Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Október 23. Hozzászólás ideje: 2005. Október 23. Furcsálom, hogy éppen a Saga "elmesélőiről" nincs még topic, pedig hát ők az igazi főszereplők E két droid szerintem a filmtörténelem leghíresebb mechanikus szereplői. C-3PO állandó szövegelése és R2-D2 hősiessége mindenkiben megmaradt. Ráadásul állandó cívódásuk - legalábbis az ep4-5-6-ban - a humor forrását is biztosítják. C-3PO protokolldroid sokáig nem volt a kedvencem. Az ep2 viszont megkedveltette velem az aranybogarat (akkor még rozsdás-szürkés bogarat), hiszen egy alapvetően vicces karakter, és jobban belegondolva megszerettem, hogy állandan sopánkodik. Ráadásul akárcsak Anakin, ő is részről részre változik Viszont, csak nekem tűnik úgy, hogy a memóriatörléssel C-3PO jelleme is megváltozott? R2-D2 a multifunkcionális kukáról meg hát mit is lehetne mondani. Mindig is imádtam, mindig is imádni fogom. Az ep3 óta azt is tudjuk, hogy ő a legfőbb krónikása a Saganak, és mint ilyen, mindig a főhős közelében marad (C-3PO általában a mellékszálat tartja figyelemmel), akciózik, titkolózik, mindig a legjobb helyen van és nála nagyobb hőst még nem termett a Galaxis (ha nem lép közbe az ep1-ben, nekünk most nincs Sagank ). Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 23. Hozzászólás ideje: 2005. Október 23. Én azt számolnám össze egyszer, hgy hányszor mentik meg a főhösök életét. Biztos nagy szám jönne ki! Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. C-3PO: Valamilyen oknál fogva az elöző gazdája a roncs-telepre hajította (milyen szerencse, igy aztán a kis Anakin megtalálhatta és össze-szerelhette). De vajon miért? Már az is eszembe jutott, hogy 3PO esetleg hibás példány, de legalábbis a filmben a többi protokoll-droid nem pofázik ennyit. Jó példa erre a Birodalom visszavág, ahol 3PO összetalálkozik egy hozzá hasonlatos társával. De az ep.1 elején látható ezüst szinű droid sem szó-szátyárkodik. 3PO karakterének különös bája, hogy egy szebb és diplomatikusabb kort jelképez. A sors fintora, hogy csak az ep.3-ban töltheti be azt a szerepet, amire kitalálták, ám itt is csak csetlik-botlik a zavaros események forgatagában és nem igazán érti mi megy körülötte ('I feel so helpless'). Bár az első részben még határozottan kijelenti, hogy utál repülni, a harmadik részben már ő maga vezeti a királynő hajóját. Úgy látszik elég fejlödőképes, ám ezt a fejlődést visszaveti a memoria-törlése és igy az ep.4-ben megint parázni kezd, amikor felülnek a Millenium Falconra. 3PO igazi nagy felemelkedése az utolsó részben éri, amikor is váratlanul istenként kezdik tisztelni, ám ő túl "jól nevelt" és túl demokratikus jellem ahhoz, hogy ezt méltányolja vagy hogy élvezze. Úgy általában elmondható róla, hogy sosincs igazán képben, nem úgy, mint három keréken guruló társa: R2-D2: Ellentétben 3PO-val, aki a szeméttelepről származik, R2 vezetékeiben királyi kenő-anyagok folydogálnak. Nem kissebb dolgot mondhat el magáról, minthogy ő a királynő hajójának egyik szerelője... kivánhat-e egy asztro-droid ennél többet? És R2 igyekszik nem alább adni a szinvonalat. Folyton az események sodrásában marad és igyekszik a tébláboló hősöket megmenteni amikor lehet. Részt vesz a Naboo-i ütközetben, megmenti Padmét a ropogósra süléstől, majd végül az ep.3-ra igazi akcióhőssé válik. Simán elintéz két harci droidot. Ám ez csupán a kezdet. A negyedik részben megkapja élete talán legfontosabb küldetését: a Halálcsillag terveinek örzését. R2-nak kemény feladat jutott: csak ő látja át az eseményeket teljesen, épp ezért, ahol lehet ott manipulálnia kell (Luke-nak csak Leia üzenetének egy részét mutatja meg, pont azért, hogy aztán információkat adjon meg Obi-Wanról). Végül jól ügyeskedik és később az összelapulástól is megmenti az esetlen hősöket, hogy a Yavin-i csatában való részvételéről ne is beszéljünk. Itt majdnem meg is hal, s talán e rossz élmény következtében ezután némileg háttérbe vonul és onnan tartja rajta szenzorait a történet fő csapás-irányán, azaz Luke jedivé válásán. Persze ezt sem uszhatja meg könnyedén. Egy mocsári lény majdnem felfalja, de R2 szerencsére nem az a sértődös fajta. Még azt is szó nélkül türi, hogy Luke erő-levitációs próbálkozásainak van kitéve. Az utolsó részben aztán újabb feladatot kap, s kém-droidokat megszégyenitő precizitással olvad be Jabba kompániájába. Ám bármilyen leleményes is legyen a mi R2-nk, rávan szorulva a mindig értetlenkedő 3PO-ra, hisz beszélni nem tud, és csak ez a furcsa protokoll-droid tudja közvetiteni a 'szavait'. Kettejükre kapcsolata jól mutatja, hogy az ellentétek valóban vonzzák egymást. A végére egy exkluziv kép, egy róluk szoló rajz-film sorozatból Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Bravo Bomarr. :41: Egyébként az is érdekes, R2 mennyire szerény, és hűséges. Pedig akkora tudása van, hogy simán kérkedhetne vele. Az EPV-VI -ban pedig úgy tűnik, mintha Luke értené miket beszél a kis robot. Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Egyébként az is érdekes, R2 mennyire szerény, és hűséges. Pedig akkora tudása van, hogy simán kérkedhetne vele. Az EPV-VI -ban pedig úgy tűnik, mintha Luke értené miket beszél a kis robot. A kérkedés "ritusa" nincs beléprogramozva Bölcs robot. Artu volt a kedvencem mikor pici voltam úgy sajnáltam mikor szétlőtték , akkoriban nekem ez volt a dráma . Van olyan, hogy nem egy nyelvet beszélünk és mégis egy nyelvet beszélünk . Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Szerintem Anakin, Luke és Obi-Wan megértik R2-t (Kenobi R4-el is tök jól elbeszélgetett), vagy az Erővel, vagy ez a füttyögő nyelv ugyanúgy megtanulható, mint teszem az a kettes számrendszer (valami logikának kell enne lennie, különben C-3PO sem értené meg). Meg aztán, mi is megértjük a különböző fütyüléseit, csiripeléseit, visításait. Tegnap, hpgy néztem az ep5-t, elgondolkodtam azon, vajon mit gondol R2 Yodáról, mikor a kis manó felbukkan mögöttük a mocsárban. Végül is ő ismerte az ep3-ból. Azért jópofa, hogy a kis droid sose rontja el a Jedik játékát és nem fütyül közbe, hogy hőhe, ez Yoda,vagy nana, Kenobi ferdíti a tényeket. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Én nem emlékszem olyanra, hogy Kenobi elbeszélgetett volna R4-el. Ha jól rémlik, csupán parancsokat adott neki. Ami még érdekes, hogy R2-nak már nem müködnek a Birodalom visszavágban az oldal-rakétái. Úgy tünik a két trilógia között is elég kalandos volt az élete... vagy csak szimplán elromlott menetközben (ha jól emlékszem régen volt egy olyan 'ál-hir' az sw.com-on, hogy az R2-eseknek idővel lejár a garanciájuk és nem javitják meg automatikusan őket... végülis ez igy egy magyarázat ) Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Én nem emlékszem olyanra, hogy Kenobi elbeszélgetett volna R4-el. Ha jól rémlik, csupán parancsokat adott neki. Ami még érdekes, hogy R2-nak már nem müködnek a Birodalom visszavágban az oldal-rakétái. Úgy tünik a két trilógia között is elég kalandos volt az élete... vagy csak szimplán elromlott menetközben (ha jól emlékszem régen volt egy olyan 'ál-hir' az sw.com-on, hogy az R2-eseknek idővel lejár a garanciájuk és nem javitják meg automatikusan őket... végülis ez igy egy magyarázat ) Vagy Antilles kaptány kiszedette belőle, mert R2t csak egy kisegítő droidnak használta tárgyalásokkor.És hogy nézne ki ha egy mindent tudó svájci-bicska kisrobot szolgálná fel a kávét És Luke se szokott beszélgetni vele, kivéve a hajóban mert ott van szótárgép. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Vagy csak éppen nem volt szüksége a rakétákra, mint az ep1-ben. Én nem láttam, hallottam olyat se a filmben, se máshol, hogy nem működnek a rakétái, vagy nincsenek meg. A periszkópja sincs meg akkor az ep5-ig mert odáig nem láttuk? Miért kéne minden részben használnia minden funkcióját, pl a fejfelemelését is csak egyszer használja, az N-1-es foglalatában. Obi-Wan szólt R4-nek, hogy tud-e erősíteni a jelen, R4 válaszol neki, Kenobi megérti. Luke beszélget R2-val a Dagobahn, mondja, hogy ismerős, erre R2 csipog, Luke meg azt feleli, hogy nem tudja, csak olyan ismerős. Ez nekem társaslgásnak tűnik. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Vagy csak éppen nem volt szüksége a rakétákra, mint az ep1-ben. Az EPVI-ban, Jabba bárkájánál jól jött volna neki az a rakéta. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Luke R2-val társalog, nekem mindig úgy tűnt, hogy jóbaráti viszonyba kerültek. Nem számít, hogy R2 nem szerves lény. Viszont Obi R4-ral már kevésbé. Köztük mindössze hivatalos az ismeretség. Az az érzésem, Obi-Wan nem egy droid párti. Szükséges rossz, hogy vannak. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Az EPVI-ban, Jabba bárkájánál jól jött volna neki az a rakéta. Igen, talán, de nem biztos, hogy a homokba temetve tudta volna használni őket. A rakétái C-3PO-n nem tudtak volna segíteni, mindenképpen ki kellett halászni őket a homokból. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Igen, talán, de nem biztos, hogy a homokba temetve tudta volna használni őket. A rakétái C-3PO-n nem tudtak volna segíteni, mindenképpen ki kellett halászni őket a homokból. Az EPII-ben lelökte C3Po-t majd ellebegett... Az EPVI-ban is ezt szerette volna, csak a rakétái már nem működtek. Szerintem. Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Luke R2-val társalog, nekem mindig úgy tűnt, hogy jóbaráti viszonyba kerültek. Nem számít, hogy R2 nem szerves lény. Viszont Obi R4-ral már kevésbé. Köztük mindössze hivatalos az ismeretség. Az az érzésem, Obi-Wan nem egy droid párti. Szükséges rossz, hogy vannak. Ja mondjuk meg is jegyzi a 2.-ban, hogy ha a droidok gondolkodnának mi már rég nem lennénk, vagy valami ilyesmi. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Az EPII-ben lelökte C3Po-t majd ellebegett... Az EPVI-ban is ezt szerette volna, csak a rakétái már nem működtek. Szerintem. Tényleg, van abban valami, amit írsz R2 C-3PO után ugrott/esett, ahelyett, hogy repült volna. Vagy csak szolidaritásból Oké, valószínűleg tényleg nem működtek már a rakétái. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Igen, talán, de nem biztos, hogy a homokba temetve tudta volna használni őket. A rakétái C-3PO-n nem tudtak volna segíteni, mindenképpen ki kellett halászni őket a homokból. Az EPII-ben lelökte C3Po-t majd ellebegett... Az EPVI-ban is ezt szerette volna, csak a rakétái már nem működtek. Szerintem. Na ja, csak az ep6-ban akkor már semelyik barátja nem volt bajban, nem akarták őket beolvasztani, semmi dolga sem volt és a bármelyik pillanatban bekövetkező robbanás miatt ésszerűbb volt ugrani mint vacilálni a hajtóművel. És mint írtam, soha sehol semmilyen formában nincs említve a filmben, hogy azok a rakéták nem működnek, tehát működnek, csak nem használja őket (ha már sokszor hallom azt, hogy "a filmben nem volt, és maradjunk csak annál"). Mert pl szerintetek a Dagobahn hogy ment fel az X-Szárnyú tetejére? Szvsz nem Luke hátán. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Máshol meg besegítik az x-szárnyúba. Az határozottan látszik. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. De leszállhatott volna C3Po mellé. Inkább kockáztatott egy komoly sérülést met nem akart "tökölni"? Nem túl ésszerű... Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. R2 szokott kockáztatni. És jó láthatóan nem esett semmi baja (C térdig belefúródott a homokba, méghozzá fejjel lefelé, és neki se lett baja). Több kockázat volt abban, hogy begurult a Geonosisi arénába, mint ebben az ugrásban. Gondolom saját maga is fel tudta mérni a talajt (elvégre droid érzékelői kicsivel többet érzékelhetnek a homok lazaságából, mint mi a szemünkkel) és rájött, hogy felrobbanni kellemetlenebb, mint homokba zuhanni. Ez ésszerű. Máshol meg besegítik az x-szárnyúba. Az határozottan látszik. Ennyi lustaság megengedhető neki. Meg szerintem az Eta-2-esbe is úgy emelték bele, mert az is ilyen fellül foglalatos, bár ezt nem mutatták soha (meg azt sem, hogy maga szállt be, de azt pl nehéz elképzelni, hogy beugrik De végül is oda még akár Anakin is felemelhette kézzel, nem olyan magas az Eta-2-es, mint az X-Szárnyú). Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. R2-t az X-wingbe géppel rakják be és a Dagobah-i mocsárban igenis jól jött volna neki a rakéta, mert akkor nem taknyol bele a szmötyibe és nem rágcsálja meg a helyi élővilág egyik jeles képviselője. Ezért irtam azt, hogy 'Birodalom visszavágban kiderül, hogy nem működnek az oldal-rakétái'... irhattam volna, hogy a régi trilógiában kiderül, de valójában a többi részben nem volt szüksége rá (bár most, hogy Ody mondja: az ep.6-ban teljesen logikus lett volna; ha vannak rakétái minek fejel bele a homokba és ad plusz munkát másoknak azzal, hogy őt is kimenteni/tisztogatni keljen, és miért nem repült át a többiekhez ... ebben én nulla logikát látok; jó észrevétel Ody ) Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hogyha R2ban működtek volna a rakéták akkor miért kellene géppel belerakni a hajóba? Az Endori csatában is megtehette volna hogy átrepül a bunker egyik oldaláról a másik oldalára, stb. Én azt nem értem hogy az EpIIben miért löki le C3PO-t. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. R2-t az X-wingbe géppel rakják be és a Dagobah-i mocsárban igenis jól jött volna neki a rakéta, mert akkor nem taknyol bele a szmötyibe és nem rágcsálja meg a helyi élővilág egyik jeles képviselője. Ezért irtam azt, hogy 'Birodalom visszavágban kiderül, hogy nem működnek az oldal-rakétái'... Érdekes, számomra egyáltalán nem derül ki, mert nem igazán láttam sehol sem szikrázni, mint Jango háti rakétáját. Ez csupán FELTÉTELEZÉS, nem kész tény. A mocsárban mintha Luke parancsba adta volna neki, hogy maradjon ott, míg ő körülnéz. Peche volt, mert az X-szárnyú megbillent ő meg belepottyant a lébe, s mint tudjuk, rakéta vízben nem használható, így megkostolták. A hajónál meg már írtam. Hopp, Luke gazda három másodperc múlva darabokra robbantja a hajót. Jé, nekem két másodperc kell annak a vacaknak az elővételéhez, és még vagy három, míg végre emelkedni is kezdek, hogy az előre haladásról ne is beszéljek... ja de nekem a hajón kéne átrepülnöm, lehetőleg fölötte, mert ugye a vitorlák között már manővereznem is kéne, és akkor a haverok már álljanak is egy kicsit a felrobbanó hajó mellett, míg én landolok, mert mégis csak könnyebb landolni álló alkalmatosságon. És akkor még húzzák is ki C-3PO komámat, akit a homokba taszítottam. Igen, még ha Luke gazda késik is, és legalább öt másodperc kéne neki szétdurrantani ezt a vacakot, nekem akkor is legalább fél percembe tellene a hajtómű beizzításától addig, hogy landoljak a deregjén és akkor a komámat még ki se húztuk. Ja, hogy közbe szétvisz minket a felrobbanó bárka (ha egyáltalán elérem)? Nem számít. De mégis, inkább fejest ugrok a finom puha és meleg homokba, ami láthatólag C-t is felfogta, pedig fejjel lefelé fúródott bele a homokba és az még a robbanástól is megvéd, és max három másodperc kell az eléréséhez, vagy annyi se és fix helyem is lesz, jöhetnek értem a gazdik is... ugrás. A lényege ennek: Luke azonnal robbantott, R2-nak meg nem csak beindítania kellett magát, hanem mozgásba lendülni, megkerülni a bárkát, landolni és mindeközben Luke-ék el sem mozdulhattak a bárka mellől, mert akkor R2 nehezen landol (nem tűník valami jól manőverezhetőnek), és utánna még C-t is fel kéne szedni. Közben a felrobbanó bárka darabokra szedi őket. Tehát így nézve R2 a barátai élete és a saját léte miatt sem használhatta a hajtóműveit. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hát azért a filmben 2 másodperc alatt már repül... Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Érdekes, számomra egyáltalán nem derül ki, mert nem igazán láttam sehol sem szikrázni, mint Jango háti rakétáját. Ez csupán FELTÉTELEZÉS, nem kész tény. A mocsárban mintha Luke parancsba adta volna neki, hogy maradjon ott, míg ő körülnéz. Peche volt, mert az X-szárnyú megbillent ő meg belepottyant a lébe, s mint tudjuk, rakéta vízben nem használható, így megkostolták. Ez persze, hogy feltételezés, akárcsak az ellenkezője, miszerint még mindig müködnek a rakétái. Hisz ez ugyanugy nem támasztható alá, mint az előbbi. De azért azt jegyezzük meg, hogy pl. az ep.3-ban simán kitudja védeni, hogy a robot karjából ne a földre essen... tehát az X-wingről való leesést simán ki kéne tudnia védeni. Mivel robot, igy nála nem kell a meglepődöttség érzésével számolni. (egyébként meg miért kéne füstölnie mint Jango háti-zsákjának... Jangonak azért füstöl, mert nem tudja, hogy nem müködik, de megprobál elrepülni... R2 viszont minek probálna repülni egy olyan rakétával, amiről tudja, hogy nem müködik? ) A hajónál meg már írtam. Hopp, Luke gazda három másodperc múlva darabokra robbantja a hajót. Jé, nekem két másodperc kell annak a vacaknak az elővételéhez, és még vagy három, míg végre emelkedni is kezdek, hogy az előre haladásról ne is beszéljek... ja de nekem a hajón kéne átrepülnöm, lehetőleg fölötte, mert ugye a vitorlák között már manővereznem is kéne, és akkor a haverok már álljanak is egy kicsit a felrobbanó hajó mellett, míg én landolok, mert mégis csak könnyebb landolni álló alkalmatosságon. Egyrészt: R2-nek még rengeteg ideje van a leesés után. Másrészt: nem értem minek kéne Landoéknak odébb állniuk meg hasonlók. R2 anno simán átrepült egy robot-gyáron és pontosan oda-manöverezett ahova kell. Most miért ne tudna teszem azt elrepülni vagy a kis bárkára vagy simán előre a sivatagba, csak ne a robbanó bárka tővébe(!!!), ahol aztán majd utolag felszedhetik. Mennyivel kényelmesebb és logikusabb lenne, nem? (ráadásul mivel nem irányitott esésről van szó, hanem lebukfencezésről, simán meg is sérülhetne) Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Én azt nem értem hogy az EpIIben miért löki le C3PO-t. Mert útban volt. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. R2-t az X-wingbe géppel rakják be és a Dagobah-i mocsárban igenis jól jött volna neki a rakéta, mert akkor nem taknyol bele a szmötyibe és nem rágcsálja meg a helyi élővilág egyik jeles képviselője. Ezért irtam azt, hogy 'Birodalom visszavágban kiderül, hogy nem működnek az oldal-rakétái'... irhattam volna, hogy a régi trilógiában kiderül, de valójában a többi részben nem volt szüksége rá (bár most, hogy Ody mondja: az ep.6-ban teljesen logikus lett volna; ha vannak rakétái minek fejel bele a homokba és ad plusz munkát másoknak azzal, hogy őt is kimenteni/tisztogatni keljen, és miért nem repült át a többiekhez ... ebben én nulla logikát látok; jó észrevétel Ody ) Ha R2-öt géppej rakják be akkor , a Dagobah-n ,hogy kerül az X-szárnyúba?Ott nem volt gép. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Szerintem is sok lehetősége lett volna R2-nak a 4-5-6 alatt, hogy használja a rakétáit. Korábban megtette ha lehetett, de 2x év után már nem. Én ebből azt veszem ki, hogy nem működött ez a funkciója. És még lehet, hogy sok másik sem... Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Ha R2-öt géppej rakják be akkor , a Dagobah-n ,hogy kerül az X-szárnyúba?Ott nem volt gép. Luke berakja... akár mentális akár fizikai erővel... ezutobbit megnézném Ahogy azt is, ahogy szépen lassan Luke megtisztitja a sok dzsuvától a gépet... érdekes mellékszál lenne Másik lehetőség, hogy az X-wingnek van olyan műszere/ felszerelése, amivel betudja tenni az R2-eseket. Ez elég logikus is lenne Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. R2-t az X-wingbe géppel rakják be és a Dagobah-i mocsárban igenis jól jött volna neki a rakéta, mert akkor nem taknyol bele a szmötyibe és nem rágcsálja meg a helyi élővilág egyik jeles képviselője. Ezért irtam azt, hogy 'Birodalom visszavágban kiderül, hogy nem működnek az oldal-rakétái'... irhattam volna, hogy a régi trilógiában kiderül, de valójában a többi részben nem volt szüksége rá (bár most, hogy Ody mondja: az ep.6-ban teljesen logikus lett volna; ha vannak rakétái minek fejel bele a homokba és ad plusz munkát másoknak azzal, hogy őt is kimenteni/tisztogatni keljen, és miért nem repült át a többiekhez ... ebben én nulla logikát látok; jó észrevétel Ody ) Ha R2-öt az X-szárnyúba géppel rakják, akkor hogy kerül a Dagobah-n a gépbe?Ott nem volt gép. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Hozzászólás ideje: 2005. Október 24. Ha R2-öt géppej rakják be akkor , a Dagobah-n ,hogy kerül az X-szárnyúba?Ott nem volt gép. Yoda belebegtette. Komolyra fordítva. Ez az egyetlen esetleges érv amellett, hogy talán mégis működött a rakéta. Az is lehet, hogy akkor égett ki teljesen. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.