Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot? 50 felhasználó szavazott

1. 1. Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?

• igen
      15
    • nem
      23
    • nem tudom eldönteni
      10

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Csúcskategóriás Philips CRT. K*rva éles a képe. Típusszámát nem tudom, de szerintem már évek óta nem gyártják. Fénykorában nagyon drága volt.
Akkor az olyan lehet mint az én Panám :clap: Jó kis tv-k azok ma is. :)
Hozzászólás ideje:
Akkor az olyan lehet mint az én Panám :clap: Jó kis tv-k azok ma is. :)
Senki nem mondta, hogy rosszak. :) E za Philips jobb a Te panádnál is. Akkoriban (kb. 4 éve) annyiba került, mint ma egy jobb plazma. Bár a tiédet nem láttam, de az szerintem nem csúcskategóriás vétel volt, hanem az alatti.
Hozzászólás ideje:

És vajon miért nem gyártják? Ha ennyire jobb a képe, akkor csak azért nem versenyképes, mert nem lapos?

Hozzászólás ideje:
Senki nem mondta, hogy rosszak. :clap: E za Philips jobb a Te panádnál is. Akkoriban (kb. 4 éve) annyiba került, mint ma egy jobb plazma. Bár a tiédet nem láttam, de az szerintem nem csúcskategóriás vétel volt, hanem az alatti.
Az utolsó csúcskategóriás Philips CRT-k a Pixel Plus 2 technológiával bírtak. Tény, hogy az én Panám nem rendelkezik ál-képponttöbbszörözéssel, de ma az árából simán vehetnék egy Full HD-s LCD-t ennél nagyobb méretben is :)
Hozzászólás ideje:
És vajon miért nem gyártják? Ha ennyire jobb a képe, akkor csak azért nem versenyképes, mert nem lapos?
A felbontása is kisebb. Bár ezt a hiányosságot az élesség elnyomja.

Az utolsó csúcskategóriás Philips CRT-k a Pixel Plus 2 technológiával bírtak.
Asszem van benne ilyen is. Több mint 200 volt. az én 63 centis Samsung síkképernyős tv-m is 120 ezer volt anno. Ma ennyiért ne mondjam milyen TV-t vehetnék.... De ez az az iparág ahol nem szabad így nézni a vásárlásokat, mert akkor sose vennél semmit, mert lesz jobb.
Hozzászólás ideje:
Asszem van benne ilyen is. Több mint 200 volt. az én 63 centis Samsung síkképernyős tv-m is 120 ezer volt anno. Ma ennyiért ne mondjam milyen TV-t vehetnék.... De ez az az iparág ahol nem szabad így nézni a vásárlásokat, mert akkor sose vennél semmit, mert lesz jobb.
Jaja, marha drágák voltak mikor megjelentek ezek a szélesképernyős CRT-k. Volt amelyik fél millánál kezdődött, aztán szépen fokozatosan lementek 150-200 ezer forint körülire. Ennél kicsit többe kerültek aztán a képponttal és a maszkolással vacilláló CRT-k. De ezek csak nagyon rövid ideig voltak piacon, mert jöttek a HD Ready plazmák, lcd-k. Még emlékszem amikor 2000-ben egy Sony Wega szélesképernyős crt tv képétől majdnem hanyat dobtam magam a Media Marktban, annyira valósághű képet mutatott. Nagyon sok múlik a képcsőtől is, nem csak a felbontástól. És amennyit én ezek után tököltem a saját tv kiválasztásán, na az is megérne egy misét. :clap:
Hozzászólás ideje:
Pontosan.
Hát pedig ahol van hely a hátsójának, oda ma is megvennék páran, mert gyönyörű képe van. :) Kár, hogy már nem gyártják. Ilyen az, ha valami a design divat miatt eleve kiesik a termékválasztékból. :clap:
Hozzászólás ideje:
Frenkie! Ha az a kép jön be amit Bomarr TV -jén láttál, akkor ne vegyél plazmát! Egyébként azt nevezik "szappanopera" hatásnak. :clap:

Bocsi, de az jön be. Amikor megláttam az Avatar képét dvd-n nem hittem el amit látok. Tudniillik eddig csak Blue-rayen láttam ilyen minőséget. Enyhet túlzással azt mondhatom, hogy szemüveg nélkül láttuk Bomarrék tv-jén a 3D-s Avatart. Az Ep3 is állleesős volt. Nekem is megvan eredetiben de meg sem közeliti ezt a minőséget.

Elképesztő komolyan. Dzséjttel csak ültünk és csak folyt a nyálunk.

Oldie: Nem fogod elhinni, de egyetlen mai tv sem képes visszaadni azt amit Bomarrék CRT tv-je. Látnod kelett volna.

Hozzászólás ideje:
Bocsi, de az jön be.
Akkor neked olyan LCD lesz a befutó, ami tudja ezt a szappanopera cuccot. Bár ezt a tulajdonságot mindenki úgy emlegeti mint a leprát, de ne hallgass rájuk. :D Én mondjuk nem cserélném el a HD felbontást az éles képért.
Hozzászólás ideje:
Akkor neked olyan LCD lesz a befutó, ami tudja ezt a szappanopera cuccot. Bár ezt a tulajdonságot mindenki úgy emlegeti mint a leprát, de ne hallgass rájuk. :D Én mondjuk nem cserélném el a HD felbontást az éles képért.

Amit láttunk Bomarrnál az nem hd-felbontás volt? Az Ep3-nál vo

lt egy zavaró "túléles" kép, de az Avatzar maga volt a tökély.

Hozzászólás ideje:
Amit láttunk Bomarrnál az nem hd-felbontás volt? Az Ep3-nál vo

lt egy zavaró "túléles" kép, de az Avatzar maga volt a tökély.

Amit Bomarrnál láttál annak köze nincs a HD .hez - az persze más kérdés, hogy ezt hogy adja vissza a TV! 720x576-os felbontás volt egyébként. Szerinted miért várom a BR kiadást? :D A full Hd TV -ken az fog ütni. :D

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
Amit Bomarrnál láttál annak köze nincs a HD .hez - az persze más kérdés, hogy ezt hogy adja vissza a TV! 720x576-os felbontás volt egyébként. Szerinted miért várom a BR kiadást? :D A full Hd TV -ken az fog ütni. :D

Különben nehogy azt hidd hogy ledegradálom a tv-det ami kurva jó. Az elképesztő az ,hogy egy "elavult" crt-nek milyen képe van, kis felbontás mellett.

Hozzászólás ideje:
Oldie: Nem fogod elhinni, de egyetlen mai tv sem képes visszaadni azt amit Bomarrék CRT tv-je. Látnod kelett volna.
Ha Pixel Pluxos akkor valszeg más crt-s tv nem fogja tudni visszaadni, hacsak nincs benne hasonló eljárás. Ha jól tudom a Pana, Sony és az LG kísérletezgetett még ilyen eljárással, de ez még messze nem HD felbontás ahogy később kérdezted :D Ezzel a technológiával főleg a maszkolás árnyoldalát csökkentették le, hogy több információ maradjon a képpontoknak. Sok függ még a foszfor állagától is.

És anno nem hiába döntöttem a mostani Panám mellett. :D

Hozzászólás ideje:
Különben nehogy azt hidd hogy ledegradálom a tv-det ami kurva jó. Az elképesztő az ,hogy egy "elavult" crt-nek milyen képe van, kis felbontás mellett.
Tudom, hogy nem degradálod le, de nekem is van szemem és láttam, hogy DVD formátumra Bomarr TV -je a legtökéletesebb, és az enyém elbújhat mellette a sunyiba. :D De nem is DVD-t nézni vettem az enyémet, hanem HD -ra. :D Na az már más kávéház.
Hozzászólás ideje:
Tudom, hogy nem degradálod le, de nekem is van szemem és láttam, hogy DVD formátumra Bomarr TV -je a legtökéletesebb, és az enyém elbújhat mellette a sunyiba. :D De nem is DVD-t nézni vettem az enyémet, hanem HD -ra. :D Na az már más kávéház.

Pontosan. A jövő a Blue-ray-é.

Hozzászólás ideje:
Meg fog élni annyit.
Hát ha a Blu-ray 3D csak nagyon lassan lép piacra, akkor megfog élni annyit. :D De ahhoz az kelljen, hogy már több DVD-t ne adjanak ki. De isten mentsen, hogy ez utóbbi így legyen :D
Hozzászólás ideje:
Hát ha a Blu-ray 3D csak nagyon lassan lép piacra, akkor megfog élni annyit. :D De ahhoz az kelljen, hogy már több DVD-t ne adjanak ki. De isten mentsen, hogy ez utóbbi így legyen :D
A nagy felbontásé a jövő. Mindegy, hogy 3d vagy nem. A DVD -nek vége lesz. :D
Hozzászólás ideje:
A nagy felbontásé a jövő. Mindegy, hogy 3d vagy nem. A DVD -nek vége lesz. :D

Egyetértek. A dvd a végóráit éli, csak még nem látványos. Ahogy a lapos tv-k a nappalik részei lesznek és a blue-ray lejátszók emberi áron kaphatók lesznek a dvdnek annyi.

Hozzászólás ideje:

Most legyártottak prezentációs célra egy gigaméretű ULTRA HD-s képernyőt. Mondjuk abban a méretben meg is értem, hogy kell ekkora felbontás ha fontos a minőségi, luxus megjelenítés. De fene, tudja, hogy mit hozz itt a jövő tíz-húsz éven belül.

Hozzászólás ideje:
Akkor az olyan lehet mint az én Panám :) Jó kis tv-k azok ma is. :D

Nem olyan :D Jobb a képe annak a CRT-nek.

az én 63 centis Samsung síkképernyős tv-m is 120 ezer volt anno.

Az én ugyanilyenem 72 cm-ben már picit kevesebb volt, mint amikor vettem, így mennek le az árak szinte évről évre.

Hozzászólás ideje:

A jövő? 2 hete olvastam a HVG-ben, hogy a Sony bemutatta a szó szerint hajszálvékony OLED kijelzőjét. Egy ceruzára tekerte fel a pali a mozgóképet. Azt mondták, hogy most még a mobiltelefonok kijelzőjével azonos a felbontása, de nemsokára jönnek nagyfelbontással is.

Szép lesz így elutaznii valahová. "Kicsim, összehajtogattad a tv-t is?" :)

• 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Soha vissza nem térő alkalom. A Media Marktban a három méteres képátlójú Plazma most 35 milla helyet 19-be kerül. ;)

Amúgy volt annyi időm a mai mozi előtt, hogy megnézzem egy-egy Full HD-s készülék képét. Meg kell valljam szerintem elégé felcsavarták mind a fényerőt, mind a kontrasztot, mert már ez a "részletesség" természetellenes volt. Valahogy a "film" jellege veszik el az egészben.

Más. Lehet készülni, November 4-5-6. Kiállítás a szokott helyen. Részletek majd később.

Hozzászólás ideje:

A Toshiba meglepetés szerűen előrukkolt egy olyan 3D tévével otthonra, amihez nem szükséges már a szemüveg

http://www.csmonitor.com/Innovation/Horizo...rise-No-glasses

Elemzők szerint ez a későbbiekben a mozikra is kihathat, és ott se kell majd viselni szemüveget.

Most jól megszívták azok , akik itthon már vettek maguknak majd egy millióért pl Samsung 3D tévét és társaikat. :( Ők viselhetik majd a szemüveget...

Túlságosan gyerekcipőben jár ez az egész, 5-10 év múlva lesz érdemes ilyen tévét venni.

Addigra fog kijön az Avatar trilógia díszdobozban úgyis :)

Szerkesztve: - JakeSully

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.