Pildi Hozzászólás ideje: 2010. Január 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 7. íme az én véleményem. Donát, nagyon jó írás! Korrekt, átfogó, jól strukturált, érthető. Nem csoda, hogy évfolyamelső vagy. Hű, én nagyon várok majd egy kb tíz évvel későbbi hasonló esszét Donáttól Amikor úgy isten igazából ott lesz tűzközelben és hemzsegni fog a tapasztalattaktól. Így van, akkor lesz teljes a kép. Az egyetem arra való, hogy az ember megtanulja távolról, úgymond felülről nézni a dolgokat, értelmezni a jelenségeket, megtalálni az összefüggéseket, és aztán majd a gyakorlat megadja hozzá a mikroökonómiai tapasztalatokat is. Hacsak nem leszel elméleti szakember, bár azt nem hiszem. Én épp a mikro oldalát látom ezeknek a makro-összefüggéseknek, s csak megerősíteni tudom, hogy nagy különbségek vannak cégek, cégvezetők között a tulajdonosi elvárások miatt. S nem kell ehhez multicégnek lenni: a válságba került cégek közül sok magyar tulajdonú úgymond kisebb cég reagált jól a rendkívüli körülményekre, akikből a kényszer kihozta a legjobbat, új irányba terelve sokszor a tevékenységüket, ami nemcsak a túlélést segítette elő, hanem egy új, stabilabb jövőt is megteremtett néhány esetben. Ez hozzáállás kérdése is, nemcsak a kedvező avagy kedvezőtlen lehetőségeké. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Január 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 7. Lehet, hogy úgy járna jobban ha elméleti szakember maradna. De ahhoz, hogy a valójában lássa a dolgokat szűksége lesz a "mélyvízre". Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Január 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 7. Bazz, tiszta Coruscant, pedig "csak" Dubai. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Január 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 7. Nem semmi. Ha már Dubai: Tizenhárom év alatt a sivatagot megacity-vé alakították. Nálunk Veszprémben a McDonalds épült ennyi ideig... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2010. Január 7. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 7. Budapesten még a metró sem készült el ezalatt..... sőt, több idő alatt sem Bár 16 év után legalább ásni kezdték, ez is valami! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Január 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 7. Bazz, tiszta Coruscant, pedig "csak" Dubai.Ez nem fantázia kép? Totál úgy néz ki. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Frenkie Hozzászólás ideje: 2010. Január 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 7. Donát: Köszi szépen a véleményt.Jó írás lett.Holnap írok egy hosszabb választ is meg véleményt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Január 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 7. No onnantól Kína ural mindent. De hogy Amerikaország tőle függ az is biztos.Amerika legnagyobb hitelezője Kína. Szóval ennyi. Donát: Köszi szépen a véleményt.Jó írás lett.Holnap írok egy hosszabb választ is meg véleményt.Remélem nem lesz politikai pálcatörés, mert akkor ugye tudod mi lesz a sorsa? Eddig még jó a dolog. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Frenkie Hozzászólás ideje: 2010. Január 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 7. (szerkesztve) Amerika legnagyobb hitelezője Kína. Szóval ennyi. Remélem nem lesz politikai pálcatörés, mert akkor ugye tudod mi lesz a sorsa? Eddig még jó a dolog. Semmi esetre sem lesz benne politika.Annak idején igértem, hogy ide semmilyen politikát nem írok be és tartom is magam hozzá.Ez inkább gazdasági és -társadalmi ügy. Szerkesztve: 2010. Január 7. - frenkie Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Ez nem fantázia kép? Totál úgy néz ki.Ez maga a valóság. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Ez maga a valóság.Akkor éppen homokvihar van? Mert akkor jó. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Akkor éppen homokvihar van? Mert akkor jó.Hát eddig még reggeli párát nem tévesztettek össze homokviharral :D Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Tenel Ka Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Hát eddig még reggeli párát nem tévesztettek össze homokviharral És a homokvihar kicsit durvább. Láttam képet, a fél várost már beterítette, naggyon durva volt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. És a homokvihar kicsit durvább. Láttam képet, a fél várost már beterítette, naggyon durva volt.Tényleg vannak nagyon durva képek, amikor egy több emelet magas vörös homokfal borul rá egy városra. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. "Világgazdasági átrendeződések a kétpólusú világgazdaság felbomlása után". Nem is tudom, ezen a világos megfogalmazáson a többiek mit nem értettek Bocsi, srácok Jó téma. Lehet, hogy úgy járna jobban ha elméleti szakember maradna. De ahhoz, hogy a valójában lássa a dolgokat szűksége lesz a "mélyvízre". Más látni az egyén szintjén, hogyan működnek a "dolgok" kicsiben, és ismerni az egyébként törvényszerűen működő makrogazdasági folyamatokat, de a "mélyvíztől" utóbbiak még igazak maradnak Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Hát eddig még reggeli párát nem tévesztettek össze homokviharral Életszerűtlen a kép. Ennyi pára van a sivatagban? Ez nekem új. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Életszerűtlen a kép. Ennyi pára van a sivatagban? Ez nekem új.Dubai tengerparton van. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Dubai tengerparton van. Az lehet, de az 1990 -es képen semmi vizet nem látok, sőt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Az lehet, de az 1990 -es képen semmi vizet nem látok, sőt.Bal oldalt van a tenerpart csak nem látszik. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Bal oldalt van a tenerpart csak nem látszik. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Bal oldalt van a tenerpart csak nem látszik. Jaja, van ott víz (a képen a háttérben látható az utca, ami Oldi és az én képemen is látszik): http://www.iacsit.org/icfte/img/Dubai.jpg Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Jaja, van ott víz (a képen a háttérben látható az utca, ami Oldi és az én képemen is látszik):http://www.iacsit.org/icfte/img/Dubai.jpg Ide megyek nyaralni jövőre. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Ide megyek nyaralni jövőre. És hol szállsz meg? Esetleg a Burdzs al-Arab hotelbe? A legolcsóbb szoba 1000 $ fölött van. Vagy mehetsz a Palm Jumeirah-ra is lakni, itt már 1000 $ alatt is van szállodai szoba. Vagy, ha a hajókat szereted, ott az RMS Queen Elizabeth II, mely 2009 óta horgonyoz Dubai partjainál és funkciónál hotelként (személy szerint én itt szállnék meg ). És ha már ott vagy, szerintem ruccanj fel a Burdzs Kalifa (vagy ismertebb nevén Burdzs Dubaj) toronyba, csak 828 méter magas és 160 emeletes (a világ legmagasabb épülete... még pár évig...). És ha már oda mész, nem vinnél magaddal engem is? Baromira elvágyódom oda Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Az igen... Tudtam, hogy drága lehet ott megszállni, de ennyire Na majd egy fórumtalálkozót oda szervezünk Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Arról a taliról tuti lemaradok, még ha lottómilliomos leszek, akkor sem megyek el ide Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Arról a taliról tuti lemaradok, még ha lottómilliomos leszek, akkor sem megyek el ide De engem azért befizetsz egy útra? Csak oda Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Arról a taliról tuti lemaradok, még ha lottómilliomos leszek, akkor sem megyek el ide Miért? Nekem bejön ez a látvány, amit Dzséjt tett ki, meg a tavalyi F1 is pofásan nézett ki ott Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. És hol szállsz meg? Esetleg a Burdzs al-Arab hotelbe? A legolcsóbb szoba 1000 $ fölött van. Vagy mehetsz a Palm Jumeirah-ra is lakni, itt már 1000 $ alatt is van szállodai szoba. Vagy, ha a hajókat szereted, ott az RMS Queen Elizabeth II, mely 2009 óta horgonyoz Dubai partjainál és funkciónál hotelként (személy szerint én itt szállnék meg ). És ha már ott vagy, szerintem ruccanj fel a Burdzs Kalifa (vagy ismertebb nevén Burdzs Dubaj) toronyba, csak 828 méter magas és 160 emeletes (a világ legmagasabb épülete... még pár évig...). És ha már oda mész, nem vinnél magaddal engem is? Baromira elvágyódom oda Várjál még az árakkal. Majd ha Dubai csődbe megy akkor menjünk. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. De engem azért befizetsz egy útra? Csak oda Oké, ha nyerek a lottón, akkor mehetsz oda De néha azért meglátogathatsz minket Miért? Nekem bejön ez a látvány, amit Dzséjt tett ki, meg a tavalyi F1 is pofásan nézett ki ott Nekem nem igazán jön be, csupa homok meg beton. Amúgy meg eléggé nem jön be az, amit csinálnak, de ez egyéni szoc. probléma Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Január 8. Várjál még az árakkal. Majd ha Dubai csődbe megy akkor menjünk. Akkor várnunk el egy darabig, mert még van ott olaj, utána meg majd mennek oda a gazdag turisták, bár most terjengett a helyről pár hír Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.