Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Technikai fejlődés a Galaxisban

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Aham. Szóval akkor ez már nem EU mi? :evil:

Dehogy nem, mit gondolsz, miért csak második példának hoztam? :D A fő kizáró tényező az első példa (a harmadik meg a legkevésbé bizonyítható, mert csak az én elméletem). De mivel itt sokaknak a TCW és Lucas minden szava egyenértékű a filmekkel, gondoltam nem árt minden szinten kizárni a felesleges találgatások elkerülése végett. Mindig így csinálom, ne most köss bele :D :D

Hozzászólás ideje:
Dehogy nem, mit gondolsz, miért csak második példának hoztam? :evil: A fő kizáró tényező az első példa (a harmadik meg a legkevésbé bizonyítható, mert csak az én elméletem). De mivel itt sokaknak a TCW és Lucas minden szava egyenértékű a filmekkel, gondoltam nem árt minden szinten kizárni a felesleges találgatások elkerülése végett. Mindig így csinálom, ne most köss bele :D :D
Lucas az alkotója ennek az egésznek, így én neki hiszek. :D Persze neked lehetnek saját elképzeléseid, és valahol mindenki úgy nézi ahogy akarja.
Hozzászólás ideje:

Kivételesen Lucas és az én elképzeléseim egyeznek a TCW-vel kapcsolatban is: Grievous nem volt Erőérzékeny :evil:

Én csak azt nem szeretem, amikor Lucas papa a saját filmjeit akarja felülbírálni.

Hozzászólás ideje:
Kivételesen Lucas és az én elképzeléseim egyeznek a TCW-vel kapcsolatban is: Grievous nem volt Erőérzékeny :evil:

Én csak azt nem szeretem, amikor Lucas papa a saját filmjeit akarja felülbírálni.

Pedig amíg él, addig alakítgatni fogja az egészet. :D
Hozzászólás ideje:
Pedig amíg él, addig alakítgatni fogja az egészet. :evil:

Ha a filmeket hozzáalakítja a TCW-höz, akkor oké, akkor el lesz fogadva a TCW felülíró pontjai is. Szóval ha Ahsoka egyszer átbiceg a háttérben az ep3-ban (csak ennyi, sétáljon el, azért erőszakot ne vegyenek a filmeken), akkor Ahsoka a filmek szempontjából is számítani fog már nekem is :D

Hozzászólás ideje:
Ha a komlinkekben, távcsövekben, tenyérnyi holoprojektorokban elfér, a fénykardban miért ne? :evil:

Ha jól emlékszem, az EP1-es enciklopédia tartalmazza a fénykard keresztmetszeti vázlatrajzát... erre alapozva gondoltam, hogy az ott látott elemeken kívül mást már nemigen tartalmaz, hacsak nem valami spéci fajtáról van szó.

Hozzászólás ideje:
Ha jól emlékszem, az EP1-es enciklopédia tartalmazza a fénykard keresztmetszeti vázlatrajzát... erre alapozva gondoltam, hogy az ott látott elemeken kívül mást már nemigen tartalmaz, hacsak nem valami spéci fajtáról van szó.

A Trilógia enciklopédia tartalmazza, de sajna az nem túl hiteles, vagyis inkább elavult. Mióta az az enciklopédia elkészült, változott egy s más a fénykardoknál is.

• 7 évvel később...
Hozzászólás ideje:

Sziasztok!

Nem tudtam hova is írjam...

Szóval egy kérdés; Mi a különbség védőpajzs és védőpajzs között?

Most nézem újra megint a 8 filmet...A baljós árnyakban a droidok simán átsétálnak a védőpajzson ,míg a Zsivány Egyesben még a cirkáló is darabokra törik mikor nekivezetik.

Gondolom,hogy erősebb stb. csak érdekes.És most ez jutott eszembe,hogy a Rogue One-nál tartok.

Hozzászólás ideje:

Sok különbség van pajzs és pajzs között, amiknek általában az összefoglaló neve az elhárítópajzs (deflector shield). Jelenleg három nagy csoportot különböztethetünk meg: a sugárpajzs (ray shield), a részecskepajzs (particle shield), és a vibrációs pajzs (concussion shield).

A sugárpajzs véd meg az energiasugaraktól, mint a lézer vagy más, plazma alapú lövedékek (plusz elég károsak a biológiai szervezetekre, mert megsüti a sejteket). A részecskepajzsok védenek a nagy sebességű lövedékek, mint a rakéták és torpedók. A vibrációs pajzs meg a törmelékektől, meteoroktól, hasonlóktól véd. A legtöbb hadihajón mindegyik pajzs megtalálható, a kisebbeken pedig általában csak egy vagy kettő.

Minél nagyobb generátor van, annál erősebb pajzsokat lehet létrehozni, illetve annál nagyobb területeket fedhet le. Vannak pajzsok, amik az egyik irányba átengedik a lassabb tárgyakat, olyan is, ami mindkét irányba lehetővé teszi a mozgást (ilyenek jellemzően a levegőt őrző erőterek a hangárakban). A planetáris pajzsok értelemszerűen a legerősebb pajzsok, azok egész bolygókat tudnak védeni és megakadályozzák a ki-be mozgást a bolygón. Ilyen védte Scarifot és a Halálcsillag II-t.

A pajzsokat a különféle projektorok vetítik ki, ezek energiaszintjét növelve lehet erősíteni a pajzsot a hajó egy adott pontján. Általában ezt más, a csatában felesleges rendszerekből átirányított energiával oldják meg, de lehetséges az is, hogy a pajzs többi oldaláról vonják el az energiát, meggyengítve ott a védelmet. A projektorok tönkre is mehetnek a terhelés alatt, ilyenkor azon az oldalon megszűnik a pajzs, ekkor szokták mondani, hogy "levált a pajzs" az adott területen.

• 5 évvel később...
Hozzászólás ideje:

Tudom, hogy nem pont ide illik, de nem találtam jobb helyet neki. Ha van jobb topik jelölt, nyugodtan mozgassátok.

Ugye a Mandoban megtapasztalhattuk a Fejvadász Céh működését. A kérdésem a következő: a csempészeknek, árumozgatóknak van hasonló céhe? Kimondottan a birodalom utáni időszak érdekelne.

Hozzászólás ideje:

A legendákban volt a PT idején egy kérészéletű csempész céh, de a kánonban ilyen eddig egyáltalán nincsen, semelyik érában sem.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.