JakeSully Hozzászólás ideje: 2009. Január 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 11. Hát ha még csak egy lenne belőle. De ugye ott vannak ezen felül a párhuzamos dimenziók is. Párhuzamos dimenziók, vagy több dimenziók? Párhuzamos világok elmélete is érdekes, de az időuzatás jobban izgat Szerintetek ez az időutazás egy formája , amit felvázolok most? Ugye, ha felnézünk az égre, végeredményben a múltat látjuk, hisz a csillagok sok-sok milló,akár milliárd évvel ezelőtti állapotát látjuk ragyogni. A Hubble űrteleszkóp is a jobbnál jobb felvételeket készíti a távoli bolygókról, ami az adott hely több millió évvel ezelőtti állapota. De itt jön az érdekesség. Tegyük fel, létezik egy szuperintelligens faj, valahol egy messzi messzi galaxisban. És van nekik egy szuperjó távcsövük, amivel egy másik galaxis bolygójáról olyan részletes képet készít folyamatosan, hogy az kisebbfajta "valós" mozgófelvételnek elmenne. Na ez a faj anno kispécizett magának egy világitó pontot, ami a mi Földünk, és ráfókuszált a távcsövével. Történik ez a jelenben, de mihez képest??? Kicsit értelmetlen a kérdés de belátjátok. Szóval az adott pillanatban (mi számít a világegyetemben annak), ez a faj meglesi a Földet, de a róla sugárzott képek( ami végeredményben a fénysugarak juttatják el hozzájuk) a több millió éves álllapotunkat tükrözik. Tehát szépen rázoomolnak a Földre, és kb a dinoszauroszok korát figyelhetik meg, vagy a vadászó ősemberek életvitelét. Mert ugye az a fény, ami akkor szökött ki a bolygónkról, pont a jelen pillanatban ért el hozzájuk. Ez a hihetetlen, meg az, hogy ekkora távolságok vannak Végülis, itt a jelen, de mégis máshol, valaki, valahogy a múltunkat figyelni "valós időben" Áááh ez nagyon kész, de simán lehetséges... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 11. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 11. Áááh ez nagyon kész, de simán lehetséges... Ez pontosan így működne ahogy leírtad. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2009. Január 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 11. A helyzet az, hogy mi magunk is csak a múltat látjuk, ha felnézünk az égre. Ha a holdra nézünk, az 1.2 másodperccel korábbi állapotát látjuk, ha a Napba nézünk, a kb 8 perccel korábbi állapotát látjuk. És mindez azért, mert hatalmasak a távolságok, és a számunkra észlelhető leggyorsabb közvetítő eszköz ezekhez a távolságokhoz képest lassú. Lassú... A fénynek 5 és fél órára van szüksége, hogy elhagyja a Naprendszert. A mi leggyorsabb járművünknek 30 év kellett hozzá... (Már ha jól tudom, hogy már elhagyta, vagy legalábbis a határán van...) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Január 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 11. (szerkesztve) Vajon az atom akkor tényleg oszthatatlan, mint ahogy azt Démokretosz kitalálta? Ezt ugye nem komolyan kérdezted? Épp most vázoltad fel, hogy az atom elektronra, neutronra, protonra bontható. Egészen pontosan atommagra, melyben protonok és neutronok találhatók, valamint elektron felhőre, melyekben elektronok cikáznak a mag körül, olyan elektronok, melyeknek vagy a helyét, vagy a sebességét tudjuk mérni egyidőben, és amelyek bárhol felbukkanhatnak, szinte bármikor az elektronfelhőben. Gyoka: Így van, számunkra a fénysebesség, mint utazási sebesség, gyakorlatilag megközelíthetetlen. 300ezer km-t tesz meg a fény másodpercenként, amennyire én tudom, a leggyorsabb szonda is csak 20-25ezer méter / secundomos sebességre képes, ami ugye kevesebb, mint 10ezrede a fény sebességének... És még fénysebességgel is 4,2 évig tartana eljutni a legközelebbi csillagig (proxima Kentauri), amin ugyebár jelenlegi tudásunk szerint nincs élet. Akinek van kedve számolni, könnyen kitalálhatja, hogy a mai sebességű szondának eljutni a Proximára körülbelül 50000 évbe telne. A legközelebbi csillagra. Csak viszonyítás képpen: 28 ezer fényévnyire vagyunk a Tejút rendszer közepétől, oda több mint 300 millió évig tartana az utunk. A 28 ezer fényév persze azt is jelenti, hogyha egy idegen civilizáció a tejútrendszer közepéről figyel minket, akkor pontosan 28 ezer évvel ezelőtti állapotunkat látja, ahogy azt Jake lentebb leírta. Egyébként az ilyesfajta "megismerhető múlt, megváltoztatható jövő" elméletre épül Einstein relativitás elmélete. Ha felvesztek két tengelyt, melynek vízszintes részén a Földtől való távolságát fényévekben méritek az univerzum különböző részeinek, a függőlegesen pedig az időt években, akkor pontosan az első és második síknegyed szögfelezői határozzák meg azokat a "területeket" térben és időben, amelyek jövője számunkra megváltoztatható. Hasonló módon berajzolt 3. és 4. síknegyed szögfelezői a megismerhető múltat határolják. Szerkesztve: 2009. Január 11. - Donát Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Ez pontosan így működne ahogy leírtad. Sőt, magunk is tanulmányozhatnánk saját múltunkat eme módszerrel. Elég lenne csak térugrással az adott fényévtávolságra küldeni egy szondát és visszatekinteni Földünkre, estleg Naprendszerünk más bolygóira, pl Marsra. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Ezt ugye nem komolyan kérdezted? Épp most vázoltad fel, hogy az atom elektronra, neutronra, protonra bontható. Egészen pontosan atommagra, melyben protonok és neutronok találhatók, valamint elektron felhőre, melyekben elektronok cikáznak a mag körül, olyan elektronok, melyeknek vagy a helyét, vagy a sebességét tudjuk mérni egyidőben, és amelyek bárhol felbukkanhatnak, szinte bármikor az elektronfelhőben. Nem komolyan kérdeztem, csak olyan filozófiai merengés volt. Épp most vizsgáztam filozófiából ötösre. Korábban meg négyes lett a kémia szigorlatom egyetemen, vágom a témát na Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Gyoka: Így van, számunkra a fénysebesség, mint utazási sebesség, gyakorlatilag megközelíthetetlen. 300ezer km-t tesz meg a fény másodpercenként, amennyire én tudom, a leggyorsabb szonda is csak 20-25ezer méter / secundomos sebességre képes, ami ugye kevesebb, mint 10ezrede a fény sebességének... Ennél ezért kicsit gyorsabbnak kell lennie. Már nem emlékszem a pontos számra, vagy 31, vagy 34 km/s szükséges a Naprendszer elhagyásához. Ami ennél lassabb, az "visszaesik". De a leírtak tekintetében ez a különbség lényegtelen időbeni különbségeket jelent. Ha felvesztek két tengelyt, melynek vízszintes részén a Földtől való távolságát fényévekben méritek az univerzum különböző részeinek, a függőlegesen pedig az időt években, akkor pontosan az első és második síknegyed szögfelezői határozzák meg azokat a "területeket" térben és időben, amelyek jövője számunkra megváltoztatható. Hasonló módon berajzolt 3. és 4. síknegyed szögfelezői a megismerhető múltat határolják. Igen, valahogy így van. Azzal a különbséggel, hogy csak két térnegyed van/használható, mivel negatív távolság nincs, legalábbis én nem tudom értelmezni. Az egyik térnegyed azt mutatja, hogy a múltunk mely időpontját láthatnánk attól függően, hogy milyen távolságból nézzük a földet a jelenben. A másik térnegyed pedig azt mutatja, hogy adott távolságban mennyi idő múlva láthatnánk a mostani jelenünket. Az a baj, hogy semmilyen gyakorlati tapasztalatunk nincs a fénysebesség közeli közlekedés hatásáról az időre. (Valóban lelassul-e az idő, vagy kihagytak valamit a számításból és szó sincs ilyesmiről.) A fénysebesség feletti dolgokról pedig semmi információnk nincs. Számunkra a fotonok sebessége a legnagyobb észlelhető sebesség. Eddig semmi olyant nem észleltünk, ami arra utalna, hogy lehetséges ennél gyorsabban haladni. Az elméletek szerint a hiperteres, a térgörbületet kihasználó és a dimenzióváltásos helyváltoztatás lehet megoldás, de még ezekről is csak kezdetleges elméleteink vannak, gyakorlati vagy inkább "gyakorlat közeli") tapasztalatunk nincs. (Vagy ha mégis, azt jól titkolják... ) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Kicsit más téma, de időutazással kapcsolatos Lukács Béla kedvenc atomfizikusom beszélt egyszer a forgó fekete lyukakról. És határozottan azt állította, hogy ha egy űrhajós belepottyanna ebbe a képződményben, az örvényben szembe találkozna saját magával, ahogy épp kifelé "menekül". Ezt hihetetlen elképzelni, de megérteni is. Valaki hallott már erről az elméletről? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Lukács Béla kb két éven át volt a Friderikusz Most című műsor vendége, ahol különféle tudományos témákat boncolgattak, az időutazást, a párhuzamos világokat, a húr elméletet, a relativitás elméletét. Roppant szimpatikus az úriember, és teljesen érthetően, valamint figyelemfelkeltően magyaráz, élvezetes végignézni a videóit. Szerencsére Friderikuszt nem kell sokat hallgatni benne.. "Friderikusz Most!"-ban való szereplése (Online elérhető a műsor) http://hu.wikipedia.org/wiki/Luk%C3%A1cs_B%C3%A9la_(fizikus) Ebben a részlegben vannak elmentve a videói, online lehet őket nézni. Mondom, nagyon egyedien beszél, én imádom a fazont. Csak nézzétek, sok érdekességet árul el. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Igen, valahogy így van. Azzal a különbséggel, hogy csak két térnegyed van/használható, mivel negatív távolság nincs, legalábbis én nem tudom értelmezni. Az egyik térnegyed azt mutatja, hogy a múltunk mely időpontját láthatnánk attól függően, hogy milyen távolságból nézzük a földet a jelenben. A másik térnegyed pedig azt mutatja, hogy adott távolságban mennyi idő múlva láthatnánk a mostani jelenünket. Az a baj, hogy semmilyen gyakorlati tapasztalatunk nincs a fénysebesség közeli közlekedés hatásáról az időre. (Valóban lelassul-e az idő, vagy kihagytak valamit a számításból és szó sincs ilyesmiről.) A fénysebesség feletti dolgokról pedig semmi információnk nincs. Számunkra a fotonok sebessége a legnagyobb észlelhető sebesség. Eddig semmi olyant nem észleltünk, ami arra utalna, hogy lehetséges ennél gyorsabban haladni. Az elméletek szerint a hiperteres, a térgörbületet kihasználó és a dimenzióváltásos helyváltoztatás lehet megoldás, de még ezekről is csak kezdetleges elméleteink vannak, gyakorlati vagy inkább "gyakorlat közeli") tapasztalatunk nincs. (Vagy ha mégis, azt jól titkolják... ) Ha a távolságot irányként használod, mint "jobbra-balra", csak persze kifinomultabban, akkor mind a négy síknegyed használható. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Csak nézzétek, sok érdekességet árul el. Hatalmas az ürge. Most csak belehallgattam, de majd meg fogom nézni az összes műsorát. Végre egy gondolkodni merő fizikus. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. (szerkesztve) Hatalmas az ürge. Most csak belehallgattam, de majd meg fogom nézni az összes műsorát. Végre egy gondolkodni merő fizikus. Érdemes rögtön az első műsorát megnézni, és így sorba folyamatosan. Talán már az első részben beszél a végén arról, hova jut az emberiség a jövőben, átköltözik e másik bolygóra, a testünk megmarad e, vagy a tudatunkat átrakjuk egy másik testbe, vagy szerkezetbe. Cameron Avatarjában ezekre a kérdésekre, meg is kapjuk a választ Szerkesztve: 2009. Január 12. - JakeSully Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Köszi szépen, én is bele fogok nézni a videókba Nekünk még anno a fizika tanárunk mesélte, hogy így látnánk a saját hátunkat Mármint fekete lyuk esetén, a mit lentebb írtál Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. (szerkesztve) A mi leggyorsabb járművünknek 30 év kellett hozzá... (Már ha jól tudom, hogy már elhagyta, vagy legalábbis a határán van...) Még nem lépett ki a csillagközi térbe, de már nem kell sok hozzá. Egyébként meg lassulnak, ami nem kis meglepetést okozott. Egyelőre nem tudják mi az oka. Szerkesztve: 2009. Január 12. - Ody Mandrell Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Egy lehetséges idegen bolygó élővilága. A zene hátborzongatóan jó alatta. Szerintem nagyon hangulatos Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Erről a videóról jut eszembe, hogy a National Geographicon volt egy olyan film, amiben egy teljesen idegen bolygót modelleztek mindenestől. Egy teljes világot flórával faunával. Az egészben az volt a legszebb, hogy be is mutatták az ottani állatok életet. Teljesen olyan volt egy természetfilm. Bár csak eszembe jutna a címe... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Emlékszem rá én is Amúgy ezen a héten az Világegyetemmel foglalkoznak az egyik természetfilm csatornán. Most hirtelen meg nem mondom melyiken, Discoveryn vagy éppen a Nationalon. :S Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 12. 2009 a Csillagászat éve. Én jó sok ilyen témájú műsorokra számítok ezeken az adókon. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 18. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 18. (szerkesztve) Ma 15:00 -tól nagyon érdekes csillagászat ismeretterjesztő filmek lesznek az NGC -n. 15.00 Utazás az Univerzum peremére 17.00 Kozmikus szörnyek 18.00 Pusztuló univerzum 19.00 A Hubble űrtávcső Az űrhajósokra a közeljövőben nagy feladat vár: meglátogatni és kisebb-nagyobb meghibásodásaitól megszabadítani az 1990 óta a Föld körül keringő Hubble űrtávcsövet. A misszió korántsem olcsó és veszélytelen, ezért felmerül a kérdés: miért ér meg a Hubble ennyi pénzt és ekkora kockázatot? Az ismeretlen világokba kalauzoló izgalmas film a NASA a teleszkóppal kapcsolatos tervei mellett a Hubble eddigi dicsőséglistáját is felvonultatja előttünk: tanúi lehetünk, hogy a tudománytörténeti jelentőségű eszköz miként fedezett fel és örökített meg csillag-, bolygó- és fekete lyuk-képződéseket, miként hozott hírt szupernóvák – számunkra máskülönben észrevétlenül maradó – felvillanásairól, és miként változtatta meg mindörökre a világegyetemről alkotott képünket. 20.00 Robotok a Marson Amikor 2004 januárjában a két Mars-jármű, a Spirit és az Opportunity megkezdte vándorlását a vörös bolygó felszínén, a tudósok azzal is kiegyeztek volna, ha néhány hónapon át üzemképesek maradnak. Most 2008-at írunk, és még mindig munkában vannak. Kilométereket vándoroltak kietlen síkságokon át, hegyeket másztak meg, mély kráterekbe ereszkedtek alá, homokviharokat és mechanikai hibákat éltek túl. Az idő azonban előbb-utóbb felettük is eljár. Mi lesz a sorsuk? A film a pályafutásuk végéhez közeledő hűséges robotjárművek marsi történetét meséli el. Szerkesztve: 2009. Január 18. - Ody Mandrell Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Január 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 18. Héten már megnéztem pár adást és csak ajánlani tudom őket. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2009. Február 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Február 8. Most érdemes nézni a National Geographicot Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2009. Március 20. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Március 20. !!!Ma este 8-tól a National Geographicon!!! Asztronauták egy távoli világból Csillagközi ürrepülőgép, rejtélyes emlékművek, futurisztikus genetikai laboratóriumok: ezeket a fogalmakat mintha a legújabb fantasztikus mozifilm kitalált világából kölcsönöztük volna. Egyesek szerint azonban egy sokkal komolyabb dologról van szó: rólunk. Azok, akik hiszik, hogy több ezer évvel ezelőtt földönkívüliek jártak nálunk - belepiszkálva az emberi evolúció menetébe -, szilárdan állítják: elméletükre ezernyi bizonyíték van, csak értő szemmel és nyitott elmével körül kell néznünk a Földön és a Világegyetemben. A film most erre tesz kísérletet. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2009. Március 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Március 21. Szombat 13:50-től a Discovery Sciencen A "Csillagkapu" megmentette az életemet Az epizód ismertetése: Ön talán azt hiszi, a Csillagkapu csak egy bizarr jelenség, de a NASA már dolgozik rajta. Ugorjon hát át a kapun, s legyen Beau Bridges és Kurt Russell a kísérője! Egyébként a tegnapit néztem,nagyon érdekes elméleteket lehetett hallani. Földönkívüliek akiket Istenként tiszteltek, piramisok, mint leszállópályák.... Sok tudós meg vagy győződve, hogy ez igazi. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Március 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Március 21. Néztem én is, de sok újat már nem mondott. Ezeket jó pár évtizede vágja az ember ha érdekli a téma. Tizenévesen zabáltam a könyveket. Valahogy aztán kiábrándul utána belőle az ember. Egy fórumon írta valaki, hogy mi a fenének törődjön tovább a földönkívüliekkel, ha ők se nagyon törődnek velünk és a komolyabb szervek sem tesznek azért, hogy felfedjék a titkaikat. Szóval szélmalomharc a javából. Amennyire beindult a múlt században a technikai fejlődés ( hála bizonyos Roswelti incidensért ) annyira vagyunk most az állóvíz kellős közepén. Persze sokan mondják, hogy a pénz. Na jah. Hülyeség. Egész egyszerűensenkinek se az érdeke, hogy tovább fejlődjön pl az űrutazás. Hogy ez az idegekkel való megállapodáson nyugszik, vagy nem, azt tuti nem fogjuk megtudni. Mi, a nép nem. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Március 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Március 21. Jake, ez jó 13:00-tól a Science of Star Wars volt Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2009. Március 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Március 24. Néztem én is, de sok újat már nem mondott. Ezeket jó pár évtizede vágja az ember ha érdekli a téma. Tizenévesen zabáltam a könyveket. Valahogy aztán kiábrándul utána belőle az ember. A film megtekintése után 2-3 dolog fogalmazódott meg bennem, ami csak kicsit vág a témába. Hogyan kerültünk a Földre? Létezik a teremtő, vagy valami értelmes élet alkotott meg minket, akik távoli bolygókról érkeztek ide Már a 80-as években volt a katolikus egyház egyes tagjainak egy olyan megközelítő álláspontja a témában, melynek lényege a következő volt: Isten, mint Teremtő, megteremtette az embert. És vajon melyik teremtő áll meg egy mű után? Ismerünk e például, olyan fazekast, aki egyetlen kancsó után azt mondta, elég, kész vagyok? Tehát Isten, az ember teremtése után-előtt-közben, számtalan más, értelmes létformát is teremthetett, a Földön kívül, más univerzumokban. De ezt azok a bizonyos papok állították... Ezt az elméletet, fantazmagóriát is sokan valják: Több,mint v.szinű, hogy réges régen egy galaktikus "birodalom" részei vagyunk a tudtunk nélkül -mint ahogy a pápuai bennszülött sem tud semmit az űrsiklókról, a dvd lejátszóról és többek között az ENSZ-ről sem. Ők csak annyit tudnak, hogy nagy néha oda vett a sors egy-két idegen kinézetű, furcsa ruházatú egyént a bambusz-faluju környékére. Ezek az utazók nem is próbálják "fárasztani" a bennszülött kollégákat mindenféle magasröptű szöveggel , inkább "egyszerűsítenek" Távoli utazók vagyunk, messziről jöttünk a nagyvizeken túlról....majd újra ellátogatunk valamikor.- A történelmünk azt mutatja, hogy a galaktikus közösség nem nagyon akarta, hogy az emberiség "felfedezze " saját magát ezért évezeredeken keresztül a topmenedzsereik azon ügyködtek, hogy az emberiség a tekintetét az égről leemelvén ne álmodozzon, hanem a földet túrja lásd. inkvizíció, eretnek-, boszorkány-perek újabban a fogyasztói társadalom agyzsibbasztása , globalizáció stb. Az hogy miért "tenyésztenek" bennünket mostanság kezd egyesek számára világossá válni. Több mint valószinű egy fajta "lélekgyár", galaktikus szellemek neveldéje a föld ahonnan kinyerik a lelkeket folytonosan, de ha nagy a "megrendelés" akkor esetleg mesterségesen -világ viszályokat kirobbantva. Hogy minek kell nekik azt senki nem tudja talán óriási spirituális energiára van szükségük valamihez ( tér-idő görbítéshez) --lásd a Mátrix-ot másképpen-- És itt a kedvenc elméletem. Vajon a magyar nyelv a legősibb a summérral? A magyar nyelv a világűrből származik? Létezik egy ún. sumér-magyar elmélet, amely szerint, ha megvizsgáljuk a nyelvszerkezetet, ragozást, szógyökök hasonlóságát, stb., akkor a magyar a sumér nyelvre hasonlít leginkább minden nyelv közül - szinte megegyezik vele. Egyesek szerint a magyar (a sumérral) az ősnyelv, az egész univerzum - ha úgy tetszik - alapnyelve. Az elmélet azt állítja, hogy minden más nyelv a magyar nyelv "csökevénye"; amit a nyelvészet jövevényszónak hisz, az valójában a magyar/sumér nyelvből eredeztethető, és az a bizonyos másik nyelv vette át a magyarból, csak mi a történelem során "visszavettük". Én rendkívüli módon szimpatizálok ezzel az elmélettel, mert alátámasztani látszik azt az érzést, amely már régóta motoszkál bennem, hogy a magyar nyelv kétségtelenül felsőbbrendű - páratlan gazdagsága, zeneisége, energiája, komplexitása, rejtett spiritualitása nem mérhető egyetlen földi nyelvhez sem (ezt egyébként sok külföldi nyelvész is állítja). De ha tényleg igaz az elmélet, akkor mi, magyarok miért nem vagyunk a világ "spílerei" :-)? Vagy lehetséges, hogy a mi rendeltetésünk csupán az ősnyelv elterjesztése volt, hogy az szabadon alakulhasson, vagy butuljon, mégis megtartsa alapvető jellegzetességeit, hogy ezáltal bármelyik földi nyelvet megértsék a földönkívüliek, akik idehozták az embert és az ősnyelvet? Ha ez így van, akkor véleményem szerint a földönkívüliek valami hihetetlen módon kitalált program szerint dolgoznak, és ahol értelmes élet van, ott ugyanilyen, vagy hasonló nyelveket találhatunk. Valahol hallottam (bár ez lehet szokásos vallási blabla is), hogy a világvége egyetlen túlélői a magyarok lesznek. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Március 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Március 24. Sajnos sok ökörséget összehoznak az emberek, de én úgy vagyok vele, hogy inkább illesszenek mellé bizonyítékokat. Bizonyos nézetek tetszenek, de mindig is két lábon a talajon állva hallgattam/olvastam végig őket. Sajnos már annyi a lehetséges magyarázat a dolgokra, hogy ez akadályozza meg azt, hogy elfogadják az emberek. Odakint biztosan vannak ( ostobaság is lenne feltételezni, hogy egyedül vagyunk), és inkább szerintem valami fejlett faj volt a mi istenünk, semmint egy spirituális lény. Ő is létezhet, de ha csak a klónozást veszem alapul, amit ebben elért az ember...... Szóval inkább a technika útján való teremtés, mintsem a "rágondolás". De erről asszem oldalakat lehetne írni, de én már kijöttem a gyakorlatból. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Március 24. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Március 24. Bár ez nem kapcsolódik szorosan a témához, de egy hipotetikus felsőbbrendű faj miért így alkotta volna meg az embert? Egyáltalán mi értelme van elhinteni valahol az élet magvait, aztán hagyni a csudába fejlődni, ráadásul az egysejtű szinttől kezdve? Több milliárd év telt el amióta az élet megjelent a földön, nem hiszem, hogy azóta kuksizzák az eseményeket. Az élet egyre bonyolultabb rendszerekbe fejlődött, és az ember lett a végtermék. Ez egy természetes folyamat volt, amire én olyan nagyon nem vagyok büszke. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Március 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Március 24. Vannak bizonyítékok, hogy elég sokszor bezony belepiszkáltak az ember fejlődésébe. Ott van pl a neandervölgyiek hirtelen eltűnése. De a legérdekesebbek azok a dolgok, amit egyszerűen nem tudunk a természetre "kenni". Ott van pl az a kis sejt ami úgy nézz ki mint egy gépezet. Ezen az oldalon pedig elég sok minden elolvasható ami igen elgondolkoztató: http://kutatokozpont.hu/~fooldal Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Március 24. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Március 24. http://kutatokozpont.hu/~fooldal Jajjj oldie. Védikus tudományok. Már ez a két szó is alapjában zárja ki egymást. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.