Donát Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. (szerkesztve) Hiába a litánia Csalfa az áhítat, Ahogy figyelem Elsápadt arcodat, S mert hitelem Elvesztem hirtelen, Egyszerre Szemed elé teszem Minden kincsemet. Mi legyek? Mi legyek ma este? Tán megmentőd, Vagy inkább őrjöngő Éhes emberevőd? Vagy játsszunk ma Mást, Rég elfeledett, Unalmas, Hitvány Ágyon alvást? Csak szólj, szívem, Mondj valamit, Hadd tudjam, Van-e még Fejedben Parázsló dinamit, S kérdezz, hisz szúró Hangtalan kérdéssel, Számomra is Talány vagy, Érthetetlen, ép ésszel... Nyisd ki a szád, dalolj, Ha kell, hát rímeket karolj Bajtársnak, S a pácban, Meglátod, Ők bizonyulnak majd Hű társnak. Énekelj nekem, Vesszen el torkodban Édes leheletem, Dorombolj, karmolj, Harapj, mint egy párduc, Nagymacskában utazunk - A többire hisz ráunsz! Csak szólalj meg, Könyörgöm, Térded előtt fejem, Rimánkodom, Egy szavad is Kincset érne Nekem, Csak még egyszer, Utószor, Mondj Nekem valamit, Hadd engedjem Ki kezemből Élettelen karjaid... Szerkesztve: 2010. Szeptember 25. - Donát Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Hmmm ez ugyanannak szólt, mint a nektáros vers? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Nem. Nincs alanya. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Azt a poéta mindenedet! Ha a kiscsaj erre nem reagál hagyd a francba. :) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Köszönöm, ez jól esett Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Az utószor melyik magyar értelmező szótárban szerepel? Persze tudom, nehéz a megfelelő, közszájon forgó szót használni és ugye a költői szabadság mindent elsöpör csak ott picit megakadtam Amúgy tényleg szép ritmusa, dallama van az egésznek Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Az utószornak én is utánanéztem, de Petőfi használta: http://mek.oszk.hu/01000/01010/01010.htm Nekem ennyi elég. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Az utolsó sor kicsit megváltoztatja a verset, de nekem nagyon bejött. Nagy gratula hozzá, kiváló kis vers volt, csak így tovább Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Köszönöm. Igen, a csattanás volt a cél. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Szép vers, igazán szívhez szóló. És számomra hihetetlen, hogy nincs alanya, hanem csak úgy, hangulatból írtad, mint azt a múltkorit is... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Szép vers, igazán szívhez szóló. És számomra hihetetlen, hogy nincs alanya, hanem csak úgy, hangulatból írtad, mint azt a múltkorit is...Remek fickó ez az ügyvéd nem? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Remek fickó ez az ügyvéd nem? Ügyvéd?! Hát nem értékesítő asszisztens? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Remek fickó ez az ügyvéd nem? Valami olyat tudsz, amit mi nem? Én még a közgazdaságtannál tartottam. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Valami olyat tudsz, amit mi nem? Én még a közgazdaságtannál tartottam.Az csak álca az ügyvédnek. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Szeptember 25. Kikérem magamnak! Nem szeretem a jogot. Pildi: pedig tényleg nem volt alanya a versnek. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
orki Hozzászólás ideje: 2010. Október 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Október 6. Mostanában rákaptam Weöres Sándorra. Az egyéb fontos pár oldalán lévő diskurzust olvasva eszembe jutott két idézet is tőle, mely talán a témákhoz közelít. 1. Ki minek gondol, az vagyok annak... Mért gondolsz különc rokontalannak? Jelet látsz gyűlni a homlokomra: Te vagy magad, ki e jelet vonja. S vigyázz hogy fénybe vagy árnyba játszik, Mert fénye-árnya terád sugárzik. Ítélsz rólam, mint bölcsről, badarról: Rajtam látsz törvényt sajátmagadról. 2. A szeretet fő-ellensége nem a gyűlölet, hanem az érzelgős jóságoskodás; a hazafiságé nem a haza megtagadása, hanem a méltóságteljes piócaság és handabandázó honmentés; a szerelmi erkölcsé nem a szerelmi erkölcstelenség, hanem a társadalmi tisztesség, mely míg a leplezetlen bujaságot üldözi, százféle korcs bujaságpótlékot kínál. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2010. Október 7. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Október 7. (szerkesztve) Holnap lesz a temetés. Gondoltam, méltó módon búcsúzok. Az utolsó szó jogán Ennyi volt hát, Elmentél, S bár emléked Mindünkben Bennünk él, Fájdalom, mi tombol Lelkünkben: Üresség. Kutatjuk, hogy miért, Miért, hogyan? S Látjuk porig égni Feldúlt világodat, Miközben Hamuvá lesz minden, Mit egykor Te építettél, Boldogan. Összedőlt az éj, Mint izgő Kártyavár, Lebukott a nap is, Az éles horizont Már csak homályos Láthatár. Szemünk dörzsöljük, Pedig a világ életlen, Nem láthatunk tisztán, Több ez, mint Véletlen; Sötét lett a szín is, Hát mi ütött belé? Megtörlöm a szemem, Tán könny szökött belé? Nem maradt más: Megállok. Megállok, Egy utolsó, Gyötrelmes szóra, Isten Veled, Rebegem, Néma koporsódra. Szerkesztve: 2010. Október 8. - Donát Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Október 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Október 8. (szerkesztve) Nagyon jól sikerült. Szerkesztve: 2010. Október 8. - MissKarrde Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Október 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Október 8. Donát, lassan már valami kötetet is kiadhatnál Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2010. Október 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Október 8. Donát: nagyon szép vers ismét, de nem mondd, hogy ezt is csak úgy írtad... Orki: Weöres Sándornak én jobbára csak a gyerekverseit ismerem, még a saját gyerekkoromból is, pedig a szemelvényed alapján érdemes lenne a többit is olvasgatni. Mindkét idézet találó, de nagyon. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2010. Október 9. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Október 9. Pedig... Igazából azért írtam, hogy keresztanyámnak kedveskedjek vele. Hozzám annyira nem állt közel az illető. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2010. Október 16. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Október 16. Rothadó Aranykalász Kietlen az óriás Néma búzamező Magányosan áll, Mint kopár sík Legelő. Kalászán termés, Termésén remény, Még sincs itt learatni Néhány Kemény legény. A traktor, mely Szántana, Sötétségben pihen, Rég nem tudja Igazán, A munka dandárja Milyen. Ásít a kapa is, S alszik az ásó, Nem jajgat a Máskor gödörből Kimászó Paraszt sem Többé; Nincs már rá kedv, Sem erő vagy akarat, Tenger sok idő: Ez az egy, mi maradt. Kietlen távolban Kopár sík legelő, Egykoron életet, Munkát szült Temető, Földjén, mi régen volt, Semmi az Most már, Mint tenger után Maradt Süllyesztő mocsár. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2010. Október 28. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Október 28. A fejem tetején Olyan furán most, Gondolom, Mikor kérdezed, Hogy vagyok, Mintha az égnek Meredő Csendes Zivatarok, S a csepergő eső Sem hullna többé A fejemre: Én esek az égre, S fű marad Kezembe', Mintha a levegő Az, mi fojtana, S a szemfedőmre Eső Homok: Éltet; Szívem Ettől dobog. A törvények, Mik egykor Rendszerem Képezték, Eltűntek Most már, Mind csak Tilosjegyzék, S mi voltunk, S mi leszünk Elkülönül immár, Kedvelsz, S kedvellek: Imádott rímpár. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Október 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Október 29. Donát, lassan azért már észbe kaphatnál. Ha így folytatod, öt-tíz éven belül bebetonozod magad a középiskolások verselemző körébe és urban legendek fognak rólad születni. Értsd, egész nap mást se csinálsz, mint kocsmákban ücsörögsz, a sárga földig iszod magad és tele vagy temérdek szerető ügyekben. :D Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2010. Október 29. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. Október 29. Ez a veszély nem fenyeget. Múltkor beküldtem egy versemet a Dokk.hu-ra, ahol szakmai szemmel nézik őket és kritizálják. Nem voltak elragadtatva. Nem húzták le, de egyértelművé vált, hogy ennél több kell a középiskolás tananyagba kerüléshez Ők inkább azt nézték, hogy hogyan mondom el. Én azt szeretem nézni, hogy mit mondok el. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2010. November 20. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. November 20. Ahol lenned kéne Hol vagy most, Mondd? Hol vannak a máskor Ölelő karjaid, Kinek kérdések Nélkül is Feltétlen Rabjai Enyémek, S az álmából Felébredt Szívem Dobbanása Egyedül visszhangzik Az üres szobába'. Hol vagy most, Mondd? Hány ezer lépés Fájdalmas könnycsepp Kiontott vér És Tajtékzó üröm Választ el Kettőnket - Még tűröm; Hol vagy most, Mondd? Miért nem csüngsz Újra Kiszáradt ajkamon, Miért nem Fonódik ujjad Is Nyakamon, Miért, miért, Miért kárhozok Erre: Bűnös magánnyal szőtt Vég nélküli Perre. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. November 20. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. November 20. Nagyon jó lett Donát, bár én kissé tömöríteném a sorokat. Valahogy nem látom azt az okot mely ezt a kompozíciót szülné. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2010. November 20. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. November 20. Ezen már én is gondolkodtam, hogy miért így tördelem, de valahogy így jön belülről. Nem tudok rá ésszerű magyarázatot adni. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. November 20. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. November 20. Én úgy csinálnám, hogy ha nagyon éreztetni akarom a mondanivaló tagoltságát és velős de egyben egyszavas mondatokba aposztrofált mondanivalómat akkor ez a formula lenne az igazán stílusos. De ahogy téged olvaslak, nálad végig egy nagyon szép dallamba helyezkednek el a szavak, melyek egyben körülírják a mondanivalót mintsem szűkmarkúan rájuk mutatnának Remélem érthetően írtam le a dolog lényegét Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2010. November 20. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. November 20. Szép vers. Talán valóban "olvashatóbb" lenne kevésbé tördelten, de ha így kívánkoznak papírra, akkor nincs mit tenni. Ez a művészi szabadság része. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.