Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Január 3. Hozzászólás ideje: 2016. Január 3. Arra gondoltam, hogy össze lehetne szedni a Legendák elemeket is, mely a filmben voltak. Ezeket egy másik fórumon olvastam: "Rögtön az elején mikor lemészároltatják a falusiakat a rohamosztagosokkal, de az egyik megtagadja a parancsot és elszökik a birodalmiaktól, vagyis, na az Első Rendtől (szokni kell még ) az egyértelmű utalás a Hűség könyvre, amiben LaRone-ék léptek le. A Csillagpusztító olyan képessége, hogy a napból merít energiát, bár ez könyvben szerintem nem történt meg, de ugyanígy működött a Csillagkohó a Régi Köztársaságban, azt hiszem Revan idején, de ebben a korszakban még hiányosak elégé az ismereteim. Solo fia átáll a sötét oldalra, ez történt Jacennel is valamelyik sorozatban. Han próbál egy bukott Jedit visszatéríteni, aki mellesleg Luke-nál tanult, ez a történet Kyp Durronra hajaz a Jedi Akadémia trilógiából Hanék fel akaranak robbantani egy létesítményt, ahol egy gonosz Erő-használó is van, ez volt Az utolsó parancsban is, ahol C'baoth klónüzemét akarják a levegőbe robbantani. Egy főszereplő, itt Finn, súlyosan megsérül, kómába esik és sorsa nyitva marad a következő részre, a Sötét oldalban Luke is összecsapott Exar Kunnal, a Jedi ugyanígy járt és élet és halál között sodródott. Luke száműzetésbe vonul magányában, mint a Fekte kard regényben, ott erődöt is épített magának." Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2016. Január 3. Hozzászólás ideje: 2016. Január 3. Arra gondoltam, hogy össze lehetne szedni a Legendák elemeket is, mely a filmben voltak. Én úgy látom hogy nem Legenda elemek lettek összegyűjtve hanem hasonlóságok. Némelyik elég nagyvonalú. Mint ez is: "Hanék fel akaranak robbantani egy létesítményt, ahol egy gonosz Erő-használó is van" Az utolsó parancsnál van egy hiresebb mű is amiben hasonló történt. Jedi visszatér a címe. (Hanék mellesleg nem robbantják fel a Starkillert. Besegitenek abban hogy fel lehessen robbantani). Egyébként elég meredek hogy már az is hogy valaki kómába esik Legendák elemnek számit. lol. Picit erőltetettre sikerült a lista. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Január 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Január 3. Nekem tetszettek ezek a hasonlóságok és párhuzamok is. A Fate of the Jedi regénysorozat elején Luke száműzetésbe vonul, és ennek köze van Jacen Solo/Darth Caedus tetteihez. Igaz a körülmények mások, hiszen ott Daala államfő kiegyezése jelentős szerepet játszott a száműzetésében. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2016. Január 3. Hozzászólás ideje: 2016. Január 3. Megfontolandó, hogy átpakoljuk ezt a topikot a Legends szekcióba, mert hasonlóságokról és nem konkrét elemekről van szó. Abrams tuti hogy nem olvasta a Hűség c. könyvet, példának okáért. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Január 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Január 3. Jó, legyen akkor ott. Nem kell ahhoz olvasni ezeket a regényeket, hogy tudja valaki mi történt bennük. Én sem olvastam sokat mégis tudom, hogy mi történik sok könyvben. A Lucasfilmnél meg dolgoznak olyanok, mint pl. Pablo Hidalgo.... Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2016. Január 3. Hozzászólás ideje: 2016. Január 3. (szerkesztve) Én úgy látom hogy nem Legenda elemek lettek összegyűjtve hanem hasonlóságok. Az is hasonlóság szerinted, hogy a Legacy könyv sorozatban ami pont a második galaktikus polgárháborúról szól abban pont Luke fiát úgy hívják, hogy Ben. Jacen Solo pont úgy viselkedik mint Ben Solo csak nem kell hozzá neki maszk és nem az apját hanem a nagynénjét öli meg Mara Jade-t. Rey tuti, hogy a testvére. Nemcsak hasonlít hanem abszolút olyan mint Jaina Solo, aki meg fogja ölni a saját testvérét. Csak az Ébredő Erőben megcsinálták azt a csavart, hogy nem tudnak egymásról. Szerintem a 8-ban el fog hangozni, hogy "Én vagyok a testvéred". Ha ismered az Erőpróba regényt vagy képregényt ott van egy jelenet a végén amikor Leia ugyancsak használja Anakin kardját, miután Luke eszméletét veszti a Vaderrel való küzdelemben és próbál ellenállni. Szerkesztve: 2016. Január 3. - tomcsi80 Válasz
ati Hozzászólás ideje: 2016. Január 4. Hozzászólás ideje: 2016. Január 4. Filmben Maz Kanata mondja Han-nak hogy megint nyakig van a sűrűjében, ugyanezt mondja Luke is rá a múlt kísértete könyvben. Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2016. Január 14. Hozzászólás ideje: 2016. Január 14. Az új film elején az Erő egyházának tagjait üldözi Kylo Ren, a Legendákban főleg a Junior könyvekben csak a sötét oldalnak van egyháza és prófétái. Kylo Ren kesergése emlékeztett Luke tanítványára a Sötét oldalban szereplő Kypp Duronra, aki az Endoron meglátogatja Vader sírját és próbál magába önbizalmat önteni. Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2016. Március 21. Hozzászólás ideje: 2016. Március 21. (szerkesztve) Ha olvastátok a Luke Skywalker és a Mindor árnyai című könyvet, akkor egy ismerős névvel lehet találkozni: Fenn Shysa és egy olyan párbeszéddel amihez hasonló elhangzott az ébredő erőben (246 oldal a könyvben): "Nick felsóhajtott, és annyit kérdezett: -Hová megyünk? -Oda - válaszolta Luke, és lemutatott a kaldera mélyére. - Pontosan oda. Nick lenézett a mélybe, de nem látott mást, csak roncsokkal teleszórt, jellegtelen sziklákat. -Mi olyan nagy dolog odalent? -Az, hogy oda fog lezuhanni a Millenium Falcon - magyarázta Luke higgadt bizonyossággal. -Micsoda? Millenium Falcon? Mint a Han Solo az űrcsigák című filmben? -Nagyjából. -Te most ugratsz? Én mindig is azt hittem...azt hittem, hogy Han Solo kitalált figura. Hogy azok a történetek csupán...mesék. Luke ezalatt lehunyta a szemét, és felemelte a jobb kezét. Amikor megszólalt, valahogy tompa, kongó hangon beszélt: -A történetek csupán mesék. De Han valódi, akárcsak a Falcon...nézz csak fel!" Szerkesztve: 2016. Március 21. - tomcsi80 Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2016. Március 29. Hozzászólás ideje: 2016. Március 29. Megvan a Starkiller bázis legendás elődje, ami ugyanúgy elszívja a napot, hogy vigyen el a Gundark! Ez pedig nem más mint a KOTOR pc játékban és az Old Republic könyvekben szereplő Star Forge (Csillagkohó)! https://youtu.be/DD9n_Lh4L2E Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2016. Március 29. Hozzászólás ideje: 2016. Március 29. Csakhogy a Star Forge egy gyár volt, amit a nap látott el energiával, nem egy szuperfegyver Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2016. Március 30. Hozzászólás ideje: 2016. Március 30. Én azt egy szóval sem írtam, hogy szuperfegyver, csak annyit, hogy elődje, ami ugyanúgy elszívja a napot. Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2016. Március 31. Hozzászólás ideje: 2016. Március 31. Attól, hogy a vitorláshajó ugyanazt a szélenergiát használja, még nem lesz a szélerőmű elődje Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2016. Március 31. Hozzászólás ideje: 2016. Március 31. Az rendben van, de ha úgy értelmezed, ahogy eredetileg is írtam, hogy az ötletet innen emelték át az ébredő erőben, akkor ugyanott vagyunk ahonnan elkezdtük a beszélgetést. Válasz
Fulcrum Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 24. Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 24. Expanded Universe és Az ébredő Erő http://starwarsmedia.hu/news.php?extend.1162 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 24. Jó, cikk, olvastam. Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 25. Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 25. Szerintem is. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.