Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot? 50 felhasználó szavazott

1. 1. Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?

• igen
      15
    • nem
      23
    • nem tudom eldönteni
      10

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Na akkor lesz egy fórumtali Odynál is. :)

Én addig be nem teszem a lábam hozzá, amíg nem egészíti ki a rendszert Blu-ray lejátszóval, True HD-s erősítővel és minimum 7.1-es hangfalrendszerrel. :D

Hozzászólás ideje:
Kapaszkodj meg, ime a tuti: Full HD-s, pont 94 centist. :D

Na jó, csakis Panasonicot. :) Érdemes már az LCD-ket is lesni, mára már kiküszöbölték azért a legtöbb hibát ami ezt a képmegjelenítőt jellemezte. Utánhúzás, gyenge fekete szín ésatöbbi.

Samsung nem jó? Egyébként szerintem nem létezik 94 centisben full HD plazma.

Hozzászólás ideje:
Samsung nem jó? Egyébként szerintem nem létezik 94 centisben full HD plazma.

Samsung se rossz, de ott asszem a szervízzel vannak gondok. Pana sokkal szebb képpel rendelkezik, én tuti azt választanám. :) Mé a Pioneert javasolnám, de az beszüntette a gyártást.

Hozzászólás ideje:
Samsung se rossz, de ott asszem a szervízzel vannak gondok. Pana sokkal szebb képpel rendelkezik, én tuti azt választanám. :) Mé a Pioneert javasolnám, de az beszüntette a gyártást.

Mostanában olvastam a 'legjobb' HD TV -ről az indexen, ami Samsung volt. :D De jól van, akkor legyen Panasonic. Szerinted melyiket lenne érdemes?

Hozzászólás ideje:

Nem tudom, hogy mennyit szánsz rá, de javaslom, ha van egy kinézett kedvenc akkor keres rá a googleban fórumokban is. ( hasra ütés szerűen, kedvező árfekvéssel a TX-L37S10 nem tűnik rossz választásnak, bár megjegyzem az árak mintha megint emelkedtek volna. :) Tavaly láttam én olcsóbb lcd tv-ket is ebben a szegmensben ) Mostanság meg nem nagyon követem a trendeket, majd ha eccer eljutok addig, hogy én is fejleszteni tudok. :D

Hozzászólás ideje:
Előzőhöz hozzáteszem, hogy ez a készülék mindent tud. Full HD-s, ismeri a 24 képkockás vetítést, szóval blu-rayhez tökéletes. :)

Köszi a tippet! Én is ezt nézegettem. Mindenképp 300 alatt akarok költeni rá hisz még kell egy BR lejátszó is.

SZERK: ez ilyen olcsó? :D

SZERK: bár most nézem, hogy nincs benne a 100Hz -es technológia. Ez egy alap készülék.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
Érdekes, külföldi oldalon mást írtak. Minden esetre azért tudod, hogy merre fele kell keresgéllni. Arra ügylej még, hogy az mpeg4 benne legyen.

Pedig nem tudja azt az intelligens képalkotási rendszert mert a panasonic.hu -n sincs feltüntetve. :)

Hozzászólás ideje:
Pedig nem tudja azt az intelligens képalkotási rendszert mert a panasonic.hu -n sincs feltüntetve. :)

No akkor lapozni kell.

Miért nem veszel egy vetítőt inkább? :D

Hozzászólás ideje:
Ne viccelj már. :)

Azzal nem lenne ennyi gondod. :D

Amúgy lehet már ott is igen kedvező megjelenítőket venni, persze más kérdés ugye a hely mérete, nomeg a vászon kérdése.

Minden esetre ne kapkodd el a tv vásárlást, tessék fórumokban tájékozódni mint alább írtam :D

Hozzászólás ideje:

Egyetértek.

Ha csak filmezésre kell akkor mindenképp projektor-irányban érdemes gondolkodni. Persze ahhoz meg kellenek megfelelő körülmények (sötétített szoba, ha lehet nem túl világos falak, elhelyezés). Egész egyszerűen nem lehet összehasonlítani egy 106-os LCD-vel sem.

Azt viszont tudni kell, hogy mostanában már a HD-ready projektorok eléggé megcsappantak. Lehet még kifogni olcsóbban jókat, de inkább már a full-hd-s projikat nyomják. Azok viszont még elég drágák.

Ha tv-nézés is igény, akkor érthető ha LCD/plazma/LED-ben gondolkodik az ember.

Én mondjuk úgy vagyok vele, hogy tv-t nézni elég nekem egy kis régebbi készülék is. Ha van F1 vagy foci-vb/eb akkor meg kirakom vászonra. Azért az sem utolsó élmény volt, mikor tavaly haverokkal az eb-döntőt nagy vászon előtt ordibáltuk végig.

A hangzás terén meg úgy látom, hogy ezek az új TrueHD meg DTS Master HD formátumok nem nagyon váltják meg a világot, legalábbis nem mostanában. Már egy jó ideje léteznek, de nincs rá akkora igény, mivel egy jó DTS 5.1 még mindig nagyon zúzós tud lenni.

Ajánlom az avforum-ot. Én is onnan szoktam az infókat szerezni. Biztos tudnak segíteni az igényeknek megfelelően.

Hozzászólás ideje:

TV-zésre tényleg elég a régi tv is, főleg, hogy ha full hd megjelenítőn nézi az ember akkor igen pocsék ugye a megjelenés. Nálam még tuti, hogy jó ideig marad a régi crt-s szélesképernyős tv meg a DVD kombó. :D

A hangzásban valahogy tényleg nem hozott akkora újdonságot a HD szabvány. Olyan veszett nagy különbség nincs. Egy jól kikevert Dolby Digital illetve DTS maximálisan meggyőző tud lenni. Várom már azért az idei showt ezerrel :D

Hozzászólás ideje:

Hm... megfontolandó ez számomra is. Eddig 32" monitort néztem ki magamnak, de mivel a legtöbbet úgyis filmet nézek, így lehetséges, hogy én is egy vetítőt veszek. :)

Hozzászólás ideje:

Szerintem ezt a 32 colos monitor dolgot hívjuk inkább 32 collos megjelenítőnek :D A monitor nálam legalábbis olyan kicsit, asztal sarkában, szélén is elférő dolog. :)

Azért egy tesztre kíváncsi volnék eme vetítő képességeit illetően. :)

Hozzászólás ideje:

Ody, az még kimaradt, hogy ha már megvan a tipus, nagyjából tudod, hogy mit akarsz venni, akkor nehogy egy nagyáruház sorba kötött tv-jei által nyújtott képbe bízzál, hanem menj el előszőr egy szakkereskedésbe. Ha van BR lemezed, vidd el nyugodtan, hogy ezzel szeretnéd letesztelni a készüléket. Ilyen kis üzletekben ált. mindig biztosítanak lehetőséget, ellenben a nagy áruházláncolatokkal. Ami miatt ez fontos, többek között az, hogy amely tv-k így mennek az állványokon, ott előszeretettel húzzák fel maximumig a fényerőt illetve a kontrasztot. Szóval, ha mész tesztelni, kérd be a képmenűt. Gyakori megoldás ez a fenti dolog a kereskedők részéről, hogy eme "csalással" méltassák a megjelenítő tudását. Szóval erre ügyelj. Egy tv képének már a feles beállítottság mellet is megfelelő képminőséget kell produkálnia.

Hozzászólás ideje:
Egyébként egy 3x3 -as szobába nem veszek kivetítőt.

És ha egyszer költözöl? :) Na jó, csak vicc volt, a kivetítőt azért tényleg meg kell fontolni, nem csak a méret miatt (engem legalább is a méret nem befolyásolna ennyire), hanem a szoba és egyéb adottságok miatt is :D

Hozzászólás ideje:

Apám visszanézte a napokban pár régi VHS filmjét....van neki egy hatalmas szekrényre való. Mindig mondogatom, hogy dobja már ki őket, hisz mind megvan DVD-n. Én is bele néztem párba, és komolyan nem tudom, hogyan is bírtam akkor nézni azokat a kópiákat. A többségnek olyan a minősége, mint egy közepes kézi kamerás felvételnek. Az alacsony felbontásból adódó csíkozás beleég az ember szemébe. Borzadály....még a gyári VHS is szánalmas. Senkit nem akarok megsérteni, én is imádtam a videó korszakot, de aminek vége azt hagyni kell békében kimúlni.

A VHS 20 évig vitte a prímet, a DVD 1997 óta tartja a frontot, a Blue Ray már nem fog kibírni egy évtizedet sem. Ilyen ez a fránya technika, jönnek a memória alapú filmhordozók, a Disney idén kezdi el kiadni abban a formátumban először a filmjeit. A Flash memória agyon fogja verni az összes optikai tárolót. Néhány év és viszlát Blue Ray.

Az az okos aki egyikre sem áll rá, csak veszi a nagy HDD-ket és azon tárolja a filmeket minél nagyobb felbontásban. Eljön majd az idő amikor mindent szerverekről fogunk lehívni, így a birtoklásnak nem is nagyon lesz értelme.

Hozzászólás ideje:
Én is bele néztem párba, és komolyan nem tudom, hogyan is bírtam akkor nézni azokat a kópiákat.

Egyszerűen: nem volt más :)

De én még DVD-n is tárolok néhány VHS ripet, a feeling miatt, amit Oldi írt.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.