Jump to content

Star Wars: Canto Bight


A könyv értékelése  

5 members have voted

 1. 1. Milyen osztályzatot adnál a könyvnek?

  • Csalódás
   0
  • Gyenge
   0
  • Közepes
  • Kiváló
   0


Recommended Posts

Vagy éppen mint a Bizonyos szemszögből (ha már canon), annyi különbséggel, hogy 40 rövidke történet helyett itt 4 db kisregény található (ennélfogva inkább A történetek fejvadászokról c. EU-antológiához hasonlítanám).

Edited by Nute Gunray
 • Köszönöm 1
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Az első novellában Kedpin Shoklop és Anglang Lehet. A második novellában Lexo Sooger. A harmadik novellának nincs kimondottan főszereplője. A negyediknek Kaljach Sonmi

 

Megmondom őszintén nekem először meg kell néznem a filmet újra, hogy beazonosítsam ezeket a háttérszereplőket.  :D

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

A napokban fejeztem be ezt az antológiát. Az első sztoriért finoman sem voltam oda, de a második sem lett a kedvencem. A harmadik már sokkal szimpatikusabb darab az örökbefogadott ember lányáért küzdő Lexoval a középpontban, de az i-re a pontot az utolsó történet tette fel, mert ugyebár egy kártyás a történet főszereplője. Egy teljesen őrült bandával végigszáguldott éjszaka történéseit követhetjük nyomon, melyben helyet kap egy pazar pazaak-verseny is - utóbbi esetében külön kuriózum, ha valaki nagyjából ismeri a játék szabályait :) 

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Nekem mind a négy novella tetszett. Jó volt hogy a különböző történeteken keresztül egyre színesebb kép alakult ki arról, miként is működik a kaszinóváros. Tetszett a kontraszt hogy Cantonica egyszerre egy züllött hely, egy elég massziv alvilággal, de közben sokaknak még igy minden nyűgével együtt is a paradicsom ahol legalább el lehet bújni a galaxis bajai elől.

Hogy a naiv lelkeknek mennyi veszélyt rejteget ez a hely az rögtön a nyitósztoriból kiderül, ahol Kedpin Shoklop, a páracsapda eladók gyöngye tesz ide egy látogatást miután a cégétől kap egy Canto Bight-i ajándékutat. Szerintem bájos kis történet.

A borszakértőről szoló sztori ugyan néhol kicsit leült de voltak benne érdekes ötletek. Azzal viszont egyetértek, hogy az utolsó két kisregény a legerősebb. Az egyikben még a fathier istállók négykezű ostorozó szemétládájáról Bargwill Tomderről is kiderül ez-az. Maguk a sztorik pedig feszesek, ötletesek és a végére a maguk módján még izgalmasak is.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Na ezt is elolvastam. Nekem is tetszett mind a négy novella, de ami különösen kiemelkedő volt, az az utolsó, John Jackson Miller története. Nem tudom, mikor olvastam utoljára ilyen feszült történetet a Star Wars-ban, letenni se tudtam. :D A három testvér vajon Erő-érzékeny lehetett?

A novellák olvasása közben sokszor volt olyan érzésem, mintha nem is Star Wars-ot olvasnék, de ez nem negatívum, mert így legalább tovább színesítették a galaxist, és sok érdekes új karaktert ismerhettem meg. Külön tetszett, hogy a karaktereknek volt átjárásuk a novellák között, és az egyes történetekben főbb szerepet játszó lények cameo formában felbukkantak más történetekben.

Összességében jó kis könyv ez, méltó utódja a legendákból ismert Történetek-sorozatnak. Érdemes elolvasni, viszont első Star Wars-könyvnek nem ajánlom, mert új olvasok számára zavaró lehet a Star Wars-hangulat hiánya. Még annyit hozzátennék, hogy kevés olyan Star Wars-könyv van, ami egyfajta társadalmi üzenetet is próbál közvetíteni, de ez egyértelműen közéjük tartozik.

Edited by Whill
 • Like 1
 • Tetszik 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information