Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

4x14 - A Friend in Need

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Egyszer még régen említettem, hogy ennek a résznek a befejezése a Doctor Who-ra emékeztetett. Gondoltam így utólag megosztom, hogy pontosan mire is gondolok:

169649535e2e4130c1788c8d52acecf5.jpgtumblr_kva3j0Nol41qzbm5xo1_500.png

• 2 évvel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Azért aki nagy rajongója lett a Mandalori népnek, megmutatnám ezt a részt. :evil: Vizsla egy mocskos féreg volt, bár voltak elvei és identitástudata, mégis valahogy félresiklott. De ha mégse, és ilyen volt a Mandalori nép a régi időkben, mint ahogy ebben a részben mutatja akkor jó, hogy kipusztultak. 

Természetesen Satine reformációja árnyalja a képet.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Szerintem Vizsláék nagyon kifordították a régi eszméket és eltávolodtak azoktól. Magukat a régi mandiknak vallották, de érzésem szerint a régi mandik leköpték volna őket. Ezt már csak azért is gondolom, mert pl. a Wren klán sem tűnik olyannak, ami követte Satine reformációit, mégsem zsarnok gyilkosok. De akár Fenn Raut is említhetnénk. A Death Watch lényegében egy rablóbanda volt, becsület és tisztesség nélkül, de ez nem is csoda, ha figyelembe vesszük, milyen volt a vezetőjük, Pre Vizsla, és milyen gyorsa térdre borult a többség egy olyan alak előtt, mint Maul.

Anno, amikor ez a rész bemutatásra került, nekem nem is tetszett az, amit itt prezentáltak, mert a mandi-k (néhány kivételtől eltekintve) azért nem ilyenek voltak ezt megelőzően, hanem olyanok, mint amit a The Mandalorianban láttunk. 

• 8 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

This is not the way - állhatna ez az epizód elején, ha ma készülne. Anno nem tetszett, hogy ebben az epizódban az epikus, Mandalore meghódításáért küzdő csoport, ami azt vallotta, hogy a régi utat járják, lényegében kegyetlen, némileg agyatlan mészárosokká váltak, akik élvezettel öldökölnek fegyvertelen embereket. Valljuk meg, undorító, amit itt a Death Watch művel. De a Rebels és a The Mandalorian után sokkal befogadhatóbb ez a csótánysereg. Mert mutatja, hogy ezek a mandik nagyon kifordították a vallás tanait, csakhogy igazolják saját gaztetteiket és hataloméhségüket. Valahogy úgy, mint a mi világunk terroristavezérei. Mando szerintem már csak elvből is agyonlőné Pre Vizslát, a Fegyverkovács meg ugyanúgy szájon vágná őket kalapáccsal, mint a rohamosztagosokat.

Mégis, az a tény, hogy bemutattak egy ilyen frakciót is, megmutatja, mennyire széttöredezett Satine uralma alatt a mandi nép. Persze valószínűleg régen sem alkottak egészet, de ezen a ponton szerintem ártalmasan széttagolódtak. Satine tagadta a régi utat, a Death Watch kifordította... Úgy tűnik csak a nevarroi törzs maradt hithű.

Amúgy apró öröm, hogy a falubeli mészárláson Bo-Katan bár jelen van, nem mutatják, hogy bárkit is megölt volna. Már az kicsit gáz, hogy ő egy ilyen banda tagja (ahogy Sabine anyja is), de nehezebben tudnám később elfogadni őt, ha itt néhány embert szórakozásból felgyújtott volna. De valószínűleg pont azért kerülték ezt el a készítők, mert Filoni már ekkor tudta, merre tart a sztori (nyilván most csak a TCW keretein belülre gondolok).

Hozzászólás ideje:

Mondjuk szerintem nem véletlenül DEATH Watch a nevük. Jól írtad ,ez a mi világunk terroristaszervezetinek hithű másolata.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.