Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Február 21. Hozzászólás ideje: 2009. Február 21. Nem volt kicsit nagyképű ez a József Attila? Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2009. Február 21. Hozzászólás ideje: 2009. Február 21. Donát, nagyon szép verset írtál! Ha megnézzük a világirodalom legszebb verseit, azok többsége finoman szólva nem a költő legboldogabb hangulatában íródtak, hanem épp fordítva: amikor írójuk éhezett, fázott, szerelmi bánat nyomta szívét vagy még ennél is rosszabb. Azért remélem, hamar túljutsz ezen a mélyponton. Válasz
orki Hozzászólás ideje: 2009. Február 21. Hozzászólás ideje: 2009. Február 21. Nem volt kicsit nagyképű ez a József Attila? Szerintem Ady egoistább volt. Bár Szabó Lőrinc Semmiért egészen verse sem piskóta. Semmiért egészen Hogy rettenetes, elhiszem, De így igaz. Ha szeretsz, életed legyen Öngyilkosság, vagy majdnem az. Mit bánom én, hogy a modernek Vagy a törvény mit követelnek; Bent maga ura, aki rab Volt odakint, Én nem tudok örülni csak A magam törvénye szerint. Nem vagy enyém, míg magadé vagy: Még nem szeretsz. Míg cserébe a magadénak Szeretnél, teher is lehetsz. Alku, ha szent is, alku; nékem Más kell már: Semmiért Egészen! Két önzés titkos párbaja Minden egyéb; Én többet kérek: azt, hogy a Sorsomnak alkatrésze légy. Félek mindenkitől, beteg S fáradt vagyok; Kívánlak így is, meglehet, De a hitem rég elhagyott. Hogy minden irtózó gyanakvást Elcsittithass, már nem tudok mást: Mutasd meg a teljes alázat És áldozat Örömét és hogy a világnak Kedvemért ellentéte vagy. Mert míg kell csak egy árva perc, Külön; neked, Míg magadra gondolni mersz, Míg sajnálod az életed, Míg nem vagy, mint egy tárgy, olyan Halott és akarattalan: Addig nem vagy a többieknél Se jobb, se több, Addig idegen is lehetnél, Addig énhozzám nincs közöd. Kit törvény véd, felebarátnak Még jó lehet; Törvényen kívűl, mint az állat, Olyan légy, hogy szeresselek. Mint lámpa, ha lecsavarom, Ne élj, mikor nem akarom; Ne szólj, ne sírj, e bonthatatlan Börtönt ne lásd; És én majd elvégzem magamban, Hogy zsarnokságom megbocsásd. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Február 21. Hozzászólás ideje: 2009. Február 21. Donát, nagyon szép verset írtál!Ha megnézzük a világirodalom legszebb verseit, azok többsége finoman szólva nem a költő legboldogabb hangulatában íródtak, hanem épp fordítva: amikor írójuk éhezett, fázott, szerelmi bánat nyomta szívét vagy még ennél is rosszabb. Azért remélem, hamar túljutsz ezen a mélyponton. Valljuk be, hót részegek voltak. Ugye mindenki ismeri a "Gondolta a fene..." kezdetű anekdotát. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Február 21. Hozzászólás ideje: 2009. Február 21. Nem volt kicsit nagyképű ez a József Attila? A művészek már csak ilyen látnok- és egoista-féleségek Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Február 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Február 21. Donát, nagyon szép verset írtál!Ha megnézzük a világirodalom legszebb verseit, azok többsége finoman szólva nem a költő legboldogabb hangulatában íródtak, hanem épp fordítva: amikor írójuk éhezett, fázott, szerelmi bánat nyomta szívét vagy még ennél is rosszabb. Azért remélem, hamar túljutsz ezen a mélyponton. Köszönöm Válasz
orki Hozzászólás ideje: 2009. Február 26. Hozzászólás ideje: 2009. Február 26. (szerkesztve) "Szerte nézett s nem lelé Honját a hazában, Bércre hág és völgybe száll, Bú s kétség mellette, Vérözön lábainál, S lángtenger fölette." Mostanában ez jár a fejemben. Szerkesztve: 2009. Február 26. - orki Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Február 27. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Február 27. A világ legszebb himnusza. Válasz
orki Hozzászólás ideje: 2009. Május 22. Hozzászólás ideje: 2009. Május 22. Romhányi József: A bölcs bagoly A tudós bagolyné tojt egy kis utódot, de az nem lett okos, sőt inkább ütődött. Atyja, a nagyhírű egyetemi dékán sokat bosszankodott lüke ivadékán. Hasztalan unszolta: - Magolj, fiam, bagoly! Hiába korholta, intette, kölkét ez csak untatta. Utálta az egyetemet, órák alatt legyet evett. Nem csoda hát, hogy a halálmadár-vizsgán csak ücsörgött és pislogott pislán. - Huss! Rivallt rá az elnök-akadémikus. - Szálljon egy házra, és borítsa gyászba! - Jó! - mondta a buta bagoly, holott azt sem tudta, miből lesz a halott. Rászállott a legelső viskóra, és ott csücsült bóbiskolva. Jobbat nem talál, ki mindent végigpásztáz, mert ez volt a temetői gyászház. Így lett a nagyerdő legostobább baglya, a Huhugányos Akadémia tagja. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2009. Május 22. Hozzászólás ideje: 2009. Május 22. De szép ez az Üresség! Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. (szerkesztve) Lassan sétálok Szemem lecsukva Nem hallok, s nem látok, Egy dalt susogva: Gyere énekeld, A dalom te is Ketten legyőzhetjük A lehetetlent is... Halkan sodor a fény, Vártam, hogy igaz légy, A csend az ajkamra ült, Némán hegedült. Halkan sodor a fény, Megérint e csodás remény Elkap, és magával húz, Többé nem szabadulsz. Halkan sodor a fény Kettőnk éneke kél Egy dallam, mely rólunk szól Megigéz, elvarázsol. S ha egyszer véget ér Nem sodor tovább a fény, Nem néz ránk többé a nap, Mert te sem simogatsz. Szerkesztve: 2009. Augusztus 26. - Donát Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. (szerkesztve) Igazából ez egy dal, csak az mp3-at nem tudom, hova tölthetném Ide lehet Ody mellékletként? És ha lehet, szabad is? (1 mega) Szerkesztve: 2009. Augusztus 26. - Donát Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. (szerkesztve) Nagyon aranyos, meg is hallgatnám, ha sikerül felrakni. Letölthető formában a rapidshare.com-ra minden kecmec nélkül fel lehet tölteni, aztán letöltve saját gépen meghallgatni. Velem ezt a lehetőséget ismertették meg, bár így csak talán 10-szer lehet letölteni. Szerkesztve: 2009. Augusztus 26. - MissKarrde Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Tudom, de elvileg az oldalra is lehet mellékleteket fűzni a topikokhoz, és mivel csak egy mega, ezért fordultam Odyhoz, hogy megoldható-e a dolog, mert láttam, hogy mások is használták már ezt a lehetőséget. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Van premium rapidshare-em, ha kell feltölthetem és akkor nem csak 10-szer lehetne letölteni. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Elküldtem a mail címedre. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Elküldtem a mail címedre. Itt van a link: http://rapidshare.com/files/271770156/F_ny_-_1.mp3 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Köszi Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Látom megoldódott a dolog. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. (szerkesztve) Igen de úgy látom, kár volt erőlködni, mert a kutyát sem érdekli Szerkesztve: 2009. Augusztus 26. - Donát Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Nekem megint nem enged valamiért letölteni az oldal Holnap megpróbálom megint, hátha. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Igen de úgy látom, kár volt erőlködni, mert a kutyát sem érdekli Te énekled? Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Aha Szerinted ez lehet a baj? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Aha Szerinted ez lehet a baj? Valószínűleg. Ez már túl művészi az embereknek. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Pedig csak egy perc, és korrekt a hangom Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Pedig csak egy perc, és korrekt a hangom Ara nem gondoltál, hogy nem tetszett nekik és inkább nem írnak semmit? Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. (szerkesztve) Hm. Végül is az is lehet Mondd meg Te, melyik Szerkesztve: 2009. Augusztus 26. - Donát Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Hm. Végül is az is lehet Mondd meg Te, melyik Először meghallgatom a vasárnapi húslevest, majd utána. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. A mit...? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 26. A mit...? Ska-Hecc / Vasárnapi Húsleves Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.