, akkor majd azt később leírom ide. :D Kezdeném a nyitóképpel... Egész egyszerűen leesett az állam a hajó becsapódásakor. Elképesztő látványt nyújtott. Aztán jópofa volt Mace Windu astromech droidja is... Akárcsak Ahsoka droidjának az esetében, ez a droid is sokban hasonlított a gazdájára kinézetileg. :D

És ha már a Vanqorra zuhantak le, akkor már szinte kötelező volt, hogy előkerüljön néhány gundark. Ezúttal sokkal rémisztőbbre sikeredtek a világító sárga szemeikkel. Sokkal fenyegetőbbnek tűntek, mint amilyenek a Dooku Capturedben voltak. Ott sokkal inkább röhejesnek találtam, mintsem félelmetesnek. :D

Bár ez az epizód sem volt sokkal eseménydúsabb, mint a Death Trap, ebben is volt egy elképesztően egyedi légkör, ami egész egyszerűen magába szippantott. A roncsok közötti kutatást különösen átjárja ez a hangulat. Főleg akkor, amikor észreveszik, hogy a klónok nem a zuhanásban haltak meg, hanem kivégezték őket. Aztán ott volt Boba Fett meglepetése. Nah, az aztán nagyon ütött... Olyan érzést keltett, minha Jango Fett a halála után is kísértené Windu mestert.

És most lássuk a fejvadászokat... Hát az előzetes képek alapján azt hittem, hogy Castas egy nagyon kegyetlen arc lesz, mert Bossk csak egy kissrácnak tűnt mellette, erre kiderült, hogy egy gyáva féreg. A kis Bobát simán meg merte volna ütni, de viszont feltérképezni egy elhagyatott csillagromboló roncsot már túl ijesztő tevékenység neki. Jah, és egészen idáig Bosskhoz hasonlóan egy trandoshannak tartottam, de nemrég néztem utána, és akkor tudtam meg, hogy egy klatooinian. :D Még így sokkal jobban hasonlított egy trandoshanra, mint amennyire Gha Nachkt "hasonlított" rá a Downfall Of A Droidban.

Aztán ott volt Bossk. Semmilyen különösebb kommentárt nem fűznék hozzá, csak megjegyeznék két apróbb hibát. Szokás szerint a szinkronjával volt problémám. Már megint Dee Bradley Baker, ami önmagában nem is lenne probléma, ha nem hasonlítana ennyire a klónok hangjához. Láttuk már, hogy ha akar, akkor elő tud rukkolni igazán jó hangokkal is, mint például Karina és Trench esetében. Viszont ettől függetlenül nagyon jó volt az a sziszegő hang, amit kiadott. A másik problémám pedig csak az, hogy nem tűnik különösebben fenyegetőnek.

És végre magyarázatot kaphattunk az Aurra Sing fejéből kiálló izére. De arra aztán végképp nem gondoltam volna, hogy az egy antenna. De mégis hogyan képes egy szerves lény zavarni a rádiófrekvenciákat az egyik testrészével? Ez egy kicsit abszurdnak tűnt.

A fejvadászok pedig foglyul ejtették Kilian admirálist, Ponds parancsnokot és még egy klón tisztet. Különösebben Ponds parancsnokot féltem hármójuk közül.

R2-D2 hősködése talán egy kicsit túlzásba volt véve. Főleg amikor elintézte azt a gundarkot. De engem ez egy csöppedt sem zavart, mert szórakoztató volt. :D Különösen tetszett, amikor a nagy sietségben szinte bevetődött a Jedi Templom kommunkiációs központjába, és elég rendesen összeveszett Plo Koon astromechjével, R7-F5-tel. :P

Amit pedig az epizód fénypontjának tartok, az az, amikor Windu mester elmeséli Anakinnak Jango Fett történetét a Geonosison. És a jelenet alatt felcsendülő jellegzetes "A kis Boba rossz útra tért" zenei témát. :P

És végre láthattuk Wolffe parancsnokot teljes harci egyenruhában. :) Bár, ami azt illeti nem ilyen színűre számítottam, mert annak idején, a Rising Malevolenceben Sinker és Boost közlegény páncélzatának sokkal inkább feketés, barnás festése volt, ezeknek pedig egészen szürkés.

Jah, és végre az is kiderült, hogy a három fejvadász nem puszta jóindulatból segít a kis Bobának, hanem mert bőkezűen megjutalmazza majd őket Dooku gróf, ha elintézik őket. Hiába, a fejvadászokat csak a pénz érdekli. Ki hitte volna? :D

Mindenesetre izgatottan várom a következő részt, remélem az már egy fokkal eseménydúsabb lesz. :D

Link to comment
Share on other sites

Ez a rész maximálisan kimeríti az érdekes és a humoros epizód fogalmát :D R2 "fejvadász zaklatásai" nagyon jók voltak, rég röhögtem ennyit egy TCW epizódon. Utoljára talán a Bombad Jedi volt ilyen vicces, csak ez a komolyabban vicces ágból került ki, ezért jobban is tetszik. Mikor az előző részben szó volt róla, hogy a Vanqor mellett vannak, már tudtam, hogy a gundarkok visszatérnek. És visszatértek. De szerintem most még R2 poénkodásai mellett is félelmetesebbek voltak, mint anno a Dooku Capturedben. Főleg, mikor szétcincálták szegény R8-at :) Jópofa volt az is, mikor R2 droidokat félrelökve száguldott végig a Templomon, majd belekötött R7-be. Pedig őt még ismeri is :D Viszont tetszett, hogy Plo Koon, aki ugye csak egyszer találkozott eddig R2-val, nem ismerte föl. Ebből is látszik, milyen szokványosak ezek az asztromechek, így még inkább nem csoda, hogy az ep4-ben Ben nem ismeri fel R2-t.

Nagyszerűek voltak az utalások az ep2-re, és Windun talán először lehetett érzékelni, hogy valaha ő is volt ember. Mintha kicsit bántotta volna, hogy megölte egy gyerek apját a szeme láttára. Vagy nem is bánta, zavarta, vagy ilyesmi, egyszóval, arra a pillanatra nem tűnt az érzelemmentes kopasz fekának :D

Örültem, hogy Ahsoka is megjelent, ezek szerint tényleg csak az évadnyitóban kapott szobafogságát tölti. Valószínűleg ezért nem volt jelen a Mandalore és a Zillo esetben sem. Jó volt ennyi sok Jedit is látni, még ha csak futólag is, illetve megint volt Wolffe is, kitartó egy klón az is.

Boba Fett is nagyszerű volt, néha már-már gyilkos indulatok voltak. A végén komolyan azt hittem, hogy agyonlövi Castast. Tetszett, hogy örökölte apja pisztolyait. Viszont most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy Sing és Bossk miért védi annyira Bobát. Castas egyértelműen a pénz miatt van velük, viszont mindkét fejvadász azonnal ráfogta a fegyvert, mikor Bobát fenyegette. Sing meg szabályosan Boba "anyjaként" viselkedik. Remélem erről lesz szó, mert azért - bár szerintem a fejvadászok nem feltétlen rosszak - nem szoktak azok ilyen kedves önzetlen lelkek lenni a Star Wars világában.

Az is érdekes lesz, hogy mit akarhatnak majd Kilian admirálistól, Ponds parancsnoktól és a másik klóntól. Egyáltalán, őt miért rabolták el? Egy admirális és egy klón parancsnok érthető, de ő?

Végül, mikor a Slave I elkezdte üldözni a Delta-7B-t, az milyen ep2 hangulatot hozott :D Bár azért itt kicsit húztam a számat, hogy képtelenek eltalálni a hajót, de az antennát csak kilövik... Aha, ja, persze...

Link to comment
Share on other sites

Szegény csillagromboló eléggé le volt strapálva, megfájdult a szívem, hogy így kell látnom egy ilyen szép űrhajót.

R2 bolondozása és mentőakciója pedig tök jó volt, a gazdájára ütött kreativitás és repülési technikájában.

Sajnálom, hogy a múltheti kicsikről nem volt szó a részben, azt vártam volna, hogy már tudják, hogy Boba tevékenykedik, de hát így is jó volt, hogy később derüli ki csak Mace számára.

A sisakos akciót pedig nem értem, Mace, miért nem a sisakot dobta ki, mint hogy Anakin-t húzza el? :D

 

Aurra megint ott volt, most eléggé gondolkodóba estem, majd a jelöléseket ítélve, mert egyre jobban kedvelem Aurrát már a sorozatban is, igazi kis gonosztevő és az antennáján is fekütem, hogy távközlésre is használja :)

Az új fejvadász nem jött be, túl sokat nyafog és semmit nem láttunk (még) tőle, hogy miért is ekkora fejvadász, hogy olyan nagyágyúakkal lóg, mint Bossk és Aurra.

Bossk-on pedig meglepődtem, azt hittem, hogy nem tud értelmesen beszélni, de így belegondolva ő is trandoshan, mint Gha Nackt volt az első évadban, ő pedig beszélt...

 

Összességében jó rész volt, de az előző jobban tetszett :D

Link to comment
Share on other sites

Szerintem akkor Bossknak szól hogy zavarja az adást

Pontosan így van. Aura fején az mindössze egy adóvevő. Erre is használta végig, és abban a jelenetben is Bosskkal beszélt, neki mondta, hogy zavarja az adást.

Link to comment
Share on other sites

Az antennát Boba lőtte ki, Bossk bénázott a fő lézerek mögött. :) Ha jól láttam.

De miért nem a hajót lőtte szét, ha annyira holtan akarta látni Mace-t? Ha egy lófütyi méretű antennát el tud találni, akár már egyből a hajó hajtóművét is szétlőhette volna, végül is csak sokszorosan nagyobb. :D

Link to comment
Share on other sites

De miért nem a hajót lőtte szét, ha annyira holtan akarta látni Mace-t? Ha egy lófütyi méretű antennát el tud találni, akár már egyből a hajó hajtóművét is szétlőhette volna, végül is csak sokszorosan nagyobb. :)
Nem szeretem a focit, de hányszor van az, hogy a kapufára megy a labda, mint hogy bele a kapuba? Azért a kapu nagyobb, mint a kapufa. Itt is így van :D
Link to comment
Share on other sites

Nem volt, rossz.

A lezuhant Venator jól nézett ki, de szerintem túlságosan összezuhant. Gyakorlatilag nem volt egy ép porcikája (csak az ajtó), pedig egy elég masszív hajó. Itt meg nem is hajó volt, csak egy rakás egymásra dobált roncsdarab. A hidat a reaktor robbanás sem károsította és a becsapódásnál sem sérülhetett meg, mégis elég romos volt.

Jó, hogy kiderült Boba csak Aurra támogatása miatt lehet vezető szerepben. remélem azért azt is megmagyarázzák, hogy a csaj miért támogatja, mert pusztán a pénzt kevés indoknak tartom. Ha csak az lenne, akkor simán kinyírhatná a gyereket meg a rinyálóst, és ketten osztoznának Bosskkal.

A gundarkokat feleslegesnek és logikátlannak érzem, pusztán azért kellettek, hogy R2-nak még egy problémája legyen a fejvadászok mellett. Egy ragadozó állat miért követne egy droidot, mikor előtte mellette volt két élőlény, amiket a szaguk alapján nyilván ehetőbbnek érzett volna, plusz ott van egy rakás tetem? Igaz, a páncél miatt konzervek. Mellesleg, ha a droidok életjelek után kutatnak a radarjukkal, akkor R2 miért csak akkor veszi észre a dögöket, mikor "szembe" állnak vele?

Gondolkozás nélkül remek rész, de egyébként számtalan olcsó, és egyszerű megoldást tartalmaz. Tudom, hogy alapvetően gyerekeknek készül, meg a 20 perc sok mindent behatárol, de egyre többször van az az érzésem, hogy az írók nem erőltetik meg magukat. Simán a legegyszerűbb megoldásra törekednek.

Windu, már másodszor nem érzi meg a veszélyt. Most is inkább csak leesett neki, hogy csapda a sisak. Magát a csapdát is túl egyszerűnek tartom. Rendben, hogy az eredeti terv befuccsolt és rögtönözni kellett, de három rutinos fejvadásszal a háta mögött Boba talán több tényezőt is kizárhattott volna. Mi van ha Windu klón mentőosztaggal együtt jön, hisz a mentő hajó is odaért. Jöhetett volna olyan hajó is, ami képes larty-kat indítani, így előfordulhatott volna, hogy egy klón ér előbb a hídra és az veszi fel a sisakot. Kicsit durva lett volna gyerekfilmbe, de az ütött volna, ha az admirálist élve, vagy az ő testét használják csalinak és az van bedrótozva. És az egyik legnagyobb jedinek nincs annyi esze, tapasztalta, ösztöne, hogy a bombát lökje ki a hídról, ne a társát rángassa? Ez így túl egyszerű. Mellesleg elég hihetetlennek tartom, hogy Boba az EP II-es aréna jelenet után csak így elfecsérelje az apja "arcát". Ahhoz az túl nagy érzelmi értékkel rendelkezik.

Az érzékelők kérdését sem először veszem elő, de nem tudok elmenni amellett, hogy a Slave 1 gyakorlatilag alig parkolt egy köpésre a Venatortól, pusztán egy nem túl magas szikla mögött , ami vízszintes irányban takarásában nyújtott, de Anakinék talán észrevehették volna, még puszta szemmel is, ha már a radar nem jelezte. Ráadásul abból kiindulva, hogy a három gunship is a Salve korábbi "rejtekhelyén" landolt, az lehetett a leközelebbi nagyobb leszállásra alkalmas terület.

A vége meg nagyon összecsapott volt. A mentőosztag pont az utolsó pillanatban érkezik, Ashoka azonnal meglátja a mesterét, mikor egy sötét lyuk alján éppen csak a koszos feje látszik, aztán amíg ő és Plo Koon egyben tartják a hidat, két klón pikk-pakk kirángatja a két jedit egy olyan törmelék hegy alól, amiből maguk az Erő segítségével sem tudtak kikecmeregni.

Ezért majd biztos kapok, hogy kötekedek, meg így miért nézem, de tényleg azt látom, hogy ezt a sorozatot csak ész nélkül, a fejemből kibambulva szabad nézni, ami nem teszik. A nagyfilmekbe is bele lehet kötni persze (csak az újakba, mert a régiek a hangulatukkal egy percre sem eresztenek), de még a kevésbé kedvelt új trilógiában is van ami eltereli a figyelmet. Itt is akadnak részek amire egy rossz szavam nincs, mert úgy beránt, de a legtöbb esetben nem tudnak olyan 20 percet összehozni, hogy maradéktalanul elégedett legyek, és ne húzzam a számat. Szerintem nem túl nagy elvárás, hogy kicsit figyeljenek oda, a mit miértre, mert olyan apróságokkal simán a jó pontokat szereznek nálam, mint a már látott jedik ismételt (még ha csak hologramként is) feltűnése, vagy hogy Ashoka a hozzá másodikként legközelebb álló Plo Koonnal megy mestere megmentésére, és ebből kifolyólag Plo klónjai vannak ott, Wollfe parancsnokkal az élen. Plo Koonnak a beszólás is jó volt,hogy R2 játssza le azt a nyilvánvalóan fontos üzenetet. Ami viszont csúcs volt az Windu "Indeed"-jem. Persze csak az tudja értékelni egy hallgatag, kopasz fekete fazon "indeed"-jét, aki elég Csillagkaput nézett.

 

Mire megírtam a hozzászólásom pár dolgot már más is felvetett belőle, de most már bent hagyom.

 

 

És végre magyarázatot kaphattunk az Aurra Sing fejéből kiálló izére. De arra aztán végképp nem gondoltam volna, hogy az egy antenna. De mégis hogyan képes egy szerves lény zavarni a rádiófrekvenciákat az egyik testrészével? Ez egy kicsit abszurdnak tűnt.
Úgy tudom Aurrát valamikor elrabolták, és egy házi barkás agyműtét keretében ültették a fejébe a kommunikációs eszközt (tehát az egy mesterséges valami, nem a testrésze), és mintha a műtét balsikere, mellékhatása miatt változott volna olyan agresszív gyilkossá, mint amilyennek ismerjük.
Link to comment
Share on other sites

Nem szeretem a focit, de hányszor van az, hogy a kapufára megy a labda, mint hogy bele a kapuba? Azért a kapu nagyobb, mint a kapufa. Itt is így van :)

Na jó, de az véletlen (bénázás), ez meg szándékos volt. Vagy az más baromi nagy véletlen, hogy pont akkor találják el az antennát, amikor R2 pont hívni akarja az "öregek házát".

Link to comment
Share on other sites

De miért nem a hajót lőtte szét, ha annyira holtan akarta látni Mace-t? Ha egy lófütyi méretű antennát el tud találni, akár már egyből a hajó hajtóművét is szétlőhette volna, végül is csak sokszorosan nagyobb. :D
De végig ő lőtt, Bossk csak a pilóta volt, rosszul láttam. :) Most néztem meg. A másik jó kérdés. Talán csak szerencséje volt. :D Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Úgy tudom Aurrát valamikor elrabolták, és egy házi barkás agyműtét keretében ültették a fejébe a kommunikációs eszközt (tehát az egy mesterséges valami, nem a testrésze), és mintha a műtét balsikere, mellékhatása miatt változott volna olyan agresszív gyilkossá, mint amilyennek ismerjük.

Ohhh, ezt korábban nem tudtam. Nagyon tetszik a magyarázat. Köszi! :)

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Jut eszembe, Llew... Nem arról volt szó, hogy Anakinék azért nem tudtak az Erő segítségével kimászni onnan, mert akkor szétomlik az egész? És ha Plo Koon illetve Ahsoka megtartják az Erővel, akkor éppenséggel a klónok elég könnyedén ki is ráncigálhatták őket onnan. Lehet, hogy ettől függetlenül még mindig egy olcsó megoldás ez, de többé-kevésbé hihető, szerintem. :)

Link to comment
Share on other sites

ezt a sorozatot csak ész nélkül, a fejemből kibambulva szabad nézni, ami nem teszik.
Épp ez az, hogy nem! Másra kellene koncentrálni nem azokra amiket Te folyton hibának élsz meg. Pl. a történeti kapcsolódási pontokra a filmekkel, vagy az egyéb univerzum tágító dolgokra. Komolyan nem tudok mást mondani, de a Te hozzáállásoddal mindenbe, ismétlem MINDENBE bele lehetne kötni. Ez egy szórakoztatni akaró sorozat, nem kell mindenben a logikát keresni. Mint ahogy az SW -ben sok helyen nincs is, hisz ez egy fantázia világ. De olyanokon kiakadni, hogy most Windu miért nem érzi meg a bombát...hát istenem....ezer magyarázat adható, csak fantázia kell hozzá.
Link to comment
Share on other sites

Jut eszembe, Llew... Nem arról volt szó, hogy Anakinék azért nem tudtak az Erő segítségével kimászni onnan, mert akkor szétomlik az egész? És ha Plo Koon illetve Ahsoka megtartják az Erővel, akkor éppenséggel a klónok elég könnyedén ki is ráncigálhatták őket onnan. Lehet, hogy ettől függetlenül még mindig egy olcsó megoldás ez, de többé-kevésbé hihető, szerintem. :)
Pontosan. Windu nem akarta mozgatni a törmeléket, mert fenn állt a veszélye, hogy rájuk omlik az egész híd. Mint láttuk a végén omlott is, de sikerült kijutniuk onnan másik két Jedi Erőhasználatának segítségével. Nem tudom mi ezen annyira logikátlan...
Link to comment
Share on other sites

Ebben az epizódban sem kellett csalatkoznom! Az előző részben felvezetett történet meglepő módon ezúttal nem csak Boba köré épült. Konkrétan R2 olyan szerepet kapott, hogy csak lestem. :D Nem gondoltam volna, hogy ennyire a középpontba helyezik a kis robotot. Egész SW-s pályafutása során talán most tetszett a legjobban a ténykedése. :D Ő már nem is robot hanem egy érző létforma. :D Jó volt Windu beszólása, miszerint félelemre van programozva. :P Szinte minden bejött vele kapcsolatban, a koronát az tette fel amikor a Jedi templomban lebucskázott a lépcsőn. :D

 

R2 küldetése és poénjai ellensúlyozták az epizód sötét tónusát, amihez remek hátteret biztosított Vanqor szürke világa. Az utóbbi időben Mace és Anakin sokat akcióztak együtt, így most örömmel láttam, hogy a kapcsolatuk is fejlődött valamelyest. Talán az epizód előtti idézet is kettejükre utal. Szívszorító őket ilyen nagy barátságban látni, miközben tudjuk, ebből semmi sem marad majd az EPIII -ra. Szép jelenet, amikor Mace megmenti Anakin életét, ráadásul először szólítja a keresztnevén. Maga az egész csillagromboló-romon játszódó jelent sor kiváló. Mind látványilag, mind hangulatilag. Llew említette, hogy nem érti hogy sérülhetett meg a hajó ennyire, amikor nagyon masszív építésű. No erre könnyen lehet válaszolni. A hajó eleve súlyos károkat szenvedett el a robbanás miatt, így az integritása erősen lecsökkent, és egy olyan becsapódás amit elszenvedett, okozhatott olyan nagy károkat amiket láttunk. No de vissza a sötét tónushoz. A sorozat folyamán talán még sose láthattunk annyira kiszolgáltatott Jediket mint most. Mace és Anakin teljesen magatehetetlen szinte az egész epizód alatt. Ez okot is adott némi polemizálásra. A csúcspont mindenképpen az volt, amikor Windu Jangoról és a Geonosison történtekről beszélt. Akkor nagyon előjött az EPII-es érzés!

 

Persze nem mehetünk el szó nélkül a fejvadászok mellett sem, akik okoztak meglepetéseket. Kezdjük Bossk basic nyelven történő megszólalásával. Mivel a sorozatban még nem volt felirat, így várható volt ez a megoldás. A sziszegős szövege nagyon bejött. :D Viszont üröm az örömben, hogy Dee Deadly Baker hangja nagyon felismerhető, így ebben egyetértek KisKósával, torzíthattak volna rajta többet is. Castas viszont nagy lókötő. :D A jelmondata az is lehetne, hogy: "pénzért mindent, de fő az óvatosság". :P Mint alább is írtam, nekem Quasimodo jutott róla eszembe. :D Tetszett a karakter, remélem nem nyírja ki Boba a következő részben. :D Olyan kis óvatos. Aurra hozta magát, megint fullra kiállt Boba mellett, érdekes ez a bábáskodása. Én is úgy érzem lehet valami a háttérben ami ennyire Bobához köti. Remélem nem az az oka, hogy Jango szeretője volt. :D

 

Két dologról érdemes még szót ejteni. Az egyik a látványvilág ami önmagáért beszél, és talán a kedvencem a második évadban. A romboló roncs ideális hátteret ad a történetnek, nagyon hangulatos. Aztán itt a Slave I -es üldözés ami minimum EPII -es szint, de a romboló miatt talán több is annál. Egyszerűen beleborzongtam annyira jó volt! Sajnos rövid volt a jelenet, pedig elnéztem volna még. :D

 

A másik dolog a zene! Ha az előző részben jó volt, akkor most csak a frenetikus jelzőt biggyeszteném rá. Fokozta a mozi feelinget! Határozottan komolyságot adott a résznek, nagyszerű volt. Bár csak kiadnák a TCW zenei témáit is egy dupla CD-n. :D

 

Természetesen kíváncsi vagyok a konklúzióra, és már most nagyon sajnálom, hogy vége lesz ennek a remek évadnak. :)

Link to comment
Share on other sites

és Windun talán először lehetett érzékelni, hogy valaha ő is volt ember. Mintha kicsit bántotta volna, hogy megölte egy gyerek apját a szeme láttára. Vagy nem is bánta, zavarta, vagy ilyesmi, egyszóval, arra a pillanatra nem tűnt az érzelemmentes kopasz fekának :D

:) De most miért mondod ezt? Zilloért is hogy aggódott. :D

 

Örültem, hogy Ahsoka is megjelent, ezek szerint tényleg csak az évadnyitóban kapott szobafogságát tölti. Valószínűleg ezért nem volt jelen a Mandalore és a Zillo esetben sem.
Öregem tényleg! Erre még nem is gondoltunk. :D Ahsokát még az első részben eltiltották mindentől, és ezért nem látni sokszor. :calp:
Link to comment
Share on other sites

Jöhetett volna olyan hajó is, ami képes larty-kat indítani, így előfordulhatott volna, hogy egy klón ér előbb a hídra és az veszi fel a sisakot. Kicsit durva lett volna gyerekfilmbe, de az ütött volna,
Kicsit sok a 'volna'. Nem így lett. Windu és Anakin biztos nem fog fényévekről érkező erősítésre várni, amikor a lezuhant hajó legénysége halálán van... Ezt Bobáék jól tudták. A sisak beáldozása pedig tökéletes, mert ha Windu hal, akkor az a lelki teher is leesik Bobáról ami eddig nyomasztotta az apja halála miatt. szóval ez jelképes dolognak sem volt utolsó.
Link to comment
Share on other sites

Épp ez az, hogy nem! Másra kellene koncentrálni nem azokra amiket Te folyton hibának élsz meg. Pl. a történeti kapcsolódási pontokra a filmekkel, vagy az egyéb univerzum tágító dolgokra. Komolyan nem tudok mást mondani, de a Te hozzáállásoddal mindenbe, ismétlem MINDENBE bele lehetne kötni. Ez egy szórakoztatni akaró sorozat, nem kell mindenben a logikát keresni. Mint ahogy az SW -ben sok helyen nincs is, hisz ez egy fantázia világ. De olyanokon kiakadni, hogy most Windu miért nem érzi meg a bombát...hát istenem....ezer magyarázat adható, csak fantázia kell hozzá.
Mi vagyunk a skála két végpontja, mivel a Te hozzáállásoddal pedig mindenre magyarázatot lehet adni.
Pontosan. Windu nem akarta mozgatni a törmeléket, mert fenn állt a veszélye, hogy rájuk omlik az egész híd. Mint láttuk a végén omlott is, de sikerült kijutniuk onnan másik két Jedi Erőhasználatának segítségével. Nem tudom mi ezen annyira logikátlan...
Az, hogy ott van a rend Yoda után második számú jedije, illetve a Kiválasztott, aki már számtalanszor bizonyított, de annyi ész kettőjükbe együtt sem szorult, hogy az egyik egyben tartsa az Erő segítségével a törmeléket a másik meg felemelje. Mikor Macenek még a kezei is szabadok, de bármi konstruktív helyett inkább heverészik és a mentés várása közben a sisakot magához vonzva a múlton mereng. Aztán jön egy padawan, meg egy "átlagos" tanácstag és azonnal megoldják a helyzetet.
Llew említette, hogy nem érti hogy sérülhetett meg a hajó ennyire, amikor nagyon masszív építésű. No erre könnyen lehet válaszolni. A hajó eleve súlyos károkat szenvedett el a robbanás miatt, így az integritása erősen lecsökkent, és egy olyan becsapódás amit elszenvedett, okozhatott olyan nagy károkat amiket láttunk.
Reaktor robbanás a bal oldal hátsó felét érte. A szerkezeti integritás meg azért nem olyan, mint amikor erősen odacsapsz egy üveg tárgyat valamihez és a repedése pókhálószerűen végigfutnak az egészen. A hídnak simán ki kellett volna bírnia a becsapódást, de tán még a hajó is jobb állapotban maradhatott volna. A Jedi Crasben a sokkal kisebb, nem is kimondottan hadihajónak épített, vagyis kevésbé masszív cirkáló legalább ilyen zuhanás után sokkal jobban egyben maradt.

Az meg, hogy a sisakba rejtett bombától szétzuhan az egész részleg, az kb. ugyan az, mint, hogy az előző részben pár lézerlövéstől felrobban a reaktor.

 

Kicsit sok a 'volna'.
Főleg, ha két olyat is beidézel, ami már másra vonatkozik. Nem kéne ferdíteni.
Nem így lett. Windu és Anakin biztos nem fog fényévekről érkező erősítésre várni, amikor a lezuhant hajó legénysége halálán van... Ezt Bobáék jól tudták. A sisak beáldozása pedig tökéletes, mert ha Windu hal, akkor az a lelki teher is leesik Bobáról ami eddig nyomasztotta az apja halála miatt. szóval ez jelképes dolognak sem volt utolsó.
Nem derült ki, hogy honnan jött az erősítés, ennyi erővel egy másik Venator is jöhetett volna. A beáldozás nem tökéletes, mert Windu nem halt meg. Ráadásul Aurra is elsőre azt mondta, hogy biztos meghalt a robbanásban. Ha Boba nem makacskodik, akkor simán lelépnek. Még azonban ezek után is csak onnan tudták meg - bár téves feltételezés alapján, de az most mindegy -, hogy életben marad, hogy R2-nak bekavart a gundark. Anakin gépének felrobbanása nélkül, simán elrepülnek, legközelebb meg csak néznek, ha Windu felbukkan. Bobáék tervében is túl sok a ha. Edited by Llew
Link to comment
Share on other sites

Mi vagyunk a skála két végpontja, mivel a Te hozzáállásoddal pedig mindenre magyarázatot lehet adni.
Ebben egyetértek.

 

Az, hogy ott van a rend Yoda után második számú jedije, illetve a Kiválasztott, aki már számtalanszor bizonyított, de annyi ész kettőjükbe együtt sem szorult, hogy az egyik egyben tartsa az Erő segítségével a törmeléket a másik meg felemelje. Mikor Macenek még a kezei is szabadok, de bármi konstruktív helyett inkább heverészik és a mentés várása közben a sisakot magához vonzva a múlton mereng. Aztán jön egy padawan, meg egy "átlagos" tanácstag és azonnal megoldják a helyzetet.
Súlyosan megsérültek, nem tudtak eléggé koncentrálni egy ilyen művelethez. De ha ennyire számít a tanács tagság, meg a kiválasztottság, akkor elég lenne mindenhova őket küldeni, hisz az Erővel minden problémát megoldanák. A háború is csak egy hétig tartott volna.

 

Reaktor robbanás a bal oldal hátsó felét érte. A szerkezeti integritás meg azért nem olyan, mint amikor erősen odacsapsz egy üveg tárgyat valamihez és a repedése pókhálószerűen végigfutnak az egészen. A hídnak simán ki kellett volna bírnia a becsapódást, de tán még a hajó is jobb állapotban maradhatott volna. A Jedi Crasben a sokkal kisebb, nem is kimondottan hadihajónak épített, vagyis kevésbé masszív cirkáló legalább ilyen zuhanás után sokkal jobban egyben maradt.

Az meg, hogy a sisakba rejtett bombától szétzuhan az egész részleg, az kb. ugyan az, mint, hogy az előző részben pár lézerlövéstől felrobban a reaktor.

Egy tömörebb szerkezet még szép, hogy kevesebb károsodást szenved egy zuhanás során. Dobj le egy pax tollat tízezer méter magasból, aztán meg egy kályhát. Melyiknek lesznek nagyobb sérülései? A sisakba rejtett bomba detonációja kelthetett ekkora sérülést egy súlyosan megrongálódott hídon. Ráadásul azt se tudjuk milyen bomba volt az. A végén a lezuhanó híd is láncreakció szerű robbanásokat idézett elő a súlyosan sérült hajóban.
Link to comment
Share on other sites

Súlyosan megsérültek, nem tudtak eléggé koncentrálni egy ilyen művelethez. De ha ennyire számít a tanács tagság, meg a kiválasztottság, akkor elég lenne mindenhova őket küldeni, hisz az Erővel minden problémát megoldanák. A háború is csak egy hétig tartott volna.
Vártam, hogy ezzel jössz. Baromira nem tűntek súlyosan sérültnek. Anakin a Jedi Crashben súlyosan sérült volt, de még Ki-Adi is inkább a Landing At Point Rainben. Itt simán csak mozgásképtelenek voltak a romok alatt. Egyikük csak félig. Nyugodtan csevegtek, aztán meg önerőből ugrottak be a lartyba, a hordágyon meg őgy heverésztek, mintha csak az előző napi buli után lennének kicsit másnaposak és fáradtak. :)

 

Egy tömörebb szerkezet még szép, hogy kevesebb károsodást szenved egy zuhanás során.
Ezzel most pont egyetértesz velem.
Dobj le egy pax tollat tízezer méter magasból, aztán meg egy kályhát. Melyiknek lesznek nagyobb sérülései? A sisakba rejtett bomba detonációja kelthetett ekkora sérülést egy súlyosan megrongálódott hídon. Ráadásul azt se tudjuk milyen bomba volt az. A végén a lezuhanó híd is láncreakció szerű robbanásokat idézett elő a súlyosan sérült hajóban.
Persze lehetett hiper-szuper-mega-giga bomba a sisakban, de akkor már az egész hidat is aláaknázhatták volna és a sisakban csak a detonátor kellett volna. Sőt. A Slave 1 egyik szeizmikus töltetét teszik be a Venátor roncsaiba és azt robbantják. Az biztos megoldás lett volna.

Nem a híd lezuhanása miatt robban fel a hajó. Már mikor Ashokáék oda értek, akkor robbanások voltak, amiket valószínűleg a Slave 1 lézertüze indukált.

Link to comment
Share on other sites

Vártam, hogy ezzel jössz. Baromira nem tűntek súlyosan sérültnek.
Igen. Amikor Anakin elájult R2 mellett az se tűnt súlyosnak? :) Az egy dolog, hogy beszélgettek, de a végén is hordágyon szállították el őket, és Ahsoka érintésétől is nagy fájdalmai voltak Anakinnak.

 

Ezzel most pont egyetértesz velem.
Nem hinném. Egy nagyobb hajó nem tömörebb mint egy kisebb. :D Az olvasatomban a romboló sérülései teljesen hihetőek.

 

Persze lehetett hiper-szuper-mega-giga bomba a sisakban, de akkor már az egész hidat is aláaknázhatták volna és a sisakban csak a detonátor kellett volna. Sőt. A Slave 1 egyik szeizmikus töltetét teszik be a Venátor roncsaiba és azt robbantják. Az biztos megoldás lett volna.

Nem a híd lezuhanása miatt robban fel a hajó. Már mikor Ashokáék oda értek, akkor robbanások voltak, amiket valószínűleg a Slave 1 lézertüze indukált.

Volna,volna,volna.... Így volt hatásos. Nyilván Boba azt akarta, hogy így legyen vége Mace -nek.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information