Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 22. "Mivel most pillanatnyi hírszünet van a Star wars Episode III háza táján, úgy döntöttem, hogy egy újabb fórumozót kérdezek az élményeiről, és persze a magáról a Star warsról. Következzen egy olyan rajongó, aki az Episode II idején nem volt spoileres, most viszont az Erő „sötét oldalára” tévedt. Íme Ody Mandrell riportja! 1. Mi a véleményed az eredeti trilógiáról? >Gyermekkorom meghatározó filmes élménye volt! Nagy hatást gyakorolt rám anno. Nagyon forradalmi volt a látvány, és kis gyerekként azonnal magával ragadott az egész Star wars. Az Új remény-t még 1984 karácsonyán láttam a tévében, de arra büszke vagyok, hogy a Jedi visszatért már a moziban néztem meg a nyolcvanas évek közepén. Mint sokan mások, azóta én is rengetegszer néztem meg a filmeket, és még ma is ugyanolyan jól tudok rajtuk szórakozni, mint 20 évvel ezelőtt. Örökérvényű művek.< 2. Mi a véleményed a prequelekről? >Akik ismernek a különböző fórumokról, azok tudják, mennyire szeretem a prequeleket. Ifjú korommal ellentétben, most már inkább a mítosz az, ami megfog, és jó látni, ahogy Lucas jelentéssel látja el a 4-5-6 epizód kulcsjeleneteit. Nálam ez nagyon működik! Egyesek ezt a mítosz lerombolásaként élik meg, én viszont nagyon örülök ezeknek a filmeknek. Lucas végre kiteljesíti a Star wars legendát, és én a magam részéről ezt nagy örömmel veszem.< 3. Mi a véleményed a www.starwars.hu -ról? >A starwars.hu a szívem csücske A legjobb hazai Star wars portál. Azt hiszem, ez nem lehet kétséges. Mindig friss hírekkel várják a rajongókat, ami társul egy remek fórummal, ahol sűrűn felbukkanok. Már annyira rászoktam a honlap látogatására, hogy ha ne adj’ Isten megszűnnének, nem is tudom, hogy bírnám ki nélkülük Azt is hozzá kell tennem, hogy sok szimpatikus rajongóval is sikerült megismerkednem amióta ott fórumozok. Összeköt minket a Star wars!< 4. Mi a véleményed a készülő filmről: -aggályaid? >Aggályaim nem igazán vannak. Az első két rész nagyon tetszett, szerintem a harmadik is teljesíti az elvárható szintet. Ha mégis mondani kellene valamit, akkor talán az ikrek születésének bemutatása aggaszt picit, nem tudom, hogy fogják bemutatni majd. De ennyi az egész < -Mit vársz tőle? >Legyen kellően komor, és azért is szurkolok Lucasnak, hogy sikerüljön neki minden kérdésre választ adnia; magyarán sikerüljön teljessé tennie a Star wars sagát! Az Episode III-mon nagyon sok múlik ebből a szempontból.< - Mi lesz a legjobb rész? >A jelenlegi ismeretek fényében két részt említek; az egyik a nyitó űrcsata, ami fantasztikusan látványosnak ígérkezik, és a végső párbaj Anakin és Obi-wan között. Persze biztos lesznek még remek jelenetek a filmben, amikről most még nem tudunk, de már alig várom, hogy láthassam a vásznon az egészet! Hirtelen ennyi. Remélem, megfelel így:) Üdv, Ody< Köszönet Ody Mandrellnek a riportért, és kívánom, hogy őrizze meg remek humorát, melyet a fórumon oly sokszor csillogtat meg! Mível sajnos szinte hírzárlat van az Episode III házatáján, a theforce.net például úgy próbálja kárpótolni olvasóit a kémjelentések hiányával, hogy olyan híreket hoz le, melyeknek valódisága igencsak megkérdőjelezhető, és olyan személytől származnak, aki eddig szinte csak kamu hírekkel szolgált a Star wars rajongók számára. Épp ezért, egy bennfentes megszólalt a theforce.net fórumán, és mindenkit óva intett az ilyen >kémektől<. Továbbá kijelentette, hogy a forgatókönyv nem fog kikerülni( de hát mit is várhatnánk egy Lucasfilmestől?. Sajnos így néhány általam lehozott hír is kamu volt, így például az, hogy Anakin a Ben névvel hecceli Obi-want. Kár érte… viszont más felől ez a jó a naplóírásban! Ami pár hete még tuti biztosnak tűnt, és teljes szívvel lelkesedtünk érte, arról most kiderül, hogy semmi köze a valósághoz. Ami viszont jó hír, hogy láttunk egy remek BTH képet, Winduról, olyan pozícióban, hogy sejteni lehet, éppen akkor áramozza >valaki< A nagy hír zárlatban nem igazán van mit megemlíteni, de egy-két nagyobb kaliberű hír csak felborzolta – pozitív értelemben – a kedélyeket! Itt van rögtön egy, mely nem épp az Ep III-hoz kapcsolódik, de érdemes megemlíteni: Anakin Skywalker fejét kicserélték az EpVI végén. Sebastian Shaw helyett Hayden Christensen mosolyog Luke-ra. Ez pedig ismét újabb találgatásokra ad okot, hogy lesz-e változás a DVD-n… De, térjünk vissza az Episode III-hoz! Íme Tibur újabb kémjelentése: Lehetséges, hogy Anakin Skywalker a szó-szoros értelemben meghal, és Palpatine éleszti újra a sötét oldal segítségével. Így többek között sok rész érthetőbbé válik a régi trilógiából, például Vader követekező mondata: >Egy bolygó elpusztítása eltörpül amellett, amelyre a mindenható Erő képes!< Emellett még egy kellemes hír lepte meg a Star wars Episode III-ra várókat: a nyitó csatában több mint 5000 űrhajó lesz, a vadászgépeken kívül. Nem rossz, persze valószínűleg ezek csupán a >háttér kitöltésére< szolgálnak majd. Még szintén ehhez kapcsolódik, hogy az új BTH képen épp Anakin Skywalker látható az űrhajójában, és igencsak dühösen néz! A kép igazi feelingjét az adja meg, hogy immár nem a blue screent látjuk a fiú feje mögött, hanem az effektekkel dúsított hátteret, mintha a film első képét látnánk. Már ebből a kis képből is kiderül, hogy mekkora alakításra számíthatunk Chrinstensentől, ami ha végig így lesz a filmben, márpedig miért ne lenne, akkor igencsak Oscar-esélyes az alakítása…" Donát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Mikor is készült ez a riport? Frankó....csak az sw.hu fórumos rész az elvault. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Huhh... hát úgy 2003.dec-2004.feb között valamikor, szerintem Donát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Jó korán kezdtétek a díjazások emlegetését Ody, gondolom azért némi nosztalgiával emlékszel azokra az időkre, még ha időközben elavulttá is vált a dícséret. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Természetesen! 2005 júniusáig remek hely volt, néhány mellékzöngétől eltekintve. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Ody: "néhány mellékzöngétől eltekintve." Például amikor mit tudomén hányszor probáltuk meggyőzni Leia Skywalkert, hogy Anakin igen is gonosz Elképesztő, hogy mennyire más véleményen volt. Szerintem azzal a topickal csak egy baj volt májusig: rendkívül sok off topic hozzászólás született :39: Donát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Sose zavart igazán a sok OFF.Lett abból a ROTS topicból egy "duma" topic. Amikor valaki szidta Anakin-t, Leia mindig megjelent. A másik kedvenc témája volt Obi-Wan bénasága. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Jó ez a Yoda télapó is Érdekes, hogy az oda irogató csajok többsége mennyire furcsán látja Anakint. Ráadásul személyeskednek is, mert a fiúk így meg úgy dologgal jönnek elő. Ezt valahogy nem bírom, ez mindennek a teteje. És alja Abban a kb. másfél hónapban engem még a könyvekre vonatkozó off topikokkal tudtak kikészíteni, mikor van egy rakat könyves topik, sőt még enciklopédia is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Én nem Leiara gondoltam, hanem a fikázó bajnokokra (quarron és tsai). Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Jó részükkel nem kerültem össze, így ez nekem nagyjából kimaradt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Én csak - hálistennek - néha néztem be a "Miért utáljuk... etc" topicba, annyi elég is volt, ők meg nem olyan sokszor jelentek meg az Episode III topicba. Túl nagy volt ott a konvergencia az Erőben . Szóval szerencsére nekem többnyire kimaradtak ezek a dolgok... Donát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Azért külön emlékezzünk meg Moon kollégáról. Amikor már azt hitte az ember, hogy Quarron-nál nagyobb idiotát nem hordott hátán a Föld, akkor váratlanul betrappolt ezaz úriember és dermesztő mértékben és szinten elkezdte ömleszteni a hülyeségeit a fórumra... ...bár mivel végül tetszett neki az ep.3, igy utolag talán meglehet neki bocsátani. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Igen, de annyira ciki volt neki hogy inkább nem írt többet Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Ja, rá emlékszem: "Miért lövi le Lucas Sidious Palpatine poénját a trailerben?" című nótát fújta neki, első hozzászólása óta. Aztán amikor látta a filmet, valami ilyesmit írt: "Ezt nem hiszem el, Lucas átvert engem" vagy valami ilyesmi Donát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Hogy teljes legyen a nosztalgia itt egy örökbecsű Moon kollégától a Tartakovsky topicba (itt tudta meg, hogy a rajzfilmhez a magyar nyelvet is felhasználták): "Most aztán betelt a pohár. Végleg. Ez a rajzfilm a magyarság megcsúfolása. HOGY MERÉSZELIK A MI DICSŐ NEMZETÜNK NYELVÉT EGY PRIMITÍV TÖRZS BESZÉDÉHEZ HASONLÍTANI??!!!! Emberek hát ezért rajonguk itten? Én már eljutattam a tiltakozásomat a Lucas stúdiónak. Tegyétek ti is. És meg ne nézzétek a harmadik részt, mert akkor azt támogatjátok, aki porig alázta a hazánkat!!!!! " Egy igazi hazafi... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Jaj, erre a reagálásra emlékszem. Szegénykém. Donát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Képzelem miket írt a szegény LucasFilm-nek. Csak nem magyar tanár a drágám? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 23. 8. 2004. 06. 01 – 2004. 07. 01 „Készen állok a próbákra!” – Obi-wan Kenobi; Baljós Árnyak Vajon egy Jedi mikor áll készen a próbatételekre? Vajon mikor ítéli úgy a tanács, hogy meg-érett rá? És vajon hányfajta részből áll egy ilyen vizsga? Hisz láthattuk, Anakin már elkészítette saját fénykardját, holott messze nem Jedi-lovag. Nagyon érdekelne, hogy vajon mik a szokások a Jediknél: Mikor döntenek egy-egy padawan érettségéről. Illetve arról miként határoznak, hogy ki legyen egy adott gyerek mestere. Dookunak Yoda azt mondta, hogy „Ősz hajú padawanom.”, de mint az később kiderült, Yoda csak a kezdeti szakaszban tanította Dookut, ahogyan azokat a kis gyerekeket is a második részben. Obi-wan is mesterének mondja Yodát, pedig voltaképpen Qui-gonn az. Ugyanakkor az öreg mester sok mindent megbeszél a Jedivel, és folyamatosan segíti. Vajon mi ítéltette pusztulásra ezt a Jedi-rendet? „Pár dologban… sok dologban, túlszárnyalom őt! Készen állok a próbákra!” – Anakin Skywalker; A klónok támadása "Megkezdődött a nyár! Rengeteg dolog várható ebben az évszakban! Utóforgatás, a spoilerek, a cím felfedése, making-offok. Szóval modemet szegezz, és vessük bele magunkat az internet kavalkádjába! Kezdjük rögtön a legújabb információkkal Mace Windu és Palpatine harcáról. Ha logikusan nézzük a dolgokat, rájöhetünk, hogy nem azért fog Windu Palpatine irodájába menni, hogy visszakérje a rendkívüli jogokat, hanem valami más miatt, amit egyelőre homály fed. Hiszen ha belegondolunk, amikor Winduék belépnek, akkor a háború még javában dúl, és semmi értelme nem lenne visszakövetelni Palpatine-tól a teljhatalmat biztosító jogokat. Azt is sikerült kiderítenie a kémeknek, hogy Mace-en kívül még három Jedi fog berontani a főkancellár irodájába, közülük egy sokak kedvenc Jedi-mestere, Kit Fisto. Van valami, amire eddig még nem igazán kerítettem sort, pedig nagyon-nagyon fontos. Ezúton szeretném megköszönni két fórumozónak, Tibur55-nek (Tibi) és Tureggának, valamint a hírszerkesztőnek, Plokoomnak hogy: a) Azt a sok-sok információt, amit megszereznek, megosztják velünk. B) Azokat a videókat, képeket, amelyeket csak hyperspace előfizetők tekinthetnének meg, számunkra, mezei rajongók számára is elérhetővé teszik. c) Valamint lehetővé teszik, hogy ez a napló elkészüljön, és bármikor, bármiben a segítségemre sietnek. Szóval a három legönzetlenebb rajongónak egy háromszoros hurrát kérnék minden Star wars rajongó nevében! Na és akkor ennyi kitérő után talán kanyarodjunk vissza a könyvem eredeti témájához, a spoilerekhez! Ugyanis nagyon sok új dolog került fel a netre, mióta utoljára megfordultam a fórumon, például a fiúk-lányok beszélgettek Padmé temetéséről. Rögtön több lehetőség is felmerült, köztük a vízre bocsátás, a földbe temetés, az űrbe kilövés: ), de ami leginkább valószínűnek tűnik így előre, hogy Padmé egy antigravitációs >ravatalon< fog feküdni, és így kísérik utolsó útjára, de ennél többet nem enged bepillantást a kamera. Emellett azonban az utóbbi héten láthattunk képet Padmé lakosztályáról valamint Palpatine titkos irodájáról. És ez még semmi, mert két remek BTH kép is jött, az egyiken a főkancellár egy székhez kötve, ami majd a Dooku vs. Anakin párharcnál lesz érdekes, a másikon pedig az egyik csillagromboló hídját tekinthettük meg. Ráadásul animációkat is szemügyre vehettünk a nyitó csatáról, köztük volt egy kép, ami abszolút ütős volt: egy csillagrombolót mutatott közelebbről." Donát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Ja, a jó öreg Moon. Ezután a hozzászólása után jöttem rá, hogy menthetetlenül hülye Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Egy igazi hazafi... Ez az írás méltán pályázhatna az "év leghülyébb hozzászólása" címre... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Minimum. Még mindig el fog a röhögő görcs, ha rá gondolok. Donát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 27. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 27. Ám a hét legfontosabb eseménye még hátra van! Már említettem Önöknek a hyperspace részleget a starwars.com-on, ám most egy új szolgáltatással lépett elő az oldal. Ugyanis a pénzt befizető rajongók kérdéseket tehetnek fel Pablo Hidalgonak, az oldal főszerkesztőjének, aki nem mellékesen jelen volt a forgatáson is. Hála Tibinek, most mi is csemegézhetünk a legérdekesebb válaszokból - Nem csak Anakin lép fentebb a ranglétrán, hanem Obi-wan is, aki a Jedi-tanács tagja lesz. - Sok-sok földalatti helyszín van a filmben. – Ez egy kicsit meglepő első hallásra, de valószínűleg Grievous tábornok főhadiszállásán, az Utapaun, lesznek földalatti jelenetek, illetve Vader nagyúr születési helyén, a Mustafarron. - Palpatine-nak semmi köze Kashyyykhoz. – Tibi megfejtette a rejtélyt (szerintem), hiszen tudjuk, hogy Yoda talál valamit ott, de Palpatine – nak semmi köze ehhez a tárgyhoz. Tibi azonban rájött, hogy Yoda nem talál, hanem KITALÁL valamit, méghozzá azt, hogy ki is valójában a Sith lovag. De már késő! Ebben a pillanatban ugyanis megérzi Windu halálát és nem sokkal utána megérkezik a „Kill the Jedi” parancs is. - A making-of-ok és a Knollvisionok (ezek 3D-s képek) a bemutatóig, vagy tovább is kitartanak. – Ez önmagáért beszél. - Mas Ameddának és Dar Wacnak lesznek akció jelenetei (Amikor a Jedik Palpatine-nál lesznek) - Darth Vadert látni fogjuk Coruscanton is. – Ez a kérdés nagyon elgondolkodtatott mindenkit, de Tibi rájött, hogy ezt úgy kell elképzelni (valószínűleg), hogy Anakin Windu meggyilkolása után kapja meg a Darth Vader nevet, nem a lávába esését követően. - Mace Windu a filmben nem harcol a klón háborúban, lesz neki enélkül is elég baja:) - Nem lesznek Y-szárnyúk, Victory osztályú csillagrombolók és Z-95-ösök sem (fejvadász gépek). - Nem „The dawn of Tyranny” a film címe, ami magyarul kb. annyit tesz, a Birodalom/Zsarnokság hajnala. Apropó cím! George Lucas egy újságírói nyilatkozatában cáfolta a „Rise of the Empire” címet (a Birodalom felemelkedése) viszont a „Revenge of the Sith” (A Jedi bukása), ami a legvalószínűbb, én viszont inkább a Revenge of the Sith-re gondolok, mivel az egy remek párhuzam lenne a Return of the Jedi (RotS/RotJ). - Nem szerepel a filmben Corellia. - Nem látjuk, ahogy szobrot állítanak Palpatine-nak. - A minden filmben előforduló „I have a bad feeling about this…” mondatot a forgatókönyvben olyan mondja, aki még sosem, de a filmben mégis valaki más. - Nem szerepel a filmben Vergere (egy újabb Eu szereplő kilőve) és Boss Nass. - Padménak csak két gyerek van a hasában. – „Én azt hittem hat!”. - Nem terveznek olyan nagy szabású kiegészítéseket, mint az Ep II – nél utólag beillesztett droidgyár jelenet, a majd előforduló változtatások arra fognak irányulni, hogy a jelenetek milyen sorrendben játszódjanak le. - A film leginkább kialakulatlan része a közepe. - Frank Ozzal (Yoda) már vettek fel párbeszédeket. - Anakin és Obi-wan szerepel hologramként, de ez nem összetévesztendő a szellemalakkal! - Palpatine privát irodájába nem lép be Mas Amedda és Sly Moore, nem úgy Anakin. - Hogy gyilkol-e Anakin szenátorokat, arra nincs válasz. - Kb. húsz részes lesz a making-of sorozat. Bár a hírek egyenként jelentéktennek tűnnek, én mégis azt hiszem, hogy így együtt remekül mutatnak, és elég sok mindent árulnak el a filmről. Javaslom, lépjünk tovább, ugyanis hamarosan újabb spoilerekkel bővül a hírállomány! Addig is, íme egy kis csemege: - Nem Anakin törölte ki Kaminot. – Tegyük hozzá, igencsak meglepő lett volna, ha ő lett volna… Nem rég láthatóvá vált egy kép, amelyen az új klón-vadász található, ami leginkább egy Z-95-ös( fejvadász gép) és egy X-szárnyú keverékére hasonlít. Remekül néz ki, bár az kicsit furcsa számomra, hogy a klón-vadászok hajójából alakul majd ki a lázadók által használz X-szárnyúak. Nem tudom, hogy tettem-e már említést arról, hogy mikor, és hol kapunk választ a Jedi eltűnésének titkára. Ez még továbbra is titok, de bizonyos hírek már kiszivárogtak (Lehet hogy ezek közül említettem már valamit, de most összefoglalom): - Qui-Gon Jinn lesz az első, aki tesz lépéseket az eltűnés felé, igaz ő még „csak” beszél, miután meghal („Anakin, Anakin, neeee!”), de így is ő az első, akinek ez sikerül. - Windu nem fog eltűnni. Ebből valószínűsíthetjük, hogy a titokra halála után bukkan rá valaki: -> Ha Tibi spekulációja helyes, akkor Yoda nem talál, hanem kitalál valamit, nevezetesen, hogy Palpatine egyenlő Sidiousszal. Tehát a titokra nem a Kashyyykon derül fény. -> Lehetséges, hogy Yoda, akkor jön rá a dologra, amikor visszatér a vukik bolygójáról. De ekkor betoppan Palpatine. Ez a legvalószínűbb, hisz utána, már csak menekülni van ideje Bail Organával, majd rögtön utána elutazik a Dagobah-ra, ahol hiába találna bármit is, azt nem tudná elmondani Obi-wannak, aki szintén ismeri a trükköt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. December 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 27. A sok föld alatti helyszín Mustafar lett. Vader nagyúr nem Mustafar-on született. Persze utólag könnyű. "- Mas Ameddának és Dar Wacnak lesznek akció jelenetei (Amikor a Jedik Palpatine-nál lesznek) " :o Elmenekült mint valami patkány. "- Mace Windu a filmben nem harcol a klón háborúban, lesz neki enélkül is elég baja:) " Ja. Halott lesz. " Apropó cím! George Lucas egy újságírói nyilatkozatában cáfolta a „Rise of the Empire” címet (a Birodalom felemelkedése) viszont a „Revenge of the Sith” – et ( A Sith/Sith-ek bosszúja) elképzelhetőnek tartja, és hozzátette, az általa kitalált cím már a neten is előfordult. Plok szerint „Fall of the Jedi” (A Jedi bukása), ami a legvalószínűbb, én viszont inkább a Revenge of the Sith-re gondolok, mivel az egy remek párhuzam lenne a Return of the Jedi (RotS/RotJ). " Jól gondoltátok! Plokoommal ellentétben. Nagyon jó ezeket olvasni így utólag!!! Bár még csak ott járnánk. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 27. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 27. "Nagyon jó ezeket olvasni így utólag!!! Bár még csak ott járnánk." Akkor meg azt mondtuk: Bár már májusban! Donát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. December 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 28. Inkább azt mondanám, bárcsak ismét részünk lehetne ebben Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 28. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 28. Ha újra át nem élhetjük, azért visszahozhatunk valamit a régi várakozás ízéből "Egyébként ez a fejtegetések hete volt! Nemcsak a fent említett dolog miatt, hanem azért is, mert egy másik film részletben is előrébb jutottunk. A kérdéses dolog az volt, hogy miért megy Windu és még három Jedi Palpatine-hoz. A válasz eddig erre az volt, hogy azért mennek, mert vissza akarják kérni a rendkívüli jogokat. Ám abban megegyezhetünk a fentiek alapján, hogy ez nem valószínű, hisz ekkor még javában dúl a klón háború, tehát még mindig fennáll a „válsághelyzet”, így Palpatine-nak semmi oka arra, hogy visszaadja a fent említett teljhatalomra feljogosító törvényeket. De akkor miért mennek oda a Jedik, ráadásul négyen? Amikor Tibit erről személyesen faggattam, csak annyit árult el, hogy „Rosszul alakulnak a dolgok”. Nos, erre a válaszra alapozva lássuk az általam felvetett négy lehetőséget: 1) mondatból kikövetkeztethető. Ez a lehetőség azonban még mindig nem kielégítő, hisz minek indulnak négyen?Tárgyaláshoz elég egy, maximum két lovag. 2) 3) Palpatine viselkedése megváltozik, arrogánsabbá, nagyképűbbé és lekezelőbbé válik. Bár a Jedik nem gondolják róla, hogy Sith, de úgy gondolják, hogy ideje elbeszélgetni vele! 4) Valamiből megtudják hogy ő a Sötét oldal nagyura, tehát nem csak sejtik, hanem biztosan tudják, viszont a mozgósítható Jedik közül csak négyen tudnak menni. Ez lehet az egyik legjobb magyarázat, de ez sem kielégítő, hiszen nehogy már csak négy Jedi legyen kéznél?! Íme egy másik lehetséges változat: Obi-wan Kenobi küldetése az, hogy megtalálja Grievoust! A Jedi megtalálja a tábornokot az Utapaun, ahol megtudja egy holoadásból, hogy Palpatine egyenlő Sidiousszal. Ezt nyilván közvetíti a tanácsnak. Lehet, hogy ezért megy oda a Jedi tanács ott levő része. Persze ez még mindig nem magyarázza meg, hogy miért csak négyen vannak. Bár nekem folyamatosan a megszólal a fejembe Yoda fent említett mondata, még egyszer az ismétlés kedvéért: „Luke… vigyázz, soha ne becsüld le az Uralkodó erejét, mert akkor apád sorsára jutsz!” És azt se feledjük, hogy valószínüleg Lucas nem véletlenül hagyta benne a második részben a Yoda-Windu-Obi-wan beszélgetést, ahol az öreg Jedi-mester elárulja, hogy a Jedik arrogánssá váltak. És íme, megtaláljuk a megoldást: a Jedik, köztük Mace, korántsem Jedihez méltóan lebecsülték az Uralkodó erejét… Tibi erre csak annyit mondott, hogy nem valószínű ez sem, inkább az, hogy Palpatine a Szenátusban a Jedik ellen hangolja a szenátorokat, ez nem tetszik Winduéknak. Továbbá azért mennek négyen, mert ennyien szoktak menni egy-egy tárgyalásra…" Donát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 28. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 28. Azért remélem figyelitek: a második, harmadik, negyedik válasz tökéletesen ötvözi a megoldást Donát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. December 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 28. Igen, önmagában egyik válasz sem állja meg a helyét, de ha összerakjuk, akkor máris a helyén van minden Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 28. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 28. Komolyan mondom, személy szerint ezen a kérdésen agyaltam a legtöbbet. Nem értettem, hogyha tudják hogy Sith, akkor miért csak négyen mennek, ha sejtik, úgy szintén, ha meg nem tudják, akkor meg minek mennek annyian? De a filmben látható megoldás tökéletesen indokolja ezt. Donát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. December 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 28. Mivel nem voltam spoileres, én azon agyaltam a legtöbbet, hogyan fog Padmé meghalni Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.