Jump to content

Star Wars: Canto Bight

A könyv értékelése  

5 members have voted

1. 1. Milyen osztályzatot adnál a könyvnek?

• Csalódás
      0
    • Gyenge
      0
    • Közepes
    • Kiváló
      0

Recommended Posts

Vagy éppen mint a Bizonyos szemszögből (ha már canon), annyi különbséggel, hogy 40 rövidke történet helyett itt 4 db kisregény található (ennélfogva inkább A történetek fejvadászokról c. EU-antológiához hasonlítanám).

Edited by Nute Gunray
  • Köszönöm 1
  • Tetszik 1

Az első novellában Kedpin Shoklop és Anglang Lehet. A második novellában Lexo Sooger. A harmadik novellának nincs kimondottan főszereplője. A negyediknek Kaljach Sonmi

Megmondom őszintén nekem először meg kell néznem a filmet újra, hogy beazonosítsam ezeket a háttérszereplőket.  :D

• 2 months later...

A napokban fejeztem be ezt az antológiát. Az első sztoriért finoman sem voltam oda, de a második sem lett a kedvencem. A harmadik már sokkal szimpatikusabb darab az örökbefogadott ember lányáért küzdő Lexoval a középpontban, de az i-re a pontot az utolsó történet tette fel, mert ugyebár egy kártyás a történet főszereplője. Egy teljesen őrült bandával végigszáguldott éjszaka történéseit követhetjük nyomon, melyben helyet kap egy pazar pazaak-verseny is - utóbbi esetében külön kuriózum, ha valaki nagyjából ismeri a játék szabályait :) 

• 4 weeks later...

Nekem mind a négy novella tetszett. Jó volt hogy a különböző történeteken keresztül egyre színesebb kép alakult ki arról, miként is működik a kaszinóváros. Tetszett a kontraszt hogy Cantonica egyszerre egy züllött hely, egy elég massziv alvilággal, de közben sokaknak még igy minden nyűgével együtt is a paradicsom ahol legalább el lehet bújni a galaxis bajai elől.

Hogy a naiv lelkeknek mennyi veszélyt rejteget ez a hely az rögtön a nyitósztoriból kiderül, ahol Kedpin Shoklop, a páracsapda eladók gyöngye tesz ide egy látogatást miután a cégétől kap egy Canto Bight-i ajándékutat. Szerintem bájos kis történet.

A borszakértőről szoló sztori ugyan néhol kicsit leült de voltak benne érdekes ötletek. Azzal viszont egyetértek, hogy az utolsó két kisregény a legerősebb. Az egyikben még a fathier istállók négykezű ostorozó szemétládájáról Bargwill Tomderről is kiderül ez-az. Maguk a sztorik pedig feszesek, ötletesek és a végére a maguk módján még izgalmasak is.

• 8 months later...

Na ezt is elolvastam. Nekem is tetszett mind a négy novella, de ami különösen kiemelkedő volt, az az utolsó, John Jackson Miller története. Nem tudom, mikor olvastam utoljára ilyen feszült történetet a Star Wars-ban, letenni se tudtam. :D A három testvér vajon Erő-érzékeny lehetett?

A novellák olvasása közben sokszor volt olyan érzésem, mintha nem is Star Wars-ot olvasnék, de ez nem negatívum, mert így legalább tovább színesítették a galaxist, és sok érdekes új karaktert ismerhettem meg. Külön tetszett, hogy a karaktereknek volt átjárásuk a novellák között, és az egyes történetekben főbb szerepet játszó lények cameo formában felbukkantak más történetekben.

Összességében jó kis könyv ez, méltó utódja a legendákból ismert Történetek-sorozatnak. Érdemes elolvasni, viszont első Star Wars-könyvnek nem ajánlom, mert új olvasok számára zavaró lehet a Star Wars-hangulat hiánya. Még annyit hozzátennék, hogy kevés olyan Star Wars-könyv van, ami egyfajta társadalmi üzenetet is próbál közvetíteni, de ez egyértelműen közéjük tartozik.

Edited by Whill
  • Like 1
  • Tetszik 4