Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Szuper! :clap:

Ahogy látom belecsapnak a 3. fázis regényeibe, jön a 3. fázis két felnőtt könyve és két young adult könyve (a middle grade könyvek továbbra is a kolibri asztala, ott mondjuk jó kérdés, hogy mikor jönnek a 2. fázisos könyvek) és a Marvel képregényeket is kiadják? Az Erő Egyensúlya és a Harc az Erőért a 2. fázisos Marvel képregények. :)

Hozzászólás ideje:

Az idei évből nincs már sok (a cikk nem írta, hogy pontosan mikor is kezdik kiadni őket), szóval a többi képregény jövőre jöhet.

Hozzászólás ideje:

Az is fura, hogy a cikk szerint- ha jól értelmezem - ez a 12 cím mind idén jönne. Tehát december 31-ig. Én reálisabbnak gondolnám az egy éves periódust. Mondjuk 2025 ősz- 2026 ősz között.

Hozzászólás ideje:

Ha havi három kiadvánnyal számolunk, akkor még idén meg karácsonyig megjelenhet a 12 kiadvány. 

Hozzászólás ideje:
2 minutes ago, Ody Mandrell said:

@Bence1997 a Sötétség Szeme az melyik helyen van a HR idővonalon? 

A harmadik fázis első regénye. Egy évvel játszódik a Csillaghullás és az Éjféli Horizont után. 

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Na végre hivatalos. Féltem, hogy szeptemberig kihúzzák a bejelentést.

Szerintem jól járt a SW közösség a Maxim kiadóval, jóval megbízhatóbb és stabilabb, mint a Szukits, és ők partneri viszonyban vannak az országos bolthálózatokkal.

Hozzászólás ideje:
5 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

@Bence1997 a Sötétség Szeme az melyik helyen van a HR idővonalon? 

Ahogy @Iqvi írta, ez az első regény, minden innen kezdődik a 3. fázisban. :)

1 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Hm, és fentebb két Köztársaság Fénykora képregényt is emlegetnek, ha jól látom a második fázis képregényeit.

Igen, rögtön ismerősek voltak a címek, wookieepedián pedig utánanéztem, azok bizony 2. fázisos képregények. Ezek szerint itthon is le lesz tudva a 2. fázis (mármint ami a Marvel oldalt érinti, azt hiszem csak a Blade miniszéria maradt hátra, az lehet jövőre jön?).

Hozzászólás ideje:

Elképzelhető. Mondjuk nekem a második fázis képregényei megvannak angolul, szóval kihagyom. Meg a harmadik fázis Marveles képregényeit is szerintem angolul fogom megvenni az egységesség miatt, mert onnan is már egy megvan eredeti angol tpb kiadásban. A Children of the Storm. 

Hozzászólás ideje:
7 minutes ago, Nute Gunray said:

Na végre hivatalos. Féltem, hogy szeptemberig kihúzzák a bejelentést.

Szerintem jól járt a SW közösség a Maxim kiadóval, jóval megbízhatóbb és stabilabb, mint a Szukits, és ők partneri viszonyban vannak az országos bolthálózatokkal.

Megmondom őszintén, én egyáltalán nem ismertem eddig a kiadót. Előbb gondoltam volna arra, hogy a Tuan, a Fumax, a Gabo, a Delta Vision vagy valamelyik másik olyan kiadó fogja megszerezni a Star Wars kiadási jogait, akik fantasy és science-fiction regényekkel foglalkoznak már egy jó ideje. Kíváncsi vagyok amúgy magukra a kötetekre. Megrendeltem A sötétség szemét és a Mando adaptációt, amint megjönnek összehasonlítom őket a Szukits könyveivel meg képregényeivel. 

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A Fumax is tárgyalt, de a Disney feltételeit nem tudták vállalni. A Gabo-nak én is örültem volna.

Hozzászólás ideje:

Nálam nagyon sok fog múlni a fordításon. Ha nem lesznek benne égbekiáltó nyelvtani meg fordítási hibák, főleg a fajok nevének magyarra való átültetésének tekintetében, akkor engem megnyertek. 

Hozzászólás ideje:
15 perccel korábban, Iqvi írta:

Nálam nagyon sok fog múlni a fordításon. Ha nem lesznek benne égbekiáltó nyelvtani meg fordítási hibák, főleg a fajok nevének magyarra való átültetésének tekintetében, akkor engem megnyertek. 

Már most borítékolhatod, hogy lesznek. És nem a fordítók miatt, hanem a kiadási tempó miatt. Ilyen gyorsan kiadni könyveket ekkora mennyiségben? Kizártnak tartom, hogy megússzuk hibák nélkül. 

Hozzászólás ideje:

Lehetséges, bár azt nem tudhatjuk, hogy mióta dolgoznak a szövegeken. 

Hozzászólás ideje:

Év eleje óta. De mivel sok könyvet kell lefordítani, lektorálni, tördelni, jóváhagyatni...stb így biztos, hogy nem volt rájuk sok idő. Ha ezt a 12 címet mind ki akarják adni idén, vagy legalább a nagy részét, akkor már ezeken kívül legalább 5-6 címnek valamilyen állapotban kell lennie- fordítás, lektorálás, beírás....stb alatt. A Tuan is nagy mennyiségben ad ki Warhammert - a Games Workshop akarata szerint- és ők se tudják a nagy mennyiség és a határidők miatt kikerülni a nagyobb hibákat. Ez sajnos egy természetes velejárója a franchise könyvek kiadásának. Ha a jogtulajdonosok nagy mennyiséget írnak elő rövid idő alatt, akkor lesznek benne hibák bőven. 

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Az meglep, hogy végre lefordításra kerül az NJO sorozat. Yuuzhan vongok magyarul...

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
6 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Lehet, hogy azok fordítják, akik a szukits-nak.

Ez így is van, konkrétan Szente Mihály fordította az X-szárnyú sorozatot.

Hozzászólás ideje:
5 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Lehet, hogy azok fordítják, akik a szukits-nak.

Mint említettem ezek nem a fordítókon múlnak, hanem a Disney-n. Ha gyors kiadási tempót diktálnak, akkor elkerülhetetlen, hogy több hiba legyen a könyvekben. Ez a franchise kiadás egyik velejárója.

3 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Az meglep, hogy végre lefordításra kerül az NJO sorozat. Yuuzhan vongok magyarul...

Engem is. És nem is vagyok róla meggyőződve, hogy végig fog menni. A Disney bármikor közbeszólhat. Sőt, még a sorozat elindítását is akkor veszem készpénznek, ha már látom a fizikai példányt.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.