Dzséjt Hozzászólás ideje: Október 7. Hozzászólás ideje: Október 7. Folytatódik minden idők legjobb Alien-játéka (és egyben az egyetlen videójáték, ami kánonnak számít), az Alien: Isolation. https://x.com/AlienIsolation/status/1843305291322200488 Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: Október 8. Hozzászólás ideje: Október 8. Na, csak kinyögték. Mindenesetre örülünk, bár szégyen hogy 10 évet kellett erre várni... Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Október 8. Hozzászólás ideje: Október 8. (szerkesztve) Lesz abból még 13-15 év is, mire elkészül, hiszen még a fejlesztés korai fázisában vannak. De tényleg szégyen. Az Alien: Isolation kritikailag és anyagilag is sikeres volt, ráadásul a mai napig hivatkozási alap a rajongók között, és még a 20th Century Fox is elismerte, mint kánont (pedig nem annak készült, míg az Aliens: Colonial Marinesi kánonműként lett elkönyvelve, de aztán gyorsan törölték a listáról). Erre a SEGA olyan játékokat kezdett el gyártatni, mint a mobilos Alien: Blackout amire már szinte senki sem emlékszik, aki mégis, csak azért, mert baromira feldühítették a rajongókat, hogy ilyen formában folytatták az Isolation sztoriját. Aztán az online coop lövölde (Aliens: Fireteam Elite), ami jó indulattal is csak egy közepes lövölde lett, semmi több. Illetve az Aliens: Dark Descent című taktikai akciójáték, ami olyan jól sikerült, hogy már a bejelentés után elfelejtették az emberek. Annyira nem érdekelt senkit, hogy bár egy éves, rajongói körökbe soha, sehol nem hallottam róla beszélni senkit. Persze érthető, a f*szt érdekel egy taktikai játék ebben a témában. Mintha a Star Warson belül akarnának kiadni egy mezőgazdasági szimulátort... Ennek a háromnak a költségvetése valószínűleg simán állta volna az Isolation folytatását, csak ezzel a hárommal ellentétben sanszos, hogy az már az elődje miatt is sikeresebb lett volna. Az egyetlen, amiben látok némi potenciált, az az idén érkező Alien: Rogue Incursion, mert VR-ban egy Alien-játék bokafosatós lehet. Ráadásul a főszereplője az a Zula M. Hendricks ezredes, aki nem csak több képregénysorozatnak is főszereplője, de jó haverjo Amanda Ripley-nek, és volt is néhány közös kalandjuk (az Isolationben még nem, de a játék könyv változatában már szerepelt a flashback jelenetekben). Szerkesztve: Október 8. - Dzséjt Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: Október 8. Hozzászólás ideje: Október 8. @Dzséjt A jelenleg is futó Marvel-es Alien képregények amúgy kánonnak számítanak? Ezekre gondolok konkrétan: https://www.marvel.com/comics/series/30863/alien_2021_2022 https://www.marvel.com/comics/issue/106818/alien_2023_1 https://www.marvel.com/comics/collection/89572/alien_vol_3_icarus_trade_paperback Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Október 8. Hozzászólás ideje: Október 8. (szerkesztve) @NorbiLordi Nem, az Alien/Predator/AVP univerzumokban nincs olyan összefonódás jelenleg, mint a Star Wars esetében. Ahhoz, hogy itt is meg tudják azt oldani, ugyanolyan tisztításra lenne szükség, mint a régi EU esetében, vagyis "eltörölni" mindent, ami eddig készült, mert hatalmas a katyvasz. Akkora, hogy ahhoz képest a régi EU koherens egész volt. Szóval az Alien univerzum esetében csak a filmek és ezek kapcsolt cuccai (honlapok, enciklopédiák, könyvek), három, a filmektől független könyv és az Alien: Isolation kánon, a Predator franchise esetében csak a filmek, az AVP esetében meg jelenleg semmi sem kánon, az csak úgy van a levegőben. Szerkesztve: Október 8. - Dzséjt 1 Válasz
Odumin Hozzászólás ideje: Október 9. Hozzászólás ideje: Október 9. Egy Predatoros tisztítótűz esetén nem hullajtanék könnyeket, ha a The Predator (tehát a 4. rész) is áldozatul esne... Vajon van itt rajtam kívül olyan, aki szerint a Predator 2 egy hajszállal jobb, mint az 1? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Október 9. Hozzászólás ideje: Október 9. 1 órával korábban, Odumin írta: Vajon van itt rajtam kívül olyan, aki szerint a Predator 2 egy hajszállal jobb, mint az 1? Ja, akad, én. Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: Október 9. Hozzászólás ideje: Október 9. Én is jobban csípem, hajszállal, de jobban. De én Antal Nimród filmjét is komálom! Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Október 14. Hozzászólás ideje: Október 14. (szerkesztve) Már kölcsönözhető az Alien: Romulus a virágboltban, holnaptól meg digitálisan megvásárolható lesz (és 3-4 hét múlva már a Disney+-ra is felkerül valószínűleg). Csak belenéztem, de megdöbbenve esett le, hogy Jackson's Star utcáin magyar szavakat is hallani (a moziban szinkronosan láttam, így ott nem tűnt fel). Spoiler Például a gyerekek, akik megtámadják Andy-t, magyarul gúnyolják. Hát ezt is megértük. A magyarok mindenütt ott vannak, 60+ fényévre lévő kolóniákon is. Szerkesztve: Október 14. - Dzséjt 2 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: Október 14. Hozzászólás ideje: Október 14. Kiderül az Alien csak valami keverék ami a Józsiéktól szökött meg 2 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Október 14. Hozzászólás ideje: Október 14. Azért abba durva belegondolni, hogy... Spoiler Milyen durva házi pálesz lesz abból a fekete léből, ha a magyarok kezébe kerül. 1 Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: Október 14. Hozzászólás ideje: Október 14. Élilyen fröccs kisüstivel! 2 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: Október 15. Hozzászólás ideje: Október 15. 2024. 09. 27. - 12:42, Dzséjt írta: Október 15-től megvásárolható digitálisan vagy kikölcsönözhető virágboltból. Meg is jött! Már vártam az újranézést! 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Október 15. Hozzászólás ideje: Október 15. Összeírtam néhány érdekességet az Alien: Romulusról, ha valakit érdekel. Figyelem, spoileres! https://lightspeed.blog.hu/2024/10/15/erdekessegek_az_alien_romulusrol#more18708678 4 1 Válasz
ZoliZoltán Hozzászólás ideje: Október 15. Hozzászólás ideje: Október 15. Egy órat tudtunk csak nezni eddig belőle... A hangulata nagyon tetszik. Spoiler Viszont nem ertem ,hogy miert csak a "srácok" veszik észre a sodródó űrállomás....aztán siman felszallnak 1 bazi nagy géppel ,egy bányánál.Ami a WY-é. Az arcmaszókat leütögetik...ez is erdekes.Aztán pont visszazuhannak a Romulusra....hát fura dolgok is voltak eddig,annyi biztos. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Október 15. Hozzászólás ideje: Október 15. @ZoliZoltán Spoiler 3 órával ezelőtt, ZoliZoltán írta: Viszont nem ertem ,hogy miert csak a "srácok" veszik észre a sodródó űrállomás.... Egyáltalán nem biztos, hogy csak ők vették észre, ilyet senki sem mondott. De csak nekik van űrhajójuk, amivel megközelíthetik a Renaissance állomást, WYC androidjuk, amivel bejuthatnak az állomásra és áthaladhatnak rajta, okuk, hogy ezt meg is akarják csinálni és elszántságuk, hogy hajlandóak is legyenek megcsinálni. 3 órával ezelőtt, ZoliZoltán írta: aztán siman felszallnak 1 bazi nagy géppel ,egy bányánál.Ami a WY-é. Amikor Rain és Andy odamegy a többiekhez Jackson's Star "űrkikötőjében", akkor látható, amint a Corbelan IV éppen leszáll, más hajók meg felszállnak vagy átrepülnek az égen. Folyamatos a jövés-menés, a Corbelan IV és társai állandóan viszik fel a finomítatlan ércet a bolygó orbitális pályáján várakozó automata finomítókra, amilyet a Nostromo is vontatott az Alienben. Ezért álcázták a Renaissance-t is űrhajónak (a komputermonitoron a megnevezése USCSS Renaissance volt, A-típusú teherhajó). A Corbelan IV raktere teli is van érccel, amit fel kellett volna vinnie egy finomítóra. A srácok valószínűleg ezt kihasználva tudtak "észrevétlenül" felszállni. 3 órával ezelőtt, ZoliZoltán írta: Az arcmaszókat leütögetik...ez is erdekes. Mi ebben az érdekes? Hicks és Ripley hajigálta őket, Hudson és Nyuszi egy szekrénnyel sarokba szorított egyet. Ezek nem földöntúli, csak földönkívüli lények, amiket meg lehet ütni, el lehet dobni, rájuk lehet lépni, meg lehet simogatni. Csak ezek közül nem mindegyik javallott. 3 órával ezelőtt, ZoliZoltán írta: Aztán pont visszazuhannak a Romulusra... Igen, ez tényleg elég nagy mázlifaktor volt. De hát nem ez az első ilyen az Alien-filmek sorában. 1 1 Válasz
Odumin Hozzászólás ideje: Október 16. Hozzászólás ideje: Október 16. 17 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Összeírtam néhány érdekességet az Alien: Romulusról, ha valakit érdekel. Figyelem, spoileres! https://lightspeed.blog.hu/2024/10/15/erdekessegek_az_alien_romulusrol#more18708678 Remek összefoglaló! A telefonos dolgot lecsekkolom újranézésnél. A Xenomorph-ról meg eszembe jutott a hasonló című játék. A C-64 változatban a főcím pár, az Aliensből samplelt klasszikus Hudson üvöltéssel indít ("There's something moving'and it ain't us!"), majd az intró az konkrétan az Alienben látható nagytotál az LV-426-ról, amikor a Nostromo közelít hozzá. Akkoriban eléggé tojtak a jogokra, vagy nem tudom, ezek hogy csúsztak át, mert a játéknak amúgy nem sok köze van az Alien mondakörhöz. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Október 16. Hozzászólás ideje: Október 16. Azoknak a bódog '90-es éveknek az elején még a kiadás sem volt jogilag úgy szabályozva és szigorúan véve, mint manapság, így könnyedén átcsúszhattak az ilyesmik. A poén az, hogy még ma is vannak hasonló húzások. Az egyik legdurvább, amivel találkoztam nem olyan régen, és épp témába vág, az a 2017-es Mass Effect Andromeda. A játék főmenüje és az Alien egy jelenete között a hasonlóság valószínűleg nem a véletlen műve, akármit is állítanak a creditlista végén. 3 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: Október 17. Hozzászólás ideje: Október 17. 2024. 10. 15. - 18:42, Dzséjt írta: Összeírtam néhány érdekességet az Alien: Romulusról, ha valakit érdekel. Figyelem, spoileres! https://lightspeed.blog.hu/2024/10/15/erdekessegek_az_alien_romulusrol#more18708678 Olvasmányos volt, jó, hogy belinkelted! 1 Válasz
ati Hozzászólás ideje: Október 20. Hozzászólás ideje: Október 20. Decemberben jön a film videokazettán. Viccen kívül akinek megvannak az eredeti filmek szerintem elfér közöttük ez is. 2 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: Október 21. Hozzászólás ideje: Október 21. Most olvastam. Kész vagyok tőle! Tetszik! Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: Október 21. Hozzászólás ideje: Október 21. Hát ez nagyon komoly! Válasz
ZoliZoltán Hozzászólás ideje: Október 21. Hozzászólás ideje: Október 21. (szerkesztve) Még mult héten befejeztük a Romulust. Hát...ez az utolsó 20-25 perc akkora csalódas volt. Spoiler Ez a förmedveny mi a francnak kellett bele? Szerkesztve: Október 21. - Dzséjt Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: Október 21. Hozzászólás ideje: Október 21. (szerkesztve) Most gondoltam bele, hogy a Bolygó neve: Halál - Ripley kihallgatása jelenet is mennyire új színben tűnteti fel WY céget a Romulus után nézve! Pontosabban még nagyobb rohadéknak! Spoiler Hiszen, eddig abban voltunk, hogy sima rideg üzletemberekként hitetlenkednek és húzzák rá a vizes-lepedőt Ripley-re, de így, hogy tudjuk, hogy a lény is meglett, majd közlik, hogy nyomát sem látták...f@sza gyerekek nagyon. Csak mégjobban aláhúzza az idegen genom iránti éhségüket és hogy mennyire másodlagos az emberek szenvedése az Ő céljaik árnyékában! Illik a képbe, szeretem az ilyet. 2 órával ezelőtt, ZoliZoltán írta: Még mult héten befejeztük a Romulust. Hát...ez az utolsó 20-25 perc akkora csalódas volt. Spoiler Szerintem pont ezért! Én imádtam undorodni tőle! Néha aztmondom, hogy na ez legendásan gyomorforgató vagy bizarr. Az "Idegen" érzést teljesen kimeríti, így számomra volt helye. Szerkesztve: Október 21. - Dzséjt 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Október 21. Hozzászólás ideje: Október 21. (szerkesztve) @csoli1138 @ZoliZoltán Ne zavartassátok magatokat, nyugodtan spoilerezzetek, végülis ugye már biztosan mindenki látta a moziban.... 2 órával ezelőtt, csoli1138 írta: Most gondoltam bele, hogy a Bolygó neve: Halál - Ripley kihallgatása jelenet is mennyire új színben tűnteti fel WY céget a Romulus után nézve! Pláne, ha még ezt is hozzátesszük: Spoiler Ellen Ripley végig ott van a Renaissance fedélzetén. Két jelenetben is látható a Narcissus. Szerkesztve: Október 21. - Dzséjt 2 1 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: Október 21. Hozzászólás ideje: Október 21. @Dzséjt, jesszus nem használtam spoiler tag - et? A fentire akartam, a lentire nem, azthittem nem túl konkrét az alsó rész. Elnézést kérek! 1 Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: Október 21. Hozzászólás ideje: Október 21. 1 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Spoiler elrejtése Ellen Ripley végig ott van a Renaissance fedélzetén. Két jelenetben is látható a Narcissus. Erről írnál kérlek kicsit bővebben? Hol kell irgalmatlanul kigúvadt szemmel figyelni, hogy kiszúrjam? Amúgy meg: aztarohadt!!!!! Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Október 21. Hozzászólás ideje: Október 21. @Darth Riddick Nincs szükség szemgúvasztásra, csak némi szerencsére, egy jó minőségű mikroszkópra, némi digitális élesítésre és fény/árnyék javításra, aztán már tisztán látszódik is, hogy az ott talán az. Viccet félretéve, emitt láthatod őket: Spoiler Először akkor látni, amikor Kay csapdába esett a Romulus 2-es hangárjához kapcsolódó garázsban, és Rain, Tayler és Andy megérkeznek. Az ő oldalukon látható az ablakon túl. Valószínűleg a Narcissus is a 2-es hangárban dokkol, ahová a Corbelan IV bezuhant. Másodszor a Renaissance szétesése közben látható. Ez a jelenet támasztja azt is alá, hogy ugyanabban a hangárban állhatott a komp és a vontató, mert a Narcissus is ugyanabból az irányból repül el, mint a Corbelan IV, nem sokkal alatta és mögötte. (A lenti képkockán a Corbelan IV pont nem látható még, de ha tovább nézed a jelenetet, beúszik a vontató is a képbe, csak addigra a Narcissus átfordul és már nehezebben kivehető.) Az, hogy ez valóban a Narcussis, azt enigmatikusan maga Fede Álvarez is megerősítette még a mozipremier idején, illetve Daniel Macarin VFX Supervisor nemrég egy interjúban már nyíltan is kimondta, hogy a filmben a Ripley hajója szerepel. Hogy hogyan került fel a Renaissance, az jó kérdés. Bár mivel az Alien: Isolationben meglett a Nostromo fekete doboza, illetve most a roncsa is, valószínűleg nem lehetett nehéz a WYC-nek már kiszámolni, hol kóborolhat a Narcissus. Persze egyelőre azt sem tudni, hogy mióta dekkolt a komp az állomáson. Akárhogy is, egy biztos, ez jó magyarázat arra, hogy miért bírta ki a komp 57 évig. Miután összekapcsolódott az állomással, feltöltődhettek a rendszerei. Illetve elmozdították az útvonaláról, ami arra is magyarázattal szolgál, miért tart újabb 37 évig az újrafelfedezése. Illetve a Ripley-család tragédiájához is hozzátesz, hisz tudjuk, hogy kb. öt évvel ezelőtt Ellen lánya, Amanda is kábé ugyanebben a szektorban volt, meglelte a Nostromo fekete dobozát, és, ha a WYC már ekkor felébreszti Ellent, akkor még találkozhatott volna a felnőtt lányával. Ráadásul ezen a ponton már Amanda is első kézből szerzett tapasztalatokat a xenomorph-okról, így már az anyjára sem haragudott. Lett volna esélyük újra találkozni. Fura lett volna, hiszen Amanda már nem 10, hanem 30 éves lenne, pontosan ugyanannyi, mint az anyja (legalábbis dátum szerint, mert biológiailag se Ellen, se Amanda nem 30 éves még a hosszú hibernációs időszakoknak hála). De akkor is, legalább találkozhattak volna. Csak hát a WYC ebbe alaposan bekavart. Bár azt hiszem, érthető, hogy nem ébresztették fel Ellent. Más sem hiányozhatott nekik, minthogy felálljon az anya-lánya team, és két Ripley egyszerre okozzon zűrt nekik. 2 Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: Október 21. Hozzászólás ideje: Október 21. Aztaaaaa.... köszi szépen! Egyre jobban ledöbbent, hogy mennyi mindent helyretesz illetve megmagyaráz ez a film a fenchise életében. Tényleg döbbenetes. Én arra gondolok, hogy ... Spoiler ... bár ez csak egy elképzelés, hogy felszedhették kb akkortájt a Narcissus-t is, amikor a Big Chap-et (először BC-t, aztán ... valamivel később Ripley-t) .... ergo felszedték a megkövült dögöt, elkezdtek rajta kísérletezni, valamikor a kísérletek és a dög elszabadulása környékén szedhették fel Ripley kompját. Úgy képzelem, hogy a kompot dokkolták a hangárban, de érdemben már nem tudtak vele mint kezdeni, mert Big Chap rákezdett a bulira... így Ripley hibernálva maradt. Az Űrállomás gyűrűbe csapódásakor meg nagy mákja volt Ripley-nek, hogy elszabadult a kompja, és megkezdődött 20 év után újabb 37 éves sodródása... ... besz*rok, milyen "apóságok" vannak ebben a filmben! Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Október 21. Hozzászólás ideje: Október 21. (szerkesztve) Az elméleted nem rossz, és igazából ez is simán elképzelhető forgatókönyv. Egy apróság van, ami megdöntheti, de ez is inkább értelmezés kérdése. Spoiler Az Alien: Isolationben ugye Amanda meghallgathatja Ellen üzenetét, amit az Alien végén lévő jelentés után rögzített a Narcissus fedélzetén. A monitor leírás a következő: USCSS NOSTROMO FLIGHT RECORDER FILE LTE RIPLEY - TRANSMISSION RETRIEVED REMOTE MESSEGA COMMITTED Eme leírás elléggé önellentmondásos. Az első két sor ugyanis azt mutatja, hogy ez a Nostromo reülési adatrgözítőjének fájlja, ugyanakkor Ripley a felvétel készítésekor már egyértelműen a Narcissuson volt, hiszen a Nostromo fémhulladékká vált addigra, sőt már Big Chap is ki volt vágva az űrbe. Ugyanakkor ott van az is, hogy "adás visszaszerezve" és "távoli üzenet átadása". Vagyis olyan, mintha a Nostromo fekete doboza valamilyen formában még mindig képes lett volna adatokat gyűjteni az anyahajóról levált kompról, aminek nincs sok értelme. A fekete doboz ugye egy fedélzeti adatrögzítő, így nem lehet olyan funkciója, hogy a fedélzeten kívülről is fogadjon adatokat. Ripley üzenetét legfeljebb úgy rögzíthette volna, ha a Nostromo fogja be az üzenetet, de mint tudjuk, ez képtelenség. Egyértelmű, hogy a feliratok elkészítésekor a Creative Assembly hibázott, a USCSS NOSTROMO FLIGHT RECORDER FILE szakasznak nem szabadott volna szerepelnie ott, mert akkor szimplán annyiról lett volna szó, hogy a USCSS Anesidoras befogta a Narcissusról érkező adást (ami egyben arra is magyarázat lett volna, hogyan találták meg a Nostromo feketedobozát - mert azért na, az elég nagy mázli, ha az űrben tök random módon rátalálnak egy ilyen apró tárgyra). Amúgy valójában így is tervezték a fejlesztők: az Anesidoras befogta Ripley üzenetét, amit visszakövettek a kiindulás pontra, ami a Nostromo roncsaitól nem messze volt. Ott befogták a fekete doboz helyzetjelzőjét, felszedték, majd az abból inyert adatok alapján jutottak el az LV-426-ra, ahol aztán fogták az idegen hajó figyelmeztetését, és innen már minden folyt az ismert mederben. Csak Marlow sztorijának majdnem egészét ki kellett vágni a játékból időhiány miatt, így az Anesidoras története elég hézagosan ismerhető meg. A törölt jelenetek meg nem számítanak kánonnak, már csak azért sem, mert ezeket a szakaszokat át is kellett írni (eredetileg Marlow hatalmas szerepet töltötte be a játék sztorijában, például Ripley lett volna az, aki első körben elfogja az idegenek elszaporodásáért felelős férfit). Na most, amire ki akarok lyukadni eme nem csekély kitérő után: a Romulsban megismertek alapján könnyen lehet, hogy az Isolationben hallott üzenetnek hála a Narcissust már sokkal előbb megtalálták. A játékban látottak alapján biztos, hogy Ripley elküldte az üznetet a kompról, ezt bármikor, bárhol befoghatták, nem csak az Anesidoras vagy a Nostromo fekete doboza, de más is. Az biztos, hogy 2137-ben, öt évvel a Romulus eseményei előtt a WYC-nek már ismernie kellett a komp pozícióját is, hiszen minden adat, ami bekerült az Anesidoras számítógépébe, az feltöltődött APOLLO-ba, és az MI továbbította az anyagot a tulajdonosnak, ami ekkor már a Társaság volt. Persze itt még jön a kérdés, hogy mi tartott öt évig, de ebbe már benne van az Alien-univerzumban lassú űrutazás, a tény, hogy a robbanás szétszórta a Nostromo roncsait, hogy a Narcissus 2122 óta úton van, így az sem lehet már az üzenet kiindulási pontján, szóval a pályáját is ki kellett számítani, stb. Illetve a WYC-nek továbbra is titokban, látszólag törvényes keretek között kell működnie. Ez mind elhúzhatta az időt. Amúgy van még egy dolog, ami arra utal, hogy a Narcissus előbb lett meg: Rook tudta, hogy Ripley kihajította az űrbe a lényt. Ezt a Nostromo fekete dobozából nem tudhatták meg a fent ecseteltek miatt: mire megtörtént az esemény, a Nostromo elpusztult, a fedélzeti adatrögzítő pedig már az űrben lebegett, a megtalálásra várva. Ráadásul Ripley ezt semmiféle formában nem üzente meg. Rook csak egyvalamiből tudhatta meg: a Narcissus fekete dobozából, amit Van Leuwen említ az Aliens-ben Ripley tárgyalása idején. Szóval szerintem a következő történt: 1. A WYC 2137-ben a Szevasztopol incidens során megtudja, hol pusztult el a USCSS Nostromo, és azt is, hogy a Narcissus felszállt a robbanás előtt. Sőt még talán azt is, hogy az idegen lény feljutott a komp fedélzetére. Ripley üzenetéből megállapíthatták, hogy a Nostromo roncsához képest milyen pályán milyen sebességgel haladt a mentőcsónak. Ebből aztán kiszámíthattak lehetséges zónákat, ahol megtalálhatják a Narcissus-t, amin legjobb esetben ott a lény (vagy legalább a maradványa), rosszabb esetben egy fontos szemtanú, aki értékes adatokkal láthatja el őket. 2. Valamikor az Isolation és a Romulus közötti öt évben megtalálták a Narcissust, visszavitték a Renaissance-ra, és bár Ripley-t nem ébresztették fel, mondjuk biztonsági okokból, letöltötték a komp fekete dobozának adatait, így megtudták a pontos helyét annak, ahol kilőtte az idegen lényt az űrbe. 3. Eztán elindították az Echo 203-ast (de lehet, hogy több szondát is), ami átvizsgálta azt a területet, ahol meglelhetik a lény holttestét 20 évvel a lény kilövése után (mivel a pályája csak részlegesen, a sebessége csak feltételezhetően ismert, így ez a kutatási terület bizonytalan paraméterekkel bírhatott). At ektekt húsz év alatt a sodródó roncsok és a xeno kábé egy helyre gyűlt (ez mondjuk fizikailag képtelenség, de legalább látványos, hangulatos és hátborzongató volt a film kezdése ). És végül így leltek rá a gubóra 2142-ben. De mint írtam, ez is csak részleges és bizonytalan infókból leszűrt lehetőség, igazából bármelyik lehetőség lehetséges. Talán az Alien: Romulus két nap múlva megjelenő előzmény-képregényéből megtudunk mindent. 43 perccel korábban, Darth Riddick írta: Egyre jobban ledöbbent, hogy mennyi mindent helyretesz illetve megmagyaráz ez a film a fenchise életében. Tényleg döbbenetes. És azért, gondoljunk bármit is a Proimetheusról vagy a Covenant-ról, érzéseinktől függetlenül most már jól lemérhető, hogy milyen, amikor egy olyan ember készíti a filmet, aki nem csak mondja, hogy rajongó, hanem tényleg az és keni-vágja a témát, és milyen, amikor csak valaki "melóból" elkészíti, de lövése sincs az egészről, sőt néhány dolog szándékosan ignorál (pl.: királynő). Régen többször is írtam, hogy egy ilyen, jól tájékozott alkotó még a Prometheus/Covenant ellentmondásait is képes lehet helyrerakni, és láss csodát, Álvarez egy ilyen kvalifitású író/rendező, és neki is látott összesimítani a szétszakadt szálakat. Nyilván olyan ellentmondásokat nem fog tudni kisikálni, mint az idióta tudósok vagy a Sulaco teljes belsejének átalakulása az Aliens és az Alien3 között, vagy, hogy az Alien Resurrectionben rosszúl mondják a Fiorina 161 nevét (Fury 16), de hát ezekhez a filmeket kéne újraforgatni. Szerkesztve: Október 21. - Dzséjt Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.